luni, 7 octombrie 2013

UN SAT ÎNTREG, RETROCEDAT: "Este UN JAF de proporţii la care participă chiar statul român"

Un sat întreg a fost retrocedat

Întreg satul Nădaş, mai exact aproape nouă mii de hectare de teren, a fost câştigat în instanţă de o familie. Sătenii îi acuză, însă, că au folosit documente false. Disputa a ajuns în instanţă, iar primul termen s-a finalizat cu o amânare. Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, jurnalistul Marcel Bărbătei de la Cotidianul a declarat că "nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic". "Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu", a spus jurnalistul.


"Totul a pornit de la un certificat de moştenitor, care a fost obţinut prin nerespectarea normelor legale", a declarat la REALITATEA TV, avocata Vasilica Coroiu.

"Este un jaf de proporţii la care participă chiar statul român prin reprezentanţii lui în teritoriu. Ei au cerut o mică parte din acea pădure şi li se dă tot satul. Nimeni nu avea niciun drept să revendice nimic. Statul român plăteşte bani grei pentru pământurile care sunt retrocedate. La Nadăş se cunosc toţi oamenii care au participat la acest jaf, dar nu sunt ridicaţi. Acest sat este luat sută la sută ilegal", a mai spus jurnalistul Marcel Bărbătei la emisiunea Jocuri de Putere.

Cum a fost retrocedat satul?

Soţii Colţeu susţin că au îngrijit-o pe proprietara terenului şi astfel au devenit legatarii săi testamentari. Astfel, în 2006, într-o singură şedinţă de judecată, în 2006, familia Colţeu a obţinut 90 la sută din suprafaţa satului Nădaş, fără citarea proprietarilor de terenuri. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi localnici au moştenit pământul de la străbunici sau au fost împroprietăriţi la reforma agrară.

"Familiei Colţeu i s-a restituit un drept de proprietate extraordinar, pe o suprafaţă, de numai când spui cifra, foarte imensă. Sătenii au făcut o cerere de intervenţie accesorie în acest dosar, pentru a-şi apăra propriile interese. Avem şi o sesizare penală", a declarat avocatul Vasilica Coroiu.

Calvarul oamenilor a început în urmă cu un an, de când pe uliţe au început să apară buldozerele. Localnicii au mers în număr mare la Tribunalul Arad. Au fost atât de mulţi, încât n-au fost primiţi toţi în sală, pentru că nu erau destule locuri. "Suntem tare dezamăgiţi. Ne vine chiar să plângem, ne face o adunătură, că am venit la cinema cică. Nu mi se pare o abordare civilizată din partea unui magistrat", a mărturisit un sătean.

"Procesul merge foarte încet. Avem gospodării, avem case, 8.762 de hectare, această suprafaţă e acoperită cu sentinţă", a spus un alt sătean. Între timp, locuitorii plătesc impozit pentru terenurile de pe întreaga suprafaţă a satului, în timp ce, anual, APIA plăteşte noilor proprietari peste 800 de mii de euro pentru aceste pământuri.

10 comentarii:

nan spunea...

ZICATURA"CINE AZI FURA UN OU ,MAINE FURA UN BOU " E VALABILA NU PENTRU HOTI ,CI PENTRU CEI CARE II JUDECA.ASTA ESTE CEL MAI GRAV CAZ DE EXPROPRIERE,CARE INCALCA CONSTITUTIA TARII-"GARANTAREA PROPRIETATII CETATEANULUI". AZI SE FURA UN SAT ,MAINE TOATA TARA.CE MAI POTI SPERA LA ZIUA DE MAINE DACA FRUMUSEL NU FACEM CE A SPUS PETRE TUTEA;DE ASTIA NU SCAPATI NUMAI CU PARUL.CA DE IUBIRE...

Anonim spunea...

Unde se afla satul asta sa vedem si noi de adevarat cum sta treaba la fatsa locului?Din ce judet?La cate sunt de facut si toate serioase, am auzit ceva dar nu am detalii.

Daniel Roxin spunea...

in judetul Arad

D. Paval spunea...

....asta este cea mai mare rusine a justitiei din Romania!
Ar trebui sa ne solidarizam cu totii impotriva acestor judecatori pentru a NU lasa sa apara un precedent!

Anonim spunea...

Asta e poporul roman. Reprezentantii statului sunt tot cetateni romani. Cum ajung la putere din niste indivizi absconsi, retrasi devin ceea ca erau de fapt, niste porci. Aceste nedreptati se intimpla din anii '90 sub diverse forme, legi nedrepte, retrocedari false, improprietariri false. Asta e poporul roman. Asa erau dacii? Probabil da, probabil nu?

nan spunea...

Anonim de 14:24, sa nu cadem in extrema de acuzare a tuturor cetatenilor romani si a dacilor in special.Acei p...sunt vechea garda a lui Ceausescu care dupa ce l-au tradat ca pe noi acum,reprezinta interese ale asa ziselor"agenturi straine". Primar in 2006 era finul Falca Gheorghe-Arad iar presedintele tarii ,nasul Base.Proiectul Rosia Montana nu urmareste EXPROPRIEREA?Daca nu ne solidarizam ACUM impotriva justitiei corupte, sa vada CA NE PASA,nota de plata v-a veni cu dobanda!

Spirit Liber spunea...

Ma gandesc:oare daca acestui tip de fiinte le-ar fi frica de faptul ca oamenii le-ar sparge capul cu pietre, ar mai face asa? Eu cred ca nu.Mai e cate unul mai nebun caruia i-ar putea da prin cap asa ceva.Ar trebui sfatuiti sa nu mai puna rabdarea oamenilor la incercare ca lucrurile astea nu se stie niciodata cum li se vor sparge in capete.Nici nu stii cum si cand, asa-i?

un pic anonim spunea...

TOCMAI CA NU ASTA ESTE POPORUL ROMAN!
Si ce intrebare retorica cu dacii?! Oi fi un pui de urmas al Romei? Sau al Rromei? Daca nu atunci de ce injuri neamul romanesc!Iti injuri parintii, copii,fratii, surorile...te injuri pe tine...doar daca nu esti ce te.am intrebat.
Nu este un caz singular...din pacate!

ile spunea...

http://m.antena3.ro/romania/ce-apare-pe-google-earth-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati-ce-inseamna-acele-cercuri-230339.html
nu are legatura cu cazul respectiv,poate fi o mare prostie inventata dar daca e adevarat atunci nu prea are legatura cu mina oamenilor .

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wsgsQ_1QFBs
numai umanoizii reusesc sa scape chiar si instantaneu de sentimentul vinovatiei...