joi, 14 noiembrie 2013

Atenție! Pericolul este uriaș!!! Șmecherii din Parlament vor să treacă legea prin care ne pot expropia când vor ei!...


Alesii vor sa modifice legea exproprierilor cu dedicatie pentru companiile cu licente de exploatare miniera
Un proiect de modificare a Legii nr. 255/2010 privind exproprierile pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local se afla pe masa de lucru a Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat.

Intentia acestei initiative este clara – o expropriere mai rapida, efectuata cu resursele financiare ale companiilor ce au licente de exploatare in Romania si care s-au impiedicat pana acum de diversi proprietari de teren mai „incapatanati”.

Ce prevede proiectul de lege initiat de sapte parlamentari PSD:


- „urgentarea procedurii de expropriere prin asigurarea din surse proprii cu titlu provizoriu, de catre operatorul economic, a sumelor reprezentand contravaloarea despagubirilor” – sume ce urmeaza a fi recuperate ulterior de catre operatorul economic de la Ministerul de Finante.

- se preconizează acordarea titularului licenţei de exploatare, a posibilităţii ca, la solicitarea autorităţilor publice locale, să realizeze din fonduri proprii şcoli, biserici, cimitire, instalaţii de alimentare cu apă, gaze, iluminat stradal sau altele asemenea, în vetre de sat sau în perimetre de reconstrucţie, care vor intra de drept în proprietatea autorităţilor publice locale, fară a fi necesară adoptarea unei hotărâri a Guvernului.

Legea 436/2013 a primit deja aviz favorabil de la celalalte comisii de specialitate (Comisia economica, industrii si servicii;  Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități; Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari), mai putin de la Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului, unde majoritatea senatorilor, inclusiv colegii de partid ai initiatorilor, a decis ca proiectul sa primeasca aviz negativ.

Care sunt pasii urmatori: 

Proiectul de lege a intrat la Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat pe fond,  urmand ca la acesta sa fie adaugate amendamentele propuse de celalalte comisii, rescris si trimis catre Biroul Permanent al Senatului. Dupa aprobarea in BP, proiectul de lege va fi dezbatut in plen.

Avand in vedere ca Senatul este prima camera sesizata, decizia va fi luata in Camera Deputatilor unde, inainte de a ajunge in plen, proiectul va trece din nou prin comisiile de specialitate.

Termenul de adoptare tacita este 21 noiembrie 2013. Daca pana la aceasta data Senatul nu ia o decizie privind proiectul de lege, acesta se adopta tacit si ajunge la Camera Deputatilor.

Sursa: http://www.nasul.tv/2013/11/13/alesii-vor-sa-modifice-legea-exproprierilor-cu-dedicatie-pentru-companiile-cu-licente-de-exploatare-miniera/

10 comentarii:

Anonim spunea...

Vor sa duca tara in haos si razboi civil. Asta e clar. Toate actiunile sunt indreptate spre exacerbarea indignarii si disperarii populatiei.
O tara in haos este usor apoi de dezmembrat. Epoca sacalilor care vor trage pe rand de cate un colt de tara se intoarce, din pacate.
Inteleptii tarii ar fi cazul sa actioneze, acum, cat nu e prea tarziu.

Anonim spunea...

Dar pana cand, sa mai rabdam?
Dar pana cand, sa mai stam slugi?
Dar pana cand, sa ne ascundem ca niste lasi?
Treziti-va ROMANILOR!!!

Anonim spunea...

e bine sa analizati posibilitatea ca Rosia Montana sa fi fost o tinta falsa iar miza principala sa fie gazele de sist

Anonim spunea...

Vedeti de ce av em nevoie de un presedinte ca dvs si de o noua conducere?!

Anonim spunea...

Anonim de la 07:04 ai dreptate...sigur domnul Roxin are multe calitati de lider adevarat.
Noi sustinem toate proiectele lui.
Mult succes in continuare.

Alexandra spunea...

Ramaneti calmi,nu mor caii cand vor cainii....Romanii se trezesc in numar din ce in ce mai mare,zestrea ancestrala isi spune cuvantul.
Cat despre Rosia Montana,este doar un pretext,ei vor altceva.
Ei vor sa afle tainele din Muntii Nostrii.Vor crapa si nu le vor afla.

Anonim spunea...

Miza e TARA cu tot ce are !!! Daca ne vom macelari intre noi ,Soarta .Asta se numeste DEPOPULARE!Anonimul de la 14.34 : ai punctat bine .Eu am avut senzatia si cred ca odata cu regionalizarea si dezmembrarea tarii ,baronii locali vor putea cumpara si terenuri,sate ,orase cu tot cu populatie ,ei devenind grofi ,boieri iar noi ,iobagi.Naiba stie ce la mai fata mintea .:(

ile spunea...

Marile companii marile interese oculte vor sa nu mai avem pamint, vor sa nu mai avem apa potabila,paduri livezi gradini si lanuri,asta am priceput. Pare-se ca iarna grea vom avea cutremure iar dezastre naturale lovesc pamintul si tara asta.
http://www.gandul.info/magazin/se-va-sfarsi-lumea-peste-100-de-zile-previziunile-vikingilor-11694994
Si daca dinozaurii au pierit in mod planificat si nu a fost un accident cosmic(ipoteza sustinuta de paleostrologi)?
Vad ca planul este sa inrobeasca popoarele ca sa profite hienele lumii si sa se strice matricea umana spirituala.Imi dau seama ca sint planurile de mii de ani ale unor diabolici dar la rindul lor sint si ei marionetele unui plan cosmic, deci nu sint atotputernici.
Strainii vor pamint in Romania, vor avea tarina in gurile lacome ingrasind cu trupurile lor aceste paminturi. Pamintul romanesc incepe sa se sature, intreg pamintul incepe sa se sature de lacomia omeneasca. Noi ca romani ar trebui sa nu ne lasam umiliti ca sa dovedim cosmosului ca sintem demni sa raminem in viata si sa plecam in alte calatorii tot cu demnitate,asa cum au plecat demult plecatii nostri stramosi.

Anonim spunea...

O scoatem noi la capat, intr-un fel sau altul.

Daca se intampla ca aveti imagini si sunet cu fratii nostri din Pungesti care si-au spus oful in fata la Nasultv, duminica seara, bine ar fi!
Cand i-am vazut pe oamenii aceia hotarati si plini de vigoare, scandand peste doua ore fara sa oboseasca, ba parca mai hotarati erau, mi-am spus ca asta e POPORUL ROMÂN.

Cu Dumnezeu înainte, fraţilor!

Anonim spunea...

Suntem inca pe-aici. Dulai mioritici, gata sa se lupte cu ursii. Ne adunam mai greu, dar si cand ne-am aduna HRISTOSI SA FITI NU VETI SCAPA NICI IN MORMANT!