marți, 19 noiembrie 2013

Minunile din Munții Apuseni și proiectul Gold Corporation


Ultimele 5 zile le-am petrecut în Munții Apuseni... Frumusețea acestor locuri este inegalabilă! Dincolo de farmecul peisajului, Munții Apuseni se disting prin câteva lucruri care sunt unice în Europa sau pe plan mondial:


1. În Peștera Vărtop s-au gasit, pietrificate, cele mai vechi urme de Om de Neanderthal din Europa, cu o vârstă de peste 60.000 de ani.

2. În Peștera de la Coliboaia avem picturi rupestre vechi de 36.000 de ani, contemporane cu cele din Franța și Spania... dacă nu cele mai vechi din Europa.

3. Ghețarul de la Scărișoara este cel mai mare ghețar subteran din Europa.

4. Muzeul Aurului din Brad este un muzeu unic în Europa, conținând doar piese din aur nativ, neprelucrat. În același timp, este cel mai bogat muzeu cu piese din aur nativ din lume, având nu mai puțin de 2.900 de exponate.

5. Minele de aur de la Roșia Montană - atât cele romane, cât și cele dacice, sau galeriile de mai târziu - (pentru că acolo avem și mine dacice, în pofida declarațiilor mincinoase ale așa-zișilor specialiști) sunt monumente care trebuie să fie incluse în patrimoniul Unesco. Aici avem în jurul a 150 de km de galerii, o mare parte în perfectă stare de conservare...

Mă opresc aici cu enumerarea obiectivelor turistice excepționale din Munții Apuseni, deși ele sunt mult mai multe.

Ei bine, dragii mei, turismul din Munții Apuseni va intra în faliment odată cu demararea proiectului cu cianuri de la Roșia Montană. De ce? Pentru că existența unui lac imens de cianuri (cu o suprafață cât orașul Sibiu), cu toate consecințele ecologice catastrofale pe care le va naște, va pune capac turismului din Munții Apuseni. Cine va dori să mai vină într-o zonă cu un risc ridicat de contaminare? Cine va dori să mai consume alimentele din această zonă sau să folosească lemnul crescut aici?...

Pentru cele câteva sute de locuri de muncă pe perioadă determinată pe care Gold Corporation le va oferi celor din zonă (și cu care ni se scot ochii cu un tupeu grotesc), se vor pierde mii și mii de alte locuri de muncă din împrejurimi. Pensiunile se vor îndrepta către faliment, producătorii agricoli și fermierii nu vor mai avea cumpărători, fabricile de mobilă își vor muta producția în altă parte a țării ș.a.a.m.d.

Proiectul Gold Corporation înseamnă falimentul unei zone de o frumusețe excepțională, cu un mare potențial turistic.

Pentru fiecare milion de euro pe care ticăloșii care vor să ne manipuleze ne spun că o să-l câștigăm vom pierde alte 5 milioane.

În plus, suferința moților din Munții Apuseni și consecințele dezastruoase pentru sănătatea lor și a unei mari părți din România nu pot fi contabilizate!

Prin urmare, nu avem decât o singură soluție: stoparea cu orice preț a acestui proiect și tragerea la răspundere penală a tuturor celor care vor să ni-l bage pe gât! În dreptul penal se pedepsește nu numai crima, ci și tentativa de omor. Acest lucru trebuie să se aplice și aici, în viitorul apropiat: tentativa de a realiza acest proiect care pune în pericol viitorul și sănătatea românilor trebuie pedepsită penal!

Uniți salvăm Roșia Montană și România!

Daniel Roxin



16 comentarii:

Dragos spunea...

In Bucuresti, la protestul de duminica trecuta au fost doar cateva sute de oameni. Am trecut prin centrul vechi cu protestatarii si multi erau la terase. Nu parea ca ii impresioneaza protestul. Bucurestenilor nu le pasa de restul de tarii. Mi-as dori sa se exploateze gaze de sist sau aur cu cianuri langa Bucuresti sa vedem daca le convine.

Anonim spunea...

Guvernul va cheltui 10 miliarde de euro pentru a decontamina zonele deja otravite . Concluzia este ca contamininnd rosia montana cu cianura vor primi jumatate din banii necesari pentru decontaminarea celorlalte zone contaminate in romania. HAHAHA . NEBUNIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://stirileprotv.ro/stiri/social/locurile-otravite-din-romania-ce-se-va-intampla-cu-cele-1700-de-situri-contaminate-chimic.html?fb_action_ids=625172847544819&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Rodica spunea...

si la RAi tv a spus ca minele de la Rosia Montana sunt unice in lume,deci recunosc strainii, e suficient pentru includerea in patrimoniul UNESCO!ce mai asteapta...? am fost si eu cu toata familia in cativa ani la rand la FAn Fest, am stat cu cortul, muntii aceia sunt miraculosi! eu asa am vazut locul acela!

Conan Cimerianul spunea...

Oare cand va inceta acest cumplit razboi declansat impotriva dacilor actuali? Trebuie cautat adanc in istorie pentru a intelege ce se intampla azi. Nici o tara nu a oferit atatea conditii de trai ca spatiul actual al Noii Dacii. Zeii aici au fost nascuti, unde aveau toate la dispozitie. Ei ca detinatori ai tehnologiei si cunoasterii au fost cunoscuti prin mitologiile altor natii, dar oare cat de mult i-au cunoscut? Ei, zeii , nespus de frumosi si intelepti, care s-au luptat cu titanii si i-au invins, aruncandu-i in Tartar. Ei au construit monumentele antice, avand o tehnologie necunoscuta noua azi. Ei au format religii si mitologii, in care omul modern nu mai crede. S-au luptat intre ei zeii si s-au tradat , astfel ca unii au regretat anumite aliante. Zeii au ascuns cunoasterea in locuri de nepatruns pentru oamenii actuali, caci cine incearca sa afle, nu va mai fi viu.Cand vorbim de Alexandru Macedon, istoricii moderni ii evoca personalitatea sa, fara sa inteleaga ca zeii l-au ajutat mult.Oamenii de stiinta moderni, nu-i intereseaza mitologia, dar in ele se afla adevarul despre oamenii de la inceputul calatoriei lor catre cunoastere, si unde s-au nascut acesti oameni tineri? In fromosii si misteriosii Carpati, avand zeii primele lor locasuri. Cei care vor sa distruga aceste locuri sfinte le cunosc si se razbuna pentru ca am fost primordiali fata de alte natii si inainte statatori ai civilizatiei umane. Doar dacii au pastrat credinta adevarata in mantuire...

Anonim spunea...

La inceput, pe vremea cand eu eram inca mic si ma jucam cu mingea langa bloc, cineva facea sapaturi la Rosia Montana, sapaturi controlate de SS-ul "romanesc"(caci era inainte de '89). Intr-adevar, atunci, unul ca mine, care locuia intr-un cartier muncitoresc departe de orice mina, nu prea se gandea la felul cum se desfasoara sapaturile si extragerea aurului; numa' ca intr-o vacanta am plecat in tabara la Albac si-o fo' tare fain; era perioada fragilor; am strabatut carari de munti apuse: si am simtit dorul care ma poarta prin aceasta viata; am ramas departe de orice mina, tot intr-un cartier muncitoresc, dar acum nu ma mai duc in tabere ci impreuna cu fimiu pe minunatele carari....

Anonim spunea...

Chestia cu penalul e mai complicata deoarece sunt multi, departe de noi, prin Comisia Europeana care ar trebui sa zboare daca s-ar aplica legile; jocul este unul cunoscut: se inrautatesc conditiile de viata intr-o zona a lumii pentru ca acea zona sa devina mai tarziu (in viitorul nu prea indepartat) parte dintr-o masa amorfa usor de condus - pe principiul : "tie ti-e bine numai daca vreau eu sa-ti fie"; in acest sens a se vedea si principiul oglinzii....

Conan Cimerianul spunea...

Despre zei, partea a II-a

Pentru a intelege ce se intampla azi, trebuie sa intelegem trecutul indepartat al istoriei umanitatii si sa intelegem de ce ni se intampla atatea nedreptati acum. Omul modern confundat in tehnologie nu mai mediteza si nu mai intreaba zeii. Cum intreba copilul parintele. Cum a fost? A fost odata...Scoala a deturnat cunoasterea de la tineri, facand sa creada in material si ateism, cazand in mandrie si ignoranta. Zeii au construit vechile civilizatii, si nu au murit, poate ca se vor reintoarce? Societatea actuala nu a acceptat schimbarea spirituala si continua pe cea materiala, care a distrus si alte civilizatii inaintea actualei omenirii. Preotii din Sais asta ii spunea inteleptului Solon, ca grecii sunt copii si nu cunosc adevarul despre stramosii lor. Copii suntem azi noi, caci refuzam sa cautam intelepciunea antica si traim ca oamenii moderni fara un ideal mai inalt. Eminescu, adanc cauta vechile misetere, B.P.Hasdeu asemenea si N. Densusianu. Istoria materiala nu va lamuri nimic, in privinta stramosilor nostri, care erau mult mai intelepti decat noi, azi. Prin cuvant si meditatie aflau informatii la care noi nici nu avem habar. Daca ceri zeilor ceva din inima iti va face cunoscut, daca negi existenta lor si ii vei batjocori, nu vei afla nimic...Inainte de final,de judecata, oamenii vor afla adevarul. Trebuie sa fi cu inima buna si sa primesti toate aceste descoperiri, minunile care apar in valuri, chiar daca cei multi il vor ignora, preocupati de societatea materiala, de iubirea neimpartasita; de meciul de fotbal; de certurile cu cei apropiati; de masina pe care o doreste de atata timp; de cluburi intunecoase, unde fete care se inchin la zeul ban, si cu ochii plin de dorinta speri la ele, dar ele mandre nu iti va darui dragostea, ci viclenia vorbelor inselatoare, si insusi Apollo de ai fi fost, alergand dupa nimfa Daphne, ai simti taisul sabiei in inima ta, si prieten cu durerea si lacrimile vei deveni. Preocupati de asa zisa realitate inconjuratoare uitam de adevarul ascuns al vechilor zei. Cazand in norori, fara sa stim asta, nu vom stii ca poate am fi impartasit cu zeii darurile bogate de la mesele lor...

Anonim spunea...

Dragii mei , pace voua si mie si nu uitati ca in jocul cuvintelor printre litere , Romania striga : - DACIA , da cia , ai cad ; ai dac , ai na mor, caci Rau OM Are Natiunea in IA de schimbat! ROSIA MONTANA , PUNGESTI , sunt CUVINTE ce duc la COMANESTI prin jocul cu vant e lor printre litere : ROmania SI Adevarul MONTate ANul Acesta , Printr - UN GEST In CU. VANT E : - COMA Nu E sa STI , Caci OMenirea Are o Noua Etapa Stiuta doar de Tatal si Isus ! Doamne Ajuta ROMANIA = DACIA ! ! !

Gerula spunea...

In Cheile Albioarei , aproape de Rosia , exista doua pesteri de o frumusete inegalabila , Pestera Ciur-Izbuc si Ciur-Ponor. In pestera Ciur-Izbuc sa descoperit urma de om preistoric , erau in 1988 cand am fost eu prima data , 17 pasi prinsi in lut pietrificat si acoperit cu scurgeri parietale . Acum 5 ani cand am fost cu fiul meu , mai erau doar 3 pasi pe care nu au reusit sa ii scoata cu dalta si ciocanul . Si probabil nu vor mai exista nici acestia pentru a sterge orice semnatura a stramosilor nostrii.

Bibliotecarul spunea...

nu sunt profet, desi mi-as dorii dar vad cam asa: vine iarna, si frigul. vor din ce in ce mai putin cei care vor manifesta. 3 luni cat tine gerul, sarbatorile...etc vor vota legea aceea cu expropierea, contractul cu omv, continuarea prospectarii gazelor de sist, chevronul isi va vedea de treaba. si daca mai vine si acel cutremur anuntat (provocat de haarp) atunci cand fiecare isi va vedea de problemele lui si nu ii va mai arde de tara asta (de parca acum le-ar pasa in afara de vreo 50 000 de oameni cam in toata tara si aici includ si pe cei care comenteaza si distribuie mesaje pentru binele acestei tari)vom ajunge in luna martie si vom descoperii ca numai avem nimic. asta daca intre timp numai apare vreo stire super importanta cu bianca, fratii cioaba sau ce mai o fii la moda in momentul acela. ca la manipulari mass media suntem in top. vom vedea si sper sa ma insel si sa nu am dreptate

Anonim spunea...

sunt ardelean din zona crisului alb.acum muncesc pe undeva in moldova.merg spre casa parintzilor cel putzin o data pe an dar de fiecare data opresc ca sa admir si sa ma umplu de frumusetze intr-o locatzie.eu ii spun pajishtea cu bivolitze[locatzia linga satul pleshcutza]avem niste peisaje minunate in ardeal si e pacat sa otravim locurile astea pt 500 locuri de munca care si alea nu or sa dureze mai mult de 5-7 ani

dalimi spunea...

Oamenii trebuie sa inteleaga ca toate minciunile spuse pentru ai determina pe oameni sa renunte la Rosia Montana,daca sunt acceptate,nu fac altceva decat sa ii distruga pe ei ca oameni,pentru ca promisiunile cu locurile de munca sunt vise,iar locurile minunate din zona Apusenilor vor deveni un cimitir pentru natura.E normal ca directorii care au salarii de cate 7 mlioane de dolari sa sustina proiectul,ca daca renunta pierd acest salariu si nu sunt fraieri.Mai bine ii prostesc pe oameni,pentru castigul lor imens.Guvernul are si el interesele sale ca noi romanii nu contam,doar comisioanele lor.

leo spunea...

Nu este bine sa-i nedreptatiti pe bucuresteni. Au fost, in trei randuri, cate 30 000 - 50 000 de oameni in strada si nu cum ati fost mintiti. Insa, stim bine ca lucrurile nu se rezolva duminica noaptea, demonstrativ au ramas destui de fiecare data. Afara de cateva procente, bucurestenii nu o duc nici mai bine nici mai rau decat cei din tara.

Anonim spunea...

Acest proiect face parte dintr-un joc marsav mondial in care Dacia (ma refer la tara numita Romania, dar care ar trebui sa se numeasca Dacia) este pusa cumva pe lista neagra, pentru a disparea ca tara si natiune! Multe secole tara aceasta Dacia a fost condusa de straini, care nu au avut un tel comun cu poporul dac. Se loveste constant cu barda in acest popor, uneori pe cai foarte ascunse si intortocheate.

costin spunea...

Sunt din Bucuresti si desi nu pot sa ajung in Apuseni in orice weekend in care vreau sa merg la munte sunt muntii mei de suflet. Sunt mai putin cunoscuti pentru noi care suntem departe dar sunt unul din locurile minunate ale Romaniei. Turismul poate aduce mai multi bani motilor de acolo decat cateva locuri de munca care ucid.

Duceti copii pe munte ca in urmatoarea generatie sa nu mai creasca mutanti ca acestia care vor sa distruga Romania!

http://muntele-prin-ochii-unui-copil.blogspot.ro/2013/10/cetatile-ponorului-epopee-in-apuseni.html

Anonim spunea...

De mica mi-a placut sa merg la munte..Intotdeauna m-am simtit fericita si libera acolo, sus, pe creasta muntelui. Muntele da o forta si o libertate ce un se pot descrie in cuvinte..Avem o tara de o frumusete si o bogatie cum rar se intalneste! Si astia, pentru un pumn de gologani ne distrug tara si pe noi..parca nu ar fi romani! parca ar uri tara si pe romani!