miercuri, 13 noiembrie 2013

Tupeu de corporație: RMGC il da in judecata pe fostul director al Institutului Geologic al Romaniei dupa dezvaluirile facute la Nasul Tv


Rosia Montana Gold Corporation il da in judecata pe fostul director general al Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea, pentru ca ar fi facut afirmatii false si defaimatoare, se arata intr-un comunicat al companiei. Despagubirile civile solicitate in instanta sunt simbolice – 100 lei.Amintim ca Stefan Marincea a acuzat pe 8 octombrie un director din Ministerul Mediului care a insotit-o pe Rovana Plumb la audierea in fata Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana ca i-a mintit pe parlamentari.

“Ca urmare a acuzatiilor nefondate ale fostului director general al Institutului Geologic al Romaniei (IGR), dl. Stefan Marincea, in fata comisiei parlamentare speciale precum si cu alte ocazii, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) solicita in instanta repararea prejudiciului moral adus companiei. Compania respinge ferm acuzatiile defaimatoare, care au adus atingere dreptului la reputatie si dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hartilor bazinului Vaii Corna. Aceste afirmatii sunt complet nefondate si calomnioase. Despagubirile civile solicitate in instanta sunt absolut simbolice – 100 Ron”, se arata in comunicatul companiei.

Dupa dezvaluirile facute luni, 14 octombrie la “Cronica de noapte”, Stefan Marincea, directorul Institutului Geologic Roman a fost demis prin fax.

Dr. Stefan Marincea, Directorul Institutului Geologic Roman, a demostrat – in editia de luni 14 octombrie a “Cronicii de noapte” – ca exact in zona in care va fi amplasat lacul de decantare al cianurilor exista trei falii, care se pot detecta din satelit, cea principala fiind falia Corna. Pe langa acestea exista numeroase fracturi secundare in scoarta terestra, care ar putea duce la un dezastru ecologic major.

Din hartile prezentate de RMGC ca garantie pentru siguranta lacului de decantare lipsesc faliile si fracturile care ar periclita avizarea proiectului. Mai mult decat atat, Stefan Marincea a declarat ca geologii au descoperit in 2011, in zona vizata pentru exploatare, alunecari de teren in doua trepte si izvoare. “Eu n-as fi linistit daca as vedea asa ceva in sistemul orogenic carpatin”, a adaugat directorul Institutului Geologic Roman.

El a mai adaugat ca daca barajul s-ar rupe – ca in 1971 la Certej – toate localitatile din aval, ar disparea in intregime, inclusiv Abrudul.

18 comentarii:

Stefan spunea...

Stimate domnule Roxin. Rugamintea mea si cred ca si al altor oameni solidari cu domnul Marincea si alti oameni in adevaratul sens al cuvantului (inclusiv simplul gospodar Willy Schuster, oamenii din Pungesti si altii)este sa continuati impreuna cu Radu Morar sa sustineti acesti oameni asa cum altii nu au posibilitatea. Chiar si faptul ca aduceti informatii proaspete despre cum decurg lucrurile in cazurile acestor oameni inseamna foarte mult si pentru ei si pentru noi. Va multumim pentru corectitudine si sprijin.

Cosmin spunea...

Cum spune domnul Traian Berbeceanu: "Mârşăvie curată" din partea celor de la RMGC. :-(

Gerula spunea...

Se "lucra" la intimidare , lupta specific sionistilor si slugilor lor , americanii.

get be get spunea...

Dorim sa se dea publicitatii informatii despre directorul RMGC, Dragos Tanase.Cine este acest roman care ne uraste atat de mult? Pentru pt. ce solda lupta impotriva neamului romanesc? Un roman (?) contra neamului sau!Publicati-i c.v-ul!Cine-i mama cine-i tatal, ce lapte a supt?

Anonim spunea...

vedeti mai bine ca au dat iures in Ardeal cu "bombele", de asta au lasat-o mai moale cu Rosia

Anonim spunea...

Daca nu suntem uniti au sa ne termine pe rand cum l-au terminat pe omul acesta.

Baldovin spunea...

Intr-adevar strigator la cer. In trecut securitatea ameninta pe cei cu opinii diferite iar acum corporatiile. Mi-e necaz ca nu se gaseste nimeni sa le dea o lectie usturatoare

un pic anonim spunea...

Acum este inceputul sfarsitului. Sfarsitului lor.

Gabriel spunea...

-Daca vor sa-l exploateze strainii, atunci aurul este al poporului !
-Daca vrea poporul sa-l exploateze, atunci aurul este al statului !
-Daca vrea statul sa-l exploateze,
atunci sigur este al hotilor !
-Dar cum in tara este austeritate, majoritatea hotilor stau mai mult in strainatate !
Ca acest teritoriu sa apartina celui cu memeoria cea mai lunga, sa umplem toate acele gauri cu apa si sa populam cu peste.

Anonim spunea...

Dragi romani timpurile de acum au mai fost in istoria nemului nostru,cam in urma cu 85 de ani cand suferintele poporului roman l-au facut sa se uneasca si sa fie solidar in jurul unui Mare Om al neamului nostru, Corneliu Zelea Codreanu, cel care a fost piatra de temelie a Miscarii Arhanghelilor Mihail si Gavril,sute de mii de romani s-au inscri si au militat in aceasta Miscare Legionara care a avut rostul in trezirea poporului roman cazut prin tradarea intregii clase politice sub talpa sionistilor care doreau ca si acum acapararea Romaniei si distrugerea sistematica a neamului romanesc care nu i-a inghitit niciodata pe jidani ,acestia neuitand niciodata aceasta sfidare ,cel mai bine vedeti ce se intampla cu Romania astazi.Nu zic ca ar trebui reinfiintata Miscarea Legionara ,dar avem nevoie de unirea tuturor romanilor sub acelasi stindard de unitate nationala,iubire de patrie si neam si sa nu uitam nici o clipa ca nimic nu se poate face fara Dumnezeu.Uniti in jurul credintei strabune si a iubirii de patrie si neam vom invinge si ne vom lua tara inapoi,dar sa nu mai fim adormiti si inconstienti,lupta care se va duce va fi pe viata si pe moarte si trebuie sa fim pregatiti pentru sacrificiul suprem.VOM MURI DAR VOM FI LIBERI ! aaron

ile spunea...

Poate stiti de ce nu au albinele guvern sa le conduca si au numai o regina amarita. Daca aveau guvern nu mai le raminea deloc miere. Cred ca disparea pe masura ce o faceau.
Descoperira recent ca marile alunecari de teren si inundatiile sint date de defrisarile abuzive. Cine a furat? Aflam mai incolo...De facut s-a facut mobila prin CHINA...Acum despre aur,intrebati-va cine va folosi metalele rare si pentru ce, si veti afla cine vrea de fapt Rosia Montana. Lumea se inarmeaza si are nevoie de aparatura de ultima generatie. Timpitii se inarmeaza si le trebuie materie prima, se vor lupta intre ei, vor lupta cu extratyerestrii sau vor devia comete si asteroizi din drumul lor catre Pamint. INsa ei nu pot face fata catastrofelor naturale care vor veni peste ei, de aici de pe pamint. Ceea ce spunea Gabriel -acest pamint a mai fost inundat demult,insa de data asta nu, vor fi altii. De aceea s-au si indragostit persoane serioase de Transilvania. Nu va fi inundata si are si resurse minerale si alimentare.Cit sa supravietuiesti dupa potop.

ile spunea...

http://directproprietar.ro/O-AR-DE-LNG-ROMNIA-TOCMAI-S-A-VNDUT-AMERICANILOR
eu cred ca au pierdut chiar cumparatorii,ucrainienii trebuie numai sa supravietuiasca intre timp, pina cind vor fi americanii cumparati cu totii de alianta euroasiatica(ca sa nu zic de cel mai puternic om de planeta)sa invete si ei obligatoriu la scoala limba rusa si optional chineza.

Anonim spunea...

Au timp sa-ti explice ca mama ta nu e mama ta pana te lamuresti singur ca e negresa din "Pe aripile vantului".

Bogdan T. spunea...

Daca ne prosteam poate ca era mai bine, ar spune unii, si nu ajungeam sa ne ingrijoreze ca bem gazul din lampa. Insa, cine stie daca nu urma scapa turma. Spunea ceva Parintele Arsenie Boca...

D. Pavel spunea...

Cinste DOMNULUI / ROMANULUI Mihai Gruia Sandu!

....asa cred si eu ca se va intimpla! Toti acesti mother fu....rs care ne--au vindut de 23 de ani incoace isi vor primi rasplata! NU SE POATE ALTFEL! CREDETI-MA! Minciuna si hotia au picioare MULT mai scurte in era informatiei!

Ceea ce CLOVNII NATIONALI -basescu si ponta - fac in zilele noastre pentru a va atinti atentia asupra celor 300 de hectare cumparate de Ioana - fiica lui basescu - este o GULGUTA transferata romanilor mai mare decit capetele lor!

NU dragi romani! acum in parlament se voteaza DESFIINTAREA PROPRIETATILOR ROMANILOR! Dreptul LACUSTELOR MONDIALE aflate la putere din 1990 incoace de a va lua paminturile MOCA!

Pamintul ne-a fost dat NOUA ROMANILOR de Dumnezeu pentru a ne bucura de el! SI NU DE A-L VINDE!
Daca il vindeti, este cel mai mare pacat pentru ca pur si simplu il blasfemiati pe CREATOR! Pe Cel ce va dat acest pamint bogat in posesia eternal VOUA! ROMANILOR!

Si Basescu si Ponta sint ALOGENI! NU au niciun fel de simtaminte romanesti! NI I-ai bagat pe git LACUSTELE MONDIALE care produc holocaustul impotriva romanilor de peste O SUTA DE ANI! Vezi si rascoala din 1907 in care si-au aratat adevarata fata! Cei 10.000 de tarani au fost impuscati de soldati romani! Dar la porunca jidanilor!

Priviti inapoi si veti vedea ca majoritatea (majoritatea inseamna BOLSEVICI KHAZARI asa cum au fost in 1922 la infiintarea URSS-ului si TOT asa cum public a afirmat si Putin dupa aproape 100 de ani!) a insemnat si in 1989 tot BOLSEVICI KHAZARI -care isi spun de aiurea "evrei" - care au pus mina pe ROMANIA impreuna cu "sistemul ticalosit" pe care tot ei l-au creat!

Cititi dragi compatrioti ISTORIE adevarata! O veti gasi pe GOOGLE si veti face usor comparatie cu istoria care li se baga DIN NOU pe git copiilor vostri!

Iesti in strada si protestati cu sutele de mii! faceti-va din jandarmi prieteni! ei sint fratii nostiri si ai vostri! dati-le flori pentru ca ei NU sint vinovati ca au ales sa fie jandarmi doar ca sa va APERE! AU fost prostiti si ei si va vor agresa daca ii veti agresa! NU AGRESIUNII IMPOTRIVA JANDARMILOR!
Infratiti-va cu ei pentru ca sint tot romani ca si noi! si, in strada urmeaza ordinele KHAZARILOR, dar acasa ar putea sa plinga linga maicutele lor!

Spirit Liber spunea...

"Cunoaste adevarul si adevarul te va elibera".Subscriu la ce a afirmat unul dintre comentatori si anume ca toti si toate care aflati intr-un mod sau altul informatii, pentru binele neamului nostru, trebuie publicate.In momentul de fatsa televiziunile manipuleaza grosolan, am vazut cum, prin programe photoshop creeaza imagini false si le comenteaza cu minciuni .In contrabalans trebuie facut invers, aveti camere de luat vederi cu care va filmati copiii, aveti fel de fel de aparatura electronica.Filmati tot ce prindeti pe tv si pe oriunde pe viu, semne masonice la cei care apar pe ecran, subliminale, intalniri si conjuncturi in care anumiti oameni e suspect ca apar impreuna.Postati-le pe youtube si pe oriunde!Face-ti-o ca nu are nimeni ce sa va mai spuna atunci.Adevarul TREBUIE SA IASA LA LUMINA RAPID SI IN TOATE FORMELE!!!Cunosc pe cineva care a zis ca atunci cand i-au blocat un site, un cont, o adresa, a facut apoi in oftica si de nervi cateva mii si tot a postat adevarul a ceea ce a gasit!ASA SE FACE!!!

ile spunea...

Este adevarat ca multi dintre cei care au facut rau poporului roman pe vremea comunistilor cit si acum au fost evrei,sau mai degraba khazari. Romanii vor sa traiasca cu orice pret sa spravietuiasca furindu-si singuri caciulile, deci nu aleg libertatea cu orice pret(demnitate omenie cisnte-sint din cei 7 ani de acasa nu principiile legionarilor,nici ale crestinilor,sint legile satului romanesc strabun,bun). Se pierd sintem pierduti. De aceea trebuie sa supravietuiasca romani de calitate (pentru asta sint unele bloguri si emisiuni) cu speranta ca vor recladi vreodata o tara abia dupa ce se vor fi sfisiat dusmanii nostri intre ei. Eu nu tin sa traiesc, ma ocup de blesteme si de lupta oculta impotriva dusmanilor sa-i fac sa-si taie beregatile intre ei. Dupa cei 7 ani de acasa de pe ulita satului si inca multi de scoala nu am sperante de viata decenta in viata asta. Sa supravietuiasca decent cine poate, sa lase copiilor lor mesajul reinvierii neamului romanesc.

Anonim spunea...

Ile draga ,mi-au lipsit comentarile tale ....si vor trai cei care au :
onoare ,omenie ,cinste ,bunatate ,cei harnici - CEI BUNI ,cei care nu mint ,nu fura .Cei care se indoaie dar nu se rup ,pentru ca au radacini adanc infipte in pamant,cei care cazuti in genunchi se ridica ,se scutura de praf si merg mai departe ,cei care dau din saracia lor altora mai saraci ca ei ,cei care fac bine si nu asteapta rasplata.Asa cred eu si Asa sa ne ajute Dumnezeu !