sâmbătă, 7 decembrie 2013

LIVE VIDEO Pungești: Jandarmeria a blocat accesul către zonă


ACTUALIZARE 15:30   Un tânăr din rândul protestatarilor de la Pungeşti a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după de ar fi fost agresat de către forţele de ordine.

Tânărul a acuzat dureri în piept şi susţine că ar fi fost lovit de către jandarmi. Acesta se afla pe şosea în momentul în care ar fi fost agresat de către forţele de ordine.

La ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii, echipaţi în uniforme de luptă, cu scuturi şi bastoane, au format un cordon în jurul manifestanţilor pentru a nu permite accesul acestora spre terenul deţinut de către Chevron.


Totodată, jandarmii au fost mobilizaţi şi la ieşirea din localitatea Siliştea pentru a nu permite altor persoane să vină spre zona unde au loc manifestaţiile.

De altfel, traficul în zonă este restricţionat, fiind permis doar accesul autovehiculelor care vin dinspre Pungeşti spre Siliştea, respectiv Vaslui.

Chevron a anunțat, pentru a doua oară în ultimele luni, că suspendă activitatea în zonă:
Chevron confirmă astăzi (n.r. – sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activiăţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însăcredem că acesta trebuie exercitat în limitele legii -, se arată în comunicatul de presă al companiei Chevron.
ACTUALIZARE 13:20 Protestatarii au rupt gardurile ce împrejmuiau terenul pe care lucrează Chevron, dar Jandarmeria a intervenit în forță și a dispersat mulțimea.

Paul Iurea, Dan Albu si Marius Ignat au fost ridicați de forțele de ordine.

Câteva sute de persoane s-au strâns, până la această oră, în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor.

 
Decembrie negru la Pungești. Ultimii țărani, puterea și gemul din cămară

Mad Max: România fără apă

Petiția pentru oprirea exploatării Chevron și pentru încetarea abuzurilor polițienești a ajuns la 31.000 de semnături. Click aici pentru a citi documentul.

La manifestare sunt așteptate câteva mii de persoane.

Sursa: http://activenews.ro/live-video-imagini-de-la-marea-adunare-de-la-pungesti_189485.html?utm_source=TW&utm_medium=ActiveNews&utm_campaign=SNAP%2Bfrom%2BActiveNews

Video streaming by Ustream

16 comentarii:

Justin spunea...

Acela nu este terenul Chevron, este pamantul Romaniei. Sa deschida procuratura o ancheta in regim de urgenta pentru a fi verificat trocul dintre primarul din Pungesti si cel din satul socrilor lui si sa ia urma acestor acte.NU SE POATE CA PROSTIA SI HOTIA UNOR INDIVIZI CARE NU AU INTELES NIMIC DIN CE INSEAMNA DEMOCRATIA; PRECUM ACEST PRIMITIV DE PRIMAR CARE A CONFUNDAT COADA VACII CU STAMPILA PRIMARIEI; SA ADUCA PREJUDICII DE IMAGINE GUVERNULUI ROMAN, PAGUBE FINANCIARE SI DE IMAGINE UNEI COMPANII CA cHEVRON, SA TULBURE PACEA SOCIALA IN TARA SI SA FACA VICTIME, DOSARE PENALE SI TOATA ACEASTA NEBUNIE. ACTELE DE PROPRIETATE, DE TRANSFER SI DE CONCESIONARE, DE URGENTA LA CONTROL. Mai marele prefectilor sa trimita o ancheta in ograda prefectului de Vaslui sa vada ce legatura oculta exista intre el si acest primar comunal primitiv si penal. Jandarmeria sa nu mizeze oe strategii de intimidare nici oe materialele defensive din dotare, oamenii saraci, care traiesc impreuna cu vitle lor numai din fasolea pe care o aduna de pe bucatica lor de pamant sunt in stare de orice. Aici va luptati cu instinctul de supravietuire.Amintiti-va de cuvantul lui Cosbuc: "sa nu dea Dumnezeu cel Sfant sa vrem noi sange nu pamant!" CIne impinge lucrurile pana acolo?. La Pungesti nu presa trebuie sa se calce pe picioare ci procurorii, singurii in care societatea civila mai are incredere.NU UITATI CA SI JANDARMNII SI TARANII SI AMARATII AIA DE MUNCITORI ANGAJATI LA CHEVRON SUNT ROMANI! CINE PERSEVEREAZA SA II INCAIERE??????

Liliana spunea...

Sunt de admirat acesti oameni. Toata stima si respectul pentru curajul lor de a se împotrivi. D-l Ponta spunea azi dimineața la radio ca 70 de persoane se opun independentei energetice a României. Pai dumnealui se afla in eroare si cred ca știe bine acest lucru. Iata ca schimbarea promisa înainte de alegeri s-a dovedit a fi o diversiune. Nu mai avem politicieni cu coloana verticala. Își vând țara metru cu metru, iar noua ne vând iluzii! Trădători de neam blestemați!

Daciana spunea...

De neimaginat, revoltator,rusine, cum se poate ca jandarmii sa loveasca oamenii?
nu inteleg ce cauta jandarmii acolo? jandarmii trebuie sa ne asigure noua/populatiei tarii/ protectie si nu sa ne bata!
suntem in tara noastra, batuti la noi acasa...de semenii nostri! Cine a dat terenul lui Chevron, unde este? pe noi ne-a intrebat? cum se fac concesiunile?

un pic anonim spunea...

"Standard Oil din California a devenit Chevron - în prezent, a treia societate cea mai profitabilă din lume, la 19 miliarde 24 milioane de dolari pe an". Standard Oil - una din companiile lui Rockefeller. Exista sau nu teoria conspiratiei?
ROxin, admir curajul si determinarea ta!

Unknown spunea...

Afara cu iudeo-masonii din țara noastra!!!........afara cu acesti asasini evrei!!!....... trebuie facuta o revolutie cu varsari de sânge dacă vreti să lăsăm o Românie curata si la fel de frumoasa cum ne-au lasat-o Mihai, Stefan, Neagoe ,Tepes si alti înaintasi cu dragoste de aceasta tara!!!.....si urgent să ne aliem cu China si Rusia ca iudeii din occident si cei americani mai au putin si ne termina ca țara, cu ajutorul iudeo-masonilor de la cârma tarii noastre!!! Treziti-va Românilor-Daci si la luptă!!!
...

Iustina Bacosca spunea...

Ne-am intors de la Pungesti. Au facut filtre si ne-au pus sa ne legitimam de trei ori! Suntem din Piatra Neamt. Au fost aproape 800 de suflete, nu doar 400 asa cum se spune prin presa vanduta. In fata mea au ridicat persoane pasnice , care doar protestau fara sa fie violente. Pur si simplu i-au luat cu brutalitate si i-au dus , pe sus, in dube. Marea noastra satisfactie este ca ASTAZI LA PUNGESTI AM REUSIT SA DARAMAM GARDUL DE IMPREJMUIRE, UNDE VA FI AMPLASATA SONDA. Utilajele au incetat lucrul si jandarmii au intrat in panica. Se vedea pe chipurile lor ca sunt speriati si depasiti numeric. Pe urma au chemat trypele speciale din Bacau. Asta demonstreaza ca daca vom fi uniti vom putea sa facem ceva. Avem filmulete si poze de la fata locului. Pungestenii sunt oameni simpli, minunati si trebuie sustinuti in continuare. Poporul roman este tradat intr-un mod cumplit. Am scandat lozinci si am spus TATAL NOSTRU de trei ori, pentru ca fara Dumnezeu nu vom face nimic. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Daciana spunea...

Iustina Bacosca: MULTUMIM! parca ai facut si pt mine ceva si pentru altii care n-am putut veni acolo! Sa ne ajute Dumnezeu, dar sa nu uitam sa ramanem uniti si sa nu ne lasam intimidati de toate gunoaiele care vin peste noi! AICI, este tara noastra!

D. Pavel spunea...

Mr. Tom Holst, Chevron Romania Director,

All the world knows you as a big liar! Very close to Ponta! Very!

You better get out from Romania and never come back!
In the mean time you should pay to Ecuador the over 10,000,000,000 (billion dollars) for the disaster you produced there with your “mighty and deadly” technology! Now you are paying bribery to international lawyers; why? since you guys are so honest!

Look what you are doing now in Romania, Pungesti Vaslui district! You killers! you bloodsuckers, you pigs, you animals! You are as primitives as the Russians are! What is the difference?

With people with criminal records like Ponta you want to do businesses? Look what he has ordered at PUNGESTI!
HE HAS ORDERED MURDER! With this attribute of assassin he has climbed as premier...
You guys will remain in world’s history as criminals against Romanian people!

Romanian people doesn’t want you! Hit the road now, get out of Romania and NBEVER come back!
If you want to save Ponta’s testicles, take him and his govern and all politicians with you for preservation…

While flying all back to USA watch this movie! It will remind you about what you did in Ecuador; here is the movie (made by Americans and not by Russians or Ecuadorians):

http://www.youtube.com/watch?v=_azgdnGBdh8

Anonim spunea...

Ponta si ai lui tradatorii neamului!

Anonim spunea...

Daca avem drepturi asupra proprietatii private,cu ce drept intra acest Chevron pe pamanturile oamenilor? Ponta a uitat toate promisiunile facute pentru a ajunge la putere,iar romanii sunt calcati in picioare,batuti pentru ca isi apara putinul din care incearca sa traiasca.Domnule Ponta ati promis ca nu aprobati exploatarea la Rosia Montana,ca si explorarile si exploatarea gazelor de sist,insa v-ati ales consilier un american asa zis specialist in acest ultim domeniu.De ce nu tineti cont de dorintele romanilor,ci doar de interesele strainilor si a politicienilor?

Anonim spunea...

Pentru Iustina:
Pana la Dumnezeu va mananca Sfintii.....Sfintii lor,ai iudeo-masonilor condusi de Reptilieni si Iezuiti...Nu aveti mijloacele sa va luptati cu Iudeo-masonii "perciunatii"khazari,ei sunt in blindate de ultima generatie inarmati pana in dinti si voi in picioarele goale inarmati cu bate ,furci si coase....Cum credeti ca veti reusi sa-i invingeti?Romania a intrat "in linie dreapta" pe drumul distrugerii totale ca stat si natiune...In 24 de ani servitorii Iudeo-masoneriei ne-au vandut complet iar acum se pregatesc sa ne distruga dupa ce ne vor jefui si ultimele resurse naturale pe care le mai avem...Pa,Pa, Romania.....

Anonim spunea...

Gen Strainu a explicat ca se extrag gaze nu doar din locul unde se instaleaza teava ci sunt afectati multi km lateral in subteran. Nu este un abuz? o incalcare a propr satenilor? De ce li s-au facut lor dosare penale?

Just spunea...

Localnicii, oameni simpli, s-au dovedit democrati,si-au manifestat dezacordul prin miting, scandand lozinci, si urari de bine,nu au raspuns la violenta cu violenta, au incasat bastoane, paruiala, s-au lasat tarati pe asfalt, luati cu forta, imbranciti, dar nici unul dintre tarani nu a uzat de aceleasi mijoace, nu au lovit jandarmii. Care este democrat, simplul cetatean sau jandarmii? SSau democratia se apara cu bastoane si gaze lacrimogene, cu baricadarea drumurilor de acces, in timp de pace, cu arestarea cumparatorilor din magazine? Incep sa nu mai inteleg? Are politia informatii ca intre manifestanti sunt infiltrati agitatori care sa produca dezordine si sa fie culpabilizati toti activistii si localnicii din Pungesti ca au creat dezordine si pagube? Ce cauta Oreste, marele teosof, astrolog, tarotist, numeralog ghicitor in toate cele, intre manifestanti? Il doare pe Oreste de suferintele acelor sarmani care abia isi duc zilele in saltul cel mai sarac din tara, Pungesti? Sau teologul astrolog e acum luptator impostor, strecurat intre protestatari intre care sunt si multe fete bisericesti de buna credinta, patrioti si crestini adevarati? Sau zodiile si tarotul i-au prezis o avansare in grad?

Just spunea...

Anonim, fii curajos si iesi din anonimat! Nu este nimeni mai tuternic decat Cel Atotputernic. Cu noi este Dumnezeu iar El ingaduie suferinta asta pentru lasitatea noastra asezonata cu hotie la scara nationala, cu ignoranta, curvie generalizata, cu multe altele dar si cu uciderea prin tradare a pastorilor, incepand cu Decebal pana la Ceausescu. Acum e vorba de abuz si, de voie sau de nevoie(ca doar vin alegerile!), cei interesati de ciolan se vor misca catre repertotiul patriotard. Nu pot ramane fara reactie. Doar nu Chevron ii voteaza ci amaratul din Pungesti!Chevron le poate da banii de plinate si ca sa cumpere galeti goale si umbrele pt. amaratii alegatori din Rosia Montana, din Pungesti, din Mosna etc. Atunci nu le vor mai servi la bar bastoane ci pliante cu pozele lor, galeti goale si umbrele. Lasa-i si pe reptilieni caci toti crestinii stiu ca de la Eva incoace de la reptilian ni se trage toata suferinta, duca-se pe pustii. Tot reptilianul se ingrozeste de puterea Sfintei Cruci si de numele lui Iisus Hristos. Documenteaza-te despre viziunea pr. Mina Dobzeu, crestinatorul lui Steinhardt si despre testamentul pr. Iustin. Sunt uimita ca romanii, auzi, ROMANII, au inceput sa strige "hotii"! Acesta e un semn bun!

Iustina Bacosca spunea...

Pentru anonim, 09:50
Daca dumneata nu mai ai pentru ce lupta, imi cer iertare dar, baga-ti gheara in gat si nu mai comenta aici. Inseamna ca esti un om de plastic; un om pentru care fatalitatea este destin. Toti romanii sa inteleaga ca numai uniti vom putea tine piept la orice crima.
Romania, trezeste-te! Rosia si Pungesti-doua inimi romanesti!

observator spunea...

Luati calculatorul si adunati:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/12/06/tagma-cianuristilor-traseul-banilor-rmgc-in-media-si-politica/

Aveti voi, romani, atata dragoste de tara si frica de viitorul vostru si al copiilor vostri ca sa luptati cu cei care fac aceste daruri?