vineri, 20 decembrie 2013

Micheal Ledwith, fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea "lovește" din nou: Limba străveche din Carpați este mama latinei și a celorlalte limbi europene (video)


În urmă cu un an, într-un interviu luat de prietenul meu de la TVR Cluj, Cristian Mireșanu, fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Micheal Ledwith, acesta din urmă făcea o declarație video șocantă pentru mulți români, potrivit căreia nu limba română este o limbă latină ci limba latină este o limbă născută din limba străveche vorbită în Carpați, a cărei moștenitoare directă este limba română...

Desigur, câinii de pază ai luptei pentru îngroparea adevăratei identități a poporului nostru au sărit ca arși strigând, cu spume la gură, că asta e o "blasfemie", că Miceal Ledwith nu e ușă de biserică ș.a.m.d. Ca de obicei, singurele lor argumente "științifice" au fost atacul la persoană.

Ei bine, datorită interesului enorm stârnit în România de aceasta declarație făcută de un om aflat în vărful unor instituții culturale europene, pentru 17 ani consilier la Vatican, Cristian Mureșanu a inițiat un nou interviu cu Miceal Ledwith, care a avut loc în urmă cu două nopți.

O parte din acest material poate fi văzut în clipul de mai jos. Restul interviului va putea fi văzut în curând pe TVR Cluj, în cadrul emisiunii lui Cristian Mureșanu - "Știință și cunoaștere".

Iată ce spune, printre altele, Miceal Ledwith: "Datorită faptului că ultima Eră Glaciară, care s-a sfârșit acum 15.000 de ani, nu a avut un impact foarte mare în România și Bulgaria, limba străveche  vorbită aici s-a  răspândit, înspre nord și sud, odată cu retragerea ghețurilor, și ea a fost rădăcina a ceea ce a devenit mai târziu latina care... a provenit de pe teritoriul geografic al României de azi."

Cu alte cuvinte, așa cum spunea și savanta americană Marija Gimbutas, în urmă cu ceva timp, sau  savantul german Harald Haarmann, chiar în acest an, Spațiul geografic al României de azi este Vatra Vechii Europe... Și asta indiferent dacă le convine sau nu, unora!

Daniel Roxin

18 comentarii:

Ciprian Telea spunea...

Abia astept interviul! Multumim Daniel!

Dan D spunea...

aceste date ar trebui trimise catre toate mediile academice din lume si sa cerem rescrierea istoriei in conformitate cu adevarurile dovedite stiintific

apostrof spunea...

Aceasta afirmatie trebuie sustinuta cu argumentatie din arhivistica, din lingvistica comparata, a latinei populare, a limbii romane vechi si a limbii latine culte,altfel nu este admisa de oamenii de stiinta. Masteranzii si doctoranzii de la filologie si paleografie pot verifica aceasta ipoteza si aprofunda cercetarea. Este necesar si obligatoriu. Un element care atesta vechimea limbii romane este atat fondul principal de cuvinte unitar in tot arealul limbii romane dar si stabilitatea lui fonetica, constructia timpurilor de-a lungul mileniilor. ( descoperirea unui perfect simplu "semnai" in textul unei tablite cerate din anul 131, gasita la Rosia Montana,pur si simplu identic cu cel folosit azi, marturiseste despre stabilitatea unei limbi f. batrane care a iesit din faza de constructie.)Este nevoie de studii interdisciplinare pentru a clarifica aceasta ipoteza. S-a impietrit ideea ca neamul dacilor a fost inferior din punct de vedere cultural fata de romanii cuceritori si, din comoditate, se perpetueaza teoria marxist-darvinista cam in ciocnirea cu alte neamuri, cei mai putin evoluati cultural au preluat cultura celor avansati. E fals ca dacii erau mai putin evoluati cultural de cat romanii, si marturie stau, mai recent, exponatele de aur aduse in prim plan de Muzeul de istorie din Bucuresti,dar ornamentica fantastica de Cucuteni Blidaru.Pana la urma, contemporanii nostri trebuie sa fie atenti la invazia de tiganisme in limba romana si la degradarea fonetica, chiar si sintactica a limbii romane datorita folosirii excesive a neologismelor preluate din engleza si americana. Care a fost mai intai, oul sau gaina nu conteaza atat cat conteaza daca azi gaina mai face ou!

un pic anonim spunea...

Nu ai cum sa mai contrazici evidentele! Doar daca esti tampit sau rauvoitor, sau poate tradator si bine platit sa o faci.
ROxin, tu esti unul din factorii care au declansat schimbarea, unul baban....
Acum, dupa atata curaj, asteptam de la catolici sa scoata dovezile pe care le.au adunat intr.o mie de ani si sa ni le restituie...cu ele vom linisti pre multi aurolaci care se autodefinesc ca fiind istorici, arheologi, patrihoti si sa.i mai ia naiba pe toti...dusmanii nostrii.

Vlad spunea...

Apostrof, cred ca intelegi, nu cerem nimic, prietene, fiindca nu avem cui, aici se proclama adevarul stiintific si atat.
Ce sa discuti sau sa negociezi cu mistificatorii?



Perseida spunea...

Foaie verde de cicoare,
Asta este cea mai tare!
Sa te vad acum,baiete,
(care oi fi acela)
Ce mai zici de argumente?
Uite,nu mai tine vraja,
Documentul este straja!
Daniel,ne luminezi
Iar noi multumim!NE crezi?

D. Pavel spunea...

Va rog sa cititi si sa trimiteti mai departe! Iata cine sint cei care din 1989 vor sa ne colonizeze si sa ne arunce la groapa istoriei: si de facto si de jure:

http://ioncoja.ro/holocaust-in-romania/din-tezaurul-de-intelepciune-sionista/comment-page-1/

Anonim spunea...

Sunt de acord cu apostrof care spunea ca trebuie sa fim atenti la tiganisme si englezisme! Ni se strica limba, iar mass media din Romania face mult rau, in special tinerei generatii care preia din dialogul tiganizat si agramat al unor asa-zise emisiuni de pe la diverse televiziuni! Sa dispara cuvintele ca: misto, gagica, nashpa.

un pic anonim spunea...

Si s.a declansat razboiul impotriva cuvintelor...limba este ca un fluviu, creste, se ingusteaza sau se ramifica asa cum este si viata. Daca este sa dispara cuvinte vor disparea de la sine. De disparut trebuie sa dispara rautatea, hotia, necinstea, minciuna (ce se poate spune si cu cuvinte frumoase si foarte academice...).
Totusi, sa nu pierdem esenta...adica lupta impotrive mistificarii!!!

Anonim spunea...

Ascultati "Vocea Romaniei" Am auzit doar un singur cantec romanesc care n-a fost lasat in turul 2.

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=cOyW38OCVLE

Anonim spunea...

Nasule ce spui tu simte tot romanul,dar sa fim realisti ,rascoalele ,revolutiile,loviturile de stat nu prea sunt spontane,toate sunt bine puse la cale de grupuri de indivizi ,sa le zicem baieti destepti care manati de interese comune manipuleaza masele si cel mai bine noi cei din linia intai stim bine ce s-a intamplat acum 24 de ani,am trait pe pielea mea si anii care s-au scurs i-am urmarit din postura unui om viu si prezent si oricand pot depune marturie ca istoria s-a sris pentru Romania si poporul roman in alta parte si oricum nu pentru noi.Poporul roman sa stii ca este subiect de studii profunde si pe baza lor se intocmesc strategii pentru controlarea popoarelor si asta nu pentru ca am fi altfel de oameni ci pentru ca suntem cel mai vechi popor din Europa,nu suntem veniti de nicaieri si nu vom pleca in masa niciodata,cele cateva milioane care s-au raspandit in lume sa stii ca sunt pentru improspatarea singelui statut al celor care se cred superiori noua.Folcloru nostru, limba noastra, istoria noastra,viata culturala si materiala a romanilor fac parte din patrimoniul umanitatii,de ce crezi ca Brancusi si-a intitulat Coloana Infinitului ,Colana Fara de Sfarsit,suntem pe un drum fara de intoarcere si intr-o permanenta evolutie, vorba romaneasca ,,Nu mor caii cand vor cainii,,.Asta nu inseamna ca toleranta proverbiala a romanului nu este de multe ori sora cu prostia,dar asa cum nu poate exista inteligenta fara prostie la fel de bine nu poate exista toleranta fara mania devastatoare a mamaligii care se transforma instantaneu in cel mai groaznic trotil .

Anonim spunea...

Fiecare roman evoluiaza singur in viata lui ,dar cateodata cand vrea Bunul Dumnezeu ne aduna la un loc si devenim maturoiul istoriei cu care sunt aruncate la lada de gunoi toate sarpiturile,toti handicapatii politici,toate otrepele,toti nemernicii,toti batjocoritorii,toate ligioanele care ajunse pe valul puterii se cred nemuritori si vesnici.Eminescu a spus,, Memento morii,, si acum 24 de ani un Ceausescu care se simtea vejnic si care pe data de 21 decembrie a scapat o vorba dincolo de puterea lui de control, L-a amintit pe bunul IIsus Hristos cu pilda obrazului intors catre cel care batjocoreste,poate acela a fost momentul prin care Dumnezeu a vrut sa-l trezeasca ,sa-i dea o sansa de mantuire de salvare crestina,nu s-a trezit din poveste si tavalugul destinului implacabil l-a maturat.Asa cum toate Evangeliile ne-au fost transmise pentru ca sa ne trezim si sa intelegem maretia relatiei dintre Dumnezeu si Oameni,tot asa intamplarile oamenilor bune sau rele sunt pentru ca oamenii sa nu uite si sa-si aduca aminte.Maretia si decaderea fac parte din firea oamenilor,dar ne sunt date pentru ca sa gresim cat mai putin,sa evoluam sa crestem.Cand nu vrem sa invatam din greseli ne sunt date mereu si mereu pana vom invata,asta este pedeapsa vietii.Oamenii nu sunt adusi in viata doar pentru a se ghiftui ci pentru a deveni Oameni si daca nu vor de buna voie mai stie Dumnezeu sa si bata si unde bate Dumnezeu chear creste.Pun doua intrebari .De ce acvila de pe stema Romaniei nu are coroana de otel a regeluiCarol I si de ce lipseste esarfa cu inscrisul NIHIL SINE DEO.Cei care au facut intentionat aceasta manevra au crezut ca nu se va baga de seama,au crezut ca pot manipula prin lipsa unor simboluri,se cred destepti si vesnici,vai de curul lor.Romanii stiu din ce este compusa adevarat credinta ,,Credinta in Bunul Dumnezeu,Smerenia,Iubirea si N A D E J D E A ,,.Asa cum pentru ceilalti pe fundul cutiei Pandorei a mai ramas speranta,romanul are in desaga lui cu care traverseaza si sfinteste istoria nadejdea cu care poate recladii o noua lume.De nadejdea romanului ii este frica alogenului.Alogenul pe care romanul l-a primit in casa lui a crezut ca daca ii va fura desaga ii va fura si nadejdea,neintelegand ca funia vietii este facuta din credinta,smerenie,iubire,nadejde si toate aceste sunt ascunse in mintea si inima poporului roman.De asta ne vor toti scosi din istorie,starpiti,de fapt ne intalnim aici cu complexul lui Oedip,noi poporul roman fiind parintii celorlalte popoare si pentru ca nu pot digera asa ceva ne vor morti.De mii de ani toti au vrut sa afle misterul dacilor,iar acesta sta in credinta lor in nemurire,Zamolxe sa stiti ca nu a murit,anul acesta s-a intrupat,poporul lui s-a trezit si ca fat frumos din poveste creste mult mai repede decat dusmanii lui.De ce le-a fost frica nu au scapat.Doamne ocroteste-i pe romani !

PAPDAN spunea...

LIMBA ROMANA = LIMBA SACRA CACI UNA - I LIMBA CEA CEREASCA GRAIURI 72 !EX : DACIA = DA CIA = Dumnezeu Ajuta Ca Iar sa Apara !

un pic anonim spunea...

Frumos scris de cei doi anonimi care cred ca de fapt este unul singur. Subscriu si eu!

Spirit Liber spunea...

Nu va mai mirati ca la "vocea ...", emisiunea mentionata mai sus de cineva nu trec mai departe cantecele in limba noastra.Toate juriile sunt alese de catre masoni si din cate stiu toti din jurii sunt de asemenea masoni.Acestia la intalnirile lor sunt invatati (gradele mai "inalte") cum ca Dumnezeu nu ar exista.Vi se pare ca ei insisi au vreun Dumnezeu?Uitati-va ce paparude apar la tv, barbati si femei, imbracati toti in negru de parca au fost inregimentati pe vreun front de lupta.Masonii (urmariti-i) se imbraca invariabil in negru complet, inclusiv camasa, cravata, sosete.
...in alta ordine de idei...
La un alt articol, un comentator isi exprima indoiala ca Daniel Roxin va reusi.Acea persoana nu a realizat ca acesta deja a reusit.Rezultatele lui nu sunt in totalitate vizibile pentru ca viul din actiunile lui misca subteran.

Anonim spunea...

Parole forti, ma non ho paura di dire quello che penso o quello che ho scoperto, perche quando si lotta per la verita, si fa senza pensare a le conseguenze che poi avere da parte degli oppositori; ma non per il fatto che la faccia della tua verita e insolita o dolorosa, ma per la paura che le bugie dette da loro possono essere scoperte. Per farvi capire di che cosa si tratta dobbiamo tornare in dietro di molti anni. Cosi come vi siete forse accorti, io non c’e lo con i romani, ma con quello che e rimasto da loro, cioe la chiesa cattolica romana. Abbiamo visto come ha rubato gli insegnamenti veri di Zalmolxe, una persona vera che ci lascio per scritto parte della sua saggezza e come ha rubato la sua vita per costruire un fasullo salvatore del mondo con quale ci tiene nel ignoranza da 2000 anni. Ma per rubare l’eroe di un popolo devi rubare anche l’identita di quel popolo, devi fare di tutto per far credere che quel’popolo non e mai esistito. Devi pulire ogni tracia, devi denigrarlo e portarlo nel oblio, devi minimare qualsiasi sua azione eroica, e mettere tutta la sua bravura a tuo carico. Questa si, che e giustizia. Vi faro leggere un articolo che non lo so di chi e scritto veramente, perche e stato messo in rete dalla societa Gebeleizis, con il seguente titolo: ”UNA BUGGIA E UN FALSO STORICO-IL POPOLO RUMENO” Cerchero di tradurre una parte di questo interessante articolo che sostiene una parte delle mie teorie e idee. “Si impone come un dovere il cambiamento dei paradigmi accettati da tutti come una verita assoluta. Tutti abbiamo imparato nelle scuole e ai nostri figli li viene detto anche adesso, che il popolo rumeno, e il risultato del mescolamento dei romani con gli daci, e che la nostra lingua e derivata dalla lingua latina, in seguito alla conquista della Dacia da parte dei romani. Diventata una base della nostra storia che viene insegnata nella scola media, elementare e nei licei, questi due “argomenti profondi,” scioccano, ad un analizza piu attenta, per la loro mancanza di verita storica. Analizzando questi aspetti, e insistendo in speciale a quello legato alla lingua rumena, si osservano tante cose non chiare. Sorprendentemente, i bizantini, non trovano l’origine romana dei rumeni, anche se si considerano loro stessi Romei, cioe gli eredi di Roma. La forza con quale loro si ostinano di vedere nei daci una nazione barbara, straniera del impero, ha uguale solo nella letteratura ungherese. Un Kekaumenos, per esempio, che e il tipo di bizantino della classe media de undicesimo secolo vede nei valahi, i discendenti degli daci e dei bessi che si sono alzati come altre volte contro i romani, specificando espressamente le guerre degli daci contro i romani di Traiano.”I daci sono una nazione senza credenza”, dicono loro. Nella concezione dei Kekaumenos, l’eredita di Roma deve essere solo per i romei e i bizantini, e non vedono perche questa deve essere divisa con i valahi. Lo stesso li vede anche Nichita Choniates (terzo sec), quale vede i valahi come gli iniziati della coalizione barbara tra Rumeni – Bulgari – Cumani, contro i bizantini.” Vorrei fare un piccolo quadro della Dacia, prima della conquista dei romani. Alla fine del secondo secolo ac, nel territorio della Dacia vivevano tante tribu della grande famiglia degli traci. Le loro abitudini, la societa e la loro lingua erano le stesse, solo che ognuna tra di loro manteneva un indipendenza totale da le altre. Anche dalla fine del terzo secolo a.c, i daci hanno avuto dei capi bravi come Dromihete, Oroles, Rubobostes che hanno combattuto le guerra contro sciiti, persi, germani, celti, e romani. Ala fine del secondo secolo a.c. e l’inizio del primo secolo a.c., nel tempo quando il mondo antico era sotto il domino dei romani, nasce Burebista, colui che diventera il piu grande re di tutti i Traci. STRABON, contemporaneo del grande re, scriveva:”

Anonim spunea...

”Burebista, uomo dalla tribu degli geti, divento il capo delle sue tribu. Con intelligenza e maestria e riuscito ad alzare quella gente cosi tanto, che solo in pochi anni lui formo un grande regno, sottomettendo ai geti, quasi tutti i loro vicini, ed era arrivato ad essere temuto anche dai romani perche passava l’Istro senza paura, predando Tracia fino a Macedonia e Ilirria, e I celti che si mescolarono con i traci e ilirri furono distrutti con tutto; i boii, che erano sotto il comando di Cristasiro, e i taurisci anche loro hanno avuto lo stesso fine” Il popolo dei geti, (romani lo hanno battezzato daci) diventato cosi il popolo dei geto – daci, che ripresentava il ramo del nord del grande popolo degli traci, che hanno avuto tutti le radici profonde nello spazio carpato – danubio – pontico. Non possono nascere dei dubbi perche anche Herodoto diceva:”la nazione degli traci, e la piu numerosa nazione al mondo, dopo quello di indi. Se avversero un solo capo o se non litigassero tra di loro, sarebbero inconquistabili, e sarebbero il piu forte di tutti i popoli della terra. Ma questo e impossibile e non succedera mai. Per questo sono deboli.” E qua non possiamo non tornare al libro del imbroglio, la bibbia, quale parla di Abramo, che fa nascere dalla sua seme una grande discendenza che diventera una grande nazione. A parte questa scrittura, non esiste nessun altra testimonianza del esistenza di Abramo e della sua discendenza da quale nacque il popolo ebreo. Allora, cari amici tenetevi forte. In medio oriente non e mai esistito Abramo, ne il suo popolo, ne la nazione degli ebrei, no? Be, ma in Europa, si. La piu grande nazione del mondo, composta da quasi 200 tribu, sparpagliate da un ceppo comune, che erano fratelli e avevano lo stesso sangue, che poi si divisero in tutto il continente e oltre, era la tribu dei Traci. Fratelli di sangue e di lingua, partiti dalle falde dei Carpazi per conquistare il mondo antico, furono trasformati dai falsari della bibbia in popolo di dio ebreo. Perche? Perche in questo modo nessuno, non poteva pensare dove e la vera terra santa, quale come abbiamo visto non e santa perche e di dio, ma perche e lombrico della terra che comunica con universo. Il fatto che Giuda con due tribu si divise da Israele che aveva dieci, e che tra di loro non sono mai riusciti ha convivere e ha dialogare, rispecchiano la povera Dacia, che non riusci ha convivere con gli altri suoi fratelli che la hanno sottomessa e i hanno rubarono la sua primogenitura. ( avete presente Giacobbe bello e delicato che rubo la primogenitura di suo fratello Essau, che era rosso, pieno di pelo come gli animali e sembrava un barbare). Ve l’ho gia detto. In questo libro niente e per caso, basta che sai leggere tra le righe. Torniamo a Burebista. Non sappiamo quale e la vera pronuncia del suo nome, pero nella maggior parte delle testimonianze e scritto cosi, e nei ricordi del popolo rumeno di quale ci parlano i nostri bis- bis- bis- noni viene ricordato sempre cosi. Nel decreto di Dionysopolis nel onore di Acornion viene ricordato come Byrebistas, ma nei altri fonti come Byrabeistas, Burbistas Boirebista o Buruista. Su le monete, dove lui viene raffigurato con due teste, rappresentando passato e presente, e scritto nella lingua degli traci che si chiamava SARMIS VASIL, cioe il piu grande re della Sarmisegetuza o Pavel – Ter, sovrano assoluto. Papa di Burebista era anche lui un re che aveva la capitale del suo regno in Argedava.