luni, 27 ianuarie 2014

"Cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa", după cum îl numește un muzeograf olandez, se află în apropiere de Sibiu. Filmare aeriană superbă

Muzeul Tehnicii Populare se găseşte la sud de Sibiu, la trei kilometri de mers pe şoseaua de legătură dintre Sibiu şi Răşinari. La muzeu se poate ajunge cu maşina, autobuzul sau tramvaiul.

Peisajul de vis din Dumbrava Sibiului l-a făcut pe un reputat muzeolog olandez, Bernet Kempers, să numească muzeul sibian drept "cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa". Construcţiile tradiţionale se află în poieniţe însorite dintr-o pădure răcoroasă. Morile de apă sunt puse în mişcare de apa unui râuleţ, iar peisajul e completat de un lac.


Muzeul de întinde pe 96 de hectare şi este străbătut de aproximativ 10 kilometri de alei. În acest spaţiu pot fi vizitate 300 de clădiri şi pot fi admirate peste 15.000 de obiecte tradiţionale.

Primul monument, adus în 1963 în Dumbrava Sibiului, a fost o moară hidraulică. Aceasta moară se regăseşte în sigla muzeului. Colecția a fost dezvoltată în anii următori, iar muzeul a fost deschis publicului în 1967.

În 1971, muzeul a fost completat prin construcţia de case ţărăneşti, alături de ateliere meşteşugăreşti. În 1989, a fost adăugat un sector al monumentelor de utilitate publică şi socială: biserică, şcoală, cârciumă, popicărie.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/satul-rom%C3%A2nesc-pur--surprins-%C3%AEntr-o-superb%C4%83-filmare-aerian%C4%83-073032173.html


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău. 
http://frecventa-sufletului.ro/

11 comentarii:

Rosa spunea...

Minunat ! Multumesc ,mult ! :)

Gerula spunea...

Superb , cred ca a fost filmat cu ajutorul dronelor.
Multumesc , cred ca voi trece la vara pe acolo.

MARIA MANU spunea...

SATUL ROMANESC,PARINTELE VESNICIEI FRUMOSULUI,UNIC IN LUME.MULTUMIM PENTRU DARURILE OFERITE .

D. Pavel spunea...

Superb! Trebuie vizitat neaparat!

Unknown spunea...

Foarte frumos. Multumesc!

Anonim spunea...

bravoo! un peisaj de povesti...si e in romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mihai spunea...

Unul dintre marile noastre Muzee, multumim, Daniel!

Anonim spunea...

Trebuie preluata informatia ca au inceput sa cumpere pamant, prin interpusi, pentru instalarea sondelor.

Unknown spunea...

aici as vrea sa traiesc impreuna cu nepotii, sa ne bucuram de linistea si frumusetea acestor locuri, departe de "lumea dezlantuita" si rea, neumana! multumim, doamne, pentru aceste frumuseti!

Anonim spunea...

Superb muzeul, super locatia, superb Sibiul; o fi fost filmat "dupa program", ca era prea frumos sa nu fi fost nici macar un om cu un copil pe alee....

Casey Ryan spunea...

We went in October, 2014. Spent the whole day there. Was magnificent. Highly recommend...