vineri, 3 ianuarie 2014

Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!

Forfotă mare zilele astea în pădurea Manișca Mare de lângă orașul-stațiune Covasna, în județul Covasna. O parcelă de pădure a fost defrișată iar în zonă au fost aduse mai multe utilaje agabaritice.

Nimeni nu știe foarte clar ce se petrece lângă stațiunea Covasna. Informații despre acest proiect apar pe pagina de internet a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna:


”PROIECT DECIZIE ETAPĂ DE ÎNCADRARE

Ca urmare a solicitării depuse de S.C.AMROMCO ENERGY S.R.L.,cu sediul în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 152 K, judeţul Prahova,înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna cu nr. 4839/05.08.2013 (nr. registratură electronică 145/02.08.2013), în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şifaunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna decide, ca urmare a consultărilor desfăsurate încadrul şedintei Comisiei de AnalizăTehnică din data de 03.10.2013, ca proiectul proiectul “Forajul sondei de explorare Gresu 4000”propus a fi amplasat în oraşul Covasna, extravilan, Pădurea Manişca Mare (tarla 236, parcela nr. 2422), judeţul Covasna, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şinu se supune evaluării adecvate”. (detalii aici)

Informațiile publicate fac referire la hidrocarburi însă și în cazul zonei Moșna tot la hidrocarburi s-a făcut referire la început pentru ca mai apoi să se vorbească de gaze de șist. Solicit public autorităților din Covasna să iasă public și să lămurească situația. Ce anume se întâmplă în pădurile din Covasna?

Dan Tanasa

10 comentarii:

Anonim spunea...

autoritati:)?

Doar sunt padurile lor, muntii lor, aurul lor, gazele lor, petrolul lor, eu chiar ma intreb ce mai cautam noi prin fondul cinegetic din Tara Lhor, doar le administreaza in numele nostru!!

Politruka, rupe-ti-ar viermii pamantului fata, sa ai un an proost, mai prost decat cel mai prost pe care l-ai avut! Sa gasesti in mancare gandaci de bucatarie puroiosi, in patul de culcare ciori moarte, nevasta sa-ti fuga cu menajera lesbiana si sa-ti goleasca conturile, iar amanta sa te umple de boli! Sa-ti mearga la fel de bine pe cat ii merge tarii care te plateste si pe care?

st_nelutu@yahoo.com spunea...

in jud SIBIU la BUIA de vreo doua luni ,patru jeep-uri si doua autobuze MARI!,cu muncitori prospecteaza(banuim)in cautarea gazelor de sist!puteti verifica?

Anonim spunea...

Trist...

Iustina Bacosca spunea...

Vai, vai, vai si iar vai! Romani fara de patrie, uniti-va! UNITI SALVAM TOATA ROMANIA!

Unknown spunea...

pana nu o sa fie toata tara vanduta si stoarsa de ultima picatura de resurse golanii astia nu se vor lasa...si chiar daca vor recunoaste public, credeti ca ceva ii va impiedica sa faca tot ce vor ei sa faca?? ei uita ca tot in pamant se duc cand mor...

Anonim spunea...

La ultima vizita in Germania,cancelarul Angela Merkel I-a spus lui Ponta: TOATE resursele natural pe care le mai aveti va vor fi luate oricum(pe degeaba) fie ca vreti fie ca nu vreti!Singura intrebare este daca veti ramane stat unitar sau nu...Romania este distrusa .....

Anonim spunea...

Suntem în 2014 şi cred că fiecare dintre noi înţelege că vremea aiurelilor, romantismului şi a vorbelor goale a trecut. E Vremea Soldaţilor care ştiu despre ce vorbesc şi pentru ce luptă.

Anonim spunea...

Fratilor, e limpede pentru oricine ca jigodiile astea de politruci oportuni, fosti repetenti, tinichigii, curve de ocazie si ale cui da mai mult, s-au invoit impreuna cu talharii de tara si neam de rit iudeo-capitalist sa toace si sa stoarca de avutii Romania, jucand de-a dreptul burghez, cu o nesimtire si tupeu ostentative, inconjurati de legea creata si votata de ei si de institutiile din subordine, si cu concursul tacit al U.E., CARE STIM CE HRAM POARTA! Se fura si se exploateaza la sapte maini, fara aprobare, fara licente, etc., de parca astfel de hartii ar justifica vreun drept atunci cand poporul, stapanul de drept, se opune mai mult decat vocal! Astia-s oamenii fara de capatai si Dumnezeu care ne conduc, si sa nu spere cineva la schimbarea clasei politice altfel decat printr-o revolutie adevarata, altfel totul suna pur utopic. Se perinda la putere aceleasi slugi vandute ale buzunarului, iar cand imbatranesc isi pun plozii educati in acelasi spirit infect in locul lor! Un fel de perpetuum mobile care trebuie ras din temelii.......

Anonim spunea...

Balaurii o sa ne suga toate resursele pamintului ,aproape pe gratis,este prea tirziu sai msi tinem piept dusmanului,suntem deja prieteni cu el.

Anonim spunea...

da toti ne plangem inclusiv eu din fata calculatorului,si nu facem nimic pentru ca nu am fost instruiti an cultul respectari bunului national si pe deasupra suntem lasi,agresivi si violnti la vocabular din aceasta cauza nu ne putem uni in fata imperiului khazar
HAI SA DAM MANA CU MANA
CEI CU INIMA ROMANA,
SA-NVARTIM HORA FRATIEI,
PE PAMANTUL ROMANIEI

IARBA REA DIN HOLDE PIARA,
PIARA DUSMANI DIN TARA
ANTRE NOI SA NU MAI FIE!
DECAT FLORI SI OMENIE.