miercuri, 22 ianuarie 2014

Germania coace destrămarea României. Uneltele transpartinice au fost "activate".

Un articol îngrijorător la Inpolitics. A se observa că nu este vorba despre vreun demers unguresc care ar intenţiona anexarea (fie ea şi parţială) a Transilvaniei, ci de o serie de acţiuni care urmăresc (într-o primă etapă) fixarea în conştiinţa colectivă a conceptului identitar de "ardelean". Desigur, următorii paşi se pot uşor deduce: regionalizare-federalizare-referendum-secesiune. În paralel cu moşmondirea "SUE". Şi peste tot, participare germană sau austriacă (cea comună cu "reprezentanţii statului", că mai sunt şi acţiuni ungureşti "unilaterale").

Articolul menţionează printre conjuraţi "mediul academic din Cluj" - desigur, o aluzie la Universitatea Babeş-Bolyai, care s-a afirmat de ceva vreme drept un adevărat centru de propagandă antistatală şi antinaţională. La UBB predă Vasile Puşcaş (PSD), negociatorul principal al părţii române la aderarea la UE, care a primit o catedră sponsorizată de UE (de "studii europene" sau cam aşa ceva), şi tot aici a avut loc (în 2008) o conferinţă găzduită de Andrei Marga (PnL), al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei" (Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei"). De asemenea, mulţi dintre semnatarii Manifestului regionalizării (din 2001) au avut sau mai au conexiuni la UBB. Apare şi Boc, care este promovat agresiv de postul TV Transilvania Live şi de angajatul acestuia, Sabin Gherman (autorul manifestului "M-am săturat de România", din 1998), în vederea unei eventuale candidaturi prezidenţiale.



Mişcări ciudate in Transilvania: ce jocuri face Emil Boc?

După debarcarea de la șefia guvernului și a PDL, Emil Boc a ieșit din lumina reflectoarelor și a tulit-o înapoi, la Cluj, de unde nu se mai prea aude de el, cu excepția opiniilor unora legate de șansele sale la președinția României, în 2014.

Pînă la a ajunge, însă, președintele tuturor românilor, Boc se implică în niște manevre cel puțin dubioase, care lasă loc unor speculații de cu totul altă natură.

Un eveniment care a scăpat atenției presei de la noi s-a petrecut în luna octombrie, la Munchen. Mai precis, despre el s-a scris în cîteva articole de business, dar fără anumite detalii demne de luat în seamă.
Între 7 și 9 octombrie, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a organizat pentru a doua oară standul comun al României la EXPO REAL München - cel mai mare târg european pentru proiecte imobiliare şi investiţii la nivel internaţional.

În calitate de expozant s-au aflat firme românești, primării de municipii șamd
scopul fiind promovarea de programe investiţionale. În plus, la ediţia din acest an EXPO REAL și-a propus să aducă în centrul atenţiei ţările din Europa Centrală, Europa de Est şi Sud – Est, ceea ce a făcut ca, în programul de conferinţe al Forumului de Investiţii, aceste ţări să fie plasate în prim-plan.

Potrivit presei de la noi, „România ca destinaţie investiţională” a fost tema majoră propusă pentru conferinţă de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, prin intermediul căreia s-a dorit trezirea interesului investitorilor străini pentru piaţa românească. Din partea Guvernului României, la conferinţă a participat Costin Mihalache, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, care a transmis participanţilor disponibilitatea şi dorinţa României de a atrage şi sprijini investitorii străini.

Numai că, în timp ce reprezentantul guvernului și cei ai C.C.I. Româno-Germană vorbeau despre oportunitățile de investiții în România, cîțiva pași mai încolo, un stand expozițional măricel avea o cu totul altă viziune (vezi foto).


 
Mai precis, o serie de companii, plus reprezentanți ai administrației locale și județene clujene și ai mediului academic din Cluj s-au reunit într-un stand comun, sub numele generic ”Transylvania Evolution” (Evoluția/Dezvoltarea Transilvaniei) girat de însuși Emil Boc, primarul orașului de pe Someș și de Horea Uioreanu, președintele CJ.

Tot în cadrul evenimentului, a fost organizată o conferință comună cu tema "Transylvania - building an Innovation Region".

Scenariul fusese pregătit din timp, cu grijă, odată ce o decizie a consiliului local Cluj din septembrie aloca bani de la bugetul primăriei lui Boc pentru organizarea standului ”Transylvania Evolution”.
Dacă firmele clujene ar fi promovat strict imaginea municipiului condus de Boc ori a județului în cauză, ar mai fi fost cum ar mai fi fost.

Numai că brandul promovat de ardelenii sus-pomeniți a fost al întregii Transilvanii, lucru mai greu explicabil.

De altfel, pe siteul oficial al Transylvania Evolution sunt aruncate, ca într-o doară, informații precum cea conform căreia PIB-ul pe cap de locuitor din Transilvania este cu 10 procente mai mare decît media țării, ori că Transilvania are un aport la PIB-ul național de peste 35% din totalul acestuia.
Încă mai grav, la standul de la Munchen și în pliantele publicitare distribuite zecilor de mii de vizitatori, harta Transilvaniei era atent decupată și mărită în raport cu restul țării (vezi foto).


Vasăzică, noua strategie de imagine a României este promovarea pe bucăți?
Interesant, mai ales din partea unui politician, Emil Boc, căruia în mod oficial (și neconstituțional) i s-a cedat acum un an de către șeful statului dreptul de primi onorul de Ziua Marii Uniri.

Situația este cu atît mai delicată cu cît Estul Europei a reînceput să fiarbă, și se vorbește tot mai intens de revenirea Moldovei la România, dar și de un posibil referendum prin care Transilvania ar putea deveni provincie de sine stătătoare, după modelul referendumului scoțian, programat anul viitor.

Cînd la un eveniment de dimensiunile Expo Real Munchen, ultramediatizat în cercurile economice mari ale lumii – și încă la o ediție care urmărea oficial promovarea aparte a statelor din Est - se face un asemenea lobby pentru provincia istorică Transilvania în dauna României, în ansamblu, ceva nu e în regulă oricît de relaxat ai privi situația.

În aceste condiții, se pune întrebarea legitimă: ce jocuri oculte se fac în Transilvania?

Sursa: http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/germania-coace-destramarea-romaniei.html

33 de comentarii:

Anonim spunea...

.....statul roman accepta sa vina taranul din germania si sa cumpere la pret de nimica mii de hectare de pamant!! Pamant pentru care au murit stramosii nostrii cu gandul sa avem noi dupa mii de ani posibilitattea sa ne hranim familile. acei tarani hitlaristi vin cu utilaje performante, ( cumparate prin subventii ) si NU creaza locuri de munca ci doar exploateaza pamantul BIO la maxim fara sa ramana vrun ban sau bob de grau aici in tara noastra. ...SI DE CE II ADUCEM ?? De ce nu ajuta statul mai bine pe taranul nostru care saracul a ajuns ZILIER in tara sa...sunt multe de spus si de intrebat dar in ori ce caz sa stiti ca eu unul nu ma voi lasa calcat in picioare de mincinosi, hoti si barbari....mai ales cand privesc harta de mai sus ...mi se face rau!!!

Anonim spunea...

bine zici, nici eu nu ma voi lasa calcat in picioare de hoti astia de se numesc ministri..Sanatate si multa putere!!

N.M. spunea...

Sa nu uitam ca prin 2010 daca imi aduc aminte bine, bocul de cluj lingau de meserie a primit cu bratele deschise vizita tacita a grupului criminal bildenberg ,vizita in urma careia Romania a inceput coborirea economica vertiginoasa cu imprumuturi la fmi in principal....

Anonim spunea...

Mendinta de inoculare in constiinta colectiva a unei identitati ardelenesti separata de cea nationala este reala.Metoda de influentare este de a puncta superioritatea culturala , economica si a civilizatiei in general a transilvaniei fata de restul tarii, facandu-i pe oameni chiar sa creada ca transilvania este motorul si sustine economic toata tara, lucru care este total fals. Intr-o emisiune pe transilvania live, sabin gherman spunea pe un ton revoltat , ca daca cei de peste munti au avut capitala la istambul , ardelelnii au avut-o la viena, lasand sa se inteleaga superioritatea civilizatiei din transilvania, de parca au fost de vina romanii din muntenia si moldova ca au fost ocupati de turci , sau romanii din transilvania ca au fost sub dominatie austro-ungara , unde erau iobagi iar drepturile lor ca populatie majoritara erau calcate in picioare de nobilimea locala(ati auzit de vreun titlu nobiliar atribuit vreunui nume romanesc in ardeal, ca eu nu am auzit , poate gresesc). Felul asta de retorica as putea sa o extrapolez la identitatea mea de cartier , care nu exista in realitate. Exista o singura identitate, cea de roman,care traieste in diferite regiuni , fiecare cu specificul ei. Uitati o harta cu structura etnica a populatiei din transilvania din imperiu austro-ungar , la recensamantul din 1890:http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:MittelEuropa1914.JPG, dupa cum se observa romanii erau si atunci intr-o majoritate covarsitoare , structura etnica fiind similara cu recensamantul din 2011. Asa ca exista o singura identitate,cea nationala, intr-o singura tara, Romania, care are respect si ofera aceleasi drepturi tuturor minoritatilor nationale. Toti romanii trebuie sa stea uniti in acelasi spatiu , nu sa experimenteze separarea, au fost sute de ani dezbinati si separati , sa nu ne lasam influentati de factori de acest gen.

unutanu spunea...

trebuie sa/mi permit sa/l completez pe "anonim" si sa spun ca nu taranul german cumpara sau are interes sa detina pamant in transilvania asa cum nu pe omul de stiinta german l/ar fi interest falimentarea oltchim. si nici nu ar conta cu cat ar cumpara terenul atata timp cat tara nu vede vreun ban sau avantaj.ideea ar fi sa facem ce putem si sa nu ne adaptam la societatea asta putred de bolnava si sa luam exemplu de la innaintasii nostrii care au avut CURAJUL DE A FI LIBERI in fata vanzatorilor de tara. cum o dam tot la politicieni ajungem,un mesj pentru ei? EXPECT US.pe de alta parte umbla vorba ca Dumnezeu da tot pe pamant si tot ce da este bun.asteptam sa dea la toata lumea

Anonim spunea...

asa si trebuie sa nu ne lasam calcati in picioare trebuie sa fim luptatori si sa luptam pt cee al nostru sa curatim tara de hoti si de coruptie

Anonim spunea...

Pericolul este real si ceea ce scrieti in articol este valid. Titlul insa induce in eroare si creeaza xenofobie. Mai usor cu titlurile bombastice.

Mihaela spunea...

Celor ce vor raul ROMANIEI:luati-l pe tot L;

Anonim spunea...

Daca tineti la noi ardelenii si chiar va pasa de Transilvania incetati cu denigrarile si atacurile mizerabile la adresa noastra.Noi suntem foarte sensibili si ne dor atacurile furibunde din partea "fratilor nostri" si ni se intiparesc adanc in constiinta atitudinile lor.Oare germanii sau englezii care chiar ne apreciaza ar fi mai rai decat dealde Ponta cu sleahta lui, alesi doar de anumite judete care pe noi nu ne reprezinta DELOC? NU MAI SUPORTAM conducerea PSD si PC.Vrem MERITOCRATIE !

ATENTIE! spunea...

Daniel, Germania e singura tara din CE care nu are niciun fel de probleme cu Romania, nemtii doar au atras atentia asupra disfunctionalitatilor si coruptiei, nu avem probleme cu ei inclusiv la nivel de opinie publica, nu este necesar sa-ti amintesc situatia din Franta, Anglia, Italia. Daca vrei sa gasesti legaturi, gasesti pana maine si te prevalezi de ele. Rusia este in plin proces de recuperare a zonelor de influenta, vezi imprumutul recent acordat Ungariei, situatia recenta delicata din Transnistria si evolutia evenimentelor din Basarabia. Atentie si la Ucraina, mai ales acolo!
Ai preluat un pion otravit, se incearca otravirea relatiilor dintre Germania si Romania, acest pion a fost aruncat pe piata inca de asta-toamna, ia-o usor ca nu te grabeste nimeni, nu te obliga nimeni sa postezi "n" articole ori in fiecare !

Prietenii nostri au atras atentia inca din decembrie, personal am crezut ca articolul trecut, referitor la Germania, nu are legatura cu asa-ceva.

Anonim spunea...

Nu mi-e asa de frica de nemti. Problema cea mare este tiganizarea Romaniei! Tigani care au preluat case istorice si cartiere in orasele din Trasilvania. Astia vor prelua puterea economica in Romania. Astia se inmultesc mai mult decat romanii, cersesc si fura prin vest si vin cu banii in Romania unde isi fac de cap cu acordul si sprijinul puterii centrale si locale. Din pacste ei vor fi viitorul acestei natii.

Anonim spunea...

daca nu erau romanii, Viena era pasalac turcesc....:)))

Anonim spunea...

Ce minti bolnave aveti. Cum ajungeti voi la astfel de concluzii ? Va inchipuiti voi ca se investesc sute de milioane de dolari in Deveselu ca apoi sa se faca o rupere a Romaniei? Credeti ca unchiul Sam ar accepta asta ?

Anonim spunea...

Drajilor, n-am ninica, va apreciez. Asta nu inseamna ca-mi place ce vad: hotie, minciuna, filosofia lui "dar mie ce-mi iese/pica?"!risenii Da, sunt din Ardeal, il iubesc, ii apreciez valorile, oamenii. Iubesc si morosenii, si motii, si banatenii, si crisenii, si sibienii, si brasovenii si pe toti ai mei. Ne plac toti oamenii mandri, de cuvant, care cred inca in valorile neamului acestuia, care nu se pleaca in fata nimanui (intelegeti ca nu se ploconeste)si care-si respecta traditiile, obiceiurile, batranii... O da, sunt uscaturi si intre ei! Doarca muuuult mai putine decat aiurea. Nu consideram ca trebuie sa fim extrem de vocali si in centrul atentiei. Rabdarea, rabdarea aceea pe care repezitii o numesc lentoare/incetineala , ne-uitarea a ceea ce este fiinta ta profunda, derutarea adversarului (care incepe sa fie neatent si sa te subestimeze)ne-au tinut in viata si uniti. Noi toti suntem "Horea" la nevoie, nu uitati! Si da, nu consideram ca daca noi muncim, altii trebuie sa profite. "Omul sfinteste locul" e o vorba in care noi credem. Doar ca unii isi inchipuie ca sfinteste locul lor...Nuuu, omul sfinteste propriul sau loc. Nu va opreste nimeni sa faceti la fel- in felul vostru- daca al nostru vi se pare "depasit".

Anonim spunea...

Respectati-ne pe noi, munca noastra si partea ei de contributie la bunastarea voastra- daca vreti sa va respectam! De nu, descurcati-va singuri , fara sa ne bagati in seamna si - cel mai important- fara sa ne "dijmuiti" in numele interesului comun.Nu-i nici un bai, zo! Faceti cum stiti mai bine.

Anonim spunea...

anonimule, englezii sau germanii aia care te apreciaza si respecta traiesc doar in capul tau. daca chiar se urmareste toata conspiratia asta, e doar cu scopul ca oamenii de afaceri din germania sa vina sa profite de resursele tarii, nu sa investeasca pe bune. nu o sa vina vreun neamt sa faca autostrazi prin ardeal cum n-o sa apara vreun alt strain sa ne mature gunoiul din fata usii. asta ca nu vorbesc de imaginea de sclavi, cersetori si hoti pe care o avem in afara, imagine care nu neaparat corespunde cu pararea majoritatii populatiei, dar care esti inoculata prin ziarele pentru plebe.
iar daca te plangi de ponta, intreb: cum sa il vezi pe boc, cel mai netrebnic si incompetent prim ministru pe care l-a putut avea romania, ca lider a transilvaniei?! pe bune, se sare din lac in put.
cat despre fandoselile astea regionalo-nationaliste care vin din ambele parti ale carpatilor, ma faceti sa rad. nationalismul e pentru cei naivi.

Insuratelu Viorica spunea...

Bravi romani/sa nu lasam hoarda hortista sa ne/incalce drepturile noastre de tara libera si independenta,iar tradatorii de tara cacei din tagma lui piticului Boc ,trebuiesc demascati si bagati in puscarii!!!!!!!!!!!!!!!!!Ma intreb dragicompatrioti;unde sunt cei insarcinati cu siguranta si apararea tarii Romania?Trebuie sa existe o/astfel de siguranta pt.tara si cetatenii ei.Dar cei care guverneza tara si au o viata mai mult decat indestulata ,ei si tot neamul lor,ce fac?Cum este posibil una ca asta si multe alte actiuni subersive de ruinare a/statului/Roman.Pe timpul lui Ceausescu nu sufla nici unul fara sa stie securitatea ,iar acum fiecare nemernic face ce vrea la lumina zilei fara nici o frica.Romani din toata lumea si din tara ,uniti-va si demascati pe toate caile pe toti cei care vor sa vanda tara.Moarte tradatorilor de tara!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Pana una alta, ar trebui sa facem urmatorul exercitiu de imaginatie: Kiorul - agent al spionajului rus> Piticul porno de la Cluj - sluga kiorului. Germania condusa de o activista comunista - aflata in solda lui Putin. Si ca imaginea sa fie completa punet in fotografie si pe Viktor Orban, care de curand s-a intors de la Moscova cu un parteneriat strategic !!!! Unde este Romania si conducatoriii ei patrioti???

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

Curvele nesimtite de nemti uita ca in Transilvania ei au patruns(sasi, svabi) pe nepermis si fara vreun drept si ca sunt colonii alogene adoptate de poporul asta prea bun, straini aici, venituri, odata cu navalirea habsburgica, si ca Transilvania, adica Ardeal, este parte componenta si indisolubila din Dacia(Romania), si ca politica lor mizerabila si subtila de lobby, care vrea sa inoculeze in mintea romanilor ca Transilvania e ceva diferit si aparte de restul tarii, un generator de frectii german(!), si astfel sa isi ia si ei o parte din Roamnia, la a carei destramare Germania ia parte activa,si nu ma mira investitiile cu surle si trambite in aceasta parte de tara!(Mercedes si altii asemenea). Astia sunt la fel de curve ca si jidanii, atat timp cat au avantaje materiale!Eu v-am mai spus ca astia-s cele mai mari curve din Europa asta hoata,nu degeaba sunt locomotiva UE,sau credeti ca aici e vorba flower-power?Da-o in ma-sa de democratie a hienelor, astia cat de prosti ne cred?Dar uita toti de Dumnezeu, spre nefericirea lor!...si deci, ce ne ramane astfel de facut, cand avem de-a face cu toate tarfele si talharii de neam? Astia chiar uita ca sunt viituri aici si ca n-au niciun drept, dar, ca sa nu se arate asupra lor,arata cu degetul spre romani ca sunt nu mai stiu cum, nesimtit si exagerat,ca sa nu li se trezeasca constiinta, aici lucreaza Oculta Mondiala, operand prin marionetele ei vandute si pline de zel totodata sa pupe curul puterii si al confortului. Insa cu banii isi vor cumpara doar patul,nu si odihna!

Anonim spunea...

Si doamna Merkel de ce o fi fost la Cluj (doar la Cluj) anul trecut? Un sambure de adevar tot exista Subscriu si eu la ideea ca americanii n-or sa permita asa ceva ,dar nu de dragul nostru doar facem parte dintr-un plan global

Unknown spunea...

eu spun doar ce spunea Arsenie Boca; intr-o noapte dinspre ziua trei tari vor ataca Romania,iar pe acestea trei Dumnezeu le va pedepsi prin foc. acestea trei sunt; ungaria, bulgaria si rusia. noi romanii trebuie sa ne ocupam mai mult de a merge mai des la biserica si de a participa la sfanta liturghie ce se savarseste in biserica ortodoxa,iar de restul ce tine de frontierele si unitatea romanilor se va ocupa Dumnezeu.Sunt Dac crestin ortodox!

Calinic spunea...

DNA-ul pe ei, presedinti care au stat si de 5 ori!!!! Transilvania ca regiune autonoma a Romaniei, in 8 ani de zile ar depasi ca dezvoltare economica pe Ungaria, fratilor!!! La noi exista Orasul Sebes cu cea mai mica rata de somaj din Europa !! Exista comuna Sanicolaul Mare care e singura comuna din europa cu rata de somaj 0 !!!!>

Calinic spunea...

Da ma deranjeaza cum strainii vin sa cumpere pamant in romania pe bani putini, dar m-am si saturat sa vad milioane de hectare de pamant nelucrate de 10-15 ani... mai binele ma simt sa le vad lucrate decat sa stea in paragine!!! Al-II-lea lucru pe care mai vreau sa il zic, e ca : din cauza baronilor PSD din muntenia si moldova, noi ardeleni incepem sa ne simtitim din ce in ce mai diferiti fata de restul tarii, in primul rand din cauza ca noi care primim aceiasi bani de la bugetul de stat, ne dezboltam in continnu, iar restul tarii parca sta pe loc, nu e corect ca bani nostrii sa mearga in nu stiu ce proiecte din oltenia sau moldova, care nu au nici o legatura cu cresterea economica din zona, doar cu faptul ca baronii PSD din acele zone se imbogatesc cu milioane de euro!! proiecte care ori se realizeaza pe hartie, ori au super extra mega preturi, ori sunt fara nici un dumnezeu... in Transilvania care cuprinde 12 Judete, nici un Presedinte de Consiliu Judetean nu a stat mai mult de 2 mandate !! si asta zpune mult !!! pe cand in Muntenia si Moldova existau, pana nu s-a pus DNA-ul pe ei, presedinti care au stat si de 5 ori!!!! Transilvania ca regiune autonoma a Romaniei, in 8 ani de zile ar depasi ca dezvoltare economica pe Ungaria, fratilor!!! La noi exista Orasul Sebes cu cea mai mica rata de somaj din Europa !! Exista comuna Sanicolaul Mare care e singura comuna din europa cu rata de somaj 0 !!!!

Anonim spunea...

@calin. propozitia "noi ardelenii incepem sa ne simtim din ce in ce mai diferiti de restul tarii" este doar o perceptie eronata. De fapt statisticile arata ca salaj , bihor , harghita , covasna sau bistrita-nasaud sunt zone sarace, liderii celor din harghita si covasna fac afaceri cu cherestea din defrisara padurilor la valori de milioane de euro , in timp ce nivelul de trai din acele zone e foarte scazut. Personaje precum nelson mondialul din cluj sunt peste tot si in ardeal . Exista "baroni locali" cercetati penal si in transilvania(vezi www.romanialibera.ro/actualitate/locale/baronii-psd-din-transilvania-urmariti-penal-296719.html)- am dat doar un exemplu , nu numai din psd sunt, ci si din alte formatiuni politice . "Transilvania ca regiune autonoma a Romaniei, in 8 ani de zile ar depasi ca dezvoltare economica pe Ungaria, fratilor" ?! - asta cine spune , exista vreun studiu facut , daca da, de catre cine este facut , cum se probeaza aceasta afirmatie , ca altfel ramane doar o tehnica de manipulare NLP - o propozitie evaziva careia i se atribuie o valaore de adevar fara sa fie justificata in vreun fel. Cine crede ca e mai bine sa stam separati decat impreuna este intr-o mare eroare dar avantajeaza alte interese . divide et impera a fost foarte eficienta in istorie.

Anonim spunea...

sunteti prosti perpetuu. se stie. Dumnezeul Europei e Germania. dar nici Germania nu poate face totul singura. De aceea va incerca sa aiba grija de Ardeal. bestia e prea puternica in Romania, o icercare a Germaniei de a duce crucea Romaniei s-ar solda cu distrugerea Germaniei, poate de data asta totala. Putin a fost ca dupa al doilea razboi mondial Germania sa dispara ca stat dar si ca popor, atunci cind o patrime a poporului german a fost exterminata in razboi.

Anonim spunea...

CALIN, DEGENERATULE! LOAZA NENOROCITA! AU CURS RAURI DE SANGE CA TRANSILVANIA SA SE UNEASCA CU TARA, MII DE TRANSILVANENI AU PUTREZIT PRIN PUSCARII IAR ALTE SUTE DE MII AU MURIT! SI ASTEA TOATE CA SA VINA UN PUI DE NAPARCA SI SA SPUNA CA VREA "regiune autonoma"!





Aici n-ai frati, MARS!

banatean spunea...

Interesant este ca cei ce sar de fund in sus sunt moldovenii si oltenii. Lasati-ne fratilor sa stabilim noi ce avem de facut. Sau va e frica ca ramaneti fara banii munciti de noi si care va sunt virati voua?

Anonim spunea...

Fratilor si eu sunt ardelean dar nu-mi vad viitorul meu ,al familiei mele dar mai ales al iubitei mele tari fara toata Romania.In consecinta ia-si injunghia cu placere pe cei care intreprind asemenea actiuni.


Anonim spunea...

Boc ca si bunicul lui, nu e decat un alt parazit comunist. Acum imbraca haina vestului... pai de unde sa mai suga si el ceva, daca "ruscaia-maia" nu mai are acces la robinet !?

Anonim spunea...

Arzai-ar focul iadului pe toti care actioneaza in directia autonomiei/separarii

Sorin Lepsa spunea...

"Interesant este ca cei care ce sar de fund in sus sunt moldovenii si oltenii" i-ai cautat la oua ca sa vezi de unde sunt? ...

"banii munciti de noi", unul ca tine nu poate decat sa cheltuiasca banii altora, vai mama ta! Nu va potoliti de loc, numai sa strecurati ura si zavistie intre oameni, nemernice!





Anonim spunea...

Nu Germania este principalul motiv de ingrjorare, ci intregul aparat politic romanesc. Astia fura vind si destabilizeaza tara ,folosind-o spre a-si umple propriile buzunare. O tara unita cu un guvern solid nu poate fi distrusa din afara. Romania se afla in pericolul de a se autodistruge. ATENTIE!!!!!!!!

Anonim spunea...

da ceva miroase urat la mijloc... dar in strainatate de multe ori cand bastinasii tarii pe unde am ocazia sa calatoresc,ma intreaba de unde sunt, eu le spun ca sunt din Transilvanya! imediat se face asociera cu faimosul Dracula!!! pentru ei e fascinant ce-i drept, iar eu le explic apoi varianta cu Vlad Tepes ca sa nu moara si ei prosti. daca le spun ca sunt din Romania, eh aici se stramba si se face asociera cu tigani (ca ei nu le spun romi), ceausescu, comunism , lagare cu copii handicapati, orfani si infometati la moarte .. ma rog ce au vazut si ei pe la tv.Hai ca am deraiat de la subiect, oricum nu-i pamant ca si Ardealul!!