joi, 30 ianuarie 2014

Iancu de Hunedoara era numit în vremea lui și “IOAN GETUL”. De ce cărțile noastre de istorie nu ne spun asta?

Perioada evului mediu este plină de referințe în care locuitorii din Țara Românească, Moldova și Transilvania sunt numiți daci și geți. Și atunci, cum au dispărut dacii și geții din istorie când  ungurii,  austriecii, turcii sau grecii îi numeau daci  sau geți pe stră-străbunicii noștri?

Minciuna în care ne este îngropată istoria devine tot mai șchioapă, lăsând să se vadă din ce în ce mai clar adevărul. Iar adevărul este că noi suntem în primul rând urmașii geto-dacilor, chiar dacă putem detecta în acest spațiu și influențele genetice sau culturale ale migratorilor care au trecut pe aici.

Acum peste 500 de ani, un persoanj remarcabil devenea Voievod al Transilvaniei între 1441 – 1456 și Regent al Ungariei între 1446 – 1452. Este vorba despre Ioan de Hunedoara (cunoscut mai mult ca Iancu de Hunedoara) comandant militar strălucit, apărător al creștinătății în fața pericolului Imperiului Otoman, mentor al mai celebrilor Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare.


 Ei bine, câți dintre români știu astăzi că Iancu de Hunedoara era numit în vremea lui și “IOAN GETUL”? În colecția Scroptores Byzantini IV, cartea “Din domnia lui Mahomed al II-lea anii 1457 – 1467″ (Ediție de Vasile Grecu, Ed. Academiei RPR, 1963) Critobul din Imbros vorbește în repetate rânduri despre IOAN GETUL, referindu-se la Iancu de Hunedoara. Avem exemplul paginilor 64 și 290…

Iată un citat: “Căci atunci, când acesta și fratele său au fost alungați de Ioan Getul, domnul peonilor (ungurilor) și al dacilor (românilor din Transilvania)…”

Explicația textului apare în nota de subsol nr.2 unde se arată: “Critobul, ungurilor le spunea peoni, românilor din Transilvania daci, iar celor din Țara Românească geți. E interesant că lui Iancu de Hunedoara nu îi spune dac, ci get, indicând astfel originea acestuia din Țara Românească.”

Iată, deci, încă o dovadă istorică care vorbește despre faptul că geto-dacii nu au pierit, că locuitorii țărilor românești din evul mediu erau percepuți  de străini ca urmași ai geto-dacilor, așa cum și noi, astăzi, ar trebui să ne simțim.

Voi veni în curând cu noi dovezi ale continuității geto-dacice. Rămâneți aproape!

Daniel Roxin

3 comentarii:

D. Pavel spunea...

Bineinteles ca NU au pierit nici pina in zilele noastre:

Au fost insa "omoriti" temporar de "istorici de renuume mondial" precum Mihai Roler - "academicianul" fara liceu terminat trimis de Stalin sa ne scrie istoria - de Zo(ai)Petre, de Razvan Teodorescu (alt "mare academician" facut de Ilici KGB in calitate - de asta data - de cumnat) si NU in ultimul rind de Alexandru Vulpe, cel care screi CLAR istorie anti-romaneasca in revista - "de desene animate" Historia!

Cercetati si voi daca vreti!; EU AM FACT-O!

Toti "istoricii" de mai sus sint "evrei" khazari care si-au luat nume romanesti pentru a-I prosti pe cei care se lasa...PROSTITI!

PS. Citez din memorie: "...toate functiile in stat vor fi luate de romani patrioti!...alogenii au si ei acest drept numai in MASURA in care NU avem romani specializati pe un anumit domeniu..." Maresal Ion Antonescu.

In tarile anglo-saxone din America de Nord, functiile in aparatul de stat sint detinute de ANGLO-SAXONI in cea mai mare majoritate! si: NUMAI daca NU se gaseste personal din rindurile lor, se apeleaza la alogeni...

Eurodacul spunea...

Da! Acesta este adevaratul Daniel Roxin.

Anonim spunea...

Este ceea ce trebuie să ne însufleţească şi să ne dea avânt!

ALĂTURAŢI-VĂ FRAŢILOR VOŞTRI CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA ELITELOR KULTURNICE AUTOPROCLAMATE! FIŢUICI CA "DILEMA VECHE" SAU "22" VĂ AŞTEAPTĂ! SĂ MERGEM UNDE BATE INIMA NEAGRĂ A DUŞMANULUI CORDIAL!