joi, 9 ianuarie 2014

Scandalul vânzării terenurilor către străni. UNGARIA cumpără TRANSILVANIA. 30% din terenurile agricole din România sunt deja controlate de străini


Nota mea introductivă: strămoșii noștri s-au luptat vreme de secole pentru a apăra pământul acestei țări. Sute de mii de români au murit pentru această cauză. Astăzi, trădătorii nenorociți care trag sforile în vârfurile puterii statului român, după ce au lucrat vreme de peste 20 de ani la distrugerea economică a României, la sărăcirea și îndobitocirea acestui popor, permit prin lege înstrăinarea pământurilor acestei țări, cu consecințe de o gravitate uriașă.

Nu pot să mai spun decât că sper ca acest popor oropsit, trădat și manipulat se va trezi din somnul cel de moarte și va avea grijă ca viermii care au ros sufletul acestui neam să fie striviți!!!

Daniel Roxin


Guvernul României ştia de intenţia Ungariei de a cumpăra terenuri în Transilvania încă de pe vremea lui Emil Boc. Scandalul izbucnit în aceste zile scoate la iveală amploarea investiţiilor străine în agricultura autohtonă.

Discuţiile generate de posibilitatea ca autorităţile de la Budapesta să lanseze un program de susţinere a cetăţenilor unguri care doresc să achiziţioneze terenuri agricole în Transilvania sunt departe de a se fi încheiat. Totul a pornit după ce un oficial al ambasadei Ungariei la Bucureşti a declarat unui jurnalist maghiar că guvernul condus de Viktor Orban va plăti rentă viageră cetăţenilor români de etnie maghiară care deţin sau cumpără teren în România şi îl cedează spre exploatare statului ungar. 

Se ştia de pe vremea lui Boc
 
Autorităţile maghiare au negat informaţia, dar au admis că ideea a fost lansată la o întâlnire care a avut loc în decembrie 2013, la Târgu Mureş. Totuşi, se pare că ideea este mai veche. Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru EVZ că la nivelul Guvernului se ştia de mult timp de posibilele intenţii ale Budapestei.

"Dacă serviciile noastre nu ar fi ştiut (de aceste intenţii, n.r.), înseamnă că le plătim degeaba. Dacă eu ca ministru nu ştiam, nu începeam demersurile în 2010 pentru a obţine amânarea liberalizării pieţei funciare", ne-a precizat Valeriu Tabără. La acea vreme, România obţinuse semnătura Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi Cehiei şi acordul de principiu al Germaniei pentru a amâna momentul de la care piaţa terenurilor ar fi trebuit liberalizată, spune Tabără. Proiectul a murit, după căderea guvernului Boc.

Miza economică... 
 
Fermierii români se tem că străinii, mai bogaţi decât agricultorii noştri, vor pune mâna pe cele mai bune pământuri şi spun că miza acestui scandal este legată de asigurarea securităţii alimentare a României. Preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, spune că străinii cultivă terenul din ţara noastră, profitând de pământul roditor şi mâna de lucru ieftină, dar vând recolta în ţările de origine.

Acolo, grâul românesc este procesat în specialităţi sau folosit pentru hrana animalelor, care sunt apoi importate în România şi vândute consumatorilor români la preţuri mai mari decât dacă aceste produse ar fi fost procesate în ţară.

În prezent, potrivit datelor LAPAR, investitorii străini dețin în proprietate circa un milion de hectare de teren arabil și au în arendă aproximativ alte două milioane, dintr-un total de 9,4 milioane de hectare, cât este suprafața arabilă a României. Conform legii vânzării terenurilor agricole adoptată de deputați, aceștia vor avea întâietate la cumpărare, astfel că, spune Baciu, vor ajunge să controleze suprafețe din ce în ce mai întinse.

... şi politică 
 
Pe de altă parte, există şi o miză politică. "Dacă aş fi prim-ministrul Ungariei, aş da bani pentru cumpărarea de terenuri agricole în România. Când deţii terenuri pe suprafeţe mari, beneficiezi de uzufruct şi poţi să declari ce vrei pe el. Israelul şi-a cumpărat ţara proprietate cu proprietate de la arabi şi acum e stat independent", apreciază Valeriu Tabără.

Nici Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, din Arad, nu priveşte cu ochi buni declaraţiile oficialului maghiar. Acesta apreciază că înstrăinarea terenurilor ar fi o greşeală fatală. "Este datoria autorităţilor statului să facă orice pentru ca aceste terenuri să nu fie vândute", spune cel care a transformat un CAP într-o companie cu profituri anuale de peste un milion de euro. Muscă a spus că în Ungaria a existat la un moment dat o iniţiativă de a impune pedeapsa cu închisoarea celor care vând terenurile străinilor.

Capra vecinului
 
Contactat de EVZ, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu a dorit să comenteze informaţiile legate de posibilele intenţii ale Guvernului ungar. El a dat vina pe preşedintele Traian Băsescu, că nu a promulgat mai devreme legea privind vânzarea terenurilor agricole. s-ar fi adoptat mai repede legea, românii ar fi avut drept de preempţiune la achiziţie", a spus Constantin. Totuşi, Executivul adoptat proiectul pe 20 noiembrie 2013, iar acesta a devenit lege, prin votul deputaţilor din 17 decembrie 2013, după un lung şir de discuţii în comisii, în urma cărora a ieşit o lege criticată extrem de dur de fermieri. (A contribuit Georgeta Petrovici) 
 

DATE FURNIZATE DE PRODUCĂTORII AGRICOLI DIN ROMÂNIA
 
Cât de "liberalizată" e piaţa altora 
 
Ungaria a cerut încă din 2010 o prelungire până 2014 a momentului de la care piaţa terenurilor ar trebui să se liberalizeze. Anul trecut a fost adoptată noua Lege a Pământului, care prevede că maghiarii şi cetăţenii UE pot cumpăra terenuri în Ungaria, dar în anumite condiţii, între care obligativitatea de a avea studii agricole. Pe de altă parte, în mai 2013, secretarul de stat în ministerul ungar al dezvoltării regionale, Gyula Budai, a declarat că maghiarii despre care se constată că sunt implicaţi în vânzarea de teren agricol către străini vor fi pasibili de până la 5 ani de închisoare. Şi alte state europene vor reguli stricte. Slovacia doreşte o înăsprire a regulilor privind cumpărarea de pământ de către străini înainte de 1 mai 2014. Practic, pentru cei care nu au deja afaceri în agricultura slovacă va fi extrem de greu să mai cumpere terenuri, potrivit declaraţiilor ministrului slovac al Agriculturii. În Polonia, liberalizarea pieţei funciare va avea loc în 2016.

Pământul românesc, o investiţie profitabilă pentru străini 
 
Investiţiile în terenuri agricole par extrem de profitabile, dacă ne gândim că, din 2007 încoace, preţul mediu al terenurilor agricole aproape că s-a triplat. Totuşi, acestea se menţin de 2 până la 8 ori sub cele din majoritatea statelor europene. Pe fondul liberalizării pieţei din 2014, preţurile vor creşte la o medie de 3.500-4.000 de euro pe hectar până în 2015, potrivit estimărilor DTZ Echinox. Preţul creşte în funcţie de gradul de comasare a suprafeţei.

În Nord-Est şi Sud-Est terenurile agricole se vând în medie cu 2.600-2.900 de euro pe hectar, iar în Muntenia şi Banat preţurile ajung la 3.500-3.600 de euro pe hectar. În Cluj, un hectar de teren arabil se vinde cu 1.500- 2.000 de euro, iar în Braşov poate depăşi 9.000 de euro, potrivit anunţurilor postate pe internet. În Arad, în "patria cepei" de la Pecica, un hectar se vinde cu 4.000-6.000 de euro. Interesul investitorilor străini este mare, deoarece preţul în România este foarte mic, faţă de Germania, Franţa, Olanda.

Presa ungară, despre intenţiile guvernului Orban
 
Detalii despre planurile de la Budapesta privind cumpărarea de terenuri agricole în Ardeal au apărut într-un interviu acordat de Szabo Jozsef, ataşatul pe probleme de agricultură al Ambasadei Ungariei la Bucureşti, pentru postul de radio Erdely FM.

Referindu-se la maghiarii din România, Szabo Jozsef spune că guvernul de la Budapesta pregăteşte un program care să permită acestora să ofere statului ungar terenurile pe care le deţin în România, în situaţia în care la bătrâneţe ajung în situaţia de a nu le mai putea lucra sau vor să le înstrăineze.

"O posibilitate este cea în care oferă terenul unei fundaţii, unui program sau unui fond funciar, iar statul maghiar l-ar redistribui unor tineri care nu au posibilitatea sa cumpere teren", a spus Szabo Jozsef, citat de Hotnews.

Rentă viageră pentru cei care dau pământul statului ungar
 
Interviul a fost preluat şi de publicaţia maszol.ro. Aici, Szabo Jozsef este citat cu următoarea frază: "în situaţia în care cineva doreşte să-şi vândă terenul, atunci poate încheia un contract cu statul maghiar în temeiul căruia va primi o rentă viageră, mai mult terenul va rămâne în proprietatea sa până la sfârşitul vieţii". De asemenea, potrivit variantei integrale a interviului, apărută în szekelyhon.ro, Ungaria ar fi pregătit proiecte similare şi pentru fondul forestier şi de izvoare de apă minerala din România, scrie Hotnews.

Ce spune legea românească 
 
Potrivit legii emise de Executivul de la Bucureşti, au drept de întâietate la achiziţia terenului agricol coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini, persoanele care desfăşoară activităţi agricole pe raza administrativ-teritorială a localităţii, precum şi statul român.


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/transilvania-terenuri-agricole-ungaria-1075952.html

21 de comentarii:

Iustina Bacosca spunea...

Politicientii nu sunt doar corupti sunt de-a dreptul handicapati mental. Valeriu Tabra, care a migrat de la PUNR, (partid pe care l-a lasat cu ochii in soare pe motive medicale), la PNR si apoi la PDL, s-o lase mai moale, deoarece in America a fost "initiat" de Monsanto sa promoveze OMG, in care crede cu desavarsire(doar este profesor universitar si a lucrat in cercetare). In ziarele americane din anii 1995-1997 si poate mai mult de atat, Valeriu Tabara da interviuri si se prezinta ca un om politic remarcabil, cu o viziune natioanalista, sanatoasa. E frumos sa te reinventezi, nu-i asa? Toti sunt o apa si un pamant. TOTI!

Adriana spunea...

povestea achizitionarii terenurilor din tranilvania dateaza din '90-'95, cand italienii detineau o mare parte de terenrile din transilvania. italienii in spatele carora sunt de fapt ungurii. din nefericire insa noi, romanii suntem tradati sistematic de multa vreme iar guvernantii nostri nu fac decat sa accentueze inrobirea noastra. tineti insa cont ca si ungurii au ramas fara pamanturile lor pe care le- au cumparat masiv austriecii. de aici rezulta ca lupta refacerii austru-ungariei nu este o vorba desarta. personal sunt impotriva vanzarii terenuilor catre straini. pretul castigului este mult prea mare si pentru noi , dar mai ales pentru generatiile viioare.

Anonim spunea...

Daca tot a venit vorba de desteptarea romanului, a venit timpul ca el sa afle pe ce continent se afla si cum se face agricultura pe acel continent. A venit timpul ca sa nu se mai teama de motoare si sa afle ca acestea se gasesc pe utilaje care usureaza mult munca, nu numai pe SUV-uri ostentative si nesimtite. O lectie de rentabilitate nu strica nimanui. Modelul patriotului cu pantalonii rupti care apasa pe un plug tras de o gloaba nu mai prinde niciunde. Ne ridicam din pat sau de pe scaunasul de la carciumioara numai cand ne bat strainii la usa? Traiasca Ajutoarele Sociale si Rudele care muncesc in Strainatate! Ura!

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

Situatia e intr-adevar alarmanta, iar hotii si talharii de neamuri care au uneltit din spatele cortinei la desfiintarea Romaniei par sa fie la un pas de marea si meschina lor izbanda. Acum, cand starea e aproape de punctul critic, incep sa isi arate gingiile. Strategia lor e subtila si perversa. Au inteles ca pentru a desfiinta o tara trebuie sa parcurgi niste pasi inteligenti, tactici si prin metode pasnice, fara arma ca ar bate la ochi. Mai intai trebuie sa o supui economic, si asta prin politici capitaliste(cea mai criminala privatizarea), de liberalizare, apoi privatizarea sistemului bancar, si nemaiavand fluidul care asigura circuitul economic te indatorezi la straini(FMI, BM, BCE), apoi fiscalitate ridicata(sclavagizare a poporului prin taxe mari si venituri in scadere). Dupa ce ai reusit toate crimele astea iti mai ramane pamantul(liberalizare pt a putea fi cumparat) tarii efectiv, care e ultimul pas din plan pt desfiintare statului efectiv! Veni, vidi,vinci-pe principiul divide et impera!Si toate astea cu mijlocirea clasei politice, care pt bani servesc pe toti care cer! Noi ce facem?

Anonim spunea...

Foarte buna Nota Dvs. introductivă. Sper sa o citeasca cat mai multi romani. Cu nota Dvs. introductiva ar trebui sa inceapa toate "telejurnalele" astea de stat si cica private. Da n'ai sa vezi. Regulile nu permit. Iar regulile sunt facute de ei....Aia din nota introductiva.
http://www.youtube.com/watch?v=DM91xAfqffQ

Anonim spunea...

Romani a venit timpul sa punem de o sfanta rascoala,cu furci,topoare,coase sa-i radem pe nemernicii din palatele, Cotroceni,Victoriei si Casei Poporului,am fost tradati,inselati si mai ales vanduti de alesii nostrii care au miliarde de dolari in bancile papusarilor,daca mai vrem sa avem o tara si sa fim un neam.Anul acesta se vor implini 107 de la rascoala din 1907,daca altfel nu vom reusi sa ne recuperam tara mai bine sa pierim luptand pentru ea,luati exemplul poporului islandez care si-a arestat guvernantii,bancherii si acum vor sa -si cladeasca o noua constitutie si tara sa fie a islandezilor.Romani la arme daca mai vrem ca Romania sa fie a noastra!aaron

un pic anonim spunea...

Daca exista ceva ce poate sa.i trezeasca pe romani acela este pamantul. O stie toata lumea!

Anonim spunea...

Daca vor sa cumpere vindeti asa cum trebuie ! Cu preturile pamantului din Uniune, nu pe cateva mii de euro, asa nu vor putea cumpara cat planuiesc.

Nu trebuie sa ne vindeam "ieftin" pielea... trebuie sa fim demni... si de ce nu... din ce am vinde aici sa cumparam dublu la ei.

nan spunea...

Halo, tu care nu sti pe ce continent si-n ce tara binecuvantata de dumnezeu traiesti,chiar nu-ti pasa ca tradatorii de neam au desfintat uzine de tractoare,avioane si tot ce exista in tehnologia de varf,pe deasupra institute de proiectare,cercetare si din cei mai mari exportatori ai Europei ,chir si ai lumii, am ajuns o tara agrara pe cale de desfintare. Dupa' 90 si Banatul ca Ardealul a fost cumparat de italieni mai mult de jumatate din suprafata arabila.Treziti-va la realitate frati romani pana mai avem ce salva:doamne ajuta-ne!

Anonim spunea...

http://stareanatiunii.com/mesaj-anonymous-romania-2014-video.html

Anonim spunea...

"Toate astea" sunt din cauza idiotilor de romani, care au votat aceeasi clasa politica de 25de ani.

Clasa politica este un efect al romanilor idioti, care au votat tradatorii de neam si tara.Adevarata cauza a vremurilor pe care le traim cu totii, inclusiv noi romanii care nu i-am votat pe tradatorii de neam si tara,este imbecilitatea, idiotenia,lasitatea,interesul celor care au votat aceeasi tradatori de neam si tara care "si-au vopsit palaria" la fiecare alegeri.Trebuie sa avem curajul ca popor si sa ne uitam in oglinda si sa nu mai dam vina pe clasa politica.In prezent mister Ponta se bucura de o incredere in randul populatiei, care il plaseaza pe primele locuri.Oare de ce? Pentru ca Romania mocneste de prosti si idioti. Nu este o lupta intre clasa politica si poporul roman, ci este o lupta intre romanii care s-au desteptat si idiotii, cretinii care dorm inca in papuci si le curg balele din creierele manipulate si spalate de catre televiziunile aservite tradatorilor de neam si tara.Democratia este cea mai mare cacialma pe care a cunoscut-o omenirea pana in prezent. De ce? Pentru ca promoveaza cantitatea votului si nu calitatea votului.Altfel spus,majoritatea de idioti si imbecili hotarasc soarta unei natiuni, iar cei treziti, care sunt mai multi (60 la suta), dar nu merg la vot, trebuie sa suporte consecintele imbecililor care voteaza la fel de 25 de ani.Din acesta cauza a si scazut pragul la referendum la 30 la suta. Ca sa se asigure ca chiar daca se vor trezi o parte din adormiti/imbecili politici tot vor fi 30 la suta care sa-i voteze pe aceeasi.

Cei care s-au trezit trebuie sa-i lase in pace pe cei adormiti, pentru ca acestia sunt aproape imposibil de trezit, dupa ce li s-au spalat creierele cu ajutorul televiziunilor.Cei treziti (60 la suta) trebuie sa se organizeze pentru ca sunt in procent mult mai mare decat ce adormiti (40 la suta).Odata cu scaderea pragului electoral la 30 la suta se pot initia referendumuri de schimbare din temelii a sistemului social actual prin votarea unei noi constitutii de catre cei 60 la suta, care nu vor sa mai mearga sa voteze la alegerile organizate din 4 in 4 ani.

O solutie posibila ar fi Constitutia Meritocratica.Aceasta ar matura din temelii toate gunoaile societatii romanesti si ar pune bazele, temelia crearii unei societati total opuse celei in care traim in prezent.

Dar, asta depinde de modul cum cei 60 la suta, care nu vor sa mai mearga la vot se organizeaza si supune unui referendum Constitutia Meritocratica.Daca 30 la suta din cei 60 la suta care nu mai vor sa mearga la vot din 4 in 4 ani, ar vota Constitutia Meritocratica, atunci actualul sistem social ar fi maturat din temelii.Se poate. Totul depinde de capacitatea organizatorica a celor 60 la suta.

Va urma 2

Anonim spunea...

Pentru domnul Radu Moraru:

2

Daca domnul Radu Moraru cu echipa Nasul TV sunt decisi 100 la suta sa intre in lupta, atunci au ocazia sa o faca si sa intre in istorie. Daca nu vor intra in lupta pentru organizarea si promovarea unui referendum in sensul celui mai sus mentionat, atunci domnul Radu Moraru cu echipa Nasul TV nu au dorit decat sa aplice o strategie de marketing pentru postul Nasul TV si vor fi o mare dezamagire pentru poporul roman.Poporul roman poate sa ajute si sa sustina Nasul TV prin cumaprarea de actiuni, iar Nasul TV poate sa ajute poporul roman prin promovarea unui referendum in care sa se supuna la vot o noua Constitutie a Romaniei. Dar asta trebuie facuta cat mai repede in asa fel incat in toamna sa se voteze la referendum noua Constitutie.

Domnule Radu Moraru, aveti ocazia sa intrati in istoria Romaniei cu echipa Nasul Tv si sa intoarceti destinul Romaniei la 180 de grade. In acest an se va vedea daca va intereseaza doar strategia de marketing a postului Nasul TV sau va intereseaza cu adevarat soarta poporului roman.

Daca veti intra in aceasta lupta sunt sanse mari de reusita alaturi de cei 60 la suta de romani care nu s-au prezentat la vot in decembrie 2012.Acestia sunt treziti, dar nu sunt organizati si uniti pentru a actiona in mod unitar.Aveti ocazia sa-i organizati si sa-i uniti pentru a vota la un referendum o Noua Constitutie a Romaniei.

Aceasta este singura sansa a Romaniei in 2014 pentru a intoarce destinul Romaniei la 180 de grade. Daca nu se va face in 2014 ce trebuie facut in sensul votarii unei noi Constitutii, atunci putem sa ne luam ramas bun de la statul roman.Iar ca mine sunt milioane de romani care gandesc la fel in sensul celor scrise mai sus. Milioane de romani care nu au o televiziune cu care sa-i poata organiza pe cei 60 la suta de romani care nu s-au prezentat la vot in decembrie 2012 ar vrea sa faca ceva dar nu au cum pentru ca nu au cum sa comunice intre dansii. Nasul TV poate sa reprezinte canalul de comunicare intre cei 60 la suta dintre romani care nu s-au prezentat la vot in decembrie 2012 pentru a se promova o noua Constitutie a Romaniei care sa fie supusa unui referendum in toamna acestui an 2014. Si nu uitati ca nu trebuie sa se prezinte la referendum decat 30 la suta dintre alegatori si sa spuna DA NOII CONSTITUTII A ROMANIEI NUMAI 25 LA SUTA DINTRE ALEGATORII ROMANI. Nu este imposibil, ba chiar este foarte posibil.Tradatorii de neam si tara au schimbat pragul electoral pentru dansii.Ne putem folosi de aceasta sansa, pentru a le lua puterea din maini si pentru a-i face sa piara pe legea data chiar de catre ei.

Gabriel spunea...

sunt oameni nu sunt straini ! strain poti numi o fiinta ce vine de pe alta planeta; inteleg ca sunt lucruri economice insa in esenta facem parte din acelasi ecosistem, aceeasi rasa; in plus de asta daca ne referim la tari facem parte din aceeasi alianta.
"Gandeste global, actioneaza local"

o zi minunata! :P

Anonim spunea...

Romani nu mai vindeti nici un m2 de pamant,formati asociatii ,munciti pamantul impreuna si daca tot vreti sa-l vindeti vindeti-l asociatiei din care faceti parte,invatati sa traiti ca cei din vest,nu mai ganditi numai cat va este lungimea nasului ,ganditi patriotic,istoric,nu mai ganditi dupa sintagma ,,dupa mine potopul,, ,ca s-ar putea sa va trimita Dumnezeu inapoi tot in Romania,dar intr-o rromanie ajunsa iadul pe pamant si sa va vad atunci cum va veti lupta pentru viata voastra si a copiilor vostri.Haideti ca inca din acesta viata sa ne construim o Romanie frumoasa,demna,civilizata,bogata in care sa ne placa sa ne intoarcem intr-o noua viata.Ce ati zice daca cei care conduc astazi lumea si mai ales evreii stiu ca reincarnarea este adevarata si ne vand nou gogosi materialiste ca moartea este definitiva si ca singura viata este asta care o traim acum.Eu va zic ca totul este o cacealma,omul este o fiinta divina si sufletu lui nu moare si se reincarneaza,constiinta noastra creiaza realitatea.aaron

Anonim spunea...

ce se mai poate face acum????

Anonim spunea...

Imaginea e de vis.....

Anonim spunea...

https://www.facebook.com/pages/Manipularea-Matrix-prin-televiziune/543562509057991

ile spunea...

http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro
CE -I PASA AMERICII DE NOI?PRAF IN OCHI MAESTRE IL INTELEG PE CHINUITUL DE ORESTE DAR SA NU CUMVA SA PREIEI PORCARIA ASTA? aIA NU LE SPUN CETATENILOR LOR CA SINT IRADIATI SI-I INTOXICA CU ORICE POT,IAR NOI LE CEREM AJUTORUL. DACA AR AVEA SINGE IN CRAVATA ROMANII AR REZOLVA EI PROBLEMA CU CORUPTIA GUVERNULUI , SAU VREI SA INTELEG CA AIA CARE AU PUS GUVERNUL ROMANIEIE(ADICA AIA DIN SUA) AIA SA-L SI PUNA LA PUNCT!
In alta ordine de idei dupa ingeturile de acum din mareata tara a democratiei intoarsa impotriva propriilor cetateni,ar fi interesant sa rabufneasca un vulcan tot acolo.Numai sa nu vad picior de american in tara incercind sa faca ordine in curtea romaneasca.Adica nu ne ajunge maciuca de la Bruxelles trebuie sa avem inclecare viguroasa de peste Atlantic ,in plus peste sub supravegherea blinda moscovita. http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2013/12/the-yellowstone-supervolcano-2-12-times-larger-than-earlier-estimates-potential-to-erupt-2000-times-.html

Anonim spunea...

Ciudat, voi numai acum ati aflat?Din anii '90 cand eram student la Cluj cumparau terenuri prin firme si persoane interpuse si aveau tabere cu profil militar.ideea de baza este : TRADAREA serviciilor secrete, care stiau, stiu si vor sti despre aceste lucruri, in rest...TOLEIT!!!!( in engleza )

ile spunea...


http://www.jurnalulbucurestiului.ro/tag/sua-vor-sa-transfere-teroristi/

ieri am vorbit cu cineva care imi povestea cum intr-un sat de romani au tot vindut si plecat pina cind satul s-a vindut in intregime tziganilor,care,soc si groaza-nu au mai avut de la ce roman sa fure si au inceput sa plece prin Europa,nu ca s-ar fi apucat sa munceasca paminturile cumparate. Apoi mi-a povestit altcineva ca aceeasi situatie se intimpla in satul ei din Oltenia,deci cu alti tigani alt sat va deveni populat numai cu etnia rroma... Incepe sa se adevereasca scenariul cu Ardealul dat ungurilor si Oltenia -tiganilor asta devine cam adevarat. Nu ar putea tziganii sa cumpere pamint in Ardeal ca atunci nu ar mai veni ungurii sa cumpere si ungurii sa cumpere in Oltenia ca atunci ar pleca tiganii la munca si mai cu drag decit pina acum...MUJAHEDINII SINT BOMBOANA PE COLIVA NEAMULUI ROMANESC
LA TARA COPILARIEI MELE ERA O STRIGATURA CIND SE PORNEA HORA IN FATA CAMINULUI CULTURAL (pe vremuri):Veniti lume si priviti la hora de soimaniti! VA DATI SEAMA CE HORA DRACEASCA VA FI DACA TOATE CELE TREI SCENARII SE PUN IN PRACTICA PINA LA SFIRSIT. Atunci va fi sfirsitul poporului roman,daca nu se intimpla intre timp ceva care sa loveasca pe toata lumea(si favorizati si victime) si atunci la loc comanda...

Gabriel Maris spunea...

Observ ca majoritatea celor care comenteaza se numesc ANONIM.Acest nume de familie( sau poate prenume ? ) pare ca are succes din ce in ce mai mare la noi. De cine va temeti , oameni buni in propria voastra tara ? Haideti sa ne eliberam de teama si sa ne privim in ochi , macar intre noi ! Eu am invatat la istorie ( sau poate la economie politica ? ) ca in istoria multor tari a existat un moment numit NATIONALIZAREA pamantului , padurilor , apelor , resurselor minerale care erau pe teritoriul acelor tari si care au fost transferate prin diverse masinatiuni : razboaie , tradari , coruptie , credit imoral , in buzunarele unor elite actionind din umbra.
Eu voi merge si il voi vota ca presedinte pe romanul care va candida si va avea ca prim angajament : NATIONALIZAREA PAMANTULUI , PADURILOR , TUTUROR RESURSELOR MINERALE , APELOR DULCI SAU SARATE si care va ataca in Instanta ( cum a facut si reusit si Ecuadorul ) datoria Romaniei ca si Credit Imoral , pentru ca banii imprumutati in numele nostru au fost utilizati de citiva interpusi impotriva intereselor noastre si ale Romaniei.