marți, 7 ianuarie 2014

Ungaria se pregăteşte să achiziţioneze pământ în România


De la 1 ianuarie 2014, statul român a eliminat restricţiile impuse cetăţenilor străini care vor să cumpere terenuri agricole, inclusiv obligaţia de a avea experienţă în agricultură. Eliminarea restricţiilor i-a făcut pe oficialii din Guvernul de la Budapesta să creeze o strategie prin care Ungaria să poată achiziţiona teren agricol şi pădure în România. ”Avem un program în acest sens, care în esenţă presupune că, dacă cineva vrea să îşi vândă pământul, atunci poate încheia un contract cu statul ungar, în urma căruia să primească rentă viageră. Mai mult, dacă doreşte, el poate rămâne titularul pământului pe perioada vieţii. Evident că se pune întrebarea ce va face statul ungar cu o bucată de pământ de la marginea unui sat secuiesc? În principiu îl poate da unui tânăr fără pământ, dar dornic să îl prelucreze”, susţine Szabo Jozsef Andor, ataşatul pe probleme de agricultură din cadrul Ambasadei Ungariei de la Bucureşti, citat de portalul szekelyhon. 

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/ungaria-se-pregateste-sa-achizitioneze-pamant-in-romania-658320.html

18 comentarii:

Anonim spunea...

Asa au cuparat si evreii Palestin ,bucata cu bucata si apoi ajutati de comunitatea internationala pe care o controlau de zeci de ani ,i-au dat afara pe palestinieni din tara lor,poate ca de datta asta ungurii vor reusi sa cumpere toata Romania si vor deveni si ei minoritari in Marea Ungarie,cu totii vom vorbi frumoasa limba magheara,si vom trai in pace si buna intelegere cu slovacii,sarbii,ucrainienii,tiganii,croatii,germanii,evreii,rusii,ardelenii,moldovenii,oltenii,banatenii,dobrogenii etc,etc...aaron

Unknown spunea...

Luati steagul ala jos, ce naiba e cu voi ?

Anonim spunea...

Deoarece ungurilor le este asa drag pamantul romanesc, atunci sa se mute definitiv in interiorul lui si chiar sa se contopeasca cu el. Noi nu ne suparam. Daca spatiul este prea mic acceptam si varianta,,pe verticala''.

Elena Gatea spunea...

Gabi Demo,
Nu are rost sa ia nimeni steagul ala jos. Cei pe care noi i-am ales il pun inapoi. Noi suntem deja vanduti sa fim hacuiti de toti cei ce vor.
Daca nu ne scapa Dumnezeu, nimeni nu ne mai scapa. Cei ce ar trebui sa ne apere, apara pe hoti si cotropitori, nu pe noi.

larionl69 spunea...

Daca ma imprumuta cineva cu bani, vreau sa cumpar 100 de ha, cel putin...

Anonim spunea...

Iata unde ne aduce inconstienta si duplicitatea celor care hotarasc de 25 de ani destinul nostru !

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

E strigatoare la cer situatia in care am ajuns fratilor! Toate jigodiile si smecherii cu interese ascunse incep sa prinda curaj si sa isi recunoasca actiunile pe care le intreprind de mult timp in tara asta pentru propriile interese, si inca nu recunosc totul. Ma intreb oare cat de avansata e practic racila asta! Atunci cand politrucii vanduti de la noi au bagat Romania in UE,care este o tradare nationala, la fel ca si intrarea in NATO, existau o serie elemente care trebuiau negociate, cum ar fi securitatea nationala, securitatea energetica nationala, statutul fondului funciar si conditiile liberalizarii pietei funciare in Romania. Toate statele membre ale UE si-au negociat( in avantajul lor!) la sange toate elementele astea care in aceasta hora inseamna statutul suveranitatii statului in cadrul grupului(smecherii cu avantaje, fraierii cu pierderi), numai la noi politrucii au acceptat neconditionat calendarul UE si au dat tot ce au cerut smecherii( un infect de politruc de la noi care a facut parte din corpul negociator romanesc recunostea flegmatic ca Romania a negociat cu gura la slitul Europei!), politruci jigodii slabi si indoielnici de caracter care nu si-au vazut decat propriul buzunar, si dupa ei potopul, ca si acum(aceeasi). Se doreste desfintarea statului Romania, iar noi trebuie sa le reamintim ca NOI SUNTEM ROMANI, NOI SUNTEM AICI PE VECI STAPANI! Hotii de la UE s-au angajat sa sustina R. Moldova in parcursul european, taman acum dupa protestele pro-unire fiindca nu vor o Romanie unita, in fapt li se rupe de binele cetatenilor de peste Prut, ca si de al nostru. Lepadatura iredentista de Kelemen Hunor spunea ca e anacronic sa spui ca Romania e stat national si unitar si ca tre scos din Constitutie(auzi tupeu si nesimtire de bozgor imputit si alogen, si asta a mai fost si ministru la CULTURA!)Iar acum isi dau cu arama pe fata si gunoaiele de la Budapesta! Incepem sa retraim istoriile triste pe care le credeam incheiate!!!! Dumnezeu ne ajuta dar daca luam initiativa! Sa iesim in strada cat mai multi!

Anonim spunea...

Sa nu uitati niciodata originea khazara a ungurilor,informati-va si veti vedea alte adevaruri in spatele minciunilor debitate de mass media.

Anonim spunea...

Acum dupa ce am citit aceasta stire stau si ma intreb daca Gheorghe Funar este chiar asa nebun si paranoic cum a fost zugravit.

un pic anonim spunea...

Ghiciti ce urmeaza?

Anonim spunea...

Tjah....din pacate avem un sistem politic care, in loc sa faca ceva bun pt tara noastra, prefera sa o vanda bucata cu bucata...si iar, din pacate, ROMANII nu fac nimic!!!

Anonim spunea...

Fratilor , 60 % din populatia tarii asteia e prostime ... 20 % oameni inteligenti , 20 % viitoarea generatie . Sa le luam pe rand ... viitoarea generatie invata cum sa munceasca mai putin si sa faca bani cat mai multi ... sport national la noi dealtfel .. cei 20 % din oamenii inteligenti se impart in doua ... 5% cei cu adevarat inteligenti , cinstiti , muncitori si 15 % cei inteligenti in sensul de banditi , care isi vad doar interesele lor . Cei 60 % ramasi..prostimea .. se omoara pe la cozi infernale sa ia 5 tigai , ia ziare cu bratu de la punctul de distribuire gratuita a acestora, se omoara ptr 3 sarmale de stiu eu ce sarbatoare...etc . Ce asteptari aveti cand noi suntem un popor fara nici un pic de viata in noi .. care asteptam tot timpu de la altii ? care ne uitam sa faca altii treaba in locul nostru .. ? Pe noi nici dumnezeu nici dracu nu ne mai aduce pe drumul bun ... poate peste 2..3 generatii s-o schimba ceva ... dar in conditiile de fata , numai o conducere autoritara din exterior ne poate salva caci noi nu stim sa ne conducem ... sau poate dictatura militatra ... fara suparare , dar tre sa fim realisti si sa nu mai visam la cai verzi pe pereti .

Gerula spunea...

Pentru anonimul de la 10:29 care spune ca 60% sunt prostime . Prostime care traieste cu maxim 200 EU pe luna , care au fost furati , escrocati, aruncati la cules capsuni , aruncati in somaj sau ajutor social , cei care au vandut bruma de pamant mostenita pentru a-si hranii copii . DAR , si exista un "dar" intotdeauna ,aici intervine Daniel Roxin si altii ca el , care arata prostimii ca trebuie sa deschida ochii si sa vada minunatiile acestui pamant strabun , bun si frumos , care a hranit generatii intregi de bunici si strabunici . Pana nu se trezesc urmasii Marelui Rege Decebal si sa faca dreptate in tara lor , vom fi catalogati tot 60% prostime.

Anonim spunea...

pentru gerula.... prostime, dar din cei aproape 200EU /luna nu ar renunta la tutun, bauturica , manele sau telenovele , lenevit si dor de munca si alte prostitoare, mai bine renunta la mincare, la caldurica, la familie sau educatie,la sanatate ! si se-nghesuie la pomeni de tot felu1 ! in vremuri stravechi la asa melicuri, tot un rege dac ,a avut leac si-a stiut secretul, iar dupa ce a dat foc la vii si butoaie s-a trezit prostimea ( pe vremea aceea doar se prefaceau ca-s prosti )tot asa si actualmente , insa... inaintea gasirii leacului de trezire a prostimii sa nu se gaseasca vreunul care sa-i adoarma definitiv, punind ceva hapuri prin sarmale, mici, tuici si beri date de pomana!

Anonim spunea...

Nu va stresati ca nu are rost. Avem noi ac de cojocul celor care au praduit si tradat aceasta tara. Vine ea ora rezolvarii acestor probleme.

ile spunea...

Laudabil este ca televiziunile au dat aceasta stire,asta inseamna ca sint aservite ciocoilor autohtoni sa-i imbogateasca pe aia,insa nu sint vindute strainilor mai e o urma de patriotism pe undeva...Se trezeste tot romnaul,dupa cum auzeam eu colegii din Mures ca se plingeau ca nu li se raspunde in romaneste pe pamint romanesc, iar noua,celor din sudul tarii, nu ne venea sa credem...Am patit o chestie enervanta cu o pereche de unguri la Tg Mures si binenteles ca am zis pe olteneste ceva de ..tz..gura ma-sii,iar neromanasii au rinjit catre mine. Se vor asculti conflictele ,insa sa trecem de apisodul SOCI si vedem apoi cum mai valsam si cu ungurii.

Anonim spunea...

Pentru anonim "ora 19,52"
Sunt de accord sa nu ne mai stresam(daca putem)dar ora rezolvarii praduitorilor si tradatorilor acestei tari este asteptata de peste 2000 de ani,si nu mai vine.....

Anonim spunea...

Da de unde, a venit din vreme-n vreme, mai gandeste putin, doar aici nu e azil de idioti! Numai Tepes cati a ridicat in tzeapa, apoi alti Domni patrioti cati boieri hicleni au taiat! Ca si taranii la 1907, cati au apucat sa ia in furci, ce e drept cam putini...apoi in Ardeal, haiducii in Regat, nu e chiar asa!