marți, 18 februarie 2014

Cum arată cea mai mare centrală solară din lume. Asigură energie electrică pentru 140.000 de locuinţe (GALERIE FOTO)


Cea mai mare centrală solară din lume se află în California şi a început deja să funcţioneze, asigurând energie electrică ecologică locuitorilor din acest stat. 

Centrala este formată din 300.000 de oglinzi controlate de un computer. Fiecare oglindă are 2,1 metri înălţime şi 3 metri lăţime, iar turnul în care apa este incălzită şi transformată în aburi pentru alimentarea turbinelor are o înălţime de 139 de metri.Ivanpah Solar Electric Generating System este cea mai mare centrală solară din lume.

Când funcţionează la capacitate maximă, centrala poate produce 392 megawatts de energie solară, suficientă pentru a asigura electricitatea pentru 140.000 de locuinţe din California.

Datorită acestui sistem ecologic, regiunea a scăpat de poluarea provocată de centralele care emiteau în atmosferă dioxid de carbon.
Ivanpah Solar Electric Generating System se află la graniţa dintre Nevada şi California.Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/12083150-cum-arata-cea-mai-mare-centrala-solara-din-lume-asigura-energie-electrica-pentru-140000-de-locuinte-galerie-foto

Un comentariu:

Iulian spunea...

Din pacate, toate pasarile care trec pe deasupra sunt arse...