sâmbătă, 15 februarie 2014

Dezvăluiri șocante: Controlul populației prin Glutamatul Monosodic. Află în ce alimente se găsește!

Glutamatul monosodic sau E 621 este un potenţiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conţin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic.

Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.


Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nicio măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat. În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri.

  • De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi?

Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede. Se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG.

Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (conform J E C F A : Toxicology Study, F A O Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).

De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze. De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încât consumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG.

Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.


  • Distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie
Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsie şoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG: „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (conform Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).

Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990: „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”.

Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (conform Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002).
Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei. Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.

Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (conform Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).

“Poate produce dureri de cap, slabiciune, greata, astm, modificari de ritm cardiac. Poate declansa maladiile Huntington (dementa, pierderea abilitatilor mentale, tulburari de personalitate si de comportament), Alzheimer sau Parkinson”, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

  • Afectează pruncul încă din pântecele mamei sale


În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească bariera pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale.

Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987). „S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei.

În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”.

 

  • Potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare
Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor.  Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.

Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi?

Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum glutamatul distruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?



Magazinele sunt pline de produse care contin glutamat monosodic, un aditiv periculos.
Iată în ce alimente se găseşte E 621 :
- Chipsuri
- Floricele
- Supe-instant
- Condimente
- Pate de ficat
- Pate vegetal
- Salam
- Parizer
- Cremvurşti

Nu cumpăraţi pate, floricele sau salam pe etichetele cărora apare aditivul glutamat monosodic!!
 
Petru Molodeţ, revista “Familia Ortodoxă” nr.18
 
Sursa:  http://www.financiarul.ro/2014/02/14/controlul-populatiei-prin-glutamatul-de-monosodiu-2/

27 de comentarii:

Unknown spunea...

Daca-ti aduci aminte draga Daniel, am vorbit anul trecut, prin niste materiale pe care ai avut bunavointa sa le postezi pe site-ul tau, despre tendinta corporatiilor multinationale de a controla oamenii prin controlul asupra hranei lor si era vorba acolo de controlul asupra insesi bazei lantului alimentar si care sunt semintele, prin inlocuirea semintelor adevarate cu unele modificate si cu stampila de drepturi de autor pe ele. Aceasta campanie mondiala de pervertire a gusturilor, de fapt a GUSTULUI in general prin acest glutamat monosodic se inscrie in aceasta tendinta asa cum bine s-a remarcat. Odata ce omul va fi indepartat de gusturile legumelor, fructelor, cerealelor etc...autentice atunci prin adaugarea acestui produs se poate sa fim hraniti cu tot felul de rahaturi. De fapt avem de-a face aici cu un gigantic proiect de inginerie sociala la scara planetara nici mai mult nici mai putin. Aceleasi entitati sunt in spatele tuturor actelor de acest gen, de control si incearca si cel mai adesea reusesc sa ne controleze viata de la biberon la lumanare si suntem agatati prin atatea fire invizibile la conditionarile impuse de aceste entitati ca trebuie o vointa si o atentie neincetata ca sa scapi. Problema este ca foarte putini oameni sunt dispusi sa scape, foarte putini.
Apropo de acel REGULAMENT EUROPEAN DE PUNERE LA DISPOZITIE PE PIATA A MATERIALELOR DE REPRODUCTIE A PLANTELOR, observi ce definitie abracadabranta, prin actiuni concertate la nivel european a tuturor ONG-urilor preocupate de aceasta problema(de la noi patru ONG-uri si am sa le enumar pentru ca merita: ECORURALIS, INFOMG, REGENERATION, PRIETENII PAMANTULUI) am reusit sa facem sa fie respinsa aceasta propunere in comisiile Parlamentului European; intr-o comisie si anume AGRI cu 49-0 si in ENVI cu 47-2. Aceasta propunere de regulament punea covorul rosu unui jaf nemaiintalnit in istoria umanitatii si anume punea la dispozitia corporatiilor toate semintele lumii pentru a fi patentate fara nici o restrictie sau responsabilitate, ceva de neimaginat cu ceva timp in urma, incredibil si totusi niste minti bolnave au facut-o si culmea este ca astia cica sunt reprezentantii nostri.
Aceste fictiuni ale mintii umane bolnave si care sunt corporatiile transnationale, vor nici mai mult nici mai putin decat controlul total si neconditionat asupra fiintei umane oriunde s-ar afla aceasta, orice varsta ar avea, arice credinte ar avea, orice sex ar avea etc...fara nici un fel de discriminare. Supunerea oarba in fata oricarei AUTORITATI a devenit in aceste conditii nu numai daunatoare dar chiar un pericol de extinctie a noastra ca specie, un pericol planetar. Omul ca fiinta trebuie sa-si reia inapoi tot ce a cedat din atributele sale ca fiinta si sa devina o lumina pentru sine asa cum minunat spunea Krisnamurti. Vestea buna este ca aceste entitati nu au nici mai multa putere nici mai putina decat cea pe care o cedam noi de bunavoie. Apropo, mai este o substanta, ba chiar doua pe care acesti scelerati le folosesc la scara planetara si care, datorita publicitatii desantate nici nu mai sunt percepute ca otravuri, ceea ce sunt de fapt si anume FLUORURA din pastele de dinti in special si CLORURA folosita in special pentru clorinarea apei. Si acestea fac ravagii in sanatatea oamenilor, de necrezut dar oamenii nici nu realizeaza ce pericole imense sunt in insasi actul de a te spala pe dinti sau a bea apa din reteaua centralizata. Faci o treaba minunata prin aducerea acestor monstruozitati in atentia noastra. BRAVO!

Daniel Roxin spunea...

Sunt niste nemernici si trebuie sa facem ceva pentru a ne opune acestei crime. Sper sa vina vremea ca toti cei resposabili, fie ei initiatori, producatori sau functionari care dau avize, sa fie trasi la raspunedere penala!

P.S. Polupatia SUA este obeza in proportie de peste 50%. Acolo ticalosii au obtinut rezultate maxime!

Unknown spunea...

ma scuzati, dar trebuie sa va spun ce stiu eu despre glutamatul de sodiu, iar ce stiu este adevarat, chiar daca contrazice in intregime cele scrise in articol; astfel ca vreau sa va aduc la cunostinta ca Glutamatul de sodiu se folosea inca inaite de anii 1950 ca medicament( comercializat ca GLUTAROM) in tratarea bolilor hepatice, inclusiv al cirozei; informatii despre acest produs se gaseau in cartile de farmacologie din acei ani si se preda la facultate. Singurul efect secundar observat de-a lungul a peste 30 ani a fost acela ca pe langa tratarea ficatului, mai trata si sistemul nervos, imbunatatind si stimuland memoria; eu insam cand eram eleva si mai apoi studenta obisnuiam sa fac o cura de 1000 de pastile( cate 6 pe zi) pentru imbunatatirea performantelor mele intelectuale; si asa si era, invatam mai usor, uitam mai greu! Dupa anii 90 s-a intrerupt fabricatia lui. Noul sistem nu are nevoie de oameni destepti ci de oameni credului; v-am informat ca sa fiti mai vigilenti in legatura cu ce publicati!
Va multumesc
Maria Nastac

Anonim spunea...

De regulă nu consumăm asemenea alimente, iar tot ce mâncăm, prepar în casă, nu cumpăr nimic prepregrătit. De c eva timp, fac și pâine în casă, măcar știu că nu sunt introduși grămada de amelioratori și E-uri cât cuprind.

NOAPTEA DE LA NOAPTE spunea...

Nu consumăm, pregătim în casă. Nu-i mai sănătos și corect așa?

Nick Dragan spunea...

Monoglutamatul de sodiu se regăsește în muuuult mai multe alimente decât ai menționat aici, deoarece se adresează celui de-al cincilea set de papile gustative și anume receptorii de glutamat, iar EI știu acest lucru foarte bine. Acest gust - UMAMI - a fost stabilit ca fiind gust primar încă din 1908. În formă naturală glutamatul se regăsește în foarte multe alimente de la pește la roșii. Sintetizat în MSG însă devine periculos.
Despre MSG sau sarea chinezească:
http://www.puterea.ro/special/cele-mai-periculoase-e-uri-din-alimente-monoglutamatul-de-sodiu-e-621-msg-actioneaza-ca-otrava-la-nivelul-celulelor-85513.html

Anonim spunea...

Daca cea mai mare universitate din America a cumparat mii de hectare de padure prin intermediu unui singur om,roman plecat in America si care i-a pacalit atunci ma intreb unde a ajuns managementul american.paralel cu situatia dezastruasa a analfabetismului-40%.Nemtii incearca sa contracareze aceasta intoxicatie planetara dar zona financiara isi spune cuvantul.In Romania, la polul opus sunt zone in care oamenii sunt complet imuni la tot ce e alimentatie comercializata asa camai sunt sanse sa se regenerezu populatia.Singura conditie este sa se schimbe conducerea in totalitate Este greu dar nu imposibil.Este nevoie de toate persoasnele care mai cred in radacininile acestui popor.

Anonim spunea...

Pentru doamna Maria Nastac: probabil ca produsul consumat de dvs. continea si ALTCEVA in afara monoglutamatului de sodiu, si cred ca acel ALTCEVA va ajutat la memorie si invatat. Monoglutamatul probabil era adaugat pentru gust sau altceva, dar nu pentru imbunatatirea memoriei! Monoglutamatul de sodiu nu trebuie consumat sub nici o forma! Intr-adevar, corpul uman il produce, dar in cantitati foarte mici, atat cat ar trebui sa fie. Tot ceea ce este luat din afara prin alimente, este OTRAVA!

Anonim spunea...

"Reteta" glutamatului de sodiu s-a schimbat, asa cum se obs.in toata lumea.

Anonim spunea...

Pentru cel care face paine in casa.Faina contine toti aditivii,caci painea e facuta din faina lor, pricepi?Ca faci paine in casa este egal cu a o cumpara, dar iesi mai scump, efort, curent, etc., daca vrei paine sanatoasa cumpara grau nestropit de la tarani si macina-l, aia e paine sanatoasa, nu ce faci tu in aparat, clear?

Anonim spunea...

Mai devreme sau mai tarziu, "proprietarii" isi vor atinge scopurile asupra lumii. Este ceva inevitabil. Ei se axeaza asupra copiilor, noua generatie. Asa cum spunea si-n articol, de cand este in burta el consuma aceste chimicale. Ce copil/adolescent din ziua de astazi da importanta acestor informatii, incearca sa i explici unui copil/ adolescent ca nu sunt bune floricelele sau mcdonalds... ca sa va dati seama de rezultate, uitati va in jurul vostru, mai gasiti ceva natural in orice magazin in care intrati? O sa spuneti, da, cele bio, legumele, verdeturile.... Oare? :)

Unknown spunea...

Da, sunt niste nemernici infometati dupa castig care vad pe oameni (masele) ca pe niste vite bune de exploatat. Dar este de datoria fiecarui individ sa nu se lase exploatat si sa aleaga in mod matur cu ce sa se hraneasca mental, corporal si spiritual. Putem sa acuzam pe toti si toate dar daca nu suntem responsabili, consecintele devin evidente in viata fiecaruia. Chiar si cand omul este fortat sa aleaga ceva si amenintat cu consecinte detrimentale, omul tot are o alegere de facut si consecinte de suportat. Nemernicia cea mai mare a corporatiilor este ca mint si continua sa gaseasca moduri de a-si face profitul care este adictia lor. Dar omul matur se cunoaste pe el/ea insusi, stie intentia nemernicilor, si este capabil sa se opreasca din drum daca apuca pe pante alunecoase si poate sa-si regaseasca stabilitatea din nou. Nu numai asta, i-si invata si copiii cum sa devina responsabili si cum sa faca alegeri responsabile in drumul vietii lor pe care vor intampina diferite obstacole inclusiv adictii (a barfi e si aia o adictie care trebuie controlata).

Ronicut spunea...

Aceste lucruri nu sunt numa la macare,ci si la medicamente(am ramas uimit cand mi-a zis doctorita ca numa doua picaturi pe zi sa-mi pun in nas si numa timp de o saptamana altfel nu-si mai face efectu la alergie),si la comsetice si produse de curatat.Cosmeticele(nu toate)au tendinta de a modifica perceptia asupra mirosurilor,si a provoca necesitatea folosirii lor frecvente si in cantitati mari,o mare parte din deodorante si o mica parte din parfumuri sau alte produse sunt provocatoare de alergii olfactive(si dupa cum ne spune primariile ca ambrozia este devina,culmea ca aceste ambrozie a existat de multi ani si nu a provocat alergie,brusc so gandit ea de ceva vreme sa provoace alergie).O parte din antiperspirante sunt cancerigene,prin oprirea transpiratiei si ramanerea toxinelor in corp,celalalte pot provoca transpiratie abundenta,intradevar elimina mirosurile,dar produc o dezhidratare rapida.Sa nu uitam ce rol important are sistemul feromonic in comunicarea interumana,sunt transmise destul de multe mesaje pe aceasta cale,mesaje perturbate de folosirea intensa a acestor substante,atat in mancare cat si in alte produse.

Unknown spunea...

BUNA ! ATI VAZUT IARNA DE LA NOI ,DE LA AMERICANI.CE MAI CONTEAZA CEVA SUBSTANTA,MAI RAMANE SA INCHIDA SOARELE,EI AU PETROL...ASA NE TREBUIE...

Anonim spunea...

dar de unde stii ce faine foloseste?

Anonim spunea...

Eu tot nu inteleg unde e chestia socanta . Informatiile astea dateaza de niste zeci de ani :) .

Anonim spunea...

Iata ca mai exista GLUTAROM: http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/glutarom-drajeuri_11505

Cititi cu MARE atentie indicatiile si contraindicatiile...

Anonim spunea...

Ziua buna! Citesc tot felul de comentarii in care se spun multe despre intentiile de control asupra populatiei,ori despre intentiile ucigase ale marilor producatori de alimente,de medicamente etc..Dar privind cumva in ansamblul societatile occidentale,ma surprinde sa vad si : cresterea sperantei de viata a cetatenilor occidentali,eradicarea unor boli fost incurabile,scaderea procentului mortii infantile,eliminarea foamei,etc...Nu stiu ce sa mai cred,va rog explicati-mi de ce sunt si aceste evidente.

Anonim spunea...

Pe planeta sint 7 miliarde de suflete care trebuie hranite zilnic. Agricultura traditionala nu mai face fata la hranirea populatiei si de-asta s-a ajuns la ceea ce traim azi. Organismele umane sint atit de imbibate in chimicale incit nici in 10 ani nu se mai descompun in pamint. Asta e cursul omenirii, nu se mai poate face mimic.

Corneliu Lucian Moisescu spunea...

www.romanialuptafinala.blogspot.ro

Ronicut spunea...

http://ro.stiri.yahoo.com/s%C4%83punurile-antibacteriene-fac-mai-mult-r%C4%83u-dec%C3%A2t-bine-114813720.html uite inca un exemplu,pentru cel mai de sus care nu crede ca industria faramaceutica,nu sunt decat comercianti care vor sa vanda cat de mult nu vor sa produca calitativ,ci cantitativ.Aia cu speranta de viata mai ridicata pe dincolo e ca si aia cu alegeri corecte la noi.Exemplu SUA cati obezi sunt? ce speranta de viata are un obez?...

Ronicut spunea...

http://ro.stiri.yahoo.com/cartofi-%E2%80%9Erezisten%C5%A3i-la-man%C4%83%E2%80%9D-crea%C5%A3i-de-cercet%C4%83torii-britanici-104108106.html

intradevar sunt 7 miliarde de suflete,dar de ce majoritatea mor de foame in timp ce o parte a populatiei a globului arunca hrana la gunoi,si in acelasi timp anumite directive a eustiu ce comisii fie europene fie alta atrage atentia unei tari ca depaseste productia de grau,si alteia la eustiu ce...

Ronicut spunea...

http://adevarul.ro/news/eveniment/universitatea-harvard-isi-vinde-urgent-padurile-romania-1_52fdaee0c7b855ff5653d546/index.html

http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/video-marturia-vanessei-auzenou-frantuzoaica-ce-si-cauta-norocul-romania-1_52fe2783c7b855ff565735de/index.html

Anonim spunea...

Ne agitam degeaba.Orice masura am lua noi" EI" au o contra masura pt ca totul sa fie cum vor.Pe vremuri ,carnea care ramanea la macelarii,seara era adunata si dusa la mezeluri.Acum se spala se coloreaza(cu ce?) si e tot proaspata.Bogatiile tarii sunt ale altor tari,pamantul va fi al altora,conducatoriii sunt condusi de altii.Noi trebuie sa disparem ca sa nu mai protestam .Pana la urma se va scoate si aurul si restul pe langa aur si gazele de sist iar in urma o sa ramana un desert arid ,nelocuit.Asta se pregateste pt urmasii DACILOR.

Anonim spunea...

www.decebalia.ro

Anonim spunea...

Vai de statul care este hrănit ... alimentar, informațional și mediatic .. de alte state, fie și prietene, la prima vedere. Acum e timpul de revenit la vechile tradiții dacoromînești de alimentare corectă. Asta ar trebui să învețe tinerimea de azi. Să poată singuri cultiva și pregăti bucatele, dar nu să le procurea de aiurea. Un meidic avea propria grădină și nu procura NIMIC de la bazaruri, care nici nu știu ce conțin acele fructe sau legume. E vorba de securitatea medicală și culinară, alimentară AUTENTICĂ

Anonim spunea...

Fereasca D-zeu! Te crucesti cand vezi cat de multi "destepti" isi dau cu parerea... :)) Domnilor, doamnelor, nu-i necesar sa va dati cu parerea cu atata inversunare, ca niste "specialisti" Ati fi de mare folos daca ati ajuta cu date cocrete, eliberate de persoane certificate si n-ati mai bate campii, incarcand paginile cu porcarii pe care tre sa ne pierdem vremea sa le citim si noi, oameni simpli, dar nu prosti, in cautarea unor premise pentru anumite concluzii... Cum adica "sistem feromonic in comunicarea interumana"?!? ...si cate si mai cate... :)) Mai inchideti computerele, mai dati-le o pauza, daca nu noua cititorilor de rand... :|!