duminică, 30 martie 2014

La marginea sistemului nostru solar ar putea exista încă o planetă

Calculele matematice legate de orbitele unor planetoizi şi planete pitice transneptuniene indică existenţa unei planete de dimensiuni mari (prin comparaţie cu Pământul) la marginea sistemului nostru solar, conform unui material publicat de The Week.

După descoperirea unei noi planete pitice îngheţate dincolo de orbita lui Pluto, doi astronomi susţin într-un material publicat de revista Nature că o planetă mare ar putea să fie ascunsă la limita sistemului nostru solar, printre alte obiecte transneptuniene.


Într-un material despre acelaşi subiect publicat în National Geographic se precizează că planeta pitică 2012 VP113 (denumită neoficial “Biden”), aflată la peste 1,3 miliarde de kilometri distanţă faţă de Soare, are o orbită care pare să fie afectată de o misterioasă planetă care are masa de două până la zece ori mai mare decât Pământul.

Aceeaşi misterioasă planetă ar explica şi orbita prelungită a planetoidului Sedna, ce a fost descoperit în urmă cu 10 ani.

“Dacă această misterioasă planetă nu ar exista undeva la limita sistemului nostru solar, atunci, conform arhitecturii cunoscute a sistemului nostru solar, Sedna şi 2012 VP113 nu ar fi trebuit să se afle acolo unde se află”, explică unul dintre cei doi astronomi, Megan Schwamb, de la Taiwan’s Academia Sinica, într-un comentariu publicat în revista Nature. “Acest lucru sugerează că Sedna şi 2012 VP113 reprezintă doar vârful aisbergului”, a adăugat ea.

Sursa: http://www.financiarul.ro/2014/03/28/la-marginea-sistemului-nostru-solar-ar-putea-exista-inca-o-planeta/

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daniel,sa te uiti aici si sa vezi unul din motivele pentru care vor sa inchida in doua saptamini, statia orbitala ISS.Pregatiti-va pentru vesti minunate dar si socante(aviz celor care au luat in ris existenta extraterestrilor)OZN de 3000 de mile deasupra Braziliei http://www.youtube.com/watch?v=w_85KthrNi8 Mihai-Cristian

Anonim spunea...

Rectific...imaginea OZN-ului de mai sus a fost lansata recent, de Brasilia Planetarium.Ma intreb cind oare, guvernele or sa recunoasca oficial, existenta extraterestrilor?Cei interesati, pot gasi mai multe aici http://www.youtube.com/user/ADGUKNEWS/videos?view=0&shelf_id=1&sort=dd Mihai-Cristian