miercuri, 9 aprilie 2014

Din luna mai participăm la săparea arheologică a unui TUMUL în județul Argeș, numit de localnici "Mormântul Dacului"

Hârtiești - "Mormântul Dacului"
A venit vremea deschiderii șantierelor arheologice pe care Asociația Geto Dacii le susține. Primul dintre cele 4 șantiere arheologice pe care le avem în vedere pentru acest an se va deschide de la începutul lunii mai. Toate aprobările sunt obținute, terenul a fost închiriat special pentru asta, calea este dechisă...

În localitatea Hârtiești din județul Argeș, la marginea acesteia, se află un tumul de aproximativ 4-5 metri înălțime, cu un diametru de 10 metri, numit de localnici "Mormântul Dacului". El ne-a fost semnalat anul trecut de inginerul Gheorghe Ștefan din Hârtiești, acum la pensie, un mare pasionat de istoria dacilor. Am fost acolo să-l vedem, ne-am convins că merită cercetat, după care am început demersurile pentru obținerea unui parteneriat cu arheologii din Argeș.

În acest moment vă pot spune că Asociația Geto Dacii a închiriat terenul pe care se găsește tumulul și, de asemenea, a încheiat un contaract de parteneriat cu "Societatea pentru Cercetare Arheologică, Restaurarea și Conservarea Patrimoniului (SCARCP)" – ONG asociat cu Universitatea din Pitești. 

Conducătorul șantierului arheologic de la Hârtiești este domnul Bărbulescu Constantin Augustus, arheolog, decanul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Pitești.

Întreg procesul de cercetare al acestui tumul va fi prezentat pe Nașul Tv și pe internet, așa că veți fi ținuți la curent în permanență cu ce se întâmplă pe șantier. Teoretic, săparea lui completă se va face într-o lună și ceva, așa că în iunie, vom ști ce anume este în interior. La o primă analiză a specialiștilor, este foarte posibil ca în interior să fie unul sau două morminte antice.

Pentru că dorim ca șantierele pe care noi le susținem financiar sau cu mână de lucru să fie deschise tuturor, vă lansez invitația să veniți voluntari pe acest șantier. Cei care doresc să participe la această extraordinară experiență de descoperire a istoriei străvechi, ca și voluntari, sunt rugați să ne scrie. Ei vor fi programați în funcție de nevoile șantierului.

În același timp, vă lansez rugămintea de a ne sprijini și material în acest proiect. Costurile finalizării săpăturii arheologice sunt evaluate la aproximativ 20.000 de lei (4.500 Euro). Cei care doriți să sprijiniți această cercetare arheologică, o puteți face prin donații, sponsorizări sau prin SMS, cumpărând o carte în format digital. Nu în ultimul rând, puteți achiziționa produsele noastre de pe Magazinul online Dacia Art. Vă mulțumim anticipat pentru orice susținere!

Pentru donații și sponsorizări (direct pe contul asociației sau prin paypal) sau pentru SMS-uri, accesați acest link:

Pentru achiziționarea unui produs de pe magazinul Dacia Art, accesați acest link:

Vă mulțumim!

Daniel Roxin

9 comentarii:

Anonim spunea...

Succes!

Anonim spunea...

eu as vrea sa particip..und tre sa va scriu ?

Anonim spunea...

Felicitari ! Sa fie intr-un ceas bun ! Fie ca saracia "materiala" a noastra sa nu fie un obstacol in a ne redescoperii demnitatea strabunilor.

Anonim spunea...

Cetatea dacică de la Căpâlna
http://www.replicahd.ro/?p=15059

Anonim spunea...

Felicitari!
Fie ca toate eforturile facute de voi,de toti cei care participa la acest proiect,sa dea roade!Sa fie cat mai multe descoperiri minunate...
Multumim!

Daniel Roxin spunea...

Pentru inregistrarea ca voluntar, trimiteti mesaj pe adresa comenzi.danielroxin@yahoo.com

doru spunea...

Buna dimineata sa fie intr un ceas bun aceasta cercetare si sa creeze un precedent astfel incat sa avem oamenii tot mai multi dispusi sa faca cercetari ca s or gasi si bani intr un final daca se creaza interes ,doamene
ajuta

Anonim spunea...

Haideti fratilor sa ne ajutam nu doar prin laude si felicitari pentru ca astea ajuta la fel de mult cum il ajuta funia pe spanzurat! Nu zice nimeni sa ajutati cu ce nu puteti dar sunt sigur ca fiecare poate sa ajute intr-un fel sau altul. Poate unul poate sa doneze 100 ron, altul poate sa ajute la sapaturile din sit-urile deschise de acesti oameni minunati care se chinuie sa scoata la suprafata comori nebanuite ale istoriei noastre, altul poate are un prieten care cunoaste pe cineva care poate sponsoriza in vreun fel. Ideea este sa ne ajutam pentru ca Daniel Roxin si echipa lui nu se zbat ca sa faca toate aceste lucruri pentru el sau pentru un grup de persoane ci pentru tot neamul Romanesc asa ca eu zic ca daca vrem sa ajutam cu siguranta vom reusi chiar daca nu suntem atat de multi pe cat ar trebui.

Anonim spunea...

Bravo, in sfarsit, felicitari! Dupa cum vezi, nu sunt vreun troll sau ceva, ci pur si simplu asta asteptam de la voi, nu numai filme si conferinte, seminarii etc. As mai face o donatie, dar nu prea sunteti transparenti, cat strangeti si unde se duc banii, abia ai afisat parca o data situatia dupa ce am insistat si la Valentin si la tine.