joi, 10 aprilie 2014

Filmul “Fabuloasa istorie străveche din Carpați” va fi lansat la Cinema Pro, vineri, 11 aprilie, de la ora 19:00. INTRAREA LIBERĂ!




Incursiunea pe care am făcut-o în istoria îndepărtată, prin intermediul acestui documentar, având punctul de plecare în evenimente petrecute acum 80.000 de ani și finalul în uimitoarea cultură Cucuteni, aduce publicului român și străin informații despre descoperiri arheologice unice în spațiul european și chiar mondial. 

Toate acestea transformă România într-una dintre cele mai importante țări din punct de vedere al potențialului arheologic și al valorii descoperirilor făcute. Astfel, putem spune că România a contribuit  semnificativ  la o mai bună  înțelegere a preistoriei la nivel global.

Realizat în colaborare cu specialiști reputați, filmul face informația accesibilă tuturor,  într-o manieră incitantă, atractivă, ușor de asimilat. 

Convinși că acest documentar va da un contur clar spectaculoasei evoluții umane desfășurată pe teritoriul României în peste 70.000 de ani, vă invităm să vă bucurați de acesta la lansarea oficială de vineri, 11 aprilie, ora 19:00, la Cinema Pro (București - strada Ion Ghica nr 3, lângă Universitate).


Filmul “Fabuloasa istorie străveche din Carpați” este realizat si lansat cu sustinerea AD Auto Total, cel mai mare distribuitor de piese auto din România si este produs de Asociația Geto-Dacii în parteneriat cu Nașul Tv.

Scenariul și regia: Daniel Roxin

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

PROMO:

17 comentarii:

Anonim spunea...

Pacat ca nu sunt din Bucuresti.O sa il vad cu alta ocazie si abia astept.
Felicitari Daniel!

nicu placinta spunea...

tare promo avem ce vedea bravo daniel

Anonim spunea...

Buna ziua, domnule Roxin! Salut cu mare bucurie acest nou ''titlu'' din minunata serie a ''Adevarurilor Tulburatoare'', o serie ce sper din tot sufletul sa trezeasca adevaratul spirit national in populatia tarii noastre!
Inca de mic copil, am fost crescut de parintii mei cu povesti despre eroii nostrii, care se numeau rand pe rand daci, geti, valahi, pandurii lui Vladimirescu sau ''curcanii'' de la 1877! Rezultatul acestui diversificat aperitiv, a fost , fara doar si poate, o foame mistuitoare pentru istoria ''mare'' a neamului nostru, istoria plina de amanunte extraordinare pe care asteptam s-o ''devorez'' odata cu inceperea scolii! Anii au trecut, copilul avid de cunoasterea neamului s-a taransformat in adolescentul care aproape termina ultima clasa de liceu, uimit de faptul ca in peste 10 ani de istorie, nu a reusit sa afle ce s-a intamplat cu poporul lui de-a lungul unei perioade de 8-900 de ani (cel putin). Pentru ca, dupa cucerirea romana de la 106, se invata(anii'80) despre romanizarea(vax) poporului dac, urmatorul ''popas'' istoric finnd undeva in secolele 9 sau 10, in care erau prezentate fugitiv regatele/voivodatele lui Glad, Gelu si Menumorut. Dupa care, iertat sa-mi fie daca gresesc si sa ma corecteze cineva care-si aduce aminte mai bine, ajungem sa-l cunoastem pe Mircea cel Batran! Care inseamna deja jumatatea secoului 14! Repet, poate gresesc si am uitat(nu din rea vointa), vreun domnitor roman premergator marelui Mircea!
Atatea secole de istorie, puse sub tacere... de ce? Pentru a reusi intr-adevar scoaterea din istorie a continuitatii daco-getice pe aceste meleaguri? Sa fie acest act al Damnatio Memorie(din secolul 4), atat de puternic incat sa fi fost respectat chiar si de comunisti?
As dori sa va rog , domnule Roxin, sa luati in calcul ideea uneia sau mai multor emisiuni prin care sa ridicati ceata istorica a acestor secole(3-13). Vorbim de o perioada de aproape 1000 de ani, sursa sigura a dovezilor de continuitate daco-geta pe aceste meleaguri! Daca despre Mihai Viteazul, inceput de secol 17, Horea secol 18, Tudor Vladimirescu secol 19 gasim asocieri cu trecutul Dac, sunt foarte curios ce putem afla din secolele 5-6-7-8-9! Din punctul meu de vedere, acole este veriga lipsa ce are puterea sa inchida gurile rele!
Anul 2012, prezis de unii, apocaliptic, pentru mine(si sunt convins ca si pentru multi altii), a fost un an de renastere a adevaratelor valori nationale! Un an in care ochii sufletului au fost deschisi!
Multumim domnule Roxin, atat dumneavoastra cat si colaboratorilor de exceptie pe care ii aveti, oameni de certa calitate, care ne dati speranta unor vremuri mai bune pentru poporul nostru atat de greu incercat!

Anonim spunea...

cand s-aun petrecut negoturile cu China de atunci cred eu ca e posibil doua variante
-cucutenii sa fi luat simbolul YNG YANG sau invers

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc si eu tuturor!

Anonim spunea...

Felicitari si "la mai multe" filme si docmentare interesanta despre istoria stramosilor nosti Astept cu deosebita nerabdare sa-l po
stati si pe youtube

Mihai V.J. spunea...

Multumim Daniel pt. tot ceea ce faci pentru tara si pentru noi ca natie, suntem mandri de tine . Aveam nevoie de unul ca tine si am avut multe de invatat de la tine (si inca avem) ! Multumim inca odata .

Unknown spunea...

Eu traesc in Spania de ceva vreme, si asta pentru ca o mana de netrebnici ne-au vandut tara.ma bucura foarte mult aceeste filme docomentar si ma fac si mai mandru de a fi roman,mar bucura sa aiva subtitrari in engleza si spaniola sa poata sa inteleaga incutii astia cine suntem noi
romanii de fapt.

valkyr spunea...

Felicitări Daniel!

Rosa spunea...

UAU ! A inceput numaratoarea inversa ! Pregateste sampania !
Venim cu totii ! :)

Anonim spunea...

multumesc draga roxin pentru toate inormatiile pe care ni le servesti pentru mine sunt o binefaccere sufleteasca de reinviere a
spiritului lui burebista si decebal,
saatept cu nerabdare savad acet documentar in tine a inviat spiritul
lui decebal si al lui zamolxe

Octav spunea...

Simion Bota.. ca sa ii poti numi pe altii inculti, ar trebui macar in mesajul in care ii categorisesti astfel, sa arati tu un minim de cultura si instruire. Ceea ce NU ai facut deloc, dovedind doar ca esti agramat, necunoscator al limbii romane, limba neamului ala despre care spui ca esti mandru ca fiind membru. Destul de penibil :(

Mihai spunea...

Felicitări, Daniel, la fel şi echipei care a contribuit la realizarea filmului! Faptul că a ajuns întru-un cinematograf este, deja, un pas înainte.

Anonim spunea...

Domnule Daniel Roxin va rog insitent sa faceti o emisiune cu domnul doctor Lucian Iosif Cuesdan,cand il veti descoperi cred ca va fi nevoie de multe emisiuni cu dumnealui,inca traieste si va asteapta,nu-l ignorati poate fi o alta piatra de temelie a vechii Dacii pe care vreti sa o redesteptati.aaron

Anonim spunea...

Online pe cand se poate vesea d-le Roxin?

Daniel Roxin spunea...

Filmul va fi postat si pe intenet la sfarsitul lunii...

L-am avut invitat pe dl Cuesdean in cateva emisiuni

Anonim spunea...

DOMNULE ROXIN TOT RESPECTUL PENTRU MUNCA SI DEDICATIA PE CARE O TRAITI ALATURI DE NEAMUL NOSTRU RUMANESC.