marți, 15 aprilie 2014

Geologii americani au stabilit pentru prima oară o legătură între activitatea seismică şi fracturarea hidraulică


Directorul Departamentului din Ohio pentru Resurse Naturale (ODNR), James Zehringer, a anunţat într-un comunicat că au fost instituite noi condiţii pentru autorizarea forajelor pentru gaze de şist în apropierea zonelor cunoscute cu actrivitate seismică. Noile măsuri vin ca răspuns la cutremurele din zona Poland Township (Mahoning County) care demonstrează o probabilă legătură cu fracturarea hidraulică.


Şeful diviziei de petrol şi gaze din Departamentului de Resurse Naturale al statului Ohio, Rick Simmers, a declarat recent pentru Associated Press că statul a suspendat forajul pentru o perioadă nedeterminată în apropierea localităţii Youngstown, potrivit Les Affaires


Cinci cutremure slabe s-au înregistrat în zonă în luna martie, iar o anchetă a concluzionat că acestea au avut o posibilă legătură cu activităţile de fracturarea hidraulică folosite pentru a extrage gaze de şist.

Simmers a spus că în Ohio este nevoie de monitorizarea activităţii seismice ca o condiţie pentru emiterea de noi autorizaţii de foraj, vizată fiind în special o zonă cu o lungime de aproximativ 4,8 kilometri cunoscută pentru activitate seismică de 2,0 grade sau mai mult. Forajul va fi întrerupt pentru evaluare, urmând să fie suspendat în cazul în care se constată o legătură de cauzalitate între foraj şi activitatea seismică. 



Seismologii au declarat că este vorba despre o primă legătură între activitatea de explorare de gaze de şist în zona Marcellus Shale, care s-ar putea dovedi una dintre zonele cu cele mai bogate resurse de gaze de şist din nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Sursa: http://www.gandul.info/financiar/geologii-americani-au-stabilit-pentru-prima-oara-o-legatura-intre-activitatea-seismica-si-fracturarea-hidraulica-12463345

3 comentarii:

adrian s spunea...

Asta e,nu e o alta solutie decat sa se continue acele exploatari pt ca tarile mai putin daruite cu rezerve de gaze sa se poata intretine singure,in aceste timpuri dificile.Sa le opresti brusc nu e un mijloc de nu ai alte resurse la indemana.Desigur ca acele cutremure au legatura si cu acele forari.Pana la urma in orice e un rau,conteaza sa cauti sa il diminuazi cu tehnologia ce exista,in cazul de fata si nu sa il anulezi caci asa vei crea un rau si mai mare in alte parti,la bugetele tarilor si sunt atat de multe de facut acum.Cautati sa analizati situatia dar nu sa opriti exploararea gazelor de sist,sunt o necesitate stingenta pt binele comun.

ile spunea...

NECESITATE CHIAR ASTRINGENTA as putea spune. As avea o propunere pentru toti sustinatorii acestei fracturari hidraulice pentru o caciula de gaze: ce ar fi daca s-ar intensifica forarile pe linga parcul Yellowstone ala national cu vulcanul in el! Am citit ca bizonii au inceput sa paraseasca parcul respectiv se retrag,cam precum sobolanii inainte de cutremur sau scufundarea corabiei. Daca ar fi constienti de pericolul deplasarii placilor tectonice majoritatea oamenilor nici eructatii nu ar mai avea, ce sa mai vorbesc despre alte gaze la extremitatea cealalta. Si daca va veni (caci va veni)cutremurul ala de 8 fara ceva grade, de care tot zice Institutul de Tremurologie ca va fi vrincean, eu zic sa stea putin din vaitat toti cei care sustin imbecilitatea cu gazele de sist. Mi-aduc aminte figurile celor de la Izvoarele cind incepusera casele sa crape pe la ei. Numai obrazele( nu au obraji ci mai mult niste buci in mai multe rinduri) politicienilor si afaceristilor de rahat nu crapa. Va veni atita canicula si atitea furtuni incit cu niste ...solare si eoliene muuulte tari vor avea muulta energie...din inundatii s-o putea scoate energie sau numai disperare?

D. Pavel spunea...

Aceasta tehnologie a inceput in anii '60 in USA si Canada! Nenorocirile / catastrofele pe care le face sint cunoscute cam tot din perioada de inceput (...).
In aceasta tehnologie s-au investit MII de miliarde de dolari, iar americanii NU o mai vor! Ce sa faca cu masinile construite si cu investitiile facute! Oriunde in lume unde Lacustele Mondiale gasesc guverne santajabile (cum este si cazul nostru) vin cu aceasta tehnologie criminal pentru a-si recupera si din investitii dar si pentru a face profit. Am lucrat la masini de acest fel fara sa-mi inchipui o secunda ca vor ajunge si la noi in tara! Aceasta tehnologie trebuie respinsa cu toata mijloacele, iar satenii de la Pungesti trebuie sustinuti deplin! "USA si UE aceiasi mizerie!" (adica controlate de grupuri sioniste, care vor sa ne "globalizeze"; de fapt sa ne palestinizeze!

Pentru cine este curios sa inteleaga cum functioneaza aceasta tehnologie, iata un filmulet animat care este foarte sugestiv:

https://www.youtube.com/watch?v=s9zrQ8BE7_o&feature=player_embedded

PS. Trimitei adresa / link-ul mai departe sa inteleaga tot romanul! (unde sa aseze coctailul Molotov)...mai glumim si noi! NU TREBUIE SA SE AJUNGA ACOLO!