joi, 17 aprilie 2014

Hollywood-ul investește o suma mare de bani într-o superproducție istorică despre viața reală a lui Vlad Țepeș, după un scenariu realizat pe baza cărții prietenului meu, istoricul și scriitorul Vasile Lupașc

În sfârșit pot să fac public ceea ce știam de anul trecut: prietenul meu Vasile Lupașc, un foarte bun scriitor, a reușit să vândă unei mari case de producție de la Hollywood drepturile de realizare a unui film artistic de lung metraj despre viața lui Vlad Țepeș. Cartea care a trezit inetresul producătorilor din SUA este romanul "Răstignit între cruci" (poate fi cumpărat de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/rastignit-intre-cruci-cartea-i/), în trei volume (două publicate), tradus și în limba engleză.

Este o mare realizare atât pentru Vasile Lupașc, cât și pentru noi, ca români. Imaginați-vă că o casă de producție americană, specializată în filme istorice, va aloca un buget foarte mare pentru un film de anvergură despre VIAȚA REALĂ A LUI VLAD ȚEPEȘ, avându-l ca și consilier istoric chiar pe autorul romanului.

Nu îmi este permis în acest momentsă vă spun numele casei de producție de la Hollywood, dar vă pot informa că se vorbește despre nume grele ale scenei actoricești americane care vor juca în film. Preproducția filmului va începe în acest an...


Dacă doriți să știți mai multe despre această extraordinară realizare, vă invit la emisiunea mea "Adevăruri tulburătoare" de pe Nașul Tv - vineri, 18 aprilie, de la ora 22:00, unde îl am ca oaspete pe Vasile Lupașc (emisiunea se va da în reluare sâmbătă, de la ora 22:30 și duminică, de la ora 11:00).

Acesta este cadoul lui Vasile pentru români, de Paște!

Vizitează situl lui Vasile Lupașc
http://www.legend-of-vlad.ro/

Pagina de facebook Vasile Lupașc:
https://www.facebook.com/vasilelupasc.sfintes

Daniel Roxin

Vezi aici o colecție foto cu Vasile Lupasc în acțiune: 

















 Sursa foto: pagina de facebook a lui Vasile Lupașc

22 de comentarii:

Marius - burebista2012 spunea...

Bravo, excelent , Felicitari ! Sa scapam odata de asazisul ,,vampir din Carpati" cu care a fost intoxicata o lume intreaga..
Doamne ajuta !

Unknown spunea...

fantastic.abia astept sa apara filmul.

Catalin M spunea...

eu ce sa inteleg ,ca daca nu erau americanii noi nu aveam o istorie valida ,halal nationalism

Anonim spunea...

Asa da,cadou...inchinat in memoria domnitorului, Vlad Tepes.

Unknown spunea...

Felicitari si mult succes si sper ca acesta sa fie abia primul pas catre dechiderea istoriei reale a tarii noastre catre cei din afara.

D. Pavel spunea...

Intr-adevar EXTRAORDINAR! Cum spune englezul: "vestea asta mi-a facut ziua!"

Nu pun americanii botul la orice!; de asta sa fiti siguri! Iata ce inseamna MERITOCRATIA! (...).
Eu am devenit fan al domnului professor Vasile Lupasc la "prima vedere"; adica cind l-am vazut prima oara in emisiunea Adevaruri Tulburatoare povestind despre Vlad Tepes cu profesionalism si multa simtire romaneasca!
Cu figura lui deosebita, sint sigur ca va juca si un rol important in acest film; chiar daca nu pe Draculea Voda...Poate americanii vor contracta si alti actori romani; ca NU ducem lipsa de talente! Cred ca va fi "a master piece!"

Bravo Daniel ca l-ai descoperit, bravo / felicitari parintilor domnului profesor ca l-au facut din dragoste! NUMAI din dragoste rezulta copii reusiti, placuti Domnului!

"Vom fi iarasi / din nou ce-am fost, daca nu si mai mult!" (Petru Rares)

Bunica Ayahuasca spunea...

Felicitari pentru reusita. Am vazut prima emisiune pe care ai facut-o cu Vasile Lupasc si m-a impresionat foarte tere. Am aflat multe lucruri pe care nu le stiam.

Anonim spunea...

Felicitari o veste minunata.

Unknown spunea...

Felicitari, nu este de mirare ca Hollywod-ul este interesat de Vlad Tepes,"Dracula" detine recordul ca fiind genul cu cele mai multe remake-uri, l-au facut si negru (vezi filmul "Blackula").E notabil ca sunt interesati sa arate in sfarsit povestea adevarata. Sper sa fie epic, gen "Troia" sau "300".

Anonim spunea...

FELICITARI!
Si pentru domnul Lupasc,cat si pentru d-voastra domnule Roxin!!!:)
Sa dea Dumnezeu,sa ruleze acest film,care va fi realizat,sper,cat mai inspirat,in cinematografele din toata tara noastra cat si in toata lumea...sa fie un succes deplin!

Sa aveti parte de Sarbatori pline de Lumina in Suflete,sa aveti parte de inspiratie divina in tot ceea ce faceti,munca voastra sa fie incununata de reusita pe toate planurile.
Bucurie si Fericire, in toate Sufletele sa fie!

Duță Cristian-Ionuț spunea...

Sa speram ca vom scapa de DRACULA in sfarsit si ca americanii vor afla in sfarsit ca noi nu suntem rusi... sa se aminteasca in film si originile noastre ancestrale pe acest pamant sacru... Respect si mult succes!!!

Cristina spunea...

Felicitari domnului Lupasc! Profesional, aceasta e in mod cert o realizare. Sper, insa, din suflet ca acest proiect sa nu fie supus unor compromisuri din ratiuni comerciale. Sarbatori fericite!

Gh. Niculae spunea...

Este bine cand nu renegam faptul ca suntem nascuti din elemente ale acestui pamant.

Anonim spunea...

Din cate am vazut/auzit, multe filme de la Hollywood au semne masonice prin ele.Sa speram ca aceasta este o casa de productie serioasa care nu va schimba scenariul romanului.

Spirit LIber spunea...

Felicitari!Ne aduce speranta cu asta!

Mariana spunea...

D Pavel....inginer IT..."; adiCA CAND l-am vazut prima oara in emisiunea Adevaruri Tulburatoare"....felicitari parintilor ca s-au iubit....incep sa cultura pseudointelectualilor cu pretentii...America v-a sucit mintile ... si gramatica.. Oricum felicitari initiativei!

D. Pavel spunea...

Mariana,

Iti inteleg frustrarile numai dupa cum scrii si te exprimi - probabil in singura limba pe care o stii - in romaneste!
Ce-ar fi sa comentezi doar articolele; nu si comentariile...

Anonim spunea...

M-as mira, fiind facut de straini, sa nu fie pervertita ideea.
Vezi documentarul BBC despre Sarmisegetusa.

,Alexandru

Sefora spunea...

Buna ziua.
Dragilor,nu va ambalati inca.Sa vedem intai ce o iesi.Hollywoodul nu este cunoscut a face filme cu exactitate istorica si de evidentiere a unui adevar istoric.Si apoi nu uitati ce imagine este stiuta si cunoscuta in Occident a lui Vlad Tepes.Nu cred ca vor sterge ei cu buretele aceasta imagine care le prinde bine la afacerile lor.
Sa vedem ce o iesi...
O zi buna.

Anonim spunea...

Foarte bine! Excelent! Deabia astept sa il vad.

Acum sunt Roman, dar sincer sper sa fie in Engleza, astfel ii vom putea face o deschidere poate internationala. Trebuie sa recunoastem ca lumea este mai atrasa de filme in limba engleza ca asa le pot intelege mai bine. Si in felul acesta filmul poate marca istoria noastra la nivel international.

doina veronica spunea...

Mare stima am pentru dvs. Dle. Roxin si Dle.Lupasc.Profesionalism, mare inima de Romani.
DAR, ca si comentariile anterioare, (eu traind pe malul celalalt al Atlanticului) am avut o stringere de inima la aceasta veste. Atentie, Dl. Lupasc a vindut, inteleg, drepturile de autor, iar adevarul din carte ar putea fi schimbat. Inclusiv, sper ca forma finala sa nu fie "pe o ideie" sau ." bazata" pe cartea Dl.Lupasc. Dle Roxin, asa cum in Romania se sugruma adevarul, asa si in afara.....Ce m-as bucura sa nu am dreptate sau sa exagerez!

Anonim spunea...

Sper sa fie un film bun, conform cu istoria, nu unul facut doar pentru o faima de 15 minute cu tente de horror pentru a da bine la public si care sa profite de numele Draculea in stil american. Sper sa fie pastrata realitatea istorica si sa nu predomine doar interesul comercial.
Vlad Tepes merita recunostiinta si noi la fel. Fara el, si altii ca el, si fara incapatanarea noastra de a rezista, Roma, Parisul, vesticii ar fi vorbit turca sau/si araba si nu ar fi avut ragazul de a se dezvolta atat.