miercuri, 7 mai 2014

Alfabet vechi de peste 6.000 de ani, descoperit pe patru continente


O echipă de cercetători condusă de arheologul german Klaus Dona a făcut o descoperire greu de încadrat în noţiunile curente ale lumii ştiinţifice, conform Projectavalon.com.

O serie de relicve, descoperite pe mai multe continente de-a lungul anilor, conţin un alfabet vechi de cel puţin 6.000 de ani, care nu poate fi atribuit niciunei civilizaţii cunoscute cu exactitate.


Profesorul Kurt Schildmann, preşedintele Asociaţiei Lingvistice Germane, stăpâneşte peste 40 de limbi şi a încercat să traducă vechile scrieri.

Deoarece sunt mai vechi decât cele mai vechi scrieri, spune Schildman, au fost denumite ”pre-Sanskrite”.

Am găsit astfel de scrieri pe pietre sau pe bucăţi de ceramică, precum teracota, în mai multe ţări, cum ar fi: Ecuador, Columbia, Illinois (SUA), Franţa, insula Malta din Marea Mediterană, Turkmenistan, Australia şi în sudul Italiei, a explicat Dona.

Asta înseamnă că această scriere a existat odată în întrega lume şi înseamnă că a existat o civilizaţie anterioară celei Sanskrite, mai veche de 6.000 de ani, a spus Dona, indicând că alfabetul poate fi mult mai vechi de atât.

Scrierile se aseamănă puţin cu cele hinduse cât şi cu cele din Insula Paştelui, a explicat profesorul Schildman.

Pe una din relicvele pe care s-a mai găsit alfabetul antic, o piramidă de mărime mică din rocă descoperită în Ecuador, s-au descoperit mai multe puncte desenate cu o vopsea care străluceşte la lumină violet. Mai târziu, cercetătorii au sesizat că punctele descriau constelaţia Orion. Odată cu piramida s-au găsit mai multe cupe, pictate cu mai multe puncte care luminau de asemenea, părând să descrie o altă constelaţie, neidentificată de către cercetători.

Descoperirile arheologice, spun cercetătorii, indică existenţa unei civilizaţii care a trăit pe mai multe continente, şi a avut cunoştinţe de astronomie.

Mai multe imagini pe pagina originală a Epoch Times România

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/alfabet-vechi-peste-6-000-ani-descoperit-pe-091806547.html

8 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Daniel. Ma bucur ca ai adus vorba despre acest subiect. Klaus Dona si-a dedicat mare parte din viata studiului civilizatiilor vechi si foarte vechi la nivel global.

Poate omul va parea multora sarit de pe fix, asa cum istoria ne arata ca au fost priviti multi dintre cei care au avut curajul si baza, cu putinele probe avute, sa propuna formule si idei revolutionare pentru timpurile lor si care s-au dovedid hotaratoare in progresul civilizatiei actuale.


Pentru cei care vor afle mai multe despre cercetarile lui pot sa caute pe youtube "The Secret History of the Human Race".


Cu siguranta in urmatoarele decenii se vor face pasi importanti in scoaterea la suprafata a noi parti din istoria civilizatiei umane si odata cu ea si a stramosilor nostrii chiar daca societatea stiintifica si academica la nivel global se afla intr-o profunda criza dictata de ratiuni economice meschine.

Anonim spunea...

Acesti asazisi "cercetatori",cind au de gind sa spuna Adevarul odata pentru totdeauna si anume ca;pe planeta au trait si traiesc o multime de rase extraterestre,noi fiind urmasii lor.Cit de greu e oare sa recunoasca public acest lucru,care pentru noi deja,numai e o noutate.

Spirit LIber spunea...

Incep sa se descurce lucrurile

Anonim spunea...

aceleasi semne care se gasesc in "n" locuri si la noi

Anonim spunea...

ne este cam frica sa ne gandim ca limba noastra are toate caracteristicile pentru a fi cea mai apropiata de limba veche, vorbita inainte de Babel, nu? Faptul ca poporul acesta are un potential de inteligenta peste medie nu e intamplator, doar limba e cea care stimuleaza intelectul, il hraneste, ii dezvolta functiile cognitive

un pic anonim spunea...

analiza C14 ce o tot prezinta aistea ca ar fi infaibila nu este chiar asa.6000 de ani?
MINCIUNA!
Asa scriau oamenii acum 6000 de ani?! Atunci cam ce sunete scoteau?
Un mic exercitiu de logica: acum 2000 de ani aratam la fel, se vorbea ok, acu 4000 de ani omu era la fel (scrie si in biblie) si vorbea articulat...dar acu 6000 eram centropiteci si hahaiam? Nu mai cred nimic! Mai asteptam si alte dovezi si alte evaluari.Parerea mea.

Anonim spunea...

Cele mai vechi mentionari ale civilizatie umane sunt despre sumerieni ...cu mult inaintea celor egiptene . Si clar , da , nu suntem singuri in univers .

Anonim spunea...

Nu poate nimeni indica varsta exacta a celor mai vechi constructii de pe Terra, se presupune si atat. Cateva sigur au fost construite cu tehnologie necunoscuta, nici macar azi n-am putea construi ca la Tiwanaku, Puma Punku etc.