vineri, 16 mai 2014

Povestea spectaculoasa a vietii lui Vlad Tepes. VIDEO

Celebru în afara României datorită invenției tâmpite a unui scriitor care l-a transformat într-un vampir, povestea reală a vieții lui este, după cum spunea un cineast de la Holywood, cu mult mai uimitoare decât fabulațiile comerciale despre legenda lui Dracula.

Alături de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, vă invit să urmăriți două episoade ale emisiunii "Adevăruri tulburătoare" unde vom vorbi despre povestea spectaculoasă a vieții lui Vlad Țepeș. Cu siguranță unele dintre evenimentele relatate sunt necunoscute majorității românilor, ele neajungând vreodată în cărțile de istorie.

Daniel Roxin



4 comentarii:

un pic anonim spunea...

De tinut minte si de invatat tehnica de facut tepele, sa scriu de ascutit tepele si de aplicat/infipt, sa nu se inteleaga tepele pe care le trag mai marii nostri. La astea ei sunt profesorii.

Anonim spunea...

Adevarul despre orice, iar in cazul acesta despre Vlad Tepes, trebuie spus si aratat si celor care nu-l stiu.

Faptul ca, acum si de ceva timp in urma, Vlad Tepes este identificat cu Dracula, nascand astfel o legenda ce are la baza parti dintr-un adevar, n-ar trebui sa ne faca reticienti si dusmani ai celor care in prostia lor fantezista "se delecteaza" pe seama acetui subiect...
E o prostie fantezista ce a prins la multa lume, iar pe altii din State, prin filmele lor, i-a umplut de bani, iar pe noi ca tara ne-a facut mai cunoscuti, chiar daca poate parea ca ar fi intr-o lumina mai proata facandu-ni-se o "publicitate negativa".
Sa nu uitam ca pana si ungurii incearca, pe cat posibil, sa profite de Dracula, respectiv Vlad Tepes !

Mihail spunea...

Ma bucur atat de mult pentru ca in sfarsit cineva il repune in drepturi pe domnitorul valah.Felicitari.In manualele de istorie nu se mai pomeneste decat in treacat de marii nostri domnitori de parca ne-ar fi rusine.
Am terminat liceul in Tirgoviste,sunt nascuta in jud.Dimbovita si sunt tare mandra de marii nostri domnitori care au scis istorie in cetatea de scaun Tirgoviste.

Inca o data felicitari pentru efortul de a ne reda demnitatea de a faca parte dintr-un neam neinfricat, cu domnitori care astazi ar trebui studiati de mascaricii din politica romaneasca.

Mihail

ile spunea...

http://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/05/17/rusia-ar-putea-sa-refaca-dacia-zona-tampon-intre-occident-si-novorossyia/#comme