vineri, 9 mai 2014

Romani de aur | Elevii de liceu Laurentiun Ploscaru si Stefan Spataru au castigat aurul la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014

Lotul olimpic de Matematica al Romaniei a obtinut doua medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014.

Medaliile de aur cu punctaj maxim au fost obtinute de Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National “Alexandru Lahovari” Ramnicu Valcea si Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania.


Medaliile de aur cu punctaj maxim au fost obtinute de:

Ioan-Laurentiu Ploscaru – elev in clasa a X-a la Colegiul National “Alexandru Lahovari” Ramnicu Valcea. Laurentiu Ioan Ploscaru a obtinut medalie de aur si la Olimpiadele Balcanice de Matematica pentru juniori 2013 si 2012 si la ambele editii s-a clasat pe primul loc la individual. De asemenea, a castigat medalie de aur si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2013. In urma cu doi ani, el a fost medaliat cu aur de Societatea Stiintifica de Matematica din Romania, iar in 2009 a obtinut bronzul la Concursul International “Arhimede”, scrie Adevarul.

Stefan Spataru – clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala “Mihai Viteazul” Alexandria). Stefan Spataru a obtinut medalie de argint la Olimpiada Internationala de Matematica de anul trecut si medalie de bronz la precedenta editie. De asemenea, la editia de anul trecut a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, el a castigat medalie de argint. Stefan Spataru este si castigator al medaliei de aur la Balcaniada de Matematica, Turcia, 2012.

Medaliile de argint:

Paul Musca – elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Colegiul National Iasi). Paul Musca este si medaliat cu argint al Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori 2013, precum si medaliat cu aur al Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada 2013.

Marius Bocanu – elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr.1 Pitesti)

Viorel Andrei Bud - elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas);

Medalia de bronz:

Andrei Teodor Andronache – elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Sinesti, Valcea).

Sursa: http://www.nasul.tv/2014/05/06/romani-de-aur-elevii-de-liceu-laurentiun-ploscaru-si-stefan-spataru-au-castigat-aurul-la-olimpiada-balcanica-de-matematica-2014/

4 comentarii:

Anonim spunea...

extraordinari copii,tinerii de exceptie !insa nu cu exceptii se construieste o scoala nationala .


Sa- l pomenesc pe Spiru Haret?Era totusi gandire de sec.19! Azi e sec 21 !Sa folosim asadar gandirea de azi !Minte avem ...




https://ro.stiri.yahoo.com/top-cele-mai-bune-sisteme-educa%C5%A3ionale-ale-lumii-%C3%AEn-2014-073756247.html

Anonim spunea...

Vä multumesc , Copii de Aur !FELICITÄRI si mii de multumiri ! Tineri ca voi ne fac sä ne simtim mândrii de obârsia noasträ !

Ionut spunea...

Din pacate eu aceasta informatie am gasito doar pe blogul tau, de ce nu sunt promovate aceste informatii?

Unknown spunea...

Bravo!!!!!!!!!!!