sâmbătă, 3 mai 2014

Victoriile societății civile împotriva semințelor modificate genetic. Iată că se poate!


Nota mea introductivă: Materialul de mai jos este trimis de Nicolae Lalu, reprezentant al Ecoruralis, asociația țăranilor români care cultivă plante pe baze tradiționale și conservă patrimoniul de semințe nemodificate genetic. Ei sunt cei care luptă pentru o hrană sănătoasă. Ei sunt cei care vă pot oferi, gratuit, semințe sănătoase, tradiționale, ecologice, nemodificate genetic. Semințe care produc hrană gustoasă, naturală! În ultima vreme coaliția de protejare a semințelor tradiționale din Europa a obținut victorii importante în lupta împotriva semințelor modificate genetic și a celor care le produc. Detalii mai jos...

Daniel Roxin

"Draga Daniel si dragi prieteni ai acestui blog, dupa cum stiti sau daca nu stiti va spun eu acum: coalitia de protejare a semintelor traditionale din Europa, printr-o mobilizare exemplara, a reusit stoparea unui regulament prin care practic se interziceau semintele traditionale pe tot cuprinsul Europei si tu Daniel ai facut parte din echipa care a luptat in aceste batalii prin articolele pe cale le-ai publicat atunci pe acest blog precum si prin facilitarea emisiunilor de la Nasul TV. Lucrurile astea nu se uita iar eu personal precum si Ecoruralis ca organizatie iti suntem profund recunoscatori... dar nu pentru asta postez acest cometariu ci ca sa va dau si niste vesti bune pe care voi, cei care nu sunteti direct implicati in aceasta lupta de salvagdare a semintelor taranesti, nu le sesizati.

Aceste vesti vin direct de la sursa, de acolo unde se coc actiunile. Miercuri am sosit de la doua festivaluri, tinute unul dupa altul, de celebrare, schimb si oferire de seminte gratuite si anume da la festivalul Peliti din Grecia:

http://www.peliti.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=315%3Aseedfestival2014&catid=2%3Apanelladiki&Itemid=4&lang=en

si la Florenta:

http://seedfreedom.in/seed-and-food-freedom-festival-in-florence/

parte a caravanei internationale a semintelor libere, caravana care deja a ajuns la festivalul celor de la Kokopeli:


si vreau sa va spun ca aceasta alianta globala a societatii civile care se pregateste si la care Romania este parte pune pentru prima data degetul pe rana in ceea ce priveste semintele si anume ca nimeni nu poate avea vreun drept de proprietate intelectuala pe vreo samanta daca nu a creat-o de la zero, ori asta numai divinitatea poate. Intentionam pur si simplu sa "nationalizam" ca sa zicem asa toate semintele lumii, care seminte sa intre in totalitate in patrimoniul umanitatii, acolo unde le este locul.


Samanta fara om ca persoana naturala, ca fiinta, este irelevanta ca dealtfel si omul fara de seminte. Daca meditati la existenta o sa observati ca totalitatea vietii apare avanda la baza seminte. Pana si humusul este compus din cadavrele a infinite generatii de seminte si a ce a rezultat din ele. Intreaga planeta se trezeste prieteni si decat sa va faceti probleme cu intunericul mai bine aprindeti, Doamne Iarta-ma, o lumina!

Alta veste buna este ca atat Ecoruralis: http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Programe_si_Activitati/Seminte_Traditionale/ are o promotie de seminte gratuite unde membri ofera prin acest ONG o parte din colectia lor de seminte traditionale cat si eu personal prin magazinul meu de seminte traditionale si soiuri nemodificate genetic, promotie care va incepe din nou la sfarsitul lunii noiembrie:
http://semintevii.shopmania.biz/ acum magazinul fiind in vacanta pentru ca si semintele s-au terminat.

Deci cand mai auziti despre seminte sterile date gratuit, indrumati lumea spre seminte fertile oferite tot gratuit dar care seminte vor face oamenii liberi si sanatosi.

O ultima informatie si v-am lasat ca v-am plictisit prea mult: orice samanta modificata oricat de putin si aici ma refer inclusiv la hibrizi, produce boala in organism intrucat acesta percepe ceva strain in el si de aici incepe lupta de a-l elimina, de aici multime de boli autoimune. Totul este bun si sanatos, este si simplu si ieftin la semintele noastre, ale tale, ale mele, ale lui...

Nicolae Lalu, Ecoruralis
http://www.ecoruralis.ro/

16 comentarii:

Anonim spunea...

O stire intr-adevar minunata!
O gura mica de oxigen!
Acum speram cu tot sufletul ca vor reusi sa tina piept celor rai, care au alte interese in agenda lor.

MANCIU GABRIELA spunea...

Si fiinta umana se creeaza permanent dintr-o samanta.As putea adauga si Institutul de la Suceava"Gene banc" care culege ,produce si distribuie seminte traditionale de lagume.Ne scoatem palaria si ne inclinam in fata celor care lupta efectiv penrtru mentinerea vietii sanatoase a acestei planete.

Unknown spunea...

Imi cer mii de scuze pentru ca am uitat-o pe minunata doamna STRAJERU care conduce BANCA DE GENE SUCEAVA SI PROMOTIA EI DE SEMINTE GRATUITE. Sper sa ma ierte pentru aceasta omisiune. Face acolo un lucru minunat desi i se pregateste prin subfinantare desfiintarea, sper ca este constienta de asta. Cei ce vor sa puna mana pe patrimoniul semincer al umanitatii nu vor lasa la voia intamplarii nimic.
Totusi problema cu ei este ca inca nu-si dau seama ca vremea lor a trecut, ca sunt un cadavru care inca mai umbla in virtutea inertiei desi capul i-a fost taiat.
VA SPUN DOAR O SINGURA DATA CA ACESTI MONSTRI AU DOAR PUTEREA PE CARE LE-O DAM NOI PRIN ACCEPTARILE NOASTRE. ATITUDINEA ESTE TOTUL. ATITUDINE POZITIVA SI INTRANSIGENTA ZI DE ZI DE ZI DE ZI...

Anonim spunea...

O veste buna, speranta n-a murit si acollo unde ei au dat inapoi trebuie sa avansam ca niciodata sa nu se mai produca asemenea aberati de biotechnologie ucigasa.

Nicu spunea...

Intradevar o stire pe care am citit-o cu mare interes si mi-a dat o stare de bine. Mult succes celor care se ocupa de aceste lucruri valoroase. Cu siguranta mai sunt multe dedus.
Felicitari Daniel pentru tot ce faci.

Unknown spunea...

Dar mai sunt seminte romanesti?piata e plina chiar suprasaturata de seminte din import

un pic anonim spunea...

Bravo Ecoruralis.

D. Pavel spunea...

O alta actiune criminala a Lacustelor Mondiale, via UE!
Din ce in ce mai mult noi - romanii - intelegem si vedem unde vor sa ne aduca cel mai mare grup etnic de crima organizata din toate timpurile! Pasii lor sint bine ginditi si abil masurati! Nu se grabesc si isi intend cinismul si mirsaviile pe perioade lungi de timp! Sa NU rideti! Occidentul - lumea occidentala - este mai spalata pe creiere decit noi in aceasta privinta! Noi avem o biserica crestina ortodoxa de aproape 2000 de ani! Ei au biserica in continua decadere si distrugere! Marea speranta la noi este biserica dar si noi, poporul roman - atit cit a mai ramas - sa demascam si sa ne aparam fiecare in parte si mai ales uniti! Unirea face puterea!

Anonim spunea...

"Un cercetator roman a demontat un fals ordinar de la Harvard: Asa-zisa “evanghelie a soţiei lui Iisus”. A hoax at Harvard University: the so-called Gospel of Jesus’s wife"

http://www.ziaristionline.ro/2014/05/03/un-cercetator-roman-a-demontat-un-fals-ordinar-la-harvard-asa-zisa-evanghelie-a-sotiei-lui-iisus-a-hoax-at-harvard-university-the-so-called-gospel-of-jesuss-wife/

un pic anonim spunea...

Chiar daca pare ca nu are legatura cu topicul, ROxin te felicit pentru emisiunea cu Eminescu!!! Aceste emisiuni sunt semintele renasterii spirituale a poporului roman! Nu cele modificate "genetic", adica informational, asa cum sunt lansate pe televiziunile manipulatorii.
Ufff, ce OAMENI am avut intre noi. Ce nevoitori pentru neamul romanesc, niste uriasi. Cum sa ne prapadim atunci? Ei se regasesc in energiile pamantului care i.a absorbit si sunt convins ca s.au intors in cei noi, tinerii nostrii, care dau semne din ce in ce mai imbucuratoare. A cata oara situatia neamului pare fara iesire. In 1877 Eminescu scria despre dezastrul politic si economic al tarii si totusi a fost anul independentei. Paradoxal, cand sa disparem se intampla o minune. Asa se va intampla si acum. Istoria se repeta pana ne invatam minte si totusi Tatal nostru ne trece clasa intotdeauna.Datorita sacrificiului unor asemenea ROMANI.

Anonim spunea...

Si ce-are a face comentariul anonimului din 3 mai ora 17:56 cu articolul prezentat despre semintele naturale? Ce are de-a face link-ul despre evangheliel sotiei lui Isus cu subiectul despre seminte? Ar fi bine ca romanii sa fie mai atenti cand trimit sau posteaza comentarii care sunt total in afara subiectului. Cand o sa invete poporul roman sa nu mai abereze, land-o total aiurea fata de subiectul discutat?

un pic anonim spunea...

Ups, a aparut un profesor are ne cearta ca nu suntem la lectie! Romanii mai ies din topic (ca sa folosesc limbaj net) pentru ca blogg.ul lui Roxin e viu! Si ne bucuram sa impartasim. Si apoi mai la vale sunt cam toate subiectele de interes abordate iar asa numitele iesiri in afara subiectului nu sunt doar reveniri.
Nu.ti place comentariul, hoop, il sari.
Cuvintele sunt seminte...care dau nastere unei intregi lumi literare.
Gandurile sunt seminte ... care dau nastere cuvintelor.
OMG=cuvinte otravite/ganduri negative.
Am gasit eu legatura. E bine?

gabi spunea...

Ieri, la o intalnire cu Ramona Manescu, candidat la europarlamentare (fosta europarlamentar si ministru al transporturilor), dna Manescu a fost intrebata care e pozitia dumneaei in legatura cu gazele de sist si organismele modificate genetic, care se stie ca sunt discutate intens la Bruxelles - si in care chestiune Ilie Sarbu, de exemplu, e pro-OMG. Raspunsul: "noi, liberalii si ALDE, am votat mereu si vom vota impotriva OMG si fracturare hidraulica". Stiam deja, dar e binevenita aceasta re-confirmare - mai ales ca suntem in plina campanie pentru europarlamentare. Razboiul nu s-a terminat, dar e o batalie castigata.

Anonim spunea...

Va multumim MARI OAMENI! Asa mai avem o speranta pentru viitorul si sanatatea copiilor si nepotilor noastri.

Spirit LIber spunea...

In aceste conditii, cel mai nimerit este sa existe afisate nr de tel ale dlui Nicolae Lalu si al doamnei Strajeru ( ca si al tuturor celor care detin acest fel de seminte).Cu multumirile de rigoare, admiratie pentru munca imensa si respect, eu astept sa citesc mult mai multe aici, pe acest site, despre toate aceste persoane.

Spirit LIber spunea...

Imi cer scuze pentru ca am uitat sa spun ceva despre mai multi preoti-cercetatori (si nu numai) de la noi din tara:-unul din ei a sadit vita de vie la etajul noua dintr-un bloc turn si ea i-a facut struguri - in galeata de 10l;- unul a descoperit amestecuri naturale de stropit impotriva daunatorilor; altul a aclimatizat la noi multe soiuri din lumea larga.Se poate, asa ca, la treaba, asa cum spune si dl Lalu, atitudinea conteaza!