luni, 23 iunie 2014

Forme misterioase care se văd în pământ, surprinse cu Google Earth în județele Iași și Botoșani

Vatra, Botoșani - Formă animalieră surprinsă cu Google Earth

Au trecut 4 ani de la semnalarea misterioaselor discuri uriașe din Seimeni, de lângă Cernavodă, pentru ca abia acum o săptămână să se facă o primă investigație acolo, cu rezultate uimitoare, așa cum am prezentat în acest articol: http://danielroxin.blogspot.ro/2014/06/descoperire-senzationala-la-seimeni.html

Astăzi am primit un e-mail de la Cecilia Dumitrache din București care mi-a atras atenția cu câteva fotografii luate prin Google Earth, în județele Iași și Botoșani, fotografii ce surprind formațiuni foarte interesante care, prin regularitatea sau repetitivitatea formelor credem că sunt făcute de mâna omului. Ce anume ar putea să fie acolo e un mister. Voi ce credeți?


Daniel Roxin

Imagini din județul Botoșani - localitatea Vatra (imagini de la 1 km înălțime):

Vatra, Botoșani - Formă animalieră surprinsă cu Google Earth 

 

Vatra, Botoșani - Disc uriaș ascuns în pământ

Imagini din județul Iași - localitatea Valea Oilor (imagini de la 1 km înălțime):

Formațiuni sub formă de cap de bour


Posibile ziduri ascunse în pământ
Formațiune curioasă - posibile movile cu legături între ele?

Mulțumim Cecelia Dumitrache!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am "explorat" cu Google maps-ul Valea Oilor si, intr-adevar, imprejurimile sunt pline de cicatrici ciudate. Oare oamenii locului au habar de ele? Daca da, ar fi interesant sa stim ce spun ei. Iar daca noi visam, sa ne aduca ei cu picioarele pe pamant :)

Adrian spunea...

In ceea ce priveste pozele de la Valea Oilor din jud Iasi, trebuie sa va dezamagesc. Sunt urme ale transeelor si amplasamentelor de artilerie din al doilea razboi mondial. De fapt sapatura in zig zag este caracteristica pentru adapostirea infanteriei. Deh! Era si armata buna la ceva ... :) pe linia Iasi - Targu Frumos s-a rupt frontul la 20 August 1944. Asa ca hai sa nu exageram! Pentru conformitate verificati toata zona Iasului, indeosebi Romanesti. Mama mea este din zona si stiu toate locurile din zona cu asemenea vestigii. De fapt, daca sapi inca mai gasesti peste tot echipament militar. Chiar eu am avut acasa o casca romaneasca.