luni, 2 iunie 2014

În câteva zile vom porni al treilea șantier arheologic, unul cu un potențial special...


În câteva zile vom porni, în parteneriat cu o altă instituție culturală românească, al treilea șantier arheologic. Nu o să vă dau mai multe detalii acum din motive pe care cred că le înțelegeți, însă într-o săptămână veți ști. 

Potențialul arheologic al acestui obiectiv este deosebit și avem motive să credem că în scurt timp vor ieși la lumină lucruri interesante.

În ceea ce privește celelate două obicetive arheologice în care Asociație Geto-Dacii este partener, pot să vă spun următoarele:

1. Șantierul arheologic de la Oțeleni - Iași, în parteneriat cu platforma Arheoinvest din cadrul Universiatății Alexandru Ioan Cuza din Iași

Până acum s-au parcurs 3 pași, cu finanțarea Asociației Geto-Dacii și a sponsorilor aduși de noi:
- S-a făcut ridicarea topografică a zonei.
- S-a făcut o primă scanare cu detectoare de metal pentru a curăța aria de interes de metale aflate la suprafață.
- Chiar acum se face o investigație cu aparatură performantă, capabilă să facă o hartă a subsolului până la mai mulți metri. În două trei săptămâni vom ști care sunt anomaliile din subsol și unde se va decide să se facă săpături arheologice.

2. Șantierul arheologic de la Hârtiești - Argeș, în parteneriat cu Universitatea din Pitești

Șantierul arheologic este în curs de finalizare. Ceea ce s-a descoperit și concluziile specialiștilor vor fi prezentate în aproximativ o săptămână.

Cei care înțeleg necesitatea susținerii acestor șantiere arheologice sunt invitați să ne ajute financiar printr-o donație sau o sponsorizare. Este singurul mod prin care putem continua. Vă mulțumim anticipat! Detalii legate de modul în care puteți face o donație sau o sponsorizare veți găsi aici:
http://www.geto-dacii.ro/

Daniel Roxin

Un comentariu:

BUN LA TOATE spunea...

Este semn rau ca sau terminat sapaturile asa repede?...sau este doar o prima prezentare