sâmbătă, 28 iunie 2014

Legumele românești vor ajunge, în cel mult 24 de ore de la culegere, în marile lanțuri de magazine. Un program în sprijinul producătorului român


Legumele și zarzavaturile românești câștigă tot mai mult teren în lupta cu produsele de import. În curând, din marile centre comerciale vom putea cumpăra produse autohtone, livrate în cel mult 24 de ore de la culegere. Este vorba despre un program în care sunt angrenaţi peste 200 de producători români din regiunea de sud a ţării. 


În marile lanțuri de magazine vor fi livrate prin intermediul Programului "Doar gust" aproximativ 10.000 de tone de legume și zarzavaturi românești din peste 35 de sortimente.

Astfel, hipermarketurile vor fi aprovizionate zilnic cu roşii, castraveţi, vinete, varză, ardei, ceapă, salată verde şi zarzavaturi.

Sigura problemă ar putea fi sincronizarea dintre capacitatea de producție a fermierilor și cererea centrelor comerciale, dar cei care se ocupă de acest proiect vor asigura logistica și costurile cu transportul, astfel încât să asigure livrarea produselor în maximum 24 ore de la recoltare.

Legumele, crescute pe câmp sau în sere, sunt produse în ferme din zonele legumicole Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguleţu, Gheorghe Doja şi Măriuţa și vor fi supuse unui control strict al calității.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajuta!

sim spunea...

Chiar asa, Doamne ajuta!! Ma ingrozesc cand ma uit prin supermarketuri la proveninenta fructelor si legumelor. Ok, ananas, avocado, portocale, banane nu cresc la noi, dar merele, prunele, strugurii si altele? De legume nici nu mai vorbim...toate-s din afara tarii. Si cand ma uit la oameni ce nepasatori is si cu cat spor cumpara ei!!! Robotei fara creier, ca doar asta vrea societatea. Deci, inca o data zic DOAMNE AJUTA!!!