luni, 16 iunie 2014

O banană modificată genetic va fi testată clinic în SUA pentru comercializare în... Uganda


O banană modificată genetic și îmbogățită cu vitamina A va fi testată clinic în SUA, înainte de posibila ei producție pentru comercializare, în Uganda, au informat luni cercetători australieni, citați de AFP. 

 
Creată de Queensland University of Technology (QUT), cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates, această banană modificată genetic (OMG) prezintă o concentrație de beta și alfa-caroten — transformate în vitamina A — superioară celei conținute de bananele africane.

Vor fi realizate mai multe teste clinice, pe parcursul a șase săptămâni, pentru a măsura nivelul de vitamina A la pacienții voluntari.


‘Lipsa de vitamine A ucide între 650.000 și 700.000 de copii pe an în întreaga lume (…) și cel puțin 300.000 își pierd vederea din această cauză’, a declarat responsabilul proiectului, profesorul James Dale.

În caz de undă verde pentru cultivarea acestei banane în Uganda, producția ei pentru comercializare ar putea fi lansată în anul 2020.

Sursa: http://www.financiarul.ro/2014/06/16/o-banana-modificata-genetic-va-fi-testata-clinic-in-sua-pentru-comercializare/

Nota mea: Sărmanii africani! Toate porcăriile sunt testate pe ei... Îi doresc lui Bill Gates și soției sale să aibă parte în meniul zilnic doar de produse modificate genetic, dacă tot sunt preocupați de reducerea populației planetei. SĂ ÎNCEAPĂ CU EI ȘI CU FAMILIILE LOR!


15 comentarii:

Unknown spunea...

Amin!

Alexandra spunea...


Daniel,comentariul tau este dupa sufletul meu.

Anonim spunea...

Produsele modificate genetic sunt singura speanta pentru populatiile africane. Stiati ca zilnic sunt persoane care mor de foame acolo? Crezi ca daca Bill Gates ar dori reducerea populatiei planetei ar incepe cu africanii? Tu cel ce ai redactat articolul crezi ca ceea ce mananci este 100% natural? Sa iti spun ceva ce o sa te surprinda, in magazin, de unde ne procuram hrana, si in special cea din import, nu exista aproape niciun aliment care sa nu aiba in compozitie ceva modificat genetic. Crezi ca o sa te imbolnavesti, ca o sa iti creasca 3 plamani si 2 urechi in plus daca mananci asa ceva? Plantele modificate genetic sunt o alternativa aproape perfecta pentru plantele maturale dar tratate cu litrii intregi de pesticide sau de ingraminte artificiale. Ganditi putin inainte sa scrieti sau macar daca e prea mult ganditul, documentati-va
;)

Anonim spunea...

Apropo, poza de mai susu este total irelevanta. Modificarea genetica este luarea sau introducerea unei gene noi dintr-o alta planta care are rezistenta anume sau diferite proprietati, intr-o alta planta pentru a o face rezistenta la anumiti daunatori, pentru o o face fertila pe un sol arid sau un sol pe care in mod natural planta nu prinde (cum este solul nisipor de la africani), sau sa ii dezvolte anumite capacitati de productie. Injectarea ceea ce aratati voi mai sus, este exact lucrul care se doreste a fi inlocuit de modificarile genetice.

Sefora spunea...

Buna seara.
Ai dreptate Daniel:"sarmanii africani".
Daca acei oameni de stiinta isi imagineaza ca vor imbunatati ei mai bine produsele naturale este doar o dovada de aroganta si ascunde o intentie criminala.Tot la fel s-a facut cu orezul auriu care pare-se a fost imbunatatit tot cu vitamina A si beta caroten.Acum,studii recente,arata ca acest orez este o porcarie.Nu numai ca nu este deloc imbunatatit,dar nu este hranitor de loc si substantele introduse pentru imbunatatire nu sunt asimilate de organism.Aceasta este munca actuala a unui segment din lumea stiintifica.
Acesta este un program malefic si pentru ca africanii au un fond genetic nativ foarte puternic,vor sa-i extermine.Bogatiile Africei vor sa le apartine acelor criminali.Poate totusi Natura nu va permite asa ceva
O seara buna.

un pic anonim spunea...

De parca numai pe africani. Initium l-au testat pe noi.

Anonim spunea...

Chiar m-ai dezamagit cu nota de pe final. Daca atat intelegi tu din ''experienta'' asta...e grav. Sa alaturi nume precum Bill Gates so Monsano, denota inteligenta debordanta. Pe cand rezultatele arheologice de la Mormantul Dacului si celelalte situri, ca de aceea intru zilnic, nu ca sa citesc elucubratii ieftine.

Anonim spunea...

Asta da stire ! Sa vinzi castraveti la gradinar .Of ,cercetatorii astia ! Cum naiba nu le bubuie capul ?

Gloria Adams spunea...

Fundației Bill și Melinda Gates sunt cunoscuti pentru programul de DEPOPULARE a terei, pe langa vitamina A mai adauga si sterilizatoare si cancerigene! Se stie ca AIDS-ul este o arma bilologica!

Anonim spunea...

Daca americanii chiar voiau sa ajute puteau sa faca fantani, spitale, camine...etc.
Pute de la un kilometru treaba cu banana. :)

@Sefora
Gramatica ta este jalnica.
"Africei" - corect este Africii.
"sa le apartine" - corect este "sa le apartina".
Pune mana pe o carte de gramatica, ca e jale.

Anonim spunea...

Aceasta scadere a populatiei nu e doar pentruca n-ui mancare, principala problema e curvaria si tineri ce nu vor familii

un pic anonim spunea...

Iar s-au gasit vro doi sa te atace.
ROxin, trebuie sa-i suporti? Sau poate nu. Par halitori de OMG, se cam si vede din modul in care comenteaza. Tipu de la 14.55 e chiar dur,dur. Pacat ca nu stie ce gavareste.
Pentru nenea cu gramatica, ia vezi cate greseli este aici, in acest text.

Sefora spunea...

Pentru anonim de pe data de 17 iunie,ora 08,58
Iti multumesc ca m-ai corectat domnule sau doamna anonim,dar de multe ori scriind la computer poti bate o litera gresit din graba....Referitor la "pune mana pe o carte de gramatica" , draga anonim,nu cred ca ai facut dumneata gramatica pe care am facut-o eu in scoala.Am 70 de ani si m-as bucura ca fiecare din cei ce scriu azi pe internet sa cunoasca o gramatica buna asa cum o am eu dupa 52 de ani de la terminarea unei scoli.
Se vede draga anonim ca esti un exemplu al vremurilor actuale care are mai multa aroganta decat bun simt.
Iti doresc numai bine si inaintand in varsta iti mai doresc sa ai mai multa constientizare decat sa cunosti ce inseamna boala Alzheimer [apropo de modificarile genetice ].
O seara buna.

Altruist spunea...

Daca noi suntem inconstienti si ne inmultim ca iepurii s-ar putea da o lege sa nu se faca mai mult de un copil de familie, nu sa se recurga la asemenea metode.
Anonimul cu 'tinerii ce nu vor familii' e pe langa.

simona spunea...

Pe acest subiect am putea vorbi pro si contra zile intregi .Altruistul are dreptate ,Daniel are dreptate toti aveti dreptate ,depinde de ce parte a experimentului privesti dar pana la urma daca privim retrospectiv in istorie o sa vedeti ca Africa a fost mulsa de toate bogatiile ei sute de ani chiar mii daca punem si imperiul roman care a cucerit tot nordul Africii .Ca pe ei s-au testat mii de medicamente in stadiu de prototip exista dovezi ,ca ei sunt primii pe care se testeaza aceasta banana cu plus de vitamina A nu-i nici un secret întrebarea care se pune ce se intampla cu cei care n-au deficit de vitamina A si maninca zilnic aceasta banana .Daca va amintiti IODUL din sare chiar e eficace pt cei care au carente de iod care da boala HIPOTIROIDA (eu chiar am aceasta boala)problema care se pune este ce se intampla cu cei sanatosi pt ca nimeni n-a facut vreun studiu pe o perioada mai lunga de timp si aici e marea problema da sunt cateva zeci de mii ,poate milioane cu carente dar ce impact are asupra celor sanatosi?