joi, 10 iulie 2014

Cei de la Prospecțiuni S.A. caută in Neamț gaze de șist și bătaie. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă!


Vineri după-amiază în jurul orei 17 directorul Prospecțiuni S.A., Daianu Gheorghe a fost surprins de sătenii din Valea Albă, comuna Războieni – Neamț în timp ce a intrat fără acord pe proprietățile private ale localnicilor cu scopul de a smulge firele de la încărcăturile explozibile abandonate de firma Prospecțiuni S.A. pe terenurile oamenilor.

Anunțati de firma de pază care-i insoțea că încep să se strângă satenii, cei de la prospecțiuni în frunte cu Daianu au revenit la mașini cu ciuperci în brațe zicând în cel mai penibil mod că au mers în recunoaștere și au cules ciuperci. Spiritele au încept să se aprindă când sătenii au văzut că sunt luați de proști pentru că sărmanul director culesese în viteză doar ciuperci otrăvitoare.


Cei de la firma de prospecțiuni au făcut imediat a doua greșeală încercând să calmeze sătenii spunându-le ca ei nu fac nimic rău ci caută GAZE DE ȘIST. Degeaba a mai încercat Daianu să dreagă busuiocul mințind sătenii că a câștigat el nu știu ce la Consiliul Județean Neamț.

Puțin a lipsit ca sătenii să rupă picioarele celor de la Prospecțiuni S.A. cu tot cu echipajele de paznici caci când te prinde țăranul de la Neamț intrând fără acord pe proprietatea lui, nu prea se mai uită că ai sau nu bodyguarzi.

Cel mai incredibil lucru este faptul că cei de la Prospecțiuni S.A. au spus sătenilor să își scoată singuri exlozibilii de pe terenuri.

Toată povestea a fost filmată de localnici și exemplifică clar cum cei de la Prospecțiuni intră ilegal însoțiți de bodyguarzi pe terenurile oamenilor, mint ca au liber de la ”Județ”, instigă la manipularea neautorizată a substanțelor explozibile și nu în cele din urmă spun clar și răspicat că ei caută GAZE DE ȘIST.

În finalul clipului un om simplu de la țară spune în câteva cuvinte simple mai mult decât am putea noi spune în o mie de articole.



Cu această atitudine cei de la Prospecțiuni vor deveni în cel mai scurt timp victimele sătenilor din Neamț iar cei care vor plăti cel puțin cu funcțiile pentru incidentele violente ce vor urma vor fi ca de fiecare dată, prefectul și șeful poliției alături de toti cei care acum nu iau masuri drastice și nu bat cu pumnul în masă, indiferent de faptul că se supără sau nu vreun baron local… șefii de instituții trec … baronii rămân.

Sursa:  ziarpiatraneamt.ro

13 comentarii:

Anonim spunea...

Se pare ca tot in Moldova lui Stefan cel Mare si Sfant barbatii sunt mai barbati si femeile mai barbate.

Anonim spunea...

mă, fraţilor, asta e poveste să te cruceşti, numai la noi se putea întâmpla!

Anonim spunea...

Adevarat graieste mosul.

D. Pavel spunea...

...animalele astea "corporatiste" NU stiu ce insemna Razboieni!

Le spun eu! Este un deal de oase moldovenesti care au oprit din rasputeri inaintarea lui Mahomed al II - "cuceritorul Constantipolului" - si aici le vor ramine si ale lor! Oasele!

Anonim spunea...

Jud Neamt este binecuvintat de Dumnezeu. Aer curat, izvoare cristaline,pastravarii,pensiuni, copaci semeti, manastiri. Cum pot guvernantii nostri sa permita otravirea acestui colt de rai?? Trebuie sa ne dam vietile ca natura sa ramina curata. Pnl, psd, pp-dd, unpr = aceeasi mizerie...

Anonim spunea...

Pacat ca nu aveti inregistrare cu daianu cand zice de gaze de sist... asa, un paznic vai mama lui, fara dinti in gura, platit poate cu 7-8 milioane nu o sa il creada nimeni, si nu are nici o valoare. macar puteai sa nu ii arati fata, pentru ca acum sigur zboara de la locul de munca, si cine stie cate guri are si el de hranit.

Tic-Tac-Toc spunea...

Toate studiile stiintifice efectuate nu au relevat nicio contaminare a apei freatice prin 'fracking'. Si aceasta informatie este publica; studiile sunt usor de gasit si accesat prin internet de catre orice persoana care este interesata de fapte si nu de alarmism verde.

Dar, evident, faptele nu sunt punctul tau forte, Roxin; propaganda sustinuta numai de fanaticism de facto religios este.

Daniel Roxin spunea...

Cio-Cio! E cineva acasa? A nu vedea nimic nici cand iti este pus in fata ochilor este trist. Mai cerceteaza tu sa vezi pe unde a fost Chevronul, inclusiv in SUA, CAM CE S-A INTAMPLAT... Ca asa, o sa traiesti degeaba pana la 80 de ani si nu o sa intelegi nimic din ce se intampla in jurul tau. In alta ordine de idei, ce o cauta fanatismul reliogios in aceasta discutie? Poate ai gresit articolul, siteul, tara... Ai grija de tine... sa nu faci prea mult rau in jurul tau!

Daniel Roxin spunea...

Si apropo, TIC-TAC-TOC, de cand lucrezi la Prospectiuni SA? Primesti mult?

Daniel Roxin spunea...

Ce curajos esti - arunci cu mizerii din anonimat. Ai toata compasiunea mea. Simplul fapt ca iti public comentriile arata transparenta. Argumentele tale sunt de doi bani. Marile comapanii de genul Chevron sau Monsanto isi pot confectiona cand vor, ce "studii stiintifice" doresc. Prostii ii vor crede pe cuvant!
Totusi, studiile stiintifice si anchetele care dovedesc contrariul nu prezinta credibilitate? Nu iti activeaza cativa neuroni in plus? Nu? Pacat! Te rog sa iti aduci Chevronul in curte si sa mananci doar alimente modificate genetic. Daca noi nu vrem asta, care e problema ta?

Gerula spunea...

Tic-Tac-Toc-Boc-Ponta si altii . Iti doresc din suflet sa bei toata viata doar apa din iazul de decantare de la Rosia Montana si sa mananci doar carne de la animalele care au baut apa de la exploatarile gazelor de sist . Te astept cu o floare la spitalul de cancerosi si iti urez sa ai gaze de sist si pe lumea cealalta, ca sau modernizat caznele lui Scaraotchi.

Anonim spunea...

Ma bucur ca Daniel denunta toate stratagemele acestea asa numitilor intamplatori pe siteul asta fiindca si eu am urmarit reportaje din America care au inceput sa se raspandeasca pe internet si nu numai, chiar si la televiziune. Clar, lobyul acestor manipulatori care doresc sa-si intensifice actiunile de prospectii in folosul lor vor prea bine sa ne facem sa credem ca este fara pericol. Afla tu ca cel care tot ii dai cu fractarea ca sunt cel putin o suta de produse chimice care sunt injectate in sol la o presiune mare pentru scoate gazul prins intre straturile de roca si al face sa iasa la suprafata. Recuperarea acestui gaz nu se face deloc in intregime, iar napa freatica care se afla dedesupt este poluata in cea mai mare parte. Ce inseamna?Inseamna ca apa la robinet este otravita si oameni si animalele care taiesc in zona sunt obligati sa bea apa adusa cu cisternele. Ai vazut apa care ia foc la robinet?Ei eu am vazut. Ce vrei ca toata lumea sa sufere si sa moara din cauza unor dobitoci care nu traiesc aici si doresc numai sa faca bani?
Esti un tip avizat daca iti iei masuri de preventie si nu te pretinzi ca esti destept sau intelept daca interesul tau este ptr buzunarul unor corporatii. Nu ai inteles inca, o sa revin cu o serie de linkuri in engleza sa-ti deschizi capul, tic-tac-toc.

DanDIT spunea...

@Tic-Tac-Toc Domn'le, scuza-ma, dar esti idiot.
Daca intradevar esti mare "stiutor" sa cauti pe internet dupa informatii, ai sti ca informatiile care conteaza nu apar primele, mai ales pe Google unde "rating-ul" este influentat de marimea buzunarului emitentului informatiei si NU de cat de importanta este informatia.
Pretinzi ca sti limba engleza, dar daca provaduiesti ce provaduiesti, nu intelegi nimic din limba engleza. Nu este un non-sens ce zic, poti vorbi si scrie o limba fara a-i intelege de fapt sensul exprimarii sau ambiguitatea exprimarii.
Oameni simpli ca si mine, pe care tu se “pare” ca ii aperi stiu sa se informze si singuri, si chiar foarte bine, iar eu care sunt inginer geolog si stiu ce inseamna pentru Romania exploatarea gazelor de sist, NU SUNT DE ACORD cu asa ceva. Culmea e ca asa considera si multi, foarte multi altii din breasla mea. De ce? Pentru ca repercursiunile ulterioare sunt catastrofale. De ce?
In primul rand pentru ca Romania se afla intr-o zona seismica cu caracteristici de “strike-back” foarte periculoase.
In al doilea rand pentru ca intradevar se otraveste apa potabila. Dar poate dumneata bei altceva, de preferinta lichid asezonat cu uraniu, radon si o tentă de dioxid de carbon, la care pentru a atenua gustul puternic si amărui acceptăm sa pune si niste alcool metilic.
In al treilea rand pe arii foarte mari in jurul forarii toxitatea terenului depaseste cu mult cotele de alarma, al in cel mai bun caz sterp, deducand distrugerea cu peste 90% a habitatului, fiind cotate ca si zone calamitate.
In al patrulea rand, Romania nu are nevoie de asa ceva, spre stiinta ta, Romania nu este dependenta energetic de nimeni, Romania chiar exporta gaze.
In al cincilea rand nici un ban de la exploatarea gazelor de sist nu va ajunge la populatie, este doar o iluzie.
Asa ca in final unde sunt beneficiile pe care cu tarie le provaduiesti?
Apropo, daca prind vreun “binevoitor” din asta pe tarlaua mea sau a familiei mele, ii voi rupe sigur picioarele si ii voi lega dinamita pentru prospectiuni de gat. Stiu ce spun, am cercetat chiar bine problema si am cercetat-o dpdv a unuia care a lucrat in domeniu.
Si ce tot o dai cu Matt Ridley. Matt Ridley habar nu are de consecintele pe termen mediu si lung a acestui tip de exploatare, un are habar de caracteristicile zonelor seismice sau de actiunea in suprapresiune asupra acestora. Matt Ridley este un individ care a studiat zoologia si prin aceasta tipurile comportamentale umane. Unde a ajuns mare specialist Matt Ridley?
De ce nu iei referatele si rapoartele Academiei Române? Pe acest domeniu avem o gramada de specialisti foarte buni, chiar de de talie internationala?
Si ca sa-ti dovesti până la sfârsit “inteligenta”, mai folosesti si “cuvinte mari” la care nu le sti sensul, puse intr-o exprimare care vrea sa para academica, dar nu este. O exprimare pentru care Eminescu, Alecsandri si alti mari parinti ai limbii române ar face cu nervii.
Mizantrop = Persoană care manifestă aversiune față de specia umană. 2) Persoană cu caracter sumbru, care preferă singurătatea, evitând contactul cu societatea, ursuz, nesociabila.
De unde ai tras mătălută concluzia ca ne poti face mizantropi? Ca ne poti jigni pe cei care nu suntem de acord cu o MARELE JAF national pentru un pumn de dolari. Nu pot sa-mi dau seama
Asa ca dom’le, eu sustin că dumneata esti idiot.
Mi-ai dat acest drept in momentul in care prin exprimare matale m-ai facut prost, bigot, nesociabil, incapabil de a decide si de a putea intelege pentru propria persoana.
Ah... si cand mai intri din intamplare pe vreun blog sau site sa comentezi, ai bunul simt si invata si ce inseamnă si care este sensul cuvintelor românesti pe care le folosesti într-un context.