miercuri, 30 iulie 2014

DEZVĂLUIRI: Studii genetice despre originea ungurilor: în Ungaria, urmașii genetici ai ungurilor aproape că au dispărut!!! Majoritatea sunt slavi sau români

Conform unor studii efectuate de oameni de stiinta,printre care se afla si geneticieni maghiari, ungurii sunt cam 50% slavi maghiarizati, vreo 30% sunt romani maghiarizati, iar restul de 20% sunt germani, tigani si uralici.

 

Istoria oficiala a Ungariei pretinde ca ungurii sunt descendentii triburilor maghiare ce au migrat in Panonia in urma cu 1000 de ani.



Alti istorici nu sunt de acord si sustin ca ungurii sunt o populatie europeana maghiarizata fortata de o elita politica aflata la conducerea zonei.


Unul dintre acesti istorici, Paul Lendvai, scrie in cartea lui “The Hungarians” ca in timpul imparatului Iosif al doilea-1765-1790, “maghiarii” formau doar o treime din populatia Regatului Ungariei, in timp ce restul, de aproape 70% din populatia Regatului erau slavi(sarbi, slovaci), romani, germani sau tigani.


Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofoba si sunt facuti sa creada ca Regatul Ungariei era locuit doar de ei, cand in realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea fortata a celorlalte etnii din Regatul Ungar.

 

Daca ne uitam la genetica, vom vedea ca de fapt in Ungaria “maghiarii” au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populatiei locale, si ca de fapt majoritatea ungurilor sunt fie slavi, fie romani, germani sau tigani.

 

Faptul ca ungurii  NU SUNT DESCENDENTII MAGHIARILOR, demonstreaza ca pretentiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt sustinute nici de genetica, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE si bazate in exclusivitate pe xenofobismul acestora si pe dorinta lor de a fi din nou grofi pe pamanturile altora si sa poata face tot ceea ce doresc, fara sa dea socoteala cuiva.

 

Este important ca un numar cat mai mare de oameni sa cunoasca adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la o nenorocire ca aceea din Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarasi la genocid contra romanilor, asa cum s-a intamplat de 3 ori in secolul numai in sec.XX.

Sa intelegem putin cum anume poate ADN-ul arata originea unui om.

 


Mai intai, ce este ADN-ul? ADN-ul este un program cel putin tridimensional, mai sofisticat decat orice program de calculator, scris cu ajutorul unor molecule, din care este creat corpul fizic al fiintelor vii.

 

Deoarece acest program este foarte mare,pentru a putea fi stocat, a fost impartit in mai multe bucati numite CROMOZOMI. Ca sa fie simplu de inteles, sa ne gandim ca daca un program de calculator este prea mare, este pus pe mai multe discuri sau pe mai multe cipuri de memorie. Deci, cromozomul este asemanator unui cip de memorie.

 

ADN-ul uman este impartit in 46 CROMOZOMI (cipuri), grupate in perechi de cate 2 cromozomi.
Acest ADN se afla in nucleul celulelor din corpul nostru.


Mai avem insa si un alt ADN care nu se afla in nucleu, ci se afla intr-o organita celulara responsabila cu producerea de energie, si numita MITOCONDRIE.

 

Deci, avem 2 tipuri de ADN in corpul nostru- ADN-ul nuclear, aflat in nucleu si ADN-ul mitocondrial, aflat in mitocondrie si responsabil de producerea energiei.

 

Oamenii de stiinta au observat ca ADN-ul mitocondrial se transmite DOAR de la mama la copil,fara a fi modificat, in timp ce ADN-ul nuclear se transmite jumate de la mama si jumate de la tata.


Deoarece ADN-ul mitocondrial e transmis doar de la mama la copil si nu este modificat, inseamna ca toate persoanele care au acelasi ADN mitocondrial se trag din aceeasi MAMA PRIMORDIALA, adica toti au aceeasi stra-stra….-stra bunica.

 

Savantii au observat ca exista un numar mic de tipuri de ADN mitocondrial, ceea ce inseamna ca toti oamenii de azi sunt descendentii unui nr foarte mic de femei, numite EVELE PRIMORDIALE.


ADN-ul nuclear e transmis jumate de la mama si jumate de la tata. Sexul este insa dat de grupa de cromozomi X si Y. O combinatie XX determina aparitia sexului feminin, in timp ce sexul masculin e determinat de combinatia XY.

 

Spermatozoizii si ovulul contin doar jumatate din ADN-ul nuclear, doar 23 de cromozomi. Ovulul contine un cromozom X din cei 2 cromozomi X prezenti in ADN-ul femeii, in timp ce spermatozoidul poate contine fie un cromozom X, fie un cromozom Y.

 

Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid purtator al cromozomului Y, atunci va rezulta un copil de sex masculin. Daca ovulul va fi fecundat de un spermatozoid ce poarta cromozomul X, atunci va fi fata. Rezulta ca sexul unui copil este determinat doar de spermatozoidul barbatului. Deoarece cromozomul Y il au doar barbatii, iar ei il primesc integral de la tatal lor, iar acesta de la tatal sau etc, rezulta ca toti barbatii care au un anumit tip de cromozom Y, au acelasi stra-stra…..-strabunic.


Oamenii de stiinta au observat ca exista doar cateva tipuri de cromozomi Y, ceea ce inseamna ca toti barbatii de azi se trag de fapt dintr-un nr foarte mic de “Adami primordiali”.

 

In concluzie- studiindu-se cromozomul mitocondrial se poate afla cine anume ne-a fost stra-stra-…..-strabunica pe linie materna, iar studiindu-se cromozomul Y, se poate afla cine anume a fost stra-stra-…-strabunicul pe linie paterna.

 

 

Harta genetica a popoarelor Europei

 

STUDII GENETICE DESPRE UNGURI:

 

1.Diversitate cromozomiala in Europa http://evolutsioon.ut.ee/publications/Rosser2000.pdf

 

2.Genetica umana in Europa – populatia ungureasca veche (in limba engleza) http://www.nature.com/ejhg/journal/v8/n5/abs/5200468a.html

 

3.Comparatia ADN-ului mitocondrial al ungurilor de azi si de acum 1000 de ani http://dienekes.blogspot.com/2007/07/ancient-hungarian-mtdna.html

 

4. Analiza cromozomului Y al ungurilor antici si al unor grupuri de oameni ce vorbesc azi limba maghiara

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

 

5. ADN-ul mitocondrial al ungurilor comparat cu ADN-ul mitocondrial al altor popoare europene- 5% origine asiatica. Si tiganii provin tot in India si au haplogrupul mitocondrial M, specific zonei Indo-Gangetice, adica zonei India-Pakistan. Acest haplogrup M este intalnit la cel putin 5% din populatia Ungariei considerata “unguri puri”, ceea ce arata ca inclusiv tiganii au fost supusi procesului agresiv de maghiarizare si au fost si ei transformati in “unguri puri, urmasi ai lui Attila “.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed#

 

6. Cei mai apropiati genetic de unguri sunt indienii din India

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

7. Analiza ADN cuman

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2. PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

 

8. Secuii si ceangaii sunt diferiti genetic http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17532745

 

Redau in cele ce urmeaza cateva linkuri catre mai multe studii genetice, realizate de diferiti oameni de stiinta, printre care si de geneticieni din Ungaria. Voi prezenta numele studiului, scurte comentarii si numele autorilor.

 

1. Ce rasa erau maghiarii invadatori ai Panoniei?

 

Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adica aveau haplogrupul N. Ce sunt ungurii de azi? Acest studiu spun ca ungurii de azi sunt o populatie strans inrudita cu populatia balcanica sau cu cea central europeana, dar nu cu maghiarii.

 

 Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin. Unde puteti gasi acest studiu: Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed Cine sunt autorii studiului: Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary. http://us.mc620.mail.yahoo.com/mc/compose?to=bernadett_csanyi@yahoo.com

2. Un alt studiu in care este comparat ADN-ul prelevat din morminte “maghiare” cu ADN-ul ungurilor de azi.

 

Concluzia studiului este ca in mormintele “maghiarilor” genetica uralica era prezenta doar la bogati, in timp ce populatia comuna avea haplogrupuri tipic europene. Acest lucru arata foarte clar ca “maghiarii” erau mai putin numerosi decat populatia ce exista deja in Panonia.

 

De asemenea acest test spune ca “nu exista continuitate genetica intre invadatorii maghiari si populatia de azi a Ungariei”.

 

Numele studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.

 

 Unde il puteti gasi: Am J Phys Anthropol. 2007 Nov;134(3):354-68 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17632797 Cine sunt autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

 

 3. Care este poporul cu care sunt cel mai inruditi ungurii originali?

 

 Din testul urmator rezulta ca ungurii sunt cel mai apropiati genetic de INDIENII din India.

 

 Se presupune ca locul de origine al slavilor este India, iar acest studiu demonstreaza ca intr-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din India. Acest studiu este interesant pt ca a fost folosit cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100. Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample Unde il puteti gasi: Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006).

 

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

 

Cine sunt autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits2and Györgyi M. Bujdosó21.Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091

 

Scurta introducere: “the smallest difference is between the Hungarian and the Indian groups, while the Central-Europeans differmore. The biggest difference is between the Hungarians and the Turks, so they seem to be the most distant relatives.”

 

4. Oamenii de stiinta sustin ca un minim de 5% din populatia Ungariei pe linie materna se trage din Asia. 5% din unguri au haplogrupul mitocondrial M, specific Indiei. Din India, femei purtatoare ale acestui haplogroup s-au raspandit si in alte zone ale lumii, si se pare ca in in Ungaria.

 

 De obicei tiganii au tot acest haplogrup mitocondrial M. Numele studiului: Comparison of mtDNA haplogroups in Hungarians with four other European populations: a small incidence of descents with Asian origin.

 

Unde il gasiti: Acta Biol Hung. 2007 Jun;58(2):245-56 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514?.ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

 

Autorii: Nadasi E, Gyurus P, Czakó M, Bene J, Kosztolányi S, Fazekas S, Dömösi P, Melegh B. Department of Public Health and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Pécs, Pécs, Hungary.


36 de comentarii:

Anonim spunea...

Trimiteti acest articol ambasadei Ungariei, impreuna cu mentiunea de as-i revoca toate presupusele drepturi pentru a obtine autonomia presupusului tinut secuiesc!

Anonim spunea...

Desigur ca acest studiu nu va fi dat publicitatii in Ungaria-nu au nici un interes sa-si deconsolideze pozitiile acaparate prin forta si intimidare.Astia sant asemeni israelului care dupa ce au fost bine primiti de catre palestinieni,omeniti,adapostiti,nu au mai vrut sa p[lece ,ba mai mult i-au izgonit pe paelstinieni din propriile case impingandu-i in ghetourile din fasia Gaza. Filmul documentar vizionat pe aceasta tema este foarte explicit.

Anonim spunea...

MINCIUNI!

In primul rand scriem : HUN'GARY , (AN) >>> hungaryan <<< Avem un Hun de la Huni , Cine sunt hunii conform dex-ului RO : HUN, huni, s. m. Persoană dintr-un neam mongolic care, în sec. IV-V, a pătruns până în apusul Europei, trecând și prin țara noastră. – Din fr. Huns, lat. Hunni.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
HUN ~i m. Persoană care făcea parte din triburile turcice nomade care, în sec. IV-V, au migrat până în apusul Europei. [Monosilabic] /<fr. Huns, lat. Hunni, ~orum

Cine sunt Arienii ?


ARIÁN2, -Ă, arieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Denumire mai veche dată popoarelor indo-europene; denumire actuală pentru popoarele indo-iraniene; (și la sg.) persoană care aparține unuia dintre aceste popoare. ♦ Termen folosit de rasiști spre a denumi populațiile albe în general și pe strămoșii germanilor în special. 2. Adj. Care aparține arienilor2 (1), privitor la arieni2. [Pr.: -ri-an] – Din fr. aryen.

Ce faceti cu Iranul ( Persia ) ?!!

Ce faceti cu Asia ? !!

Ce faceti cu Bazinul Carpatic ? !!

In RO si genetica minte , si inca mult!

P.S.: Niciun popor al lumii civilizate , nu face asa ceva , sunteti departe de adevar , asa cum este pamantul pana la cer , ei , lumea civilizata , de ce nu sustin ceea ce voi tot scrie-ti ?! Repet: Doar scrie-ti sa fie scris , aruncati cu noroi , voi RO fara probe verificate de alte popoare civilizate , nu aveti nimic cert in RO!

R U S I N E !

Anonim spunea...

;)

Anonim spunea...

Daniel, cu scuze pentru postarea fara legatura cu articolul, am o intrebare.
Ai realizat filme, emisiuni, cunosti oameni din presa, etc. pe multi ii urmaresc si eu si nu sunt putini care exprima lucruri pe care le gandesc si eu.
De ce niciodata nu am posibilitatea sa pun stampila pe un astfel de om?
Ma refer la vot si la dorinta de a sti macar ca poate obtine 2%. Adica ca exista.
Deocamdata nu ma prezint pentru ca nu am ce alege iar sa-mi anulez votul nu ma motiveaza suficient sa fac drumul.
Nu am nevoie sa-mi validez astfel existenta de cetatean.

,Alexandru

Anonim spunea...

Anonimului de la"30 iulie 2014, 12:47", ori esti orb, ori nu sti sa citesti, chiar nu vezi ca studiile au fost facute de Ungurii din UNGARIA?

Te strange mandria in tine de turc ce esti fiindca astia care nu inteleg, noi le spunem turci.
Cum de nu te-ai hotarat sa-ti vezi si tu grupul tau halogenic fiindca daca vedeai din cine te tragi te apucau halucinatiile.
Dai cu noroi in cine? nu prea inteleg.
Probabil ar trebui sa te simti foarte atacat de data asta si constiinta ta de magar, pardon maghiar, se razvrateste la maximum. Ciobanul de la oi nu ca ar avea o profesie nedemna de ungur, dar sigur nu este in calitatile lui. Noi suntem mai ciobani, noi nu stim ce inseamna genetica, va lasam pe voi sa decideti de neamurile noastre ce sunt, nu?
Dute la spalat creierii la magari tai ca acolo poate ca ai avea sanse, dar nu cu prisosinta, fiindca sunt tare indaratnicii. Hai, IHHA, IHHA.

florinelu spunea...

"Ungurii sunt x% tigani, y% slavi si z% romani" presupune ca romanii ar avea o componenta genetic pura.
Cum ar fi posibil asta, dupa ce teritoriul Romaniei de azi a fost zona de tranzit pentru practic toate popoarele migratoare cunoscute, de la plecarea romanilor in 270 pana in jurul anului 1100 daca imi aduc bine aminte?

Eu vad 2 variante, si ambele suna nasol pentru Romania sau pentru credibilitatea articolului de fata:

1) teritoriul Romaniei de azi nu era locuit, deci ungurii au trecut pe aici primii. Ceea ce ar fi logic tinand cont ca, fiind migratori, maghiarii au continuat migratia pana cand o populatie i-a oprit. Si asta s-a intamplat dupa ce au trecut de Romania, cand au fost opriti de populatia rezidenta in Austria de azi. Daca ar fi fost cineva in Romania, s-ar fi oprit in zona Moldovei de azi.

2) teritoriul Romaniei de azi era locuit, ceea ce inseamna ca duzina de popoare migratoare care s-au perindat pe aici timp de vreo 900 de ani si-a lasat amprenta genetica, prin urmare romanii de azi sunt un melanj de gene, prin urmare sa afirmi ca ungurii sunt z% romani e absurd.

Oricum ai da-o nu iese bine, stimat autor.
Zic si eu, nu dau cu parul...

Anonim spunea...

Mai Anonime cu hunii si arienii tai din DEX.
La un moment dat tarile tale civilizate ziceau ca pamantul e plat si pana la urma s-a dovedit ca e rotund chiar elipsoidal in sectiune.
Iar DEXul e una din dintre cele mai proaste carti cel putin in ce priveste descrierea provenientei cuvintelor folosind o metoda impusa in sec xix (in care un cuvant daca nu e latin atunci e slav, daca nu francez, etc. si la sfarsit roman dar nu dacic - o stupizenie).
Un dictionary in care puterile vremelnice au inpus ce trebuie scris si cum si ce nu trebuie scris in DEX.
Baiete daca vrei sa te imbeti cu apa rece citeste numai sursele oficiale si urmeaza cursurile facultatilor de istorie din RO si Ungaria.

un român oarecare spunea...

Am să mă rușinez, dar nu astăzi. Astăzi vreau să zâmbesc. Hai, zâmbește cu mine !

Anonim spunea...

Ungurii sunt la fel de maghiari cum sunt românii daci.

Anonim spunea...

Românii au fost pe acest pamînt si vor continua sa dăinuiasca aici.Oare nu vati saturat voi maghiarii de propiile voastre minciuni si tradari?Cind o gramada de cronici si date stiintifice spun ca a-ti venit tirziu pe aici si ca nici nu pastrati genetica hunilor si triburilor maghiare ce tot mai vreti?Vreti sa se sature românu odata de voi si sa va faca ca in 1919?Uitati-va la voi...pai ce...semanati la infatisare cu stramosii vostri?

Anonim spunea...

Anononimul de la12.47 ai luato razna,voi Unguri a-ti devenit ridicoli si persoane nongrata in fata Grandiosului Dumnezeu.Sant sute de ani de cand Bunul si Grandiosul Dumnezeu incearca sa va lumineze mintile si sa va faca sa intelegeti odata pentru totdeauna ca voi Ungurii cum incercati za va numiti,santeti pe pamantul Dac din neamul tracilor care este binecuvantat si ocrotit de Maica Domnului.Anonimule tu cu Lazslo Tokes si cu toti ce vreti sa faceti rau poporului Dac rugativa la Maica Domnului si la bunul si Grandiosul Dumnezeu sa va ierte

un pic anonim spunea...

Ungurenilor, de ce va suparati? Primul anonim antiroman bate campii.Demonstratia este foarte simpla. Cel mai mare trib mongoloid numara circa 200.000 de membrii. Inmultiti voi cu cat vreti ca nu va da cifra de acum.Calculati cu 10 copii pe pereche si tot nu iese. Simplu! Vezi si numele cele mai des intalnite in HU, multe se termina in evski. Simplu, cine sunt stramosii?
Al doilea anonim anonimizat/neantizat antiroman calculeaza variante roessleriene. No, apai sa-ti calculez si eu una:
cum iti explici ca vorbim aceeasi limba? Si am vorbit-o intotdeauna? Si nu suntem vro trei triburi ale caror limba si traditii trebuiau uniformizate si armonizate de vro academie. Si as putea scrie pana dimineata argumente de bun simt, dar pentru huni extremisti nu merita sa ma obosesc.
Servus.

Anonim spunea...

articol scris de Vadim Tudor :)))

Pintea spunea...

Pt. florinelu...(15;27)

1.S-au facut studii ADN si pt. Romania.Rezultatele(intr-o carte publicata de cc, 1an) o sa te oftice
2.Cat despre istoria ungurilor...La venirea lor in Europa(conform Gesta Hungarorum)au fost stopati in Maramures ,unde conducatorul lor Almos afost ucis.S-au intors si au coborat in Panonia prin Ucraina actuala(zona UNG).Ei au patruns in Transilvania dinspre Ungaria.Sunt multe despus, dar timpul nu permite.Oricum si primul lor rege(Stefan) este roman la origine(si initial botezat ortodox).

Anonim spunea...

no florinelu,ca ti-o spus-o Pintea!
si io imi aduc aminte ca din documente vechi chiar citite si de mine, inca din copilarie,se stia:ungurii au intampinat rezistenta cand au trecut pe acest pamant!
si-apai,nici macar nu stau sa-ti mai aduca argumente, iti spun doar atat:mai citeste,mama,mai citeste si daca se poate din surse diversificate ca altfel ti-o trage si ADN-ul si s-ar putea sa doara!

Anonim spunea...

Daca ne uitam atenti pe harta alaturata, pe toate diagramele din centrul Europei apare cam eceeasi combinatie de culori... Pentru cunoscatorii istoriei comune ale acestor tari din ultimele 1000 de ani acest lucru este ceva absolut normal... Numai niste "creiere" infiebantate pot trage concluzii pseudostiintifice, ca cele de mai sus...

ile spunea...

Prietene,ai vazut povestea griului in tara<mai ales Oltenia?Ziceam eu ceva despre grinarul Europei ca s-ar putea sa nu fie asa de data asta.Intr-o spatamina se..alese" in ce parte va merge recolta..in jos.Omul simplu l-a recoltat acum 3-4 saptamini asa uscat- sec cum era,comerciantul lacom cu multe hectare l-a lasat sa mai ia..amidon si a plouat a luat 'seva" si apoi ploile au compromis de tot..Lacomul pierde in pariul cu natura. Ungurii nu au decit sa fie urmasii cui vor ei. Exista o carte frumoasa: povestea Tibetului -interviu cu Dalai Lama. Interesanta aventura cu Mongolii vazuta prin prisma unui tibetan:Uigurii(stramosii vajnici ai finladezilor si ungurilor-mare imperiu au avut ei...) si tangutii s-au aliat cu mongolii si au luptat mai ales cu jurchenii(imperiul JIN-o harta frumusica cu situatia Asiei la vremea 1205-1207).Tibetanii nefiind razboinici au cedat din principu..budist. Numai moldovenii ardeau cimpiile in calea dusmanilor.Iar Tibetul e acum luat de chinezi iar Dalai Lama cu filozofia kharmei zice ,cu mintea de acum, ca poate era mai bine sa nu cedeze in fata urgiei de atunci ca uite acum ce patesc. Moneda de schimb,adica si lasitatea aceea s-a platit chiar daca tibetanii au nummit-o intelepciune budista .China, adica imperiul chinez muult mai mic,de atunci, au fost lasati in pace la inceput si apoi luati la bataie peste 15-20 de ani.. Orasul interzis din Beijing a fost construit de mongoli. HA!mongolii ii urau pe agricultori ca strica pasunile pentru cai cu cimpurile lor cultivate pentru atitea guri flaminde...Peste un timp tangutii s-au razvratit si marele Khan a dat ordin sa fie toti omoriti, au disparut ca popor limba pina de curind nici nu se stia despre marele imperiu Tangut. Si jurchenii fusesera distrusi intre timp..si marele Khan murise dar ordinele s-au indeplinit. Deci au disparut popoare si limbile lor ,pina si amintirea lor era gata gata sa dispara...Si stau si gindesc ca pamintul nostru e vrajit, desi multe jigodii a adus vintul ISTORIEI printre copii legitimi ai lui,el i-a primit si crescut. Europa se zbuciuma ,daca nu ne infratim bine cu pamintul nostru vom fi stersi la granita intre continente..Sa vedem ce vremuri mai vin in luna august ca vremea ne-a dovedit puterea ei pe iulie cind nimeni nu credea ca mai vin inundatii,nici macar masonii nu prevedeau asa ceva...( shamanii nu sint interesati de ceea ce vor masonii). Cobra mare hahahlera , a fost in Egipt pentru modulari de frecvente in colaborare cu extra....bine ca nu a gasit drumul catre Romania!

Anonim spunea...

Prea marea toleranta ne-a jucat feste cam de pe la 271. Pur si simplu neamul acesta al nostru - cu o vechime foarte mare, si nu spun asta intamplator, - e mult mai avansat spiritual decat neamurile din jur si nu intelege structural anumite lucruri.

Gabi spunea...

La cate violuri s-au pretat hoardele criminale e de mirare ca au numai atatea procente.Poate ca studiul s-a facut pe ADN-ul mitrocondrial.

Anonim spunea...

Nici nu avea cum sa fie altfel pentru ca la est de Dunare au locuit dacii iar la vest tribul celt IAZYGES,huni au trecut in campania lor de jaf spre vestul Europei (pana la Brucxeles)iar dupa ce printesa tribului Iazyges Ildiko la omorat pe Attila (drept pedeapsa ca ii ucisese parinti) s-au intors dar au fost distrus de triburile germanice,Stefan I (VOICU) la intemeierea statului maghiar a spus ca se trag din huni penru ai ingrozi pe vecini.
(vezi si cronica pictata de la Viena)

Anonim spunea...

E un lucru stiut de mult timp. E suficient sa te uiti la trasaturile fetelor stramosilor maghiari din care spun ei ca se trag, si sa te uiti la trasaturile fetei pe care le au acum maghiarii...
Pierderea acestor trasaturi este datorata faptului ca maghiarii au fost minoritari si au fost "inghititi" de majoritarii ce erau slavii, germanii, romanii (dacii), tiganii etc.
Asa s-a intamplat si cu triburile europene ce au ajuns in urma cu ceva mii de ani in India, Persia, sudul Chinei si Japonia si au fost "inghititi" de populatiile majoritare de acolo, acum foarte putini spre deloc din urmasii acelora mai au trasaturi "indo-europene"...
Dragii nostri maghiari, cand va mai uitati in oglinda, sa nu va mai mire ca nu aveti aceleasi trasaturi ale fetei ca ale stramosilor vostri, prin comparatie, ca un exemplu, chinezii sau...coreenii, chiar si tiganii mai recent sositi prin Europa, atunci cand se uita-n oglinda isi recunosc trasaturile fetelor stramosilor de acum...1000 de ani(va dati seama de ce spun 1000 de ani si nu...3000 de ani de exemplu), si asta ca sa nu zic de o perioada mai mare de ani, e suficienta asta ca sa va dati seama ca acele trasaturi ale fetei "nu se pierd" intr-un timp atat de scurt decat daca sunteti o minoritate ce face parte dintr-o majoritate ale caror trasturi faciale sun diferite de ale voastre...
Daca prin absurd nu stiti cum aratau stramosii vostri atunci...e grav, dar puteti sa apelati la "imaginile" cu stramosii vostri sau la descrierile din acele vremuri ale sosirii voastre in Panonnia !

Anonim spunea...

Deci dupa logica ta, acelasi lucru s-a intamplat si cu finlandezii, nu? Ei aveau trasaturi de japonezi cand au venit in Europa, cine stie, poate erau chiar bruneti, dar cu timpul au devenit europeni blonzi, cu ochi albastri.
Dragul meu (si spun asta cu condescendenta, nu-mi esti drag) nu toti asiaticii au ochi migdalati.

X MAN spunea...

XMan,
Poate ca dl. Anonim sa invete putina istorie inainte de asi da cu parerea despre israelieni si palestinieni!!!Sau poate ca are mult timp liber si nu are cu ce sa se ocupe!!!

baiser vole spunea...

In aceste conditii, poate sa fie mai usor de priceput de ce ungurii isi doresc sa fie autonomi in diverse locuri pe unde se regasesc. Simplu, in functie de descendenta lor, simt xa apartin unui loc. Au o informatie in ADN-ul lor nedecodificata de ei la nivel constient, eu asa cred, e "chemarea" lor pe care ei vor sa o urmeze. Nu au nici o vina, trebuie ajutati sa inteleaga. Isi cauta si ei radacinile, iar deocamdata simt aceasta neantelegere, neputinta.

Anonim spunea...

"Dragule" anonim de la 10:38, NIMENI in afara de tine n-a spus ca TOTI asiaticii au "ochii migdalati", ceea ce am spus a fost ca, stiindu-se trasaturile fetelor stramosilor vostri din descrierile vremii si din "imaginile" cu ei, concluzia e una simpla si anume : maghiarii din ziua de azi nu mai au aceleasi trasaturi ale fetei ca ale stramosilr din cauza ca erau o minoritate ce a fost "inghitita" de majoritarii ce aveau trasaturi indo-europene(o expresie nu tocmai corecta si dovedita ca fiind incorecta, dar asta-i alta mancare de peste) si cu care au intrat in contact atunci cand s-au stabilit in Pannonia, sa nu mai zic si de faptul ca triburile voastre migratoare au venit si erau formate si din alte triburi ce NU erau inrudite cu voi dar va erau aliate si mai erau si cei pe care-i aveau in robie, deci, si atunci, triburile conducatoare ce aveau trasaturile specifice si au fost descrise la vremea respectiva si din care spuneti ca va trageti NU formau o majoritate erati chiar si atunci in minoritate din punctul de vedere al trasaturilor fetei si nu numai!

Cat despre finlandezi... :))) tu nu stii cum aratau stramosii vostri ca sa va dati seama ca nu mai aratati ca ei si vrei sa-ti explic despre finlandezi ??? As putea s-o fac insa...e ca si cum as incerca sa-i explic unui gandac despre ceva, degeaba as face-o pentru ca n-ai intelege, ti-ai demonstrat limtarile in amaritul de mesaj pe care l-ai dat ! :)))

Hai pa, te-am bagat prea mult in seama, promit sa n-o mai fac, nu meriti ! :)))

anonimul de mai devreme spunea...

Am inteles, nu are rost sa imi raspunzi si sincer nici nu am nevoie. Imi plac discutiile de genul 'hai pa', sunt tipic romanesti si relativ usor de combatut. Un 'hei rup' de argumente peticite, o impresie ca ai spus tot ce era de spus si gata nu merita sa mai discuti cu gandaci. OK.

Vad ca ti se pare incredibil ca toti cei care nu sunt nationalisti (sau... nici nu stiu cum sa ii numesc pe adeptii acestui site, visatori probabil?!) au alta nationalitate decat cea romana. Consideri ca sunt maghiar, ca deh, 'tin' cu maghiarii in povestea asta. Nu, nu sunt maghiar. Sunt roman get beget, nascut din parinti romani get beget si asa mai departe.

Dar asta nu inseamna ca sunt spalat pe creier.

Vorbesti de fizionomii, de parca fizionomia, mai ales cea portretizata acum 1000 de ani ar fi vreodata un argument. O sa iti zic si eu ca egiptenii de azi nu au aceeasi fizionomie ca a celor sculptati acum 4000 de ani. Prin urmare, nu sunt egipteni puri cei din Egiptul de azi, sunt 'incrucisati' cu elvetienii.

Imi explici mie si tuturor celor dornici sa te creada ca maghiarii nu mai seamana cu stramosii lor si deci nu sunt 'puri' genetic si deci... deci ce?

Care e finalitatea argumentatiei tale?
Ai impresia ca mai e ceva 'curat' genetic in zona balcanica a Europei? Nu ma refer doar la Ungaria si Romania, ci la intreaga zona.

Ai impresia ca dupa 900 de ani de migratori, populatia de pe teritoriul Romaniei de azi (o sa ii numesc romani, ca sa iti fac pe plac), romanii deci, mai au ceva pur in ei?!

Observi cred, ca oricine cat de cat interesat, turburarile etnice din Balcani. Serbia, Croatia, Bosnia Hertegovina, Kosovo, Macedonia bla bla, pe de o parte. Romania, Tinutul Secuiesc, bla bla, pe de alta parte. Incercarile lui Milosovici de purificare etnica si asa mai departe. Asta in anii 1990-2000-2010. Inchipuie-ti ce se intampla pe aici acum 1000 de ani, cand nu exista conceptul de 'crime de razboi'.

Lasand la o parte nationalismul, romanesc, maghiar, bulgar sau ce mai vrei tu, ai impresia ca e ceva 'pur' ramas in zona asta a lumii?

Inca o data, care e concluzia articolului acesta, ca nu imi dau seama. Ungurii nu mai sunt puri genetic. PERFECT DE ACORD! Si? Romanii sunt?! Bulgarii probabil? Poate cei din Kosovo, ei sunt celula primordiala izolata pe teritoriul lor de 100000 de ani, nu?

Crezi ca suntem vreun kil de daci amestecat cu vreo 200 de grame de romani, pusi intr-un borcan inchis ermetic si uitati intr-un dulap istoric vreo 2000 de ani? Si nah, acum ca s-a inventat netul am iesit din dulap si le aratam tuturor ce inseamna puritatea genetica, asa e?

Nu mai incep iar cu dezbaterile pe tema 'latinizarii' dacilor, ca am vazut ca nu sunt bine vazute pe acest site. Eu intreb, aiurea-n tramvai, fireste, ce anume ne-ar face pe noi romanii sa fim mai frumosi, mai destepti, mai devreme acasa, si bineinteles, buricul pamantului, sau macar al Europei, comparativ cu ungurii?

Anonim spunea...

bai mie mi-e rusine de astia care sunt romani si zic ca nu suntem daci ci italieni,da tara se numeste romania (cu caciulita pe litera a) si nu roma si nu vreti sa deschideti ochii la ce aveti in tara voastra,cate vestigii avem si dovedesc ca suntem daci si nu oricum,un popor puternic cu prima religie monoteista din lume,ca zalmoxe era zeu si comunica cu Dumnezeu si tocmai unitatea asta totala a Dacilor (pe care azi o mai vedem din pacate doar la tigani,ai nostri daca formeaza un grup de prostest sau ceva,se sparg imediat la prima fumigena si pleaca acasa) si asa am rezistat,ungurii puteau sa migreze si prin alta parte nu numai prin Dacia,ca nu stiau ca or sa se aseze ei acolo unde sunt acum si puteau la fel de bine sa ii lase Dacii sa treaca mai departe daca erau baieti cuminti si nu faceau galagie. Stiti care-i problema,ca ne uitam prea mult la tv,ne fac aia mintea praf si noi ne avand alta sursa de informare si la fel de comoda,ii credem p-aia care muncesc pt rating si ii luam de buni si daca vin altii cu argumente tot tacamu de ne combatut,nu domne sunt prosti,ca am vazut yo la discovery ca nu-i asa,gaina a spart oul ca sa fie ea prima. Ba baieti in loc sa stam acasa pe scaun si sa primim doar informatii printr-un geam(vizor) eu zic sa va miscati dosul si sa mergeti in tara sa vedeti ce si cum,face bine si la suflet,va mai scoate din starea asta de nepasare si de inabusire a adevarului. Nu vedeti ca iese la iveala totul cu Ajutorul Domnului?! intre est si vest inca e trasata o linie bai astia si nu pentru ca am fi mai prosti ca ei cum afirma vestu ci pentru ca ei au trecut la o reigie mai permisiva,pot sa faca ce vor si cred ei,ajung in rai(si cu asa si cu sufletu-n rai) ori asta nu se poate,cat despre civilizatie, sunt praf,documentati-va cand noi in Dacia aveam scoli si etc,ei inca vanau goi prin padure ba. Care credeti altfel sa va duceti la ei,mi-e rusine cu voi,ne-a jefuit un barbar tara si noi ce facem? Il cantam in imn,HUO!!!

George spunea...

Si soarele se invarte in jurul pamantului, prostane ce esti

Anonim spunea...

cati unguri puteau fi in cele 7 triburi ale lor? sa fim seriosi, daca ungurii de azi arata a asiatici mici si maslinii cu ochii migdalati eu imi tai cucu...eu ii vad albi ca varu, rosii in obraji si ditamai vlajganii...plus nu stiu cati asiatici joaca hore, au port popular balcanic, mananca gulas (tocana)

Anonim spunea...

Eu ma ofer voluntar pt insamantarea unei unguroice! Pentru a avea si ei legaturi genetice in vechea vatra a Europei, de nu dacice macar cu latine! :)) Cu stima, va salut!

Anonim spunea...

Istoria a dovedit clar originea ungurilor. Chiar ei sunt de acord cu studiile istorice facute de oameni de stiinta impartiali.Instinctul de expansiune este tipic asiatic...! De aceea Putin si Orban sunt in aceeasi barca...!!! ...Doar ca istoria a dovedit clar ca orice expansiune care atinge un apogeu ,sfarseste lamentabil...!!! Asa ca luati aminte domnilor presedinti de state ,ca istoria se repeta !!!

Anonim spunea...

Nu imi place sa jignesc pe nimeni,dar imi place adevarul si dreptatea, si ce spun savantii germani care cerceteaza ADN-ul popoarelor europene. Oriunde dai de unguri pe internet gasesti o polemica inervanta care contesta realitatea dovedita de oamenii de stiinta, care sustin ca la ungurii ADN-ul este in procent de 25-30 la suta ca al romanilor, deci romanesc.Ei isi sustin prezenta si dreptul lor in Transilvania si Panonia, prin faptul ca la venirea lor teritoriul era nelocuit. Dupa cum, spun datele istorice, ei erau un popor migrator. Inainte de a se aseza ei isi castigau existenta prin jefuiri si oferindusi serviciile militare in luptele si razboaiele altor popoare. Infatisarea lor de azi nu mai corespunde deloc cu a stramosilor asiatici care este vazuta in tablourile din diferite muzee europene. Ne avand o infatisare placuta au fost marginalizati si au disparut prin selectie naturala in societatrea lor, castigand astfel o infatisare a europenilor, printre care si romaneasca. Nimeni nu-i dau afata din Transilvania si Europa, dar in continu se leaga de tarile vecine lor dorind sa ia ce nu le apartine, respectiv teritoriile altora.

Anonim spunea...

Nu prea il am la inima pe autorul articolului,dar se pare ca...:)Nu stiu cum de ti-a scapat asta.http://istorie-adevarata.blogspot.ro/2009/05/un-roman-pe-tronul-ungariei-stefan-cel.html

Liga 1 2 3 2015 2016 spunea...

ASTA CU MAGHIARII SI HUNII CA NU SUNT ACELASI POPOR ERA CLAR . DAR NICI FAPTUL CA TOTI SUNTEM OAMENI NU MA SUPRINDE :)

Anonim spunea...

Toate lumea are parere dar nume nimen? Nu contaza cine iest unghur roman tigan sa fi om Bodo Janos din tg mures