joi, 10 iulie 2014

Esti artist plastic? Vino alături de noi într-un proiect deosebit: Arta inspirată din cultura dacică - expoziții, cataloage, emisiuni tv și multe altele...

Ești artist plastic? Ei bine, dacă lumea geto-dacică, prin simbolurile, eroii, legendele și tradițiile ei, te inspiră, atunci te invităm să ni te alături într-un proiect ce își propune să creeze un curent artistic nou, capabil să facă prezentă în conștiința acestui neam lumea strămoșilor noștri.

În contextul în care sute de mii de oameni sunt tot mai interesați de istoria și tradițiile geto-dacilor, a impulsiona crearea unui curent artistic capabil să vină în întâmpinarea acestora este un demers logic, firesc, pe care ni-l asumăm.

În scurt timp vom finaliza un site dedicat special acestui proiect în care vom expune, în prima fază, creațiile primite de la voi. Perspectivele sunt cât se poate de generoase. Cele mai bune creații vor fi prezentate în expoziții, vor fi promovate pe Nașul Tv (vom realiza chiar un scurt film de promovare), intenționăm să edităm cataloage și să facem multe alte lucruri care să valorifice munca inspirată a artiștilor români.

Orice domeniu al artei plastice (pictură, sculptură, grafică, arte plastice decorative, fotografie, grafic design) va fi bine primit în spațiul pe care îl vom creea. Nu  rămâne decât ca artiștii români, profesioniști sau amatori, să își folosească talentul pentru a valorifica temele dacice prezente în simboluri, tradiții, fapte eroice și legende populare.

Contact pentru proiect: getodacii_ro@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag colaborarea!

Daniel Roxin și Asociația Geto Dacii

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bine baieti,asa trebuie sa fiti:)neobositi:)
Va pupa tata

Georgiana spunea...

interesanta propunere si provocare ! voi incerca sa dau curs acestei initiative imediat ce am putin timp liber! cu multumiri, Georgiana Pirlogea - artist plastic, membra a AAPB si a Cenaclului de Arte Plastice "Ion Tuculescu" www.cadoulm.eu / geop@cadoulm.eu

D. Pavel spunea...

...parerea mea de acum - si dintodeauna - este ca statuile sin Forumul lui Traian - NU au fost sculptate dupa invingerea partiala a Daciei! ci ca statuile AU fost furate din Dacia si aduse la Roma ca prada de razboi!

De ce? Pentru ca daca Train ar fi vrut sa "plateasca" sculptori - desi putea sa gaseasca "moca" in Dacia cucerita - ar fi folosit standardele de inaltime ale statuilor asa cum erau ele la Roma! insa cele furate se dovedesc MULT mai marete!; in primul rind in ceea ce inseamna inaltimea lor! Oare Traian a vrut sa-i faca mai mari pe daci decit erau statuile lor la Roma? NU cred! Nu poate fi crezut ca un cuceritor sa-i "sculpteze" in dimensiuni mai mari decit cei ce fusesera cuceriti! ESTE ABSURD!

Observati chiar statuile care il infatiseaza pe Train comparative cu cele care ii reprezinta pe daci! veti vedea ca ele sunt mai mici!
Eu personal trag concluzia ca dacii au avut STANDARDE diferite si mai marete in arta sculpturii decit au avut romanii - investind a calicie- in faurirea statuilor!
Ramine de vazut! NU maintereseaza sa ramin in istorie cu aceasta observatie pertinenta; ii las pe istorici sa lamureasca lucrurile! Dar NU pe "istoricii" - noi rolescieni - de la fituica "Historia", ci pe romani care-si iubesc tara!

Anonim spunea...

Sa fie cati mai multi cei care raspund chemarii tale!
Doamne ajuta!
Spiritul Dacic renaste in noi...

elena habasescu spunea...

Ma intereseaza istoria noastra veche , traditia , obiceiurile si descoperirile care ne demonstreaza ca pe acest pamant a existat un popor a carui urmasi suntem noi romanii .De cativa ani ma preocupa cultura de cucuteni pe care am incercat s-o reprezint in lucrari de arta textila . M-as bucura sa pot participa la un asa proiect .Sunt artist plastic si in afara de pictura ma preocupa in mod special Arta Textila .

Daniel Roxin spunea...

Trimitei un mesaj si fotografii pe adresa indicata in articol. Multumim!