marți, 22 iulie 2014

Misterul craterului uriaş care a apărut brusc în Siberia, descifrat de cercetători


Misterul craterului care s-a format brusc în Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii", a fost descifrat de oamenii de ştiinţă, care spun că fenomenul a fost cauzat de creşterea temperaturilor, nu de prăbuşirea unui meteorit, informează dailymail.co.uk. 

Un crater uriaş, ce are un diametru de 80 de metri, s-a format subit în urmă cu câteva zile în nordul Siberiei, într-o regiune bogată în gaze naturale.


Fotografiile realizate din avion prezintă un fel de groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei, al cărei nume se traduce prin sintagma "Capătul lumii".

 Noi imagini şi detalii despre misteriosul crater apărut din senin „la capătul lumii” (VIDEO, FOTO)

Andrei Plekhanov, un reputat cercetător de la Centrul pentru studii arctice, spune că acel crater uriaş reprezintă cel mai probabil rezultatul "acumulării unei presiuni excesive" sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură din regiune.

Miercuri, Andrei Plekhanov şi alţi cercetători ruşi s-au deplasat la faţa locului pentru a analiza craterul şi pentru a descoperi felul în care acesta s-a format.

 

.Cercetătorul rus spune că 80% din crater pare să fie alcătuit din gheaţă şi că nu există urme care să ateste producerea unei explozii.

Descoperirea savanţilor ruşi elimină teoria potrivit căreia un meteorit ar fi căzut în acea zonă.
După descoperirea craterului, internauţii ruşi au lansat deja o serie de speculaţii, potrivit cărora craterul uriaş ar indica "locul de aterizare al unei nave extraterestre".

Însă experţii ruşi consideră că explicaţia cea mai probabilă are legătură cu fenomenul de încălzire globală, care eliberează în aer gazele naturale de suprafaţă, care explodează în atmosferă ca "dopul unei sticle de şampanie".

 

Experţii spun că zonele întunecate ce formează inelul intern al craterului indică "arsuri severe" care au pârjolit marginile acestuia.

Expediţia ştiinţifică organizată de autorităţile din Districtul autonom Iamalia-Neneţia include experţi de la Centrul pentru studii arctice din Rusia şi de la Institutul pentru criosferă din cadrul Academiei de ştiinţe a Federaţiei Ruse.

Specialiştii au recoltat eşantioane de sol, aer şi apă de la faţa locului. Ei sunt însoţiţi de un specialist de la Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

 

Anna Kurchatova de la Cercetrul de cercetări ştiinţifice subarctice crede că acel crater s-a format în urma amestecului de apă, sare şi gaze naturale, care au generat o explozie subterană, în urma încălzirii globale. Gazele acumulate în gheaţă s-au amestecat cu nisip, sub scoarţă, apoi cu sare. În urmă cu 10.000 de ani, acea zonă era un fund de mare.

Încălzirea globală ar putea cauza o topire alarmantă în gheaţa aflată sub solul siberian, eliberând astfel gaze şi generând astfel de efecte, precum "explozia dopului unei sticle de şampanie", precizează Anna Kurchatova.

Iamalia, o peninsulă din Oceanul Arctic, reprezintă principala zonă din care Rusia aprovizionează Europa cu gaze naturale.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/12942718-misterul-craterului-urias-care-a-aparut-brusc-in-siberia-descifrat-de-cercetatori-fotovideo

15 comentarii:

Anonim spunea...

ce explicatii idioate dau cercetatorii astia...adevarul e ca sunt total depasiti de problema...

Tombraider spunea...

chiar ca idioate...ar fi fost mai plauzibil daca ziceau ca o nava extraterestra a fost (re)activata si a trebuit sa iasa...

Anonim spunea...

Poate ii ajutor tu!

Anonim spunea...

N-au intrat in crater! Nu stiu cat e de adanc ... Le-o fi teama, sau n-au roboti iscoada. Poate ca au facut-o deja, dar nu vor sa panicheze lumea. Si ce-i daca ar fi extraterestri sau subterestri shambalieni? Aia ne lasa in pace. Noi de ce sa nu-i lasam, la o adica?

Ciobanul de la oi spunea...

Poate ca un geolog ne-ar putea confirma un astfel de fenomen care pare inedit in sine.
Explicatia rusilor nu spune nimic de sunete asa cum lasa de inteles videoul postat mai devreme.
1. De ce a trebuit sa se repede o comisie de criza, care este criza?
2. Adica pamantul este atat de etans incat s-a permis acumularea unei presiuni enorme ca sa faca o gaura ridicol de mare(80 de metri) si o adancime nu se spune cat dar din video footage nu prea ii vezi fundul, deci cel putin o suta de metri.
3. Intamplator s-a m-ai observat fenomene de lasarea pamantului prin diferite zone ale pamantului , dar nu explozii.
4.O data am auzit teoria ca pamantul este viu si incetul cu incetul se produc fenomene inexplicabile care sunt de natura fie sa ne aminteasca pradarea acestor resurse nu este inepuizabila sau neiubirea acestui pamant la nivelul populatiei in general creeaza ceva inexplicabil. Ei teorii.
5. Daca exploatarea acelei zone din capatul lumii cuprinde scoaterea gazelor de ani si ani inseamna ca rusii au eliberat presiunea deci nu prea tine teoria cu dopul de gaz.

Pare asa de complex incat ma las batut, dar nici eu nu cred in teoria cu dopul.

Anonim spunea...

"Incalzire globala" Au luat un c***t in gura si nu-l mai lasa, ca n-au voie sa spuna adevarul. Au mai aparut asemenea gropane in diverse locuri anii trecuti dar s-a trecut repede peste asta.

Anonim spunea...

calatoria spre .. jules verne o_O

Anonim spunea...

Craterul este facut de o alta civilizatie care a capturat pamantul sila teleportat in alta galaxie, dar pterra sa enervat si lea aratat degetul mijlociu si sa intors inapoi

un pic anonim spunea...

Uitati-va bine la gaura aia.
Si de aproape si de departe se vede clar ca este...GAURA din buzunarul nostru !!!
Explicatia: o acumulare de gaze in capul celor care ne-au condus si care ne conduc. Adica basini in cap (ma scuzati).

pedross spunea...

daca era expozie din interior,ramasitile se vedeau mult mai departe,ce tot ne prostesc atit,tin cont ca doar 45 la suta din populatia lumi gindeste si stie sa anticipeze ceva prin natura rezultatelor,da ei merg pe numere,se vede toata ziua ca sectiunea s-a facaut local prin insurubare,m-ai sint nave galactice care sint plecate de foarte mult timp de acasa si mai au nevoie de anumite metale de intretinere,la tehnologia lor sigur ca au senzori supra inteligenti si pot scana orice in jurul pe o raza foarte mare,da folosesc undele pe o anumita frecventa de patrundere in atmosfera si scoarta terestra

Anonim spunea...

hei amigo care deti acest blog,toate sint controlate si studiate,si noi le dam un motiv sa afle cit de mult stim si am aflat despre un anumit lucru si ei actioneaza cu dezinformare stiind ca timpul are o masura si pe parcurs informatia nu mai este inregistrata la frecventa reala

Anonim spunea...

Pamantul e o fiinta vie...deci are si el un c*r.Enigma rezolvata!
In mod sigur o cauza naturala.De multe ori natura e asa de stranie iar oamenii au o atat de mare fantezie...
Poate gaura aia e acolo de mii de ani acoperita de gheata,incalzirea globala nu e chiar o vrajeala,si au vazut-o acum.
Vin cei cu o buna doza de fantezie si vad deja nave spatiale,extraterestri etc.
Nu sunt informat dar din ceea ce se vede din fotografii as tinde sa cred ca a fost un simplu gol subteran cum sunt milioane pe Terra si s-a surpat pur si simplu.
Altfel sincer nu reusesc sa explic eroziunile de pe buza craterului.
Dar...poate au dreptate cei cu mai multa fantezie.

un pic anonim spunea...

Tare anonimule.Ai umor !
Eu cred ca Pamantul, ca fiinta vie, are si o gramada de paduchi.

ile spunea...

oamenii incep sa-si aduca aminte de amestecul gheata pamint si gaze naturale care acopera o buna parte din Siberia. Un om inteligent,adica un anonim de aici, a gindit ca nu e bine sa comunicam si nici sa ne dam cu parerea ,pentru ca se va pregati dezinformarea inventindu-se alte materiale capcana pentru dezinformare. Ideea e ca cei din dezinformare au niste creiere antrenate si scolite insa nu au caracter fiind aserviti unor interese banesti,in acest timp restul populatiei care-si da cu parerea nu are interese ascunse si desi nu are scoli de specialitate poate are alte capacitati si posibilitati mentale comparativ cu 'baietii' angajati ai serviciilor secrete. Avantaj noi,nu au mintile securistilor cum sa invinga mintile noastre decit daca le permitem noi sa ne cenzureze si indobitoceasca.Noi stim ca ni se spioneaza miscarile si gindurile dar ei au habar cu cine au a face si cu cine se pun fata in fata cu noi, categoria "omul mic si neninsemnat care-si da cu parerea"? Eu sint sigura ca nu prea pricepe orisicine.

simona spunea...

Pai nu stiu de cd dar mie mi se pare ca forma gurii craterului indica ca a intrat ceva in pamant nicidecumca a iesit mai uitati-va odata cu atentie