luni, 21 iulie 2014

Escaladarea conflictului în Ucraina are legătură și cu înființarea BRICS, o bancă concurentă a FMI și BM?!? DEZVĂLURI


Să aibe vreo legătură escaladarea conflictului din Ucraina cu înființarea de către Rusia, China, India, Brazilia și Africa de Sud a BRICS - o bancă cu un capital de pornire de 100 de miliarde de dolari (ca valoare) ce va face concurență FMI-ului și Băncii Mondiale?

Ținând cont de declarația făcută de Putin despre BRICS, săptămâna trecută, înainte de tragedia cu avionul din Ucraina, se pare că da:  „va preveni hartuirea tarilor ce nu sunt de acord cu deciziile SUA si a aliatilor sai”, a explicat Vladimir Putin

Culisele jocurilor politice sunt foarte complexe iar strategiile pe termen lung extrem de elaborate, ceea ce face ca BRICS-ul să fie un instrument capabil să strice multe jocuri occidentale, lucru de care Occidentul este conștient.

Atunci când fac o legătură între escaladarea conflictului din Ucraina și înființarea BRICS, mă gândesc la un alt episod, puțin cunoscut, care îl are în prim plan pe Ceaușescu și care, după opinia mea, este principalul mobil nu numai al debarcării lui în decembrie 89, ci și al executării grăbite, pentru a masca lovitura de stat.

Iată despre ce este vorba: chiar în anul 1989, Ceaușescu era într-o etapă avansată de înființare a unei bănci internaționale, în parteneriat cu Libia și Iranul (mari exportatoare de petrol), fiecare țară urmând să introducă în bancă un capital de 5 miliarde de dolari. Banca avea sprijinul multor țări din Lumea a Treia și urma să se substituie FMI-ului în acest spațiu. Ce spuneți de asta? Mare îndrăzneală, nu?

Acest lucru se petrecea după ce Ceaușescu a plătit integral datoria externă a României, a oprit relațiile cu FMI-ul și a dat o lege prin care interzicea îndatorarea externă a țării. Desigur, pentru asasinii economici de genul FMI sau Banca Mondială (care au făcut varză economia multor țări în decursul timpului cu condițiile criminale care însoțeau împrumuturile), acest lucru cu siguranță a fost inacceptabil. Rezultatul îl cunoaștem: Ceaușeștii executați și falimentul economic al României, regizat de 25 de ani...

Să nu uităm că în 1989 România nu avea datorii externe, ba mai mult, avea sume mari de încasat de la partenerii din afara țării. În același timp avea o industrie care funcționa foarte bine, o agricultură performantă, cu sisteme de irigații. Într-un cuvânt, cu o administrare inteligentă și loială, astăzi am fi putut fi la nivelul unei Elveții. De ce? Pentru că România este o țară în top 3 european din punct de vedere al resurselor din orice domeniu.

Dacă nu am ajuns aici este pentru că NU S-A DORIT! Pentru că scopul a fost, de la început, distrugerea economică, preluarea resurselor și transformarea țării într-o piață de desfacere. După cum se poate vedea au reușit perfect: astăzi România are datorii externe uriașe, nu mai este prorietară aproape pe nicio resursă, economia este la pământ, importăm cea mai mare parte a alimentelor ș.a.m.d.

Revenind la situația de astăzi, fără îndoială că înființarea BRICS este o lovitură dură dată bancherilor de pe Wall Street care își văd amenintă poziția de monopol. În plus, poate fi un model și pentru alte state care vor constata că se poate și fără FMI și BM...

În concluzie, conflictul dintre Ucraina și Rusia trebuie privit și din această perspectivă: jocul de interese economice și control politic între principalii doi poli de putere ai lumii, care, ca în atâtea alte cazuri, se joacă pe teren străin. Un joc periculos care poate genera extinderea conflictului, cu consecințe greu de evaluat.

Daniel Roxin

P.S. Pentru caraghioșii care vor fi tentați să spună că sunt plătit de KGB (așa cum am mai auzit) precizez că în opinia mea Occidentul și Rusia sunt pe același calapod. Și dintr-o parte și din alta, românii au avut extrem de mult de suferit și pentru noi ar fi ideal să ajungem la un statut de neutralitate. Tragedia este că nici unul dintre șacali nu ne va lăsa...

16 comentarii:

Anonim spunea...

Adevarul(din fata okii) nostri

http://www.youtube.com/watch?v=T6Bv0ZpLFro

Ciobanul de la oi spunea...

As vrea sa trimit un mesaj de solidaritate ptr. poporul palestinian caruia i se face acum un genocid in masa prin bombardarea masiva a tuturor locuitorilor lor copii, batrani , femei, tineri. Acestor misei de implantati care nici macar nu au sange de evrei, decat dorinta de a impune sionismul celorlalti, vor sa intensifice atacul asupra unei populatii civile de zeci de ani lundu-le si ultima speranta, adica viata. As vrea sa cred ca pot spune copiilor mei ca sa nu-si faca probleme de viitor insa felul in care este condusa lumea acum de banci si guverne laxiste la ori si ce intrebare bine intemeiata ma face sa cred ca ultima speranta vine de la Dumnezeu.
Daca N.O.M. au acelerat ritmul anul acesta ca sa puna in practica planurile lor vom fii stersi fiindca urmatoarea faza va fi controlul total al informatiei, un un sistem totalitar nu admite opini diferite. Muncesti ca sa platesti datorii ca te-ai nascut, parintii tai sant indatorati bancilor, guvernului, sistemului de sanatate, consortiumului energetic(petro dolarii) sau prin educare gen holywood, muzica satanista.
Aceste persoane care se dezintereseaza total de climatul tragic care ne aflam fie ca dorm la greu, fie ca ignora pericolul iminent al hidrei, fie ca sunt partasi acestui sistem bucurandu-se de o inviolabilitate al pozitiei castigate.
Manevra asta cu avionul nu face decat sa acelereze procesul de eratizare a acestor sarmani care maine daca nu ne ridicam vocile acum vom fii si noi intr-o situatie similara ptr ca ne razvratim impotriva sistemului. Gand de pace tuturor.

Anonim spunea...

"Într-un interviu acordat Rossia-24, generalul Antonov a adresat zece întrebări conducerii militare a forţelor armate din Ucraina:

1) Autorităţile ucrainene au identificat autorii tragediei instantaneu - rebelii proruşi. Care sunt dovezile ce stau la baza acestor concluzii?

2) Poate Kievul să facă publice detalii privind utilizarea sistemului antiaerian 'BUK-M1' în zona operaţiunilor militare din est şi să spună de ce a desfăşurat astfel de baterii în teatrul de operaţiuni dacă insurgenţii nu dispun de avioane?

3) De ce Kievul a tărăgănat formarea comisiei internaţionale şi când va începe aceasta să funcţioneze, mai ales că întreaga comunitate internaţională aşteaptă ancheta?

4) Sunt dispuse forţele armatei ucrainene să prezinte experţilor internaţionali documente privind numărul de rachete din clasa 'aer-aer' şi 'sol-aer'cu care sunt echipate sistemele antiaeriene de rachete din dotarea sa actuală?

5) Vor fi furnizate date privind mijloacele de control (radar, satelit) referitoare la circulaţia avioanelor ucrainene în ziua producerii tragediei?

6) De ce dispecerii ucraineni au permis o deviere a avionului malaezian spre nord, în direcţia operaţiunii antiteroriste desfăşurate de autorităţile de la Kiev în sud-estul ţării?

7) De ce nu a fost complet închis spaţiul aerian în zona de conflict pentru aeronavele civile, mai ales că această zonă nu este acoperită de mijloace de radiolocaţie?

8) Poate Kievul să comenteze informaţiile din reţelele de socializare furnizate de un dispecer spaniol, care lucrează la un turn de control din Ucraina, potrivit căruia aparatul Boeing-777 ar fi fost însoţit de două avioane ucrainene de vânătoare?

9) De ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a început să analizeze discuţiile purtate între turnul de control şi echipajul Boeing-777 şi datele radarelor ucrainene în absenţa unor experţi internaţionali?

10) Va ţine Ucraina cont de 'învăţămintele' unei catastrofe similare, din 2001, în care a fost implicat un avion rus de pasageri TU-154, ce a fost doborât de o rachetă ucraineană deasupra Mării Negre? Atunci autorităţile ucrainene au negat până în ultimul moment implicarea forţelor lor aeriene şi numai după ce partea rusă a prezentat probe incontestabile a putut fi stabilit cine este responsabil. "

Anonim spunea...

Daniel asta este marea problema in Romania cand cineva ca tine incearca sa faca ceva bun pentru neamul lui ori este securist,sectant,nebun etc.

Anonim spunea...

RUSIA NU ARE NICI O LEGATURA CU RAZBOIUL DIN UCRAINA .....SUNT JOCURI POLITICE IN SPATELE LOR ...SI AICI MA REFER LA AMERICA SI LA U.E CARE II INVINOVATESC PE RUSI AIUREA CAND EI DEFAPT CONDUC RAZBOIUL !!!!!!!!

Anonim spunea...

Daniel asta este marea problema in Romania cand cineva ca tine incearca sa faca ceva bun pentru neamul lui atunci ori este securist,sectant,nebun etc.Nu ma pot exprima in cuvinte cata bucurie ai adus in sufletul meu si sant convins a multor milioane de Romani in momentul cand ai scos adevarul la suprafata despre neamul nostru

Anonim spunea...

Au fost lucruri bune pe vremea lui Ceausescu: invatamant gratuit la orice nivel, asistenta medicala gratuita pentru oricine. Dar au fost si o gramada de lucruri rele: cenzura politica, lipsa alimentelor de baza si infometarea populatiei, lipsa libertatii de circulatie in strainatate a populatiei, interzicerea metodelor contraceptive pentru femei, incurajarea lenei prin promovarea in functii inalte doar a celor care laudau oligarhia ceausista si altele. Stim ca Ceausescu nu a facut parte din anumite structuri internationale, dar nu putem sa-l laudam. A avut putina compasiune pentru poporul roman, nepasandu-i de suferintele omului de rand. Nu trebuie considerat a fi un patriot.

Romeo spunea...

Parerea mea e ca Putin impreuna cu Obama fac eforturi pentru a schimba lumea. Mai greu e pentru Obama care este inconjurat de satanisti(Hillary, John Kerry si cu toti cei din spate). Nu cred ca ar trebui sa mai cadem in capcana celor care vor sa puna mereu in conflict pe x cu y si asa mai departe. Marea provocare e aceea de a reusi sa gasim acele solutii care sa ne uneasca in idealuri. Teoretic intotdeauna pare o bagatela. Insa vedem ca de obicei din pacate tot necazurile ne mobilizeaza si ne aduna. Si daca nu putem face mai mult, a nu mai judeca sau a arunca cu noroi inseamna deja foarte mult. S-auzim de bine!

Anonim spunea...

Conform unor zvonuri aparute de cateva zile, se pare ca Germania va parasi UE si NATO si se va alatura BRICS. Urmeaza Franta.

https://jhaines6.wordpress.com/2014/07/19/jim-willie-bombshell-it-has-begun-germany-to-break-from-usuk-join-russiachina-alliance-remember-where-you-first-heard-this-j/

Anonim spunea...

buna incheiere, la "ciobanul de la oi", GAND BUN TUTUROR......sugerez tuturor sa NU mai ganditi negativ, gandul este cea mai puternica ARMA... Ganditi-vba va rog frumos ce consecinte ar avea FREE ENERGY liber pt toti...cautati pe net,e plin netul...hidrogenul din apa e sufucient ca exemplu scurt pus aci...v-am pupat pe suflete. Ursul Si Atat pe fesbuca

un pic anonim spunea...

Da, da, da...Are, are, are....
Are si cu fondurile colaterale...laterale...terale...Kuala Lumpur
Cica s-a curatat si Bush senior...ior...or...
Ecouri. Atat. Aici se termina nebunia.
Schimbati-va gandirea.Este imperativ. Altfel nu o sa va tina Pamantul, nu mai are nevoie de ghiulele atarnate de aripi.

Anonim spunea...

Foarte perinente intrebarile....Fariseii vor fi deranjati. Nu mai pot
manca rahat cu lopata, ca se vor ineca cu el...OFICIAL!

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

Interesant, si cunosc situatia asta, si istoria cu Ceausescu, dar sa nu uitam ca China e condusa de evrei, de sionisti, ca tot China detine cea mai mare parte de datorie a Americii-3000 miliarde dolari, si ca Rusia joaca un cazacioc pe ritm de country, iar America joaca un country pe ritm de cazacioc, cum spunea generalul Mircea Chelaru!Pentru cat timp si in cate acte ramane de vazut...

Unknown spunea...

Ce bine că mai există persoane care privesc lucrurile fără emoții, întradevăr, finanțele reprezintă un instrument important în manipularea cu state întregi. Păcat că la școală nu prea s-a atras atenția la așa momente. Să nu uităm că în rînd cu economia mai stau alte priorități prin care se conduc țări întregi:

prioritatea militară - distruge structurile materiale, omoară oameni;

biologică - produse genetic modificate, alcool, tutun, vaccine..., distruge sănătatea oamenilor și a generațiilor viitoare;

economică - o țară cu datorii externe e o țară înrobită;

ideologică, religioasă - spală mințile oamenilor;

istorică, factoligică - permite să observi direcția de dezvoltare a proceselor sociale;

prioritatea conceptuală asupra vieții, metodologia, filosofia - permite să identifici și să analizezi toate procesele din viață;


le-am aranjat în ordinea crescătoare după eficiență, și descrescătoare dupa viteza de realizare;

Anonim spunea...

daca maine ar scapa de fmi si bm ar face mai rau ca astia. la inceput o sa se poarte cu manusi si o sa ofere conditii rezonabile. cel mai bine e sa n-ai de-aface nici cu unii, nici cu altii, numai un bou ar putea sa-i conteste lui Ceausescu politica externa exceptionala.

D. Pavel spunea...

....foarte probabil!

Sa nu uitam ca si ceasca a avut o ideie asemanatoare si a fost ucis iar tara DEVASTATA si DESFIGURATA de catre Lacustele Mondiale!: cei cu FMI-ul si Banca Mondiala!