miercuri, 9 iulie 2014

STUPEFIANT - În România nu mai există niciun master care să pregătească arheologi specializați pe DACI. Există în schimb mastere de “Studii iudaice”, de arheologie romană și greacă!!! Citește articolul și comentează:


Dacii dispar nu numai din manualele de școală generală și de liceu... Încet, încet, informațiile despre cultura dacilor s-au diminuat și în programa facultăților de istorie pentru ca astăzi să se ajungă la situația incredibilă în care nicio universitate din țară nu mai pregătește arheologi specializați pe daci.

Vă vine să credeți așa ceva? Cum e posibil ca într-o țară în care cetățile și așezările dacice sunt de ordinul sutelor sau miilor să se petreacă așa ceva? Cum e posibil ca strămoșii noștri REALI să fie tratați ca niște „ciobani împuțiți”, cum s-a exprimat chiar în fața mea un arheolog mai spălat (pe creier!)?! Cine sunt cei care ne FURĂ pe față istoria, identitatea, dreptul de a cunoaște adevărul despre istoria noastră? (în condițiile în care vestigiile dacice sunt cercetate sistematic într-un procent de mai puțin de 5%, niciun „specialist” nu ne poate convinge că nu mai e nevoie să îi studiem , că știm suficient...)

Și pentru că ceea ce afirm se bazează pe realitate, vă invit să aflați despre ce se studiază la masterele de istorie și arheologie de la pricipalele universități din țară:

1. Universitatea Babeș Bolyai din Cluj – cea care are monopol asupra cercetărilor arheologice de la cetățile dacice din Munții Orăștiei – Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Piatra Roșie, Fețele Albe....

Păi, aici, la masterele Facultății de istorie, nu se spune niciun cuvințel despre daci. Avem, printre altele, un master de Studii iudaice, unul de Cercetare și valorificare a patrimoniului cultural (în maghiară) și cel care ne-ar fi interesat cel mai mult: Master de arheologie și studii clasice. Desigur, ne-am aștepta să vedem în programa masterului de arhologie ceva despre daci, măcar un cuvințel. Nimic! 


În schimb, avem mai multe teme de acest gen: Arheologie provincială romană, Istoria lumii elenistice, Strategie și teritoriu în lumea romană, Arheologie romană târzie… Nimic însă despre daci, ca și cum ar avea râie! Păi, cum? Chiar în centrul universitar care cercetează în regim de monopol cetățile dacice, nu se pregătesc arheologi specilizați pe daci? Ei bine, NU, NU SE PREGĂTESC! Iar dacă s-ar pregăti, ar fi din ăia îndoctrinați să fie fani Roma, bucuroși că au venit romanii civilizatori să-i învețe pe daci să se spele și să-și ducă lingura la gură.

2. Universitatea din București

La Universitatea din București, unde doamna Zoe Petre are un cuvânt greu de spus, masterul de Istorie antică și arheologia epocilor preistorice și clasice îi va învăța pe studenți multe lucruri despre: Coloniile vest-pontice; Familia romană în epoca clasică; Magia în civilizația egipteană antică, Relaţii economice în Marea Mediterană şi Marea Neagră în epoca romană, Arta şi iconografie în Imperiul Roman; Dobrogea romană, Familia romană în epoca clasică.

Desigur, așa cum era de așteptat, nici Universitatea București nu pregătește specialiști în arheologie dacică. De ce? Probabil că nu ar fi corect politic, poate că ar fi un demers antieuropean... Până la urmă, mama lor de daci! Ce au căutat în istoria acestor meleaguri  să strice jocurile de interese ale alogenilor care trag sforile în România?!!!

3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Aici, într-un loc în care nu au călcat nici grecii și nici romanii, aici în spațiul DACILOR LIBERI care au luptat împotriva romanilor multă vreme după anul 106, NU SE STUDIAZĂ NIMIC DESPRE DACI la masterul de Arheologie, civilizatie si arta antica!!! Se studiază însă despre romani și greci, chiar și despre MIGRATORI (!!!).  Iată câteva subiecte din programa masterului: Limba inscriptiilor grecesti si latine; Arta, civilizatia si arheologia Greciei antice; Arta, civilizatia si arheologia Romei antice; Arheologia epocii migratiilor.


Link: http://www.hipo.ro/index.php/masterat/348/Arheologie,-civilizatie-si-arta-antica?PHPSESSID=166d1307c1a30494bb579f7d21f0a5b1

Cum e posibil așa ceva? Repet: în spațiul dacilor liberi nu se studiață despre daci, ci despre migratori, greci și romani. Ba, mai mult, la Facultatea de istorie există și un master special cu numele: Istoria evreilor și ebraistică. De ce nu și unul de Istoria Dacilor și dacologie? Doar trăim în România, nu în Israel!


Link: http://www.uaic.ro/studii/studii-universitare-de-masterat/

 

Mă opresc aici pentru că nu are sens să vă prezint și programa de master a celorlalte universități. Situația este aceeași – niciunde nu se pregătesc arheologi specializați pe cultura dacică!

 

Acest  lucru este extreme de grav! Este o crimă! Iar o crimă trebuie cercetată, trebuie identificat făptașul și tras la răspundere. În acest ritm, peste puțină vreme nu vom mai avea specialiști, iar istoria geto-dacilor va fi îngropată definitiv. De altfel, intenția este, se pare, să se îngroape întreaga cercetare, dacă ne gândim la faptul că acest an este primul de după 90 în care Ministerul Culturii nu alocă niciun leu cercetării arheologice!

 

Ce putem face? E evident că trebuie să luptăm pentru identitatea noastră până la capăt! Vom învinge dacă vom fi uniți! Vom învinge dacă tu, cititorule, nu vei mai fi un simplu spectator. Putem fi mulți și puternici dacă și tu te mobilizezi și îți faci un obiectiv personal din asta. 

 

Chiar dacă pe aici au trecut și romanii și migratorii, chiar dacă toți aceștia au amprentat genetic și cultural acest spațiu, este cert și dincolo de orice îndoială că componenta de bază – genetică și culturală – a poporului român este cea geto-dacică și avem datoria să o aducem la lumină, să o apărăm! 

 

Daniel Roxin

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Roxin,mare dreptate aveti in ceea ce afirmati...activitatea d-voastra si a celor care vor intra in echipa d-voastra,sa fie de partea adevarului,va da roade.Prin cei care gandesc si simt la fel,Dacia va renaste.
De aceea suntem aici,pe acest pamant sacru,sa ne trezim...cati mai multi.Iar d-voastra faceti enorm de mult in acest sens...Multumim...Doamne ajuta!

malonegerald spunea...

Noi ,prin noi înșine ne distrugem identitatea dacică. La ministerul Culturii si învățământului trebuie să existe patrioți adevărați - oameni ce mai au încă gena traco-dacică in ei , oameni ce isi iubesc poporul , nu interesele lor personale ,de familie sau clan.

elena raica fagaras spunea...

este uluitor, este adevarat ca in tara dacilor ne sunt interzise adevarurile arheologice, dar stau si ma intreb ...cine le permite acestor hoti de istorie sa inchida aceste mastere... nu cumva suntem noi cei multi care nu stim si nu ne intereseaza acest aspect pentru ca... nu produce bani ci adevaruri deranjatoare pentru aceasta elita imputita pe care tot noi am ales-o sa ne reprezinte? Din cate am vazut cele mai multe situri arheologice reprezentative sunt in Transilvania unde prinde contur facultatile unguresti cu sau fara voia statului... deranjeaza ca tocmai acum cand se incearca fractionarea Transilvaniei sa apara ceva care sa-i contrazica, apoi avem Iasi unde se incearca sa se contrazica apartenenta Moldovei la Dacia, dei toate aste sunt edificatoare... TOTUL SE VA REZOLVA CU DESPADUCHEREA ROMANIEI DE CAPUSELE DE LA PUTERE, DAR... CUM SOLUTIA NU PREA EXISTA VA TREBUI SA SE INTAMPLE UN NOU 1989...! DAR CEL ADEVARAT !

Anonim spunea...

Ar trebui sa existe profesori care sa stie cate ceva despre istoria dacilor pentru a preda macar o materie in cei doi ani de master, nu mai zic specialisti care sa acopere materiile pentru 2 ani de master pe dacologie, sau macar o specializare postuniversitara de 1 an pe dacologie. Nu exista astfel de profesori, din moment ce probabil nici macar lucrari de licenta despre daci nu se fac, nu mai zis de dizertatie sau doctorat, asa cum ar fi necesar pentru a avea dreptul sa predai despre daci. Sistemul e foarte greu de modificat...

Fanitza spunea...

Pai nu este foarte greu de inteles de ce se fac toate aceste misculatii. Dar cum "de ceea ce ti-e frica nu scapi" dacii vor reveni in forta si vor scoate adevarul la suprafata. Sunt sigura ca marile spirite, care au fost incarnate in timpul dacilor, nu vor sta pe margine privind nepasatori.

TeoM spunea...

Eu cred ca impotriva Romaniei si dac o-romanilor este in curs de defasurare a unui complot international pentru furare a istoriei si identitatii noastre traco-daco-getice.Dupa Revolutie s-a creeat o situatie convenabila pentru dusmanii nostrii de veacuri, astfel am fost supusi la tot felul de denigrari, minciuni, cu scopul de-a ne stirbi prestigiul si credibiliatea in lume. Cei care de milenii si secole au tot carat bogatia Dacilor si apoi a Romanilor ajungand astfel mai tari si mai puternici acum, nu pot sa admita acum in ruptul capului ca noi sa fim, sau sa devenim mai faimosi si mai superiori ca ei, prin faptul ca suntem urmasii poporului primordial: Pelasg, Traco- Geto- Dac. S-a procedat metodioc in ultimele decenii, astfel ca in functiile cheie ale Staului si-au pus oamenii lor loiali. Populatiei tarii li s-a dat de inteles ca a fi patriot, nationalist in sensul de ati iubi tara, neamul, istoria adevarata a acestuia nu este de acceptat. Mass-media vedem ca si ea s-a conformat si pe aceasta tema nu se discuta deloc. Daca poporului roman bastinas nu li se va aduce la cunostinta acest mare pericol care planeaza asupra noastra, vom pierde si ce mai avem in acest moment, riscand sa fim furati si inlaturtati din istoria umanitatii. Sa speram ca Dl. Daniel Roxin nu este singur in aceasta lupta, in acest razboi cel mai periculos si miselesc cu care s-a confruntat neamul nostru romanesc. Va doresc succes in munca si lupta Dvs. si sunt sigur ca stiti ce aveti de facut !

o bunica spunea...

Directiva vine de sus. La Iasi, la un liceu umanist, la cls. V, in manualuk de istorie, este un capitol despre Dacia, asteptat cu nerabdare de copii. Se predase Orientul antic, Egiptul, Grecia,urma Dacia si apoi Roma antica. S-a sarit capitolul Dacia.Profesorul nu trecea capitolul la "facultative", daca aceasta manevra nu era discutata si aprobata in catedra de istorie,seful catedrei nu accepta aceasta daca nu era indicatia de la inspectoorul de speciialitate din Inspectoratul scolar judetean, iar acesta nu primeste "recomandarile" de la minister? Ministerul de la cine le primeste??? Copiii, mai indrazneti si silitori, au facut singuri, cum s-au priceput, un filmulet pps cu tema - Motive decorative prezente pe ouale incondeiate din Moldova, identice cu motivele decorative prezente in arta cucuteniana, pe Tablitele de la Tartaria, pe costumele populare si in sculptura populara in lemn. pe care l-au prezentat colegilor lor. Vesel, nu? Grea povara pentru un profesor corect politic sa aiba asemenea elevi!! Pune-te cu copiii cand sunt si pasionati si destepti!

Sorin din Satu Mare spunea...

mizeriile ăstea vor avea exact efectul contrar


Cu Dumnezeu înainte, fraţilor !

Sandu spunea...

respect Daniel Roxin

Anonim spunea...

Mandra tara si frumoasa
Rauri munti canpi paduri
Mii de ani ai fost de fala
Aparata de strabunii

Dar acum la vreme noua
Dacii cei veki si cei noi
Au dat mana fara sfiala
Antro hora populara

Subt atenta supravegere
A stelelor cu cinci coltii
Aceasta tara o pradara
Si o vandura unor despoti

Tu taran cu fata trista
Si cu palmele crapate de munci
Viin staini ca sa ti zica
Cum se fac acele muncii

Taran Dac din vermuri apuse
Nu statea si astepta
Cum si ce sa faca
Ci singuri terenul lucra

O,tu taran cu datini strabune
Ancet ancet te au andepartat
Ti au vandut a ta comoara
Prada lumii lacomi a cei avuti

Anonim spunea...

tu Roman cu suflet mare Cum poti sta asa pasiv Cand a ta tara Ai vanduta si anpartita an bucati A noastra e aceasta tara Pradata de fel de fel de hoti Parasita de credinta Lasata prada unor despoti Libertatea i o comoara Pastrata an sange stramosesc Jertfa a noastra nati Pastrata an vecii

Anonim spunea...

E prima data cand sciu pe un forum nam multa scoala sant agramat dar ami plac poezii nu ma asteptam sa aprobi poezia mea

Anonim spunea...

Dupa lovitura de stat din 1989, cei care au infaptuit-o au ras din nou elitele ce s-au ridicat in epoca Ceausescu. Au alungat profesionistii si au instapanit submediocritatea si mai rau decat atat.Au alungat directori de fabrici profesionisti, au dat la o parte actori si cantareti pe care ii simteai ca sunt ai tai, ai Romaniei, ai locului.In locul lor au venit...Dumnezeule mare...Copiii sunt agresati cu vulgaritati, cu mizerii.Daca ramanem legume fierte, n-o sa lupte nimeni pt. noi.

Eugen-Anton Cincu spunea...

Nu ar trebui să ne mai surprindă nimic, atât timp cât la Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti” directorul, Domnul Academician Marius Sala, este specialist în ebraică, și are lucrarea de doctorat cu acest subiect, dar conduce un institut care ar trebui să medieze recunoașterea întâietății limbii prototracice in Europa ca precursoarea limbii romîne și a majorității celorlalte limbi europene(Dr. Cueșdean),și nu poate sau nu vrea să fie mediatorul necesar!

Anonim spunea...

Suna interesant: "Motive decorative prezente pe ouale incondeiate din Moldova, identice cu motivele decorative prezente in arta cucuteniana, pe Tablitele de la Tartaria, pe costumele populare si in sculptura populara in lemn"

"O bunica", nu ne distribui si noua ppt-ul ala? Poate-l dai lui Daniel Roxin sa-l puna pe site... ca exemplu de urmat.

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

Ceea ce se intampla in Romania in general, si deci si in invatamant, este criminal!!! Se doreste, si se si opereaza in directia asta, la desfiintarea României de catre imputitii de evrei cu ajutorul curvelor din jurul tarii noastre, ca le convine, prin intermediul jigodiilor iudaice care au patruns pe teritoriul tarii noastre si azi sunt in functii mari-gen Zoe Petre, Boia, Patapievici, Ponta etc. si cu ajutorul cozilor de topor aservite astora, si cu girul tarfelor si hotilor moralisti din UE, in frunte cu Germania, Anglia si altii asemenea. Le doresc sa le fie efortul o vesnica neputinta si neimplinire si sa piara cu totii, Europa cu tot cu stapanitorii ei jidani, iar NOI SA RAMANEM INTREGI, UNITI SI NEATARNATI IN VESNICIE, fiindca noi nu am asuprit pe nimeni si ne meritam pe deplin libertatea si identitatea si neatarnarea, spre deosebire de curvele din europa care merita sa primeasca ce au oferit in istorie, adica asuprire(iudaica!!!) si sa plateasca cu insasi dezbinarea ca neamuri si patrii(fiindca au luptat si lupta in continuare la dezbinarea si jefuirea altora-impotriva noastra!). Le doresc sa ii ia dracu pe ei si pe stapanitorii lor la fel de imputiti si fara drept real la replica in istorie!!! Sa primeasca ce merita, si Dumnezeu sa fie judecatorul!AMIN!

Zob spunea...

Vă faceți iluzia că capitaliștii vă vor sluji pe voi.

Anonim spunea...

România a devenit după cum vad o colonie Americano-Israeliana din moment ce este studiata istoria iudeilor în loc de cea a daciilor.
Vad ca trăim apocalipsa României și a strămoșilor noștri, de care vom fi rupți pe vecie. Deci noi vom deveni un neam de sclavii în curând, care nu au cultura nici strămoși ci doar colonie a Globaliștilor.

Io spunea...

Ce incearca dusmanii tarii sa faca cu Romania:

"Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i altera, a-i şterge memoria: îi distrugi cărţile, cultura, religia, istoria şi apoi vine altcineva, care îi va scrie alte cărti, îi va da altă religie, altă cultură, îi va inventa o altă istorie (de origine latino-romana, ori slavo-greaca). Între timp, poporul începe să uite ceea ce este sau ceea ce a fost, iar cei din jur vor uita şi mai repede. Limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală. Noile forme istorice vor aduce elemente şi simboluri noi de adoraţie, care le vor îndeparta pe cele vechi. Din vechiul strat spiritual vor ramâne undeva, la un etaj inferior al cunoasterii, numai câteva cuvinte, expresii, tradiţii, impresii, fragmente, nume de localităţi, munţi şi ape, fără un înţeles aparent. Formele vechi, care, cândva, au ocupat valenţa transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi, care vor dicta componenţa şi funcţiile «noului popor», aşa cum s-a întâmplat cu noi. "
( Dr. Napoleon SĂVESCU)

Io spunea...

Sunteti asteptati la Oradea in.18 si 19 iulie 2014, la congresul al 15-lea international de dacologie!

Anonim spunea...

Domnilor... sper ca acest articol este o gluma, un fals, sa spuneti asemenea ineptii... Domnule Daniel, ce meserie aveti dumneavoastra? Normal ca nu exista facultati ce pregatesc arheologi specialisti pe daci... fiindca asta o face individul.... asa cum nu sunt mastere care pregatesc arheologi medievisti.... O facultate ce pregateste performant in Arheologie, cu cele mai noi tehnici in dotare este Universitatea de Vest Timisoara. Si apropo de Dacologie... n-are sens domnilor sa vorbim, intai studiati si apoi considerati-va dacologi.... Intr-o epoca a globalizarii ne izolam in propria gaura, ca intotdeauna de aia am ajuns noi aici...

Daniel Roxin spunea...

Stimate domn, am scris acest articol dupa ce m-am consultat cu cativa istorici si arheologi. Asta este realitatea: se vorbeste foarte mult despre romani si greci si foarte putini despre daci. Si ar fi normal ca intr-o tara ca a noastra sa se creeze specilisti in cultura si arheologie dacica. Daca credeti ca nu am dreptate atunci imi pare rau pt dv, dar nu intelegeti realitatea Intr-o epoca a globalizari nivelatoare, noi nu vrem sa ne pierdem identitatea. Daca dumneata vrei sa fi Omul Masonic al viitorului, te priveste! Subiect inchis!

Anonim spunea...

Imi pare deosebit de bine ca aceasta denuntare la nivel de invatamant se face cunoscuta. Este clar, iar eu care traiesc in strainatate pot spune ca cercetez de fiecare data cand intru intr-o librarie sau o biblioteca despre noi ca romani si despre istoria noastra, ei bine este un neant domnilor si doamnelor.
Nu existam nici macar in sectiunea Europa ca destinatie turistica. E grav, ce sa mai spunem de daci si de lingvistica! Incerc sa-i fac pe cei din jurul meu sa-nteleaga ca ne tragem din Daci si mi se spune unde au fost o mie de ani de la Traian si pana la perioada din 1300?
Adevarul este ca nu avem scrieri multe traduse si stiute de masa mare din populatie. Am putea spune ca spalarea de creier a acestor emigranti romani de peste hotarele tarii se acentueaza si mai mult. Cred in valorile vestice al individului care competitioneaza si se demarca prin averile dobandite deseori prin speculati si stratageme de tip jidanesti. Cred in conformismul si uniformizarea gusturilor si traditiilor moderne impuse de tiparurile holywoodiene. Umanismul pare a fi o slabiciune, iar prostia, ignoranta, superioritatea americana sunt elementele care se definesc ca fiind la moda.
Un lucru este clar, aceasta stergere a memoriei nu se aplica numai in Romania ci la nivel mondial prin stratagemele francmasonice de stergere a identitatiilor si traditiilor stramosesti ale tuturor neamurilor. Generatia noastra trebuie sa strige fiecare in cercul sau la trezire si la constientizare pe toate planurile, fie massmedia, fie canalele internet, fie carti publicate la un pret mic care pot genera un interes vadit si de neinlaturat. Eu am facut marketing ca pregatire, iar in general stratagema care poate sa-i oblige pe acesti conducatori sa-si revada obligatia morala si civica de a fi corespunzator cu realitatea este publicitate(anunturi, pancarte,publicati) sa-si refaca temele. Sunt multe posibilitati de ai obliga pe acesti conducatori sa revina la adevartele valori care ne definesc pentru ca ei vor sa fie de actualitate tot timpul. Este necesar ca pe toate canalele sa se faca cunoscute identitatea noastra adevarata.

Anonim spunea...

Daniel nu stiu daca am informatie corecta dar din cate stiu UDMR a propus ca in Romania noastra sfanta sa se predea in scoli limba Ungara

Anonim spunea...

Domnule Roxim ,
Multumim pentru ceea ce faceti si vom fi tot mai multi alaturi de dumneavoastra. Tradatorii de neam vor incerca sa atace staramosii si radacinile noastre si mai mult.
DACII SUNTEM NOI !!!!!!

Film Documentar - Eureko Production spunea...

Anonim- sunt eu cel care a facut ppt-ul , dar ppt-ul l-am dat profesorului de tehnologie- el ne-a dat un proiect cu oua-le din Bucovina. Insa am filmul regizat in 2015 , acum in iulie . Iti dau linkul :https://www.youtube.com/watch?v=zIO4-331F7M