duminică, 3 august 2014

Apocalipsa la Palestinieni (dati click pe imagine pt a mări) Au fost ucisi 400 de copii și 200 de femei din totalul de 1.700 de palestinieni morți. Azi a fost bombardat un nou adăpost ONU. Americanii nu par deranjați...




Un atac aerian al forţelor israeliene a lovit o şcoală folosită ca adăpost pentru refugiaţi de către ONU, omorând 10 oameni şi rănind alţi 30, în această dimineaţă, când bombardamentele israeliene au fost reluate. Este a doua oară în ultima săptămână când Israelul loveşte un adăpost ONU. Forţele israeliene au început o retragere temporară din Fâşia Gaza duminică, după ce oficialii israelieni au anunţat că reţeaua de tuneluri a Hamas este aproape distrusă, însă că presiunea armată va fi menţinută, în cazul unor noi atacuri. Cu toate acestea, bombardamentele continuă în Gaza duminică, după acest anunţ oficial.


Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 30 au fost rănite, după ce forţele aeriene israeliene au bombardat o şcoală folosită de ONU drept adăpost pentru refugiaţi, în Fâşia Gaza, la Rafah. Şcoala se află într-o zonă unde au loc lupte între armata israeliană şi militanţii palestinieni, iar în şcoală se refugiaseră sute de civili palestinieni, relatează Reuters.

Este al doilea incident de acest gen în mai puţin de o săptămână, după ce miercuri israelienii au lovit o şcoală folosită de ONU ca adăpost pentru refugiaţi, la Jabalya, iar 15 persoane au murit. Atunci, israelienii şi-au motivat gestul prin faptul că au fost atacaţi cu focuri de mortiere de lângă şcoală.


Atacul are loc în contextul în care armata israeliană îşi reevaluează forţa de ofensivă în teritoriile palestiniene, existând relatări că tancuri şi vehicule blindate israeliene se retrag din Gaza. Israelul îşi va menţine însă presiunea militară pe Hamas, chiar şi după ce va încheia distrugerea în întregime a reţelei de tuneluri folosită de extremişti pentru a intra în Israel şi pentru a transporta armament, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu, duminică dimineaţă. Încheierea operaţiunii de distrugere a reţelei de tuneluri a Hamas ar urma să se încheie în maximum 24 de ore, au anunţat oficialii armatei israeliene.


Tot în această dimineaţă, armata israeliană a anunţat că sublocotenentul Hadar Goldin, 23 de ani, care fusese capturat de Hamas vineri, a murit. Soldatul fusese dat dispărut în timpul unei acţiuni de distrugere a unui tunel al Hamas. Alţi doi soldaţi din compania sa au fost ucişi, după ce un atentator sinucigaş şi-a detonat vesta cu explozibil în apropierea lor. Au existat însă speculaţii, susţinute chiar de presa israeliană, că soldatul a fost ucis de fapt în timpul bombardamentelor israeliene de la Rafah, conform Al Jazeera.

Bilanţul ofensivei israeliene care durează de aproape o lună, din 8 iulie, a ajuns la 1.762 de morţi şi 9.212 răniţi în partea palestiniană, conform oficialilor din Gaza. Printre cei morţi se numără 398 de copii şi 209 femei. De partea israeliană au murit 64 de militari şi trei civili, conform rapoartelor israeliene oficiale.



Negocierile pentru armistiţiu se reiau la Cairo

Negocierile pentru un armistiţiu în conflictul israeliano-palestinian se reiau duminică la Cairo, unde a sosit o delegaţie a Hamas şi a Jihadului Islamic, reprezentanţii Israelului nefiind încă prezenţi, conform Reuters. Israelul acuză Hamas că a încălcat armistiţiul negociat de SUA şi de ONU vineri, acesta fiind motivul pentru care bombardamentele din Gaza au fost reluate şi emisarii israelieni nu au mai fost trimişi la Cairo.

Atingerea unui consens între cele două părţi nu este însă plauzibilă. Israelul vrea o demilitarizare a Fâşiei Gaza, în timp ce Hamas cere retragerea trupelor israeliene şi ridicarea blocadei economice impuse de Israel şi Egipt în Gaza.

Sursa: http://www.gandul.info/international/fortele-israeliene-lovesc-pentru-a-doua-oara-un-adapost-onu-din-gaza-unde-se-refugiasera-sute-de-civili-cel-putin-10-morti-13026561

5 comentarii:

Titi spunea...

De ce ar fi deranjati americanii? Totul se intampla departe de state,nici un razboi in estul Europei nu ar conta prea mult pentru ei (la pierderile de vieti ma refer).Cum s-ar descurca americanii fara curent electric si apa? Oamenii din Gaza rezista in conditiile astea.Imi inchipui ca pustii care-si vad parintii si fratii morti o sa-i iubeasca pe evrei si americani,da,corecta metoda de a lupta impotriva terorismului.

ciobanul de la oi spunea...

Acest comentariu se adreseaza celor care cred in omenie. Cea ce nu inteleg cum se face ca multe state si-au retras ambasadori din Israel, culminand cu Bolivia care declara ca Israel Stat Terorist si totodata ruperea relatiilor diplomatic.
Ce face Romania? Care este pozitia noastra si de ce nu se demonstreaza pe tema Asta. MOMENTUL ESTE POTRIVIT PENTRU A NE ARATA OAMENIA.

un pic anonim spunea...

CU-TRE-MU-RA-TOR!

Anonim spunea...

S-au inventat anticonceptionalele.
Profetul Mahomed: Inmultitiva si umpleti Pamantul.
Dar profetul nu auzise de ecologie si de epuizarea resurselor. Nu avea bacalaureatul.
PS: Nu sunt evreu , nu am origini evreiesti si nu simpatizez pe nimeni.

un pic anonim spunea...

Nici macar pe tine...nu te simpatizezi.
Iar la bac ai invatat ca rabinul face ecologie si protectia resurselor si asta ti-a venit in minte cand ai vazut pozele.Alt rateu pedagogic si chiar crestin. De.