luni, 18 august 2014

Ce se întâmplă cu contul de Facebook dacă timp de două zile ”dai like” la toate postările pe care le vezi


Un jurnalist american a decis să apese butonul de ”Like” la toate postările pe care le vedea pe fluxul de noutăţi de pe Facebook timp de 48 de ore, pentru a vedea în final ce se schimbă pe contul său de pe cea mai mare reţea de socializare. După numai două zile, ”news feed-ul” nu mai conţinea nici o persoană, ci numai branduri, reclame şi pagini oficiale, scrie Wired.


”Am Apreciat pe Facebook toate postările pe care le-am văzut, timp de două zile, chiar şi cele care nu îmi plăceau deloc. Am decis să văd cum se va schimba conţinutul pe care mi-l prezintă Facebook după această campanie”, a spus Mat Honan.

Facebook foloseşte algoritmi complcşi pentru a decide ce apare pe fluxul de noutăţi al fiecărui cont în parte. Conţinutul prezentat nu este haotic şi nici nu sunt postate toate actualizările făcute de prieteni.
“Am început să Apreciez fiecare pagină şi fiecare postare pe care o vedeam, chiar dacă nu îmi plăceau. Problema este că după ce dai Like unei postări, alte patru similare sunt recomandate, iar fiecare dintre acestea este înlocuit instant dacă apăs butonul de like”, a spus Mat. „Uneori, postările pe Facebook sunt foarte ciudate. Spre exemplu, o prietenă care are un copil a încărcat o imagine cu fiul ei care se lovise la joacă. A trebuit să dau like şi la aceasta”, a adăugat el.

La scurt timp după ce a început acest experiemnt, jurnalistum american a realizat că fluxul de noutăţi de pe Facebook a început să arate diferit şi să prezinte un alt conţinut.

”La doar câteva ore după ce am început să Apreciez toate postările, nu mai exista nici o persoană în News Feed-ul de pe Facebook. Toate actualizările pe care le primeam erau de la branduri, reclame şi pagini oficiale”, a spus el.

”De asemenea, am fost şocat să văd cât de diferit arăta profilul de pe desktop şi de pe mobil. Facebook-ul de pe mobil era aproape integral devotat conţinutului postat de personae reale, prieteni, în timp ce cel de pe calculator – desktop, îmi oferea ”oportunitatea” să interacţionez cu branduri şi reclame”, a adăugat Honan.

Sursa: ZF.RO

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cititi adevarul despre Ebola http://burebista2012.blogspot.ro/2014/08/alfred-lwebre-expune-isteria-mediatica.html

Gerula spunea...

Vreau sa cumpar si eu un facebook din asta , tat am auzit de el , dar nu am vrut sa imi cumpar ca poate nu ii bun , da , o zis un prieten ca , daca nu imi place , pot sa pun niste sare si piper si oleaca de vegeta pe el si sa-l prajesc mai tare .Am intrebat daca merge cu ardei iute , si o zis ca imi face rau la burta.
O zi buna celor care au facebook , eu nu sunt printre aceeia.