vineri, 1 august 2014

Cum au devenit ȚIGANII ROMI... Autorii acestei operațiuni și ai confuziei internaționale dintre români și romi: evreul Petre Roman Neulander si George Sörös - americanul evreu de origine maghiară, "prieten" al românilor de pretutindeni
Notă introductivă: ca să înțelegeți mai bine contextul în care a avut loc schimbarea numelui de țigan în acela de rom, lucru care a generat (așa cum era de așteptat!!!) o confuzie totală în afara țării între români și țigani, este important de menționat că în acel moment România îl avea ca ministru de externe pe evreul Petre Roman. Sub patronajul lui, proiectul lui George Soros, americanul evreu de origine maghiară, s-a concretizat, cu consecințe dezastruoase pentru imaginea românilor în toată lumea, românii fiind asimilați astăzi de foarte mulți străini cu romii, iar România fiind percepută la nivel internațional ca 'Țara țiganilor"! Dacă privim la originea etnică a principalilor actori, ne-am putea gândi oare la faptul că exact asta s-a urmărit? Să nu uităm că l-am avut timp de 10 ani președinte pe Ion Iliescu, despre care Mădălin Voicu spunea că "are rădăcini țigănești"... Cam multe coincidențe!

Un articol de Victor Roncea

Introducerea cuvântului rom/rrom în loc de ţigan şi crearea ambiguităţii lexicale – mai ales la nivel internaţional – roma/roman cu limba romaniromanes/romaneste, cu o concluzie „firească“ – România egal ţara romilor, a fost aplicată românilor imediat după 1990, în cadrul unui program complex dezvoltat de Fundaţia Sörös, cu sprijinul unor membri trecători ai Guvernelor de la Bucureşti. 

O primă dispută a fost legată de cuvântul „romi“ – cu un singur „r“ -, românii fiind prostiţi apoi că acesta va fi înlocuit cu „rromi“, o altă formulă care doar a sporit debandada lexicală. Este de amintit că în anii 1995 limba cu care Sörös vroia să înlocuiască oficial ţigăneasca primise numele de „romalli“, formă care nici nu se putea declina şi care a fost înlocuită ulterior cu „romani“ şi varianta „rromani“. Apoi, pentru a se apropia de scopurile reale, a fost inventat numele de „romanes“.

Confuzia este generală, inclusiv la nivelele academice şi, mai ales, ale autorităţilor din ţările afectate de valul de imigraţie şi/sau infracţionalitate ţigănească: rom/roma/român cu limba romanes/româneşte, comunitatea Romă cu ţara… România.

Apoi, cu concursul direct al lui Petre Roman, pe atunci ministru de Externe, s-a realizat oficializarea în cadrul instituţiilor de stat a denumirilor rom/rrom/român, cu titlu obligatoriu, deşi la nivel european avem doar simple recomandări în acest sens, venite din partea Consiliului Europei şi nu a Uniunii Europene.
În acelaşi timp, confuzia rom-român pe plan european a dus până la situaţii ridicole. Astfel, o delegaţie oficială a fost împiedicată să intre într-un stat UE, înainte de aderare, pentru că pe paşaport prescurtarea ţării noastre era ROM. Acest fapt l-a determinat în 2002 pe secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor de la acea dată, Ion Antonescu, să solicite primului-ministru schimbarea prescurtării, cel puţin în paşapoartele noastre, ceea ce s-a şi îndeplinit, de atunci aceasta fiind ROU, pe criteriul apartenenţei la spaţiul francofonic. Însă acest lucru nu se poate realiza în toate domeniile. În multe alte nomenclatoare străine prescurtarea fiind şi azi aceeaşi: ROM.

Iata cum de ceea ce eram noi acuzati – ca vrem sa asimilam tiganii – ni se intampla noua azi, la nivel european, prin intermediul mass media, care deja ne-a asimilat “romilor”.

Prezentăm mai jos Memorandumul care a făcut ca această confuzie să se perpetueze până la identificarea românilor cu romii, indiferent dacă aceştia provin din Rusia, Bulgaria, Ungaria sau fosta Iugoslavie.

Memorandumul prin care Petre Roman a transformat românii în romi pe plan internaţional

„Ministerul Afacerilor Externe al României
Nr. D2 / 1094 29.02.2000
Domnului Mugur Isărescu,
Prim-ministru al Guvernului României
Memorandum

De la: Petre Roman, ministru de stat,
Ministrul Afacerilor Externe

Tema: Termenii folosiţi pentru denumirea etniei romilor/ţiganilor

În ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe a fost confruntat cu o veritabilă campanie declanşată de unele asociaţii de romi pentru reconsiderarea oficială a poziţiei sale în privinţa recomandării pe care a făcut-o prin Memorandumul MAE nr. H03/169, din 31 ianuarie 1995, către primul-ministru, pentru utilizarea, în documentele oficiale, a termenului de «ţigan» în detrimentul celui de «rom», care de-abia începuse să se impună.

Preocuparea pentru acest Memorandum a fost manifestată şi de mediile internaţionale. Reprezentanţi ai Consiliului Europei, ai Înaltului Comisar al OSCE pentru Minorităţi Naţionale, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale internaţionale militante pentru drepturile omului au făcut referire, în discuţiile lor cu autorităţile române, la acest document. (…)

Având în vedere cele de mai sus, propunem folosirea, cu precădere, a termenului rrom în corespondenţa MAE, în paralel cu formulele alternative menţionate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) în corespondenţă cu organizaţiile internaţionale care le utilizează.
Această propunere:

- răspunde presiunii exercitate de majoritatea asociaţiilor romilor din România pentru anularea Memorandumului – H(03)169/1995, contribuind la «stingerea» unui conflict artificial şi, mai mult, la construirea unor relaţii, pe baze parteneriale, cu ONG-urile care reprezintă această comunitate etnică;

- este rezultatul consultărilor dintre MAE şi o serie de specialişti în domeniu, organizaţii internaţionale (Consiliul Europei şi OSCE), instituţii naţionale (Departamentul pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Avocatul Poporului) şi asociaţii ale rromilor.

Semnat: Petre Roman
Ministrul de Externe al României“.

Sursa: http://roncea.ro/2010/09/12/in-atentia-presedintelui-traian-basescu-cum-au-devenit-romanii-romi-in-romania-memorandumul-prin-care-petre-roman-a-oficializat-%E2%80%9Crom-anizarea%E2%80%9D-tiganilor-la-consiliul-europei-georg/

Nota mea: cu atât mai mult se impune crearea contextului pentru schimbarea numelui țării noastre din România în Dacia sau în GetoDacia!  

Iată cum sunt prezentați românii într-un clip muzical spaniol... O batjocură totală! Mulțumim Petre Roman, Mulțumim Ion Iliescu, Mulțumim George Soros. V-ați făcut bine treaba!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Ce parere aveti de urmatoarea stire: http://www.cristoiublog.ro/tiganii-erau-romi-inca-din-1924/. Vi se pare credibila sau nu?

Anonim spunea...

Petre Roman a făcut o crimă împotriva poporului Român, defăimarea asta nu se pedepsește? Sunt convinsa ca a luat bani grei de la tigani. Eu credeam că Năstase a făcut mizeria asta.

Anonim spunea...

ce rusine....Anonim spunea...

Cea mai buna optiune care ar fi-schimbarea numelui tarii-suntem daci,deci cel mai normal ar fi ca tara noastra sa se numeasca Dacia!

Unknown spunea...

Solutia e: ak 47

Anonim spunea...

Televiziunile si asa zisii "ziaristi" il tot invita pe acest Petre Roman ca sa "discute" problemele si politica Romaniei !Atunci,noi,ce mai vrem ???

Anonim spunea...

Petitie: "Schimbarea denumirii tiganilor din ROM/ROMA/ROMANI in TIGANI sau DOMI/DOM"

"in ultimele 2 - 3 decenii, organizatiile tiganilor din diverse tari si organizatii internationale in principal conduse de reteaua SOROS OPEN NETWORK au militat pentru acordarea unor drepturi politice si culturale. In acest context s-a incercat si impunerea denumirii de rom in diverse documente, existand unele indicatii ale UE in ce priveste folosirea acestei denumiri. Strigator la cer este ca denumirea nu are nici o baza istorica, tiganii nu au fost purtat niciodata de-a lungul istoriei acest etnonim si provine din cuvantul "DOM", care pe limba originara a tiganilor inseamna "om".

Prin denaturare,(voita) "dom" s-a transformat in "rom" cu "r" accentuat, apoi din rom s-a trasformat in roma in romani si in romanies. S-a ajuns pana intr-acolo incat tiganii sa aibe numele identic cu al romanilor si in romana si in engleza romani cu romani si romanies cu romanians (romani fiind tiganii - romani fiind noi ---- doar ca "a" nu exista in engleza iar la o un simpla cautare pe google a cuvantului romani se vor afisa linkuri cu tigani) practic denumirile sunt identice."

http://www.petitieonline.net/petitie/schimbarea_denumirii_tiganilor_din_rom_roma_romani_in_tigani_sau_domi_dom-p35790052.html

Anonim spunea...

Am ajuns sa ne schimbam numele natiei pentru cativa agenti straini! Mata Hari era mica pe langa astia si asta e cea mai reusita operatiune de denigrare din istoria spionajului modern! Petrica care a recunoscut ca a facut spionaj pentru KGB cand era agent al Securitatii la fel ca ofiterul Setu de la DIA impuscat de legionari la Berna la a carui inlocuire facuta de unchiul sau a iesit cu un protest al ofiterilor care au refuzat sa mearga in Berna .

Anonim spunea...

VOR PLATI, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VA AVEA LOC ACEL PROCES, CA LA NURNBERG.

________________________________


Dumnezeu să-l odihnească pe Szobi Cseh !

Anonim spunea...

Nimic nu s-ar fi intamplat daca noi romanii am fi fost vigilenti la politicienii care ne conduceau,dar fiecare dintre noi s-a multumit cu propriile lui furtisaguri si nu l-a mai interesat ce fac stapanii lui,presa pentru un pumn de arginti a pus botul si cu concursul nemijlocit si interesat al vecinilor am ajuns in pragul unui colaps economic,demografic,cultural,national,toti ,dar abolut toti politicienii de dupa 22.12.1989 au tradat cauza nationala a neamului romanesc si al Romaniei,crima aceasta este imprescriptibila si clipa in care vor trebui sa dea socoteala va veni cat de curand,priviti la nenorocirile din intreaga lume care crede ca omul poate trai fara DUMNEZEU,satana isi face cu meserie treaba,perverteste si prapadeste sufletele oamenilor.

un pic anonim spunea...

Operatiune tipica. Cine a propagat-o? Printr-o reactie disproportionata la anumite infractiuni ale tiganilor si generarea unui curent de opinie in masa, inclusiv demonstratii de strada? Unii din Roma! Primarul Romei era...care in tinerete facea...
Mai sapati si voi,totul este pe net.

Anonim spunea...

Din păcate, cât de mult mi-ar plăcea să revenim la numele nostru adevărat - Daci și la numele țării - Dacia, cred că nu se va întâmpla niciodată.
Din cauză că automobilul Dacia este și va fi multă vreme asoociat cu un statut social discutabil, nimeni nu va voi să se numească așa. Generațiile moderne fac asociații cu lucruri comune cunoscute de ei, și anume cu automobilul Dacia, devenit aproape eponim.