miercuri, 27 august 2014

Dezvăluire: telefonul tău poate fi spionat foarte uşor oriunde în lume! Iată cum (INFOGRAFIC)


Producătorii de dispozitive electronice de supraveghere oferă guvernelor din întreaga lume posibilitatea de a localiza foarte uşor orice persoană care deţine un telefon mobil, indiferent unde s-ar afla persoana vizată, scrie The Washington Post.

Sistemul de supraveghere funcţionează prin caracteristicile tehnice esenţiale ale telefoanelor mobile: acestea actualizează la fiecare secundă locaţiile abonaţilor. Iar servicii de informaţii colectează datele, elaborând hărţi cu deplasările persoanelor, conform unor specialişti în sisteme de monitorizare.

Cele mai puternice servicii de spionaj din lume, precum Agenţia americană pentru Securitatea Naţională şi Serviciul guvernamental britanic de comunicaţii (GCHQ), au utilizat mult timp datele telefoanelor mobile pentru a monitoriza obiective.

Însă experţii avertizează că, în prezent, noile sisteme le permit şi guvernelor statelor mai puţin avansate să monitorizeze persoane din orice ţară, inclusiv din Statele Unite, foarte uşor şi foarte exact.

Deocamdată, nu se ştie ce guverne au achiziţionat astfel de dispozitive, însă un oficial din industria de profil a declarat pentru The Washington Post că zeci de ţări au achiziţionat astfel de tehnologii în ultimii ani.

"Orice mic dictator care are suficienţi bani pentru cumpărarea unui astfel de sistem poate spiona orice persoană, oriunde în lume. Iar aceasta este o problemă uriaşă", afirmă Eric King, directorul-adjunct al Privacy International, o organizaţie din Marea Britanie care militează pentru respectarea vieţii private.










Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13140206-dezvaluire-telefonul-tau-poate-fi-spionat-foarte-usor-oriunde-in-lume-iata-cum-infografic

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai...ne ramane sa comunicam telepatic...iar asta e o problema pentru Oculta,atunci cand oamenii de rand,indraznesc sa fie altfel...

Anonim spunea...

Probail ai vrut zici ceva, pentru ca n.am inteles nimic

Anonim spunea...

Toate la vremea lor...

D. Pavel spunea...

....etapa "primitive" pina la globalizare! de la asta pina la un cip implantat mai e doar o secunda cosmica...