vineri, 8 august 2014

TULBURĂTOR: Înregistrări VIDEO cu dezastrul produs în această săptămână de ruperea barajului iazului unei mine de aur din Canada. Proiectant comun cu cel de la Roșia Montană!


Nota mea introductivă: Deși au trecut 4 ZILE  de la dezastru, presa centrală din România aproape că nu a scos o vorbă despre acest eveniment catastrofal. Măi să fie!!! Nu or fi aflat, deși sunt cu ochii pe toate evenimentele externe, sau sunt plătiți să tacă? A, cred că știu: au luat atât de mulți bani pe publicitatea de la Roșia Montană Gold Corporation încât nu-și pot trăda clientul. În schimb, ne trădează pe noi! Tocmai de aceea, făceți-vă o misiune de onoare și responsabilitate din răspândirea acestor informații, ca să afle cât mai mulți!

Daniel Roxin

"Cunoașteți declarațiile legate de siguranța viitorului baraj al iazului de decantare de la Roșia Montană care va fi construit din arocamente la ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute”? La ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute” a fost construit și barajul iazului de decantare al exploatării de aur și cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. La începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august, ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbușit și cinci milioane de metri cubi de deșeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek și lacurile Quesnel și Polley, iar dezastrul se extinde.

Proiectanții barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această săptămână, au lucrat și pentru Gabriel Resources pentru barajul vizat la Roșia Montană!


Priviți, mai jos, înregistrările video ale dezastrului și reportajele realizate de jurnaliștii de la Global News. Și nu comparați întru totul cu barajul de la Roșia Montană. Barajul de la Roșia Montană va fi mult mai înalt într-o vale mult mai îngustă (implicit, cu o presiune pe baraj mult mai mare decât în cazul Polley). Mai mult, în zona imediat expusă riscului în avalul barajului de la Roșia Montană (localitățile Abrud, Roșia Montană – Gura Roșiei, Cărpiniș -, Câmpeni, Bistra, Lupșa, Baia de Arieș etc.) locuiesc aproximativ 20.000 de oameni, comparativ cu cele aproximativ 300 de gospodării din avalul barajului de a Muntele Polley."

Mihai Goțiu

Sursa:  http://romaniacurata.ro/tulburator-vezi-inregistrari-video-cu-dezastrul-produs-in-aceasta-saptamana-de-ruperea-barajului-iazului-de-decantare-de-la-o-mina-de-aur-si-cupru-din-canada-aviz-pentru-rosia-montana/



4 comentarii:

Vlad spunea...

Cand Dumnezeu bate, bate cu parul. Daca si El a scos parul, bine parca nu e.

un pic anonim spunea...

Platiti de Soros...nu este intamplator ca s-a indoit...
Cred ca stafida aia imbatrinita in rele se oftica ca nu a ras vreun oras cu otrava aia.E de filozofat un pic cum de ii tine Pamantul pe astia. Insemna ca inca mai un rol.

DanB spunea...

Înfiorător!
Sunt tare curios dacă au asigurare? Chiar dacă este în munte, asemenea tip de exploatare deschisă este un pericol imens!
Iar la Roșia Montană vor să distrugă și vestigii istorice de acum mii de ani!
Interesant, chiar extrem de interesant, în reportaj cineva vorbea ceva despre deversare "controlată" adică ce procesare de deseuri, otravă la ofertă dar doar în doze mici, să aibă zile să se obișnuiască!!?
Păi la cum se mișcă autoritățile în România parcă văd - Doamne ferește! - o deversare intenționat "accidentală", dezastru ecologic, mutați - pe banii statului - toți rezidenții, nu mai sunt probleme de creat locurile de muncă povestite, le creează doar pe hârtie, iar în loc de procesare deșeuri o să fie "deversări controlate"!??
Cum ziceam: Doamne ferește!
Oare nu greșim și noi o tură de alegeri măcar și punem unul/unii mai cu spinare?!
Măcar că nu ajunge acolo decât cine lucrează pentru America&Co. dar să țină minte că după el/ei nu trebuie să fie potopul, mai trebuie să rămână și oameni și locuri!

Anonim spunea...

Pentru ca sa nu se intample asa ceva DIN NOU la noi - Amintiti-*va de accidentul de la Baia Mare, trebuie legiferata obligativitatea transparentei tuturor contractelor incheiate de stat cu tertii. in plus...Sa ne fereasca Dumnezeu sa iasa Ponta presedinte