luni, 1 septembrie 2014

Ce mai rămâne ascuns? Satelitul WordView-3 transmite imagini atât de detaliate, încât publicarea lor este ilegală (GALERIE FOTO)


WordView-3, satelitul comercial extrem de puternic lansat în urmă cu 2 săptămâni, a început să transmită imagini. Acestea au o rezoluţie atât de înaltă, încât în ele se văd literalmente parbrizele maşinilor. Pentru ca imaginile să poată fi publicate, calitatea lor a trebuit redusă, deoarece legea nu permite publicarea unor imagini cu un asemenea grad de detaliu.


Satelitul „vede” cu o precizie de 30 de cm, suficientă pentru a distinge un vrej de tomate de un tufiş oarecare şi pentru a deosebi între ele tipurile de maşini. 

„Putem spune dacă e vorba despre o camionetă, un SUV sau o maşină obişnuită”, a spus, înainte de lansare, Kumar Navulur, director în cadrul DigitalGlobe, compania care operează satelitul.

Primele imagini publicate înfăţişează un aeroport din Madrid şi împrejurimile acestuia; în imagini sunt vizibile nu numai avioane, ci şi cărucioarele de bagaje. În împrejurimi, pot fi clar văzute şi numărate piscinele, maşinile, chiar şi copacii. 


Pentru a putea da publicităţii imaginile, DigitalGlobe a trebuit să le modifice, reducându-le rezoluţia, deoarece, din luna iunie, a devenit ilegal ca firmele să publice imagini cu rezoluţia mai mare de 40 cm. 

Anul viitor va fi permisă şi publicarea unor imagini mai detaliate, cu rezoluţia de 25 cm.


Sursa:http://www.descopera.ro/dnews/13169880-ce-mai-ramane-ascuns-satelitul-wordview-3-transmite-imagini-atat-de-detaliate-incat-publicarea-lor-este-ilegala-galerie-foto

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ce mai ramane ascuns?
Bogatia si Frumusetea Spiritului Divin din Om!
Asta ei nu pot vedea...deoarece n-au descoperit-o in ei insisi!

eagleman.Paul spunea...

Anonimule, frumos scris, poetic dar adevarat.

Anonim spunea...

Aleluia

INGINERUL spunea...

Au mai ramas frumuseţea si prostia! Dar cum prima e trecătoare....

Anonim spunea...

Pai ia sa faca niste poze si pe la granita Ucraina - Rusia, prin orasele ocupate de rebeli - sa vedem mai precis care e situatia.