vineri, 12 septembrie 2014

Cum ne bagă pe gât Mark Gitenstein și SUA fracturarea hidraulică, cu complicitatea nemernicilor care ne conduc țara!!!


Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite la București, recunoaște, într-o declarație acordată publicației americane Mother Jones, că a intervenit pe lângă guvernul de la București pentru a debloca procesul de concesionare de perimetre de explorare de gaze de șist către compania americană de petrol și gaze Chevron.

Declarația face parte dintr-un articol intitulat “Cum a vândut Hillary Clinton fracturarea hidraulică în întreaga lume“, articol care prezintă modul în care, în mandatul de secretar de stat al lui Clinton, Departamentul de Stat al SUA a colaborat îndeaproape cu mari companii energetice americane pentru a promova dezvoltarea de zăcăminte de gaze de șist prin fracturare hidraulică la nivel global.

“Potrivit declarațiilor, telegramelor diplomatice și altor documente obținute de Mother Jones, în cadrul programului derulat de către Departamentul de Stat, oficiali americani, unii dintre ei având legături strânse cu industria energetică, au ajutat companii petroliere americane să obțină concesiuni de gaze de șist extrem de profitabile în străinătate, stârnind îndoieli cu privire la adevăratele interese servite de către respectivul program”, scrie publicația citată.

În articol, în care sunt prezentate demersurile de lobby și advocacy pentru dezvoltarea gazelor de șist purtate de americani în mai multe state din Europa, cum ar fi Polonia, Bulgaria sau România, dar și la Comisia Europeană, se afirmă că, în unele cazuri, Departamentul de Stat s-a implicat direct în negocierea acordurilor petroliere dintre guvernele respective și companiile americane.

Astfel, potrivit sursei citate, Mark Gitenstein, în postura sa de ambasador al SUA la București, s-a întâlnit cu directori ai Chevron și cu oficiali români, pentru a-i presa pe cei din urmă să concesioneze către Chevron perimetre de explorare pentru gaze de sist.

Sursa: wwww.farafracturare.ro

9 comentarii:

Anonim spunea...

Daca imi permiteti, as vrea sa spicuiesc din articolul original, de pe energyreport:
“Românii stăteau cu perimetrele și nu făceau nimic, iar cei de la Chevron erau nemulțumiți. Așa că am intervenit. Este ceea ce fac ambasadorii în mod tradițional în numele companiilor americane, a declarat Gitenstein pentru Mother Jones.
Si: „Oficiali ai SUA speculează că și Rusia are un rol în cristalizarea protestelor împotriva exploatării de gaze de șist prin fracturare hidraulică în regiune. (…) Din motive evidente, rușii nu vor ca aici să se exploateze gaze de șist", spune Mark Gitenstein.

Si: În martie 2011, Agenția Națională pentru Resurse Minerale a semnat cu Chevron trei acorduri petroliere, pentru perimetrele Adamclisi, Costinești și Vama Veche, acorduri aprobate prin hotărâri de Guvern după exact un an.

Monumental. Croitorasii cei viteji, ai lor si ai nostri, cum s-au gandit ei la noi, ca nu faceam ceva cu perimetrele. Adica cu litoralul din sud, cu fluviul subteran ce traverseaza Dobrogea, cu tinuturile pline de istorie veche, nestudiata inca. Atata ca Dobrogea de sud nu e chiar atat de lipsita de aparare cum li se pare multora. Cum scrie pe o metopa, acum 2000 de ani, la Adamclisi, mii de nechemati au murit de moarte naprasnica. Atunci cand au incercat sa sape la adancimea unei coloane, adica la 40 de metri, nu mai adanc.

Anonim spunea...

Nu ne baga pe gat...Ne dau pur si simplu ....._UiE.

Anonim spunea...

vite bolnave grabite sa pupe cururi dolofane de stapani, tara are destul gaz in platforma maritima si in Podisul Transilvaniei, nu avea nevoie de exploatarea prin fracturare

Anonim spunea...

AMBASADA USA SE AMESTECA IN TREBURILE INTERNE ALE ROMANIEI PENTRU CA PENTRU USA ROMANIA ESTE O COLONIE, ASA CUM A FOST SI PENTRU URSS INAINTE DE 1989!!

Anonim spunea...

Imi pare rau de dvs. dar nu e vorba de gaze ci de a depozita deseuri radioactive de care americanii nu stiu cum sa scape.Le depoziteaza sub pamantul prostilor pe care astfel ii ucid pe termen lung.Pentru un dolar de astazi se plateste cu viata maine.Ne meritam soarta ca stam ca tampitii in case si nu iesim sa-i oprim pe tradatori.Pa!

Marius Dalacu spunea...

Cum oprim asta? Pana la urma este țara noastră!

in spiritul adevarului spunea...

anonim de la h 08: 36, spui tampenii, ba mai si strigi, sub Ceausescu, oricat de putin l-am iubit, România era independenta si insemna ceva. Asta spun TOATE documentele. Procesul de derusificare a fost inceput sub Gheorghiu-Dej, sub domnia caruia a fost terminată floarea intelectualitatii românesti.

Nu avem nevoie de prosti, prostii ne slabesc, ne fac vulnerabili.

Anonim spunea...

SUA nu ar reusi sa faca nimic daca marii sau mai degraba foarte micii nostri conducatori nu ar fi 'profund corupti' ca sa il citam pe unul din ei. Sunt mai multe tari europene care au rezistat presiunilor, Bulgaria, Franta. Germania nu va da curs niciodata unui asemenea proiect in ciuda pozitiei ambigue. Conducatorilor de acolo le pasa de mediu si de poporul pe care il conduc. Problema sunt 'pastorii' nostri 'cei rai'. Numai conducatori de tipul celor din lumea a treia sunt dispusi sa isi vanda tara care nu le apartine si sa fie complici in proiecte sinucigase.

Ciobanul de la oi spunea...

Excedentul Romaniei in ceea ce priveste energia electrica depaseseste cu mult cerinta interna actuala, datorita faptului ca nu au cerinta interna la industria disparata si concomitent cu cresterea pretului de Kwatt pe hora la consumul rezidential, au facut ca lumea sa consume mult mai putin.
Sa spunem ca totul se face in interesul vadit de a fracura inutil zone importante din agricultura romaneasca si desfiintarea poate a una dintre singurele resurse de independenta economica fata de strucurile internationale puse in practica de guvernul nostru actual.
Deci sunt convins ca aceste manevre mediatice cu programul de independenta energetica fata de diminuarea gazului cu 5% de la rusi face posibila discutabila fractare care ar putea avea o credibilitate in fata populatiei prostite.
In nici-un caz, guvernul nu doreste sa promoveze ideea utilizari eficiente a energiei prin vanzarea de produse casnice de inalta eficacitate si a introducerii de motoare generatoare de tip Sterling care nu se cunosc pe piata. Ar exista posibilitatea dezvoltarii motorului magnetic ce pot duce la independenta energetica la nivelul tuturor, dar nu exista vointa de implementare a acestor energii nonconventionale din simplul fapt ca controlul faimoasei guvernante, fie corporativa, fie a NOM-ului, nu sunt mediatizate ca lumea sa nu aiba aceasta putere individuala a cetateanului.