sâmbătă, 20 septembrie 2014

Dacă Ungaria e un cal troian al Rusiei în NATO, György Friedman de la Stratfor e doar un măgar. Ungurii vor vedea autonomie în România când îşi vor vedea ceafa




György Friedman, maghiarul-american plecat, ca si György Soros, dintr-un ghettou evreiesc al Budapestei, a ajuns mare. A devenit, şi el, George, a crescut şi s-a bucurat de toleranţa americanilor studiindu-l pe Marx şi acum, la bătrâneţe, s-a gândit să înfiinţeze o afacere de familie, cu soţia sa, Meredith, la piua a doua: a fondat o “agenţie privată de intelligence” – Stratfor Inc – unde, după ce a creat o platformă bazată pe analize credibile, a început să emită opinii. Păreri personale.

Pentru asta era suficient însă să-şi facă un blog gratuit, ca Vladimir Tismăneanu, de exemplu, alt fost marxist în prezent mare părerolog. Ce-i mai uneşte pe cei doi, cu excepţia sângelui şi a părerologiei? 

Amândoi şi-au dat tezele de şcoleri studioşi, unul în “temniţa românească” din Cartierul Roşu, altul pe tărâmul libertăţii, pe acelaşi subiect: Şcoala de la Franfurt. Adică comunism cu mască umană. 

Ajunşi capitalişti, acum, când vin în fostele teritorii ocupate de fraţii şi taţii lor marxişti, sunt primiţi ca nişte omuleţi verzi (mai precis roş-verzi) de către şefii de trib băştinaş şi vracii locali. Li se deschid porţile la Palat de Băsescu (Tismăneanu şi Friedman), apoi şi de Geoană, lui Friedman, la Aspenul de Sinaia, cât şi de mizericordiosul Isarescu, care îl găzduieşte pe “american” la Banca Naţională, cu un Ponta plasat la picioarele lui, sponsorizările pentru masă, casă şi peşcash-ul de buzunar fiind asigurate de Unicredit Tiriac Bank şi Eximbank, bancă de stat (!).

Sincer, n-am înţeles pentru ce merite a fost primit Friedman la Cotroceni, pe banii şi timpul meu, ţinând cont că preşedintele e angajatul nostru, al boborului, la fel ca şi portarul de la Palat. Păi ce, când se duce didamai analistul CTP la plaja în Maiami îi pune Obama covor roşu la yacht-ul împrumutat de la Chirieac? Nici măcar maestrul Cristoiu n-a fost primit, în Iran, de Ahmadinejad, deşi a bătut toate moscheile!…

La BNR, Friedman este urcat pe strapontină doar ca să ne scuipe mai bine în cap, afirmând apoi că dacă e cineva care va trăda NATO şi americanii acea ţară e aproape sigur România. Aplauze prelungite, mutre lungite…

Acum, Gyuri-ul de Potomac ne mai trânteşte una: că referendumul din Scoţia oferă prilejul să se facă dreptate şi Ungariei, biata de ea, furată prin Trianon. Porcăria asta Friedman o vinde în America cu titlu de “analiză geopolitică”. Adică îi minte cu nesaţ pe cei care l-au primit si l-au hrănit în casa lor, pentru cei care i-au trimis la moarte o mare parte din consângeni, sau i-au executat în mod bestial rudele mai sărace, cum ar fi cele din Transilvania – “pământ unguresc”. Nu ştiu cum se numeşte complexul ăsta de care suferă Friedman. Holocaust-sado-maso?

Noroc însă că Friedman nu e singurul analist din satul ală de peste Ocean, cum, pe cealaltă faţă a monedei, nici Tismăneanu nu e ultimul nomenklaturist de Primăverii. Iata, directorul executiv al unui adevarat Institut de Cercetări al SUA în probleme de Politică Externe, John R. Haines, nu numai că afirmă dar si explică academic, cu citate si trimiteri către date si fapte, de ce Ungaria este calul troian al Rusiei în NATO.

Interesant de observat că, din România, s-au auzit până acum doar două-trei păreri ferme contra aserţiunilor lui Friedman: deputatul Bogdan Diaconu, fondatorul Partidului România Unită, într-un editorial cu nerv din Adevărul în care face referire la hoţiile şi crimele dictatorului sângeros Miklos Horthy, şi profesorul Larry Watts, care, ca american, l-a taxat fără vreo jenă într-o conferinţă publică de specialitate susţinută la Institutul Bancar Român. “Abordarea lui, că Horthy şi Orban au făcut lucrurile pe care le-au făcut doar forţaţi de împrejurări, este eronată“, declara Watts despre Friedman. Romania este “o ţară considerată inamică de partea cu care el e înrudit. Aşa că [românii] devin şi inamicii lui”, afirma autorul best-sell-urilor “Fereşte-mă, Doamne de prieteni” şi “Cei dintâi vor fi cei din urmă” despre fondatorul Stratfor.

Afirmaţiile lui Friedman, care sugera României că e cazul să abandoneze structurile europene, l-au facut şi pe cunoscutul comentator de politică internaţionala Corneliu Vlad să se întrebe, cu o ironie fină, care ar fi soluţia pentru România: “CSI? Organizaţia Statelor de la Shanghai? Că în BRICS sau în Uniunea Africană încă nu avem şanse”…

Iată, însă, întâmplarea face ca chiar zilele acestea “predicţia” lui Friedman că România va merge pe mâna Rusiei să se facă praf şi pulbere. În timp ce Moscova a alocat peste 10 miliarde de euro (ati citit bine) Budapestei, pentru centrala nucleară de la Paks, României… i-a taiat gazul! (Haoleu, da’ unde sunt ecologiştii să sară cu tocurile lui Mircea Toma pe ungurii atomici?) Ce mai, Friedman îşi merită titlul de mare prezicător şi cititor in mărgeluţele de sticlă pe care le vâtură pe la nasul prostovanilor…

Acum, ce ne mai prezice vraciul Stratfor? Ca, cică, “efectele referendumului din Scoţia vor fi mondiale, în cazul în care alegătorii decid să iasă din Regatul Unit” potrivit Adevărul. „Mai spre est, Tratatul de la Trianon a dat României şi Cehoslovaciei porţiuni ample din Ungaria, cu tot cu ungurii care trăiau acolo. De ce ungurii care trăiesc în aceste teritorii n-ar avea dreptul să se realipească Ungariei?”, se întreabă George Friedman. Efectul de domino al unui eventual rezultat pro-independenţă la referendumul din Scoţia nu va putea fi stăpânit şi va depăşi categoric graniţele Europei, crede fondatorul Stratfor, conform sursei citate.

Eu, unul, cred că ungurii vor dobândi autonomie în stil “domino” în România cam când îşi vor vedea ceafa. Rând pe rând, ca la domino… Până atunci însă, “prezicătorul” lor ar trebui să-şi pună un mare “P” în dreptul analizelor lui preţioase. Poate chiar două: Publicitate şi Propagandă.

Victor Roncea

5 comentarii:

Anonim spunea...

Derbedei care au ajuns sa faca bani prin cele mai veroase mijloce, dupa ce in tinerete au turnat pentru nazisti si apoi, din cate se spune de cei documentati, pentru comunisti. In ajunul Trianonului, populatia Transilvaniei era intr-o proportie covarsitoare romaneasca, 64%, asa a fost intotdeauna, evreii si sasii reprezentau cam 9%, despre dreptul istoric ce sa mai vorbim.

Anonim spunea...

Sionistii ,nu sunt un popor,un neam, sunt un concept grefat pe o populatie multietnica evreeasca raspandita ca pulberea peste tot globul si ei sunt de fapt o stare in sine,stapani ai banilor care vor pentru prima data in istoria lumii ajutati de iluzia numita generic bani, cu care poti vinde si cumpara absolut totul ,minte ,inima ,suflet,trup,constiinta sa devina stapanii absoluti ai planetei ,ai sistemului solar ,ai galaxiei ,ai unversului ,iar noi ceilalti sclavii lor eterni.Sionisti sunt de fapt totii manuitorii banilor ,toti cei care cred ca pot manipula miliarde de prosti , uniti in jurul serviciilor secrete care in decursul mileniilor au pus sus sau jos regi si imparati,papusi in mainile lor.Cineva a spus nu demult ca de fapt al treilea razboi mondial este al acestor bastarzi ai satanei impotriva proprilor popoare.Decat sa castige ei mai bine va arde Dumnezeu acest surogat de lume .Lumea va pieri in foc,absolut toti vor pieri chiar si ei stapanii banilor.Ar mai fi o sansa ca noi oamenii sa ne trezim si sa vrem sa fim prezenti in eternitatea clipei.Dumnezeu va mai incerca o data dupa distrugerea acestei lumi lipsite de inima sa faca o alta lume,cine stie poate de data accea Ii va reusi.Nu simtiti ca , parca TIMPUL a stat ?Ceva pluteste ca un abur otravitor in jurul lumii,ceasul ultimei bombe puse in inima omenirii, a fost anclasat.Erele sunt acum la mana secundelor.Cine se va trezi pentru ca sa opreasca ceasul?

un pic anonim spunea...

Doamne ce viziuni apocaliptice au unii. Nene, stop. Nu arde nimic. Pe de alta parte faci o blasfemie. Cum adica de data aceea Ii va reusi?
Ai libertatea sa alegi! iti este de ajuns sa reusesti! Si nu numai tu!Toti!
In topic: dupa parerea mea Ungaria este calul troian, Orban Viktor aia a calului si Gyorgy pielea ei...Ptiu, ce suburban !

Anonim spunea...

Eu

Anonim spunea...

Daragii mei ,eu ca evreu roman ,cunoscator al problemei din interior as dori sa atrag atentia asupra faptului ca nu numai evreii din Ungaria organizeaza dezmembrarea statului roman ci cei mai virulenti organizatori sint crypto evreii romani .Pe scurt toti liderii politici ai Romaniei sint crypto evrei ..Basescu ,Isarescu .Ungureanu ,Ponta ,Predoiu , Diaconescu ,Vadim ,Calin Georgescu ,Funar ,Udrea si multi altii .Sionismul a facut metastaze in Romania . Daca ii maziliti pe astia romanii vor supravietui daca nu ,nu cred .