luni, 15 septembrie 2014

Grupul Bilderberg vrea să privatizeze apa. SCANDAL mondial.Noua ordine mondială impusă de Grupul Bilderderg a vizat până de curând privatizarea apei. În viziunea megalomană a Grupului, apa reprezintă un bun care trebuie exploatat pentru a obţine profit, cu toate că Organizaţia Naţiunilor Unite a menţionat apa ca un bun public. Oamenii din mai multe colţuri ale lumii au început să se revolte. Din Portugalia, până în Germania, India şi SUA. Speriaţi de o posibilă escaladare la nivel planetar a acestui scandal, autorităţile de la Bruxelles au bătut în retragere. Deocamdată.
 
Comisia Europeană a retras sectorul apei dintr-o propunere de lege europeană privind concesiunile. Motivul îl constituie temerile legate de o eventuală privatizare, în special în Germania, unde acest sector este gestionat de municipalităţi. “De luni de zile există informaţii referitoare la încercarea Comisiei, de privatizare a apei prin propunerea sa privind concesiunile”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier. Cetăţenii germani, revoltaţi de decizia de privatizare a sectorului apei au strâns aproape un milion de semnături pentru petiţia “Apa este un drept al omului” în cadrul “Iniţiativei cetăţenilor europeni”. Petiţia a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona şi permite unui număr de cel puţin 1.000.000 de cetăţeni ai UE să prezinte Comisiei Europene o propunere în vederea modificării legislaţiei europene într-un anumit domeniu.


Petiţia cere ca instituţiile europene şi statele membre să fie obligate să se asigure că toţi oamenii au dreptul la apă şi canalizare şi că alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu facă obiectul normelor pieţei interne, iar serviciile de apă să fie excluse de la privatizare. “Este de datoria noastră să ţinem cont de îngrijorările exprimate de un număr atât de mare de oameni. Astfel, cea mai bună soluţie pare a fi eliminarea apei din domeniul de aplicare a directivei privind concesiunile”, a afirmat comisarul european Michel Barnier.

Speriat de amploarea iniţiativei cetăţeneşti europene, comisarul european a fost obligat să facă un pas în spate, deşi înainte era un susţinător înfocat al acestei măsuri. Eurodeputata ecologistă germană Heidi Ruhle a spus că legea privind concesiunile era o formă de presiune asupra statelor naţionale, astfel încât apa lor să devină un bun privatizabil ca orice marfă şi scos la vânzare. Interesul comisarului Michel Barnier a ieşit la iveală o dată cu informaţiile privind aşa-numita “troikă” (formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) care a cerut explicit guvernelor Greciei şi Portugaliei să privatizeze companiile de apă. Organizaţiile non-guvernamentale din Europa au cerut într-o scrisoare eurocraţilor de la Comisia Europeană să explice de ce, prin presiunile făcute asupra guvernelor Greciei şi Portugaliei, au încălcat tratatul de aderare care le cerea să rămână neutri în ceea ce priveşte politica de privatizare. Multă vreme, Comisia nu a dat niciun răspuns.

Surse de la Bruxelles spun că există un lobby puternic al unor companii transnaţionale făcut asupra Comisiei Europene în vederea emiterii unei directive pentru concesiunea şi privatizarea bunurilor şi serviciilor publice care erau până acum considerate vitale pentru populaţie. Una dintre aceste companii este şi Nestle. Fostul ei preşedinte, austriacul Peter Brabeck-Letmathe, a stârnit un scandal internaţional acum câţiva ani prin declaraţiile şocante pe care le făcea în faţa presei. Letmathe afirma fără ocolişuri că apa este un bun ca oricare altul, că nu este un drept al omului şi, ca orice bun, trebuie privatizat.Peter Brabeck, CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public”

“Azi oamenii cred că tot ce vine din natură este bun. Asta reprezintă o mare schimbare deoarece destul de recent am învăţat că natura poate fi nemiloasă. Omul se află acum în poziţia în care să poate asigura o balanţă naturală, dar în pofida acestor lucruri avem şi o deviză… că tot ce provine din natură este bun. După 15 ani de mâncat produse modificate genetic în Statele Unite nu am întâlnit niciun caz de îmbolnăvire din cauza consumării lor în termenul de valabilitate şi totuşi în Europa suntem atât de speriaţi că ni s-ar putea întâmpla ceva şi asta este ipocrizie mai mult decât orice altceva. Apa este, desigur, cea mai importantă materie primă pe care o avem astăzi în întreaga lume. Este o întrebare dacă ar trebui să privatizăm rezerva de apă a populaţiei şi sunt opinii diferite legate de acest subiect. Este prima pe care eu o consider extremă şi este reprezentată de ONG-uri care ne bombardează cu mesaje prin care declară apa … un drept public. Asta înseamnă că orice fiinţă umană ar trebui să aibă acest drept, să aibă acces la apă, şi asta e o soluţie extremă. O a doua variantă este aceea că apa este considerată produs ca oricare altul şi ca orice alt produs ar trebui să aibă o valoare de piaţă. Personal, eu cred că este mai bine să dăm unui produs o valoare pentru a ştii cu toţii că el are o valoare şi atunci să luăm măsuri specifice pentru acea parte a populaţiei care nu are acces la apă şi aici sunt mai multe posibilităţi”, a declarat fostul CEO al Nestle.

Compania Nestle a declanşat mai multe scandaluri în lume. În Pakistan, unde a secătuit izvoarele subterane pentru a vinde marca sa de apă îmbuteliată, “Pure Life”. O poveste similară a avut loc în Nigeria, unde preţul unei singure sticle de apă îmbuteliată depăşeşte venitul zilnic al unui cetăţean nigerian. Nestle deţine sau arendează 50 de izvoare din întreaga Americă. Totodată, Nestle controlează o treime din piata internă pentru apă îmbuteliată din SUA. Un exemplu al problemelor pe care Nestle le cauzează este Colorado, unde 80% dintre cetăţenii oraşului Aurora se opuneau prezenţei companiei. Pe parcursul următorului deceniu, aceasta ar urma să extragă 2,5 miliarde de litri de apă din Raul Arkansas pentru a o vinde mai apoi sub marca “Arrowhead Springs”. Mai mult, sticlele din plastic ne-biodegradabil sunt poluanţi majori şi rămân toxice timp de un mileniu. Potrivit Watch Corporate, Nestle face un profit de 35 de miliarde de euro în fiecare an din vânzările de apă îmbuteliată la nivel mondial.

Sursa: ziuanews

15 comentarii:

Anonim spunea...

Mai devreme sau un pic mai tarziu vor "privatiza" nu numai apa ci si aerul pe care-l respiram....Deocamdata le "adorm" vigilenta celor care mai gandesc si protesteaza dar,dupa ce ne vor implanta micro-cipurile de urmarire si control total vor face ce vor "Ei" cu noi....Se apropie cu pasi repezi si mari era Sclaviei Absolute...

Anonim spunea...

cumva, intr-un fel sau altul, s-a ajuns in punctul in care poporul german apara civilizatia Europei, oricat ar aparea de paradoxal. Sa speram ca va gasi intelepciunea de a nu risca o apropiere de Rusia pana acolo incat sa dauneze altor state din Uniune si sa rupa echilibrul, oricum precar.

Anonim spunea...

Cat timp lipsa de apa potabila in tarile din lumea a 3-a exista, privatizarea apei va fi mai greu de realizat. Totusi, pana atunci avem apa plata de vanzare la magazinu' din colt.

Anonim spunea...

suntem atat de multi si... Lapusneanu! ne vor lua tot! tot!

Anonim spunea...

Asta e principalul lor scop si prin exploatarea gazelor de sist: sa polueze apa din panza freatica si sa nu mai aiba oamenii acces la apa decat daca o cumpara.

Anonim spunea...

Cautati pe google SI vizionati un filmulet animat facut in 2011 .Se numeste RANGO .O sa va amuzati sau poate... nu ???

ile spunea...

de aceea si ploua asa de mult,sa le dea apa... sa se sature.multe catastrofe asteapta la rind si o sa le abata atentia de la apa

Anonim spunea...

Out of the European Union.

Iesirea din UE este solutia la orice.

Ciobanul de la oi spunea...

Ascultand ultimul episod Dan Diaconescu despre gazele de sist pe teritoriul tarii noastre recunosc ca sunt ingrozit de ceea ce ne pregatesc acesti dobitoci de guvernanti a lui Ponta si Bashinescu. Deci acest prapad in devenire cu ademenirea oamenilor cu bani pentru exploatarea terenurilor lor face ca sa distruga nu numai napa freatica asa cum gandeam, dar pamantul devine mai fluid asa incat se produc surpari asa cum s-a mai vazut in lume.
Apoi gazul polueaza apa care permanent o sa fie poluata si nu exista solutii de filtrare. Deci aici vine planul acestor marsavi care vor vinde apa noua.
Acest dezastru face ca natura, animalele si aerul sa fie poluat cu radonul degajat din acest procedeu.
Doamne fereste, asta este cel mai periculos act de otravire a populatiei constient facute, menite sa fie in detrimentul tuturor cetatenilor Romaniei . Prostia umana nu are limite frate. Aice va pun linkul si vreau sa dau un mesaj de solidaritate cu acest OM Dan Diaconescu care are curajul sa se opuna acestui proiect diabolic.
https://www.youtube.com/watch?v=-SXrennF0tc

Ciobanul de la oi spunea...

Daca nu se face ceva acum, noi nu mai avem tara, nici macar vechi daci nu va vor mai interesa atata timp cand nu vom gasi apa buna. Dand la o parte orisice interes personal de vanitate sau ultranationalism romanesc trebuie sa ne unim acum in ultimul ceas sa salvam ce avem si anume viata.
Probabil ca nu realizam cat de important este sa ne unim si sa constientizam si prostia conducatorilor locali care inghit momeala banului, ce nu-si pot imagina ca si ei vor fi afectati bogati sau saraci. Eu zic sa-i dam o sansa acestui OM, Dan Diaconescu, sa ne conduca spre salvare mai ales ca la luat ca patron pe Arsenie Boca.

Anonim spunea...

Predictii erau de mult, si nu numai gen "bomba", ca si atac energetic asupra dependentilor de stiri.
Ani buni, pe pagina principala Yahoo, in stanga, sub vreme, a stat un material emis de C.I.A., o predictie pe 50 de ani. Ma tot miram cum a aparut la liber asa o informatie, cum a fost pusa pe pagina aceea. Cine avea ochi de vazut, a vazut-o. Cine a avut putere financiara, sa poata cumpara pamant intr-o zona cu paraiase si izvoare, a facut-o. Eu una, degeaba am avut informatia, nu am avut si nu am putere financiara.

Un "Dorel" spunea...

No..era de asteptat..stiti [gandesc eu] ca in vremuri de mult apuse in Tarile Romanesti se platea acea "taxa pe fum"..Mai stiti [gandesc eu la fel] ca sunt o multime [deja[ de orase prin lume ,unde AERUL respirabil este "un lux" citeam amu ceva vreme ca [parca] prin China este un oras unde se vinde deja AER curat la DOZE..Mai stiti[iar gandesc eu] ca prin STATE sunt anumite zone unde NU AI DREPTUL sa iti faci rezerve de APA DE PLOAIE [nu este o gluma..cautati si o sa vedeti ..va crucitii ] In mod logic se va ajunge ca sa platim APA /Aerul ..si cam tot ce azi avem "de la natura"..Mai devreme sau mai tarziu.."ASTA ESTE VIITORL" Urat viitor ..dar....nu se vede o solutie azi..si chiar de ar fii ..cei "ce conduc" nu ne vor lasa fara sa platim..Pfui..Creed ca o noua perioada gen 1848 este singura solutie..si asta la nivel planetar de data asta..Of,of

un pic anonim spunea...

Nu le iese!

glad spunea...

ciobanul de la oi, behaie 9 oi tarcate, tata, daca vopsesti doua negre si cu celelate paispe albe, cate ai?
ps: nu aduna si magarul, ca e naiv tare

Anonim spunea...

Incet,incet se adevereste tot cea ce se spune la cartea cartilor.......Ne vor pune cipuri si ne vor manipula si ne vor hrani cu ce vor ei.Nu le-ar ajuta bunul Dumnezeu sa-si duca planurile la bun sfirsit.Sa nu uite acesti oameni ca la Dumnezeu nu merge fara dreptate,iar dreptatea lui este eterna.