luni, 29 septembrie 2014

Victor Ponta pledează pentru fracturarea hidraulică și gaze de șist, după ce a câștigat alegerile parlamentare împreună cu PSD pretinzând că este un opozant al acestei tehnologii


Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi la Houston cu reprezentanţii unor importante companii energetice. În discuție a fost și subiectul gazelor de șist.

„Situatia creata de conflictul din Ucraina a creat o teamă şi scopul vizitei mele a fost de a arăta că Romania este stabilă, că toate investiţiile sunt garantate și că de fapt ajută și țările din regiune să depindă cât mai puțin vulnerabile la presiunea Rusiei”, a spus el.


Întrebat despre problema gazelor de șist, Victor Ponta a răspuns: „Trebuie respectate standardele de mediu, dar în acelaşi timp trebuie să-ţi foloseşti resursele. România, ca şi Polonia şi ţările din apropierea Rusiei, a înţeles că dacă ai o resursă, trebuie sa o foloseşti”.

El a adăugat că Statele Unite sunt deja cel mai mare producator de gaze.

„Vă dați seama ce înseamnă asta pentru economia americană, pentru siguranța lor”, a adăugat el.
Victor Ponta a discutat cu reprezentanții companiilor energetice și despre redevențe.

„Noua lege este discutată în primul rând cu Banca Mondială, cu FMI, va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor. Acea obligație a statului român de a nu modifica sistemul redevențelor expiră pe 31 decmebrie 2014 și va oferi în primul rând predictibilitatea, adică cei ce vin sa investească știu foarte clar cum își recuperează banii și ce datorii au de plătit”, a spus el.


Nota mea: cu alte cuvinte le-a garantat americanilor că le va da undă verde pentru exploatarea gazelor de șist. Gogorița cu standardele de mediu care ar trebui respectate e praf în ochii proștilor pentru că fracturarea hidraulică nu oferă nicio garanție în direcția protecției mediului.

11 comentarii:

ciobanul spunea...

Joaca pe cartea americanilor, iar prin asta se vede ca suveranitatea romanilor depinde in intregime de acceptul americanilor sau rusilor.
Exact ca un caine care cere aprobarea stapanului de a fi luat in seama si eventual un os de ros.
NU e de mirare fiindca si Basescu a avut acelasi parcurs ducandu-se la Inalta Poarta sa cerseasca statutul de guvernator al colonie.
Acum nu trebuie sa mi-o luati in nume de rau pentru PSD@isti insa si voi faceti parte din gruparea oilor care asculta ptr un pic de americani.

Anonim spunea...

"El a adăugat că Statele Unite sunt deja cel mai mare producator de gaze."

De când concuram noi cu America? La ce concurăm? Ori autorul articolului original a spicuit din discursurile premierului ce a vrut.

Unknown spunea...

Maestrii papusari care trag sforile acestor marionete analfabete, agramate, goale pe interior isi fac meticulos treaba, atingandu'si intotdeauna scopurile, iar noi putem doar sa observam si sa constientizam asta. Paraziti infecti ce ne rod si corup tara, resursele si oamenii acesteia din interior...

Stima tie d'le Roxin pentru ca va investiti timpu' in a le arata adevaratele intentii acestor actori prosti de pe "micile ecrane", caci asta sunt in esenta, actori care dupa ce'si indeplinesc rolul si le ajunge nivelul de "hate" la maxim, sunt inlocuiti cu alti pioni care le continua treaba...

Va urmaresc cu mare drag si interes activitatile jurnalistice.

Sa aveti o zi minunata!

UNUTANU spunea...

PRIETENE, DACA I-MI DAI VOIE,VICTOR PONTA NU PLEDEAZA CACI NU-L DUCE MINTEA. CIOBANU ARE DREPTATE, VICTOR PONTA ESTE O MARIONETA CARE-SI DA IMPORTANTA SINGUR DEOARECE E IDIOTUL PERFECT.DACA CEI MARI SPUN FRAGMENTARE ,EL CE POATE SA FACA? SA APLAUDE CA UN VANZATOR DE TARA CE ESTE

Anonim spunea...

Au zilele numarate, dupa informatiile noastre asa-zisele partide vor zbura cat de curand in tandari, serviciile nationale de informatii, parchetul si alte structuri colaboreaza strans cu cele din USA, Italia, Germania, Elvetia etc.

mita, trafic de influenta, spalare de bani, asociere in vederea comiterii de infractiuni si multe altele

Anonim spunea...

Daca-i pui pe toti la cap, ca pestele de-acolo-ncepe, poate faci juma' de Om.

Anonim spunea...

Arestati toti impreuna cu Dragnea. E solutia morala pe care acest popor o merita.

Anonim spunea...

In realitate"pericolul"reprezentat de exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice este cu mult mai mic devcat se agita atatea ONG-uri finantate de Moscova tocmai pentru a speria Lumea si a ajuta Rusia sa detina un monopol al gazelor!Rusii platesc bani grei pentru aceste "proteste"si agitatii caci cea mai puternica arma a santajului lor contra Lumii civilizate o constituie tocmai nevoia de gaze!Nu mai sariti asa de sus si de revoltati inainte sa ganditi cui foloseste daca blocam extractia de gaze de sist mai ales ca metoda fracturarii hidraulice este cu mult mai curata decat forajul dupa titei!Acesta este cu mult mai non-ecologic si mai toxic decat a pompa apa sarata la peste 2000m sub pamant pentru a"sparge coconul"de sist si a elibera astfel gazul prins in acea punga bituminoasa.

Daniel Roxin spunea...

In realitate, Gabi, nu intelegi deloc ce inseamna fracturare hidraulica. Mai exact, apa aia sarata de care vorbesti tu este de fapt un compost din vreo 200 de susbstante toxice. Iar cand bagi milioane de metri cubi de astfel de substante in pamant risti sa poluezi iremediabil panza freatoca si solul. Si tot ca o informare, ca este evident ca iti scapa subiectul, rusii cauta la randul lor gaze de sist in Romania. In concluzie, a lupta impotriva unei tehnologii care poate provoca un dezastru ecologic, nu inseamna ca joci pe mana Moscovei. Punct!

ciobanul spunea...

Asadar ia uite ce spun PSD@isti de tara noastra, uitativa la minutul 53:20, adica daca e nevoie sa dea foc si la tara precum Nero a dat foc Romei pentru ca Victor Pnta sa fie presedinte, cata nesimtire in lupta la putere si la hartanul ce s-a ros la maxim. aici linkul http://www.stiripesurse.ro/deputat-psd-dam-foc-tarii-pentru-ca-ponta-sa-ajunga-presedinte-video/

Merxy King spunea...

Daniel Roxin, probabil Gabi nu-si va da seama de pericolele ce le implica fracturarea hidraulica numai in momentul in care i se va aprinde apa de la robinet...
Acum ceva timp nu intelegeam cand citisem un articol despre viitor, in care se specifica: apa potabila va fi foarte greu de gasit, de ce oare??