miercuri, 15 octombrie 2014

Cum comentati? În județele Harghita, Covasna și Mureș sunt aproximativ 60 de cetăți dacice. Ce drepturi de autonomie pot să invoce maghiarii aici?

Grafica - Gabriel Tora

Tema autonomiei așa-numitului ținut secuiesc, pusă permanent pe tapet, cu un tupeu nemărginit, de diverși lideri maghiari, trebuie demontată cu cât mai multe probe. 

Pe lângă faptul că secuii nu sunt maghiari, ci o populație maghiarizată forțat, care și-a pierdut identitatea proprie, dovezile materiale indică cu claritate că județele Harghita, Covasna și Mureș reprezintă zona cu CELE MAI MULTE CETĂȚI DACICE din întreaga țară - peste 60!!! Că românii nu știu de existența lor, este o altă problemă care arată atât incompetența unora, cât și ticăloșia altor indivizi care ocupă nemeritat posturi și funcții în Universități, Ministere și în Parlament.

În acest context, dublat de faptul că românii de astăzi sunt urmașii dacilor, apare cu atât mai absurdă orice pretenție de acest fel. 

Problema este că România este o țară sub ocupație. De aceea la nivel oficial nu se face o demonstrație clară a a faptului că românii au fost  aici, în Transilvania, înaintea ungurilor, așa după cum o recunosc chiar unii lideri maghiari din Evul Mediu.

De aceea un caraghios ca Lucian Boia își permite să spună că nu avem drepturi istorice în Transilvania și să nu fie luat la bani mărunți de nicio autoritate a statului român.

De aceea unii arheologi din Cluj (care au monopol de cercetare la cetățile dacice din Munții Orăștiei), dotați cu aparatură de scanare de mare performanță, nu descoperă mai nimic la cetățile dacice de atâția ani și uită să facă raportări pe CIMEC.

DE ACEEA trebuie să ne implicăm noi, cei care NU suntem subordonați sistemului și să aducem la lumină ADEVĂRUL! 

Trebuie să recunosc însă că avem o problemă - starea de adormire cronică a românilor, incapabili să reacționeze, incapabili să se unească, incapabili să facă lucruri concrete pentru viitorul acestui neam! Pentru mine este cu atât mai evident acest lucru, această nepăsare impardonabilă a celor din același neam cu mine, pentru că pot să verific permanent cum reacționează cei care pretind că ne susțin acțiunile. Și vă dau ultimul exemplu pe care îl am: Acum două zile am lansat pe internet noul meu film: COMORI ȘI LOCURI ENIGMATICE DIN ROMÂNIA. Din cei peste 170.000 de fani pe care îi am pe 6 pagini de Facebook, mai puțin de 1.000 au dat share, recomandâd filmul propriilor prieteni. Păi, dacă o muncă de două luni, care a scos la lumină lucruri cu adevărat interesante despre istoria veche a acestor meleaguri nu merită un simplu share, atunci e grav. Dar poate că, de fapt, românii nu merită să afle mai multe!!

Noi vom face, oricum, tot ce se poate. În rest, Dumnezeu cu mila!

Daniel Roxin

28 de comentarii:

Eurodacul spunea...

Chiar este nevoie sa comentam afirmatiile unor retardati care sunt absolut imposibil de realizat!? Mai repede ajungem in alta galaxie mergand pe jos.

Anonim spunea...

asa suntem noi delesatori pardon angaduitori cu toata lumea panaan momentul cand ajunge cutitul la os si sa nu nemiram ce reactii vom avea

Anonim spunea...

Nu deznădăjdui!

mihaela spunea...

Oamenii de la care asteptai sa aprecieze eforturile depuse chier si de-a lungul verii n-au Dumnezeu,dragoste de neam n-au nimic sau asa cum spuneai si tu au intrat intr-o adormire,nesimtire.Dureros este faptul ca vom plati nepasarea aceasta,lipsa de reactie la fapte abominabile.Felicitari pentru entuziasmul care te anima in continuare,sper sa o tii tot asa si sa reusesti sa ne bucuri cu reusitele tale pe care sa le imparti cu noi.Succes in continuare .Sunt convinsa ca la un moment dat,ales de Dumnezeu,vei reusi sa gasesti dovezi importante despre neamul nostru.Doamne ajuta.

ciobanul spunea...

Bine spus si bine de tras de urechi, fiindca sincer de cand ai postat chestia cu Facebook si Google am cam evitat sa mai intru pe aceste situri de socializare. Nici nu stiu cum sa-i fac sa se uite la Adevaruri despre Daci darami-te de ultimul documentar, mie rusine sincer de prieteni mei. Este frustrant, cat de greu le vina sa inteleaga de vaccinari, de suflet romanesc, de primejdia pierderi de identitate prin prosteala ce ni sa spus de vreo 65 de ani.
Trebuie sa avem rabdare si incredere in noi. Deci intrebarea vine "tu chiar crezi asta?"Raspund din toata fiinta mea. Imi doresc sa vad ziua cand copîilor din Romania li se vor preda limba getodaca.

Anonim spunea...

am remarcat si eu ca poporul nostru "doarme" .. parca exact de cand am adoptat noul imn national..

Anonim spunea...

Daca ma gandesc bine,multi sunt capabili sa reactioneze la ceea ce faceti domnule Roxin,iar mai putini sunt cei capabili sa actioneze prin acordarea si macar a unui sprijin financiar cat de mic,acolo,prin sms...problema noastra,e ca multi inca sunt intr-un fel,programati mental...iar aceasta deprogramare la nivel colectiv cat si individual,e una de durata,necesita rabdare...munca cu tine insuti pentru a-ti observa toate mastile care le porti pe fata,iar faptul de a le da jos,rand pe rand,presupune curajul de a actiona,pentru a afla cu adevarat cine esti de fapt...o intrebare cu adevarat importanta,atunci cand are loc trezirea unui om din iluzia a ceea ce crede el ca este.
Romanii au multe de invatat de la d-voastra,domnule Roxin...putini sunt cei care iau aminte la cuvintele de valoare scrise in cartile d-voastra publicate,la cuvintele rostite,dar si mai putini sunt cei care invata chiar si din tacerile d-voastra,din cuvintele nerostite si nescrise...
Eu,personal,am descoperit datorita d-voastra,ca pot fi persoane care afiseaza zambete false...pe care le poti crede adevarate...dar este doar efectul unei simple masti purtate...in schimb,privindu-va cu atentie,am descoperit ce inseamna cu adevarat sa oferi cuiva,un zambet autentic...un OM care zambeste din profunzimea fiintei,un zambet adresat deopotriva,tuturor semenilor sai,spre a le revela adevarul despre ei insisi....
Va multumesc!

Anonim spunea...

Imi pare rau ca traieste aceasta experienta de a fii printre cei putini.
Mai sunt si altii.Ai fost in vizita la Praid?ti se face rau cand citesti ca dreptul de a exploata sarea apartine secuilor si este un drept stramosesc al lor.


Anonim spunea...

O veste buna ar fi ca documentarul a fost recomandat si prin mailuri, nu toti au cont pe facebook. Dar ma pune pe ganduri tacerea celor care au vazut documentarul. Tacerea celor care va citesc articolele postate. Chiar asa ocupati suntem? Eu, din motive legate de familie, sunt nedormita si de cate doua zile si tot incerc sa citesc, sa procesez informatia, pentru ca pe site-urile dumneavoastra gasesc informatie care ma ajuta in calea pe care vreau sa merg. Bine, rau, comentez. Uneori sunt trasa de urechi pentru greselile gramaticale, alteori pentru saracia limbajului. Incercati sa legati doua fraze nedormiti, sa vedeti cum e. Aici ar trebui sa fie comentariile studentilor la istorie. Acestia ar trebui sa foloseasca aceste bloguri ca pe o sansa, ca pe o provocare. Ca exercitiu de organizare a informatiei si de scriere, mai tarziu acest exercitiu le va folosi in cariera. Au varianta de a posta anonim.
Tacem si tacem periculos, ii lasam pe altii sa faca jocurile, sa obtina ce vor. Vom ajunge sa privim la harta tarii si sa regretam paradisul pe care l-am pierdut, daca nu ne trezim.

Anonim spunea...

Nu au nici un drept, de altfel este o actiune concertata la nivel mondial si nu doar a lor si in plus cu concursul unor asa zisi istorici autohtoni de a discredita evidenta (se poate si asa ceva)primordialitatii noastre pe aceste teritorii precum si a faptului ca de aici au pornit si s-au format totate marile civilizatii antice. Cea mai veche scriere (Tartaria) cea mai veche civilizatie (Turdas), primii care au folosit calul si arcul, primii care au prelucrat fierul etc.

un DAC inca liber spunea...

POEZIE



Nori de ploaie se adună

Dinspre Cluj spre Odorhei.

Unii vor să ne impună

Să jucăm cum cântă ei.



Minţile au luat-o razna;

Umblă zvonul deşănţat

Că-n Harghita şi Covasna

Vor să facă "stat" în Stat !



S-a udat de lacrimi pragul;

În Cristuru e prăpăd!

Imnul românesc şi steagul

Nu se-aud şi nu se văd !



Crişul, Mureşul, Târnava

Poartă jalea în aval.

Nesfârşită e gâlceava;

Nu e linişte-n Ardeal.



Munţii stau să răbufnească;

Fierbe galbenul podiş!

Vatra sfântă strămoşească

E tăiată-n curmeziş.



Se anunţă o furtună

Cu efect devastator:

Impostorii vor să pună

Pe cultură sigla lor.



Atmosfera prevesteşte

Un pericol iminent!

Tot ce sună româneşte

Capătă un alt accent.



Graiul nostru plâns pe vetre,

Legănat de cărărui,

E lovit mereu cu pietre

Ca un pom al nimănui...



Nu lăsaţi ca vorbitorii

Altor limbi pe-acest pământ,

Să ne umble prin istorii

Şi să muşte din cuvânt!



Neamul Românesc nu piere;

Dacii încă mai trăiesc!

Scoateţi steagul la vedere

Şi-n Ţinutul Secuiesc!



De pe stâncile străbune

Decebal ne dă curaj!

Faceţi imnul să răsune

Peste Mureş, pân-la Blaj!



Nu permitem celor care

Se pretind aici stăpâni,

Să ne calce în picioare

Demnitatea de români!

am primit pe e-mail aceasta frumoasa poezie ,i-mi pare rau ca nu este cunoscut autorul

Anonim spunea...

Buna ziua Domnule Roxin!

Va admir din tot sufletul si imi pare bine ca mai sunt si daci adevarati in tara asta!!!!Eu sper si cred ca ne vom trezi din "somnul" de peste 2000 de ani in care ne-am adancit.Sunteti o persoana deosebita si sincera sa fiu chiar am fost impresionata sa va vad in " carne si oase"la "Festivalul Dacic II " de anul acesta.O persoana draguta,agreabila,foarte placuta!
Felicitari pentru munca pe care o depuneti si nu va descurajati!Proiectele dvs.sunt urmarite de multe persoane,eu cunosc destui care sunt interesati si va admira mult,dar care nu se exprima!Din nou "FELICITARI!!!!!!"
In ceea ii priveste pe unguri,eu i-as sfatui sa stea in banca lor deoarece nu se justifica cu nimic ceea ce fac, dar stiti si dvs.ca aceste manifestari sunt incurajate de catre " prietenii" nostri din tara si din afara ei!Dar,,,,,,,"va veni o zi cand totul se va schimba!"

Sa aveti parte de tot binele din lume!

ciobanul spunea...

Eu va urmaresc de doua ori zilnic, dar nu stiu daca nu aveam telefon inteligent, as fi facut asa. Imi pare rau ca nu ne dati de veste despre desfasurarea Festivalului. Ma gandesc ca a fost un eveniment marcant si dovedeste continuitatea noastra pe pamantul romanesc. Pacat ca nu putem pune deoparte diferentele si sa cladim pe ceea ce ne uneste. Dezbinarea ne-a urmarit si ne urmareste de cand erau tracii locuitorii acestui pamant. Acum aud cea mai mare prostie , hai sa votam minoritarii fîndca romanii sunt curve ce se dau celui mai ofertant. Ma retin sa nu-i bag pe undeva pe astia prostiti in halul asta, datorita religiei, insa asta este dovada ca desacralizarea neamului, a limbii romanesti este dovada ca chiar si in judetele din centrul tarii unde romanii au fost obligati sa adopte limba maghiara si nu cea secuiasca, aproape inexistenta, serveste interesele celor care ne vor stergerea identitatii noastre. In tinutul secuiesc inventat sunt neamurile noastre vechi dace ce nu puteau dispare. Suntem furati de identitate si acum nu putem permite sa fim furati si de patrie.

Anonim spunea...

Stiti cate cetati(monumente istorice) SARBESTI sunt in KOSOVO?Mai multe decat cele DACICE din Harghita,Covasna,Mures....Inca n-ati inteles ca dupa ce am fost pasalac turcesc,apoi sub cizma Austro-Ungariei,apoi "gubernie" ruseasca, acum a sosit vremea sa fim "colonie" amerloca?Se pune insa intrebarea cat va dura "statutul"de "colonie" caci ce se va intampla dupa-aceea este evident: "kibutzul""perciunatilor" circumcisi este deja pregatit inca de pe acum.....

Anonim spunea...

De aceea incearca ungurii să distruga dovezi incontestabile ,dar nu vor reusii .Suntem aici si aici vom rămâne

dan spunea...

(Ironic): Cum sa nu ceara drepturi de autonimie daca ei au ajuns primii pe plaiurile noastre, romanesti?
Sincer, fara ironie: din pacate, oricat de mult ar vrea sa ne manipuleze politicienii, profesorii universitari, si alte cercuri "binevoitoare", piatra cladita, chiar daca e ruina, nu e minciuna. Nu poate fi minciuna.
Nu gasesti orb mai mare decat cel ce nu vrea sa vada.

Anonim spunea...

Un singur lucru de spus. Cind stramosii nostri daci stapaneau aceste paminturi si aveau o civilizatie, maghiarii si hunii haladuiau in stepele mongole cu cortul in spate. Daca vor sa traiasca in Romania, sa o faca ca cetateni romani si sa respecte legile tarii. Daca nu sa mearga de unde au venit.

Anonim spunea...

Bozgori tac si fac noi ne agitam degeaba nu vreau sa fiu pocit dar cu parere de rau o spun ca vor optine autonomie dupa ce Presedintele Basescu o sa-si termine mandatul. Daniel noi vorbim si ne revoltam ca bozgori vor autonomie cand in momentul de fata sant scoli sau vor fi scoli in partea Romaneasca sau poate in toata Tara unde limba maghiara o sa fie obligatorie.te rog Daniel spune-mi ce mai ramane de facut?

Continos spunea...

Intelepciunea poporului roman este milenara astfel ca si deciziile,actiunile ,se concretizeaza in epoci ;dar cred ca romanul nu intelege toata treaba asta cu romanul, de unde vine si incotro pleaca .Nu avem lideri,se mai naste cate unu asa pe la 2,3 secole si ne mai aduna in rest .....

ile spunea...

daca ai caracter sinistru poti ajunge chiar prim ministru, comunismul intii te ajuta si apoi te executa si roata LUMII se-invirteste...oops ca si capitalismul de acum face la fel nu chiar identic dar ideea e aceeasi ..
https://www.youtube.com/watch?v=Q9dIQODEW_A
Atentie la neatentie,ne ia tavalugul rusesc pe toti ca din oala,ca romani sau ca bozgori, niste extremisti imbecili ungurii astia daca isi inchipuie ca vor avea cistig de cauza...ce va face Romania pentru a nu pierde Ardealul ,pentru ca interesul UE este sa zdrobeasca tarile din comunitate,bucati bucatele... Ne aliem cu URSUL? CARE-SI INCHIPUIE CA PUTEM STA CA UN MUNTE IN MIJLOCUL URAGANULUI ESTE ORBETE,LINISTIT SI NECLINTIT-POATE SA AFLE CA NU VA FI ASA. VA TREBUI SA NE DAM CU BARTELE INTINSE VIETILE NOASTRE, NU NUMAI DIN GURI.

Anonim spunea...

Impotriva poporului roman este o conspiratie de aproape 150 de ani pe care Eminescu a simtit-o si el identificand si vinovatii ,asta fiind si una dintre cauzele eliminarii sale si mai ales a compromiterii lui,in toti acesti anii Romania a fost condusa numai de indivizi care aveau ca unic scop pauperizarea poporului roman,distrugerea fiintei lui biologice ceeace a dus si la rascoala de la 1907 si chit ca a fost monarhie sau republica cei care isi urmareau telul ca romanii sa traiasca permanent rau sau numai sa supravietuiasca au avut grija ca Romania sa nu devina o tara prospera si dreapta pentru poporul roman,in perioada interbelica doar Miscarea Legionara a fost pata de culoare care a vrut sa trezeasca poporul la realitate si drept pedeapsa legionarii au infundat puscariile regelui Mihai si lagarele de exterminare ale comunistilor si din aceasta cauza nici astazi nu se permite dezvoltarea unei miscari nationaliste care sa-i apere pe romani de nemernicii care isi bat ei,iar astazi dupa 25 de ani de la evenimentele din decembrie se poate vedea cel mai bine cardasia dintre alogeni (tigani,unguri,evrei -sionisti)care vor sa puna mana pe Romania si bogatiile ei si clasa politica si serviciile secrete ambele infiltrate cu elemente antiromanesti .S-a vrut cu buna intentie ca romanii sa traiasca prost si chear sa fie impinsi sa-si paraseasca cu milioanele tara pentru ca Romania sa poata fi jefuita si intr-un viitor apropiat sa fie ocupata de sionisti.Ajunge vati batut joc de noi va stim si nu va vom ierta ,va vom gasi si in gaura de sarpe,nu am plecat de aici si aici in pamantul strabun vom fi ingropati vom fi supraveghetorii Romaniei Mari si a poporului multimilenar roman!

Anonim spunea...

Toata stima Domnule Roxin!Eu sunt plecat de 5 ani in Germania sa pot realiza mai mult decat in tara noastra si lucrez cu cetateni germani si alte natii,iar cand cineva ma intreaba de unde sunt, cu mandrie le spun, ca vin din Dacia si ca sunt dac, iar ei se uita la mine si nu inteleg, iar apoi le explic un pic de istorie..v-am uramarit toate postarile de pe youtube si sunt foarte fericit ca am aflat cine sunt,care imi este neamul si de unde vin,plus am citit Stramosii nostrii reali , scrisa de Domnul profesor Gheorghe Istru si o recomand tuturor celor ce vor sa afle adevarul despre Istoria noastra! Va Multumesc

Anonim spunea...

Draga Anonim de la 22:36,ma bucur pentru ceea ce ai scris aici,te felicit...continua sa faci ceea ce-ti spune Sufletul tau,spune ceea ce gandesti si simti in legatura cu tara noastra...
Salutari din Dacia!

un pic anonim spunea...

Mai sus un anonim scrie ca am fost pasalac turcesc. Beeep! Atention! Chiar in halul asta nu am ajuns.
Eu, personal, vad totul intr-un alt registru. Unul pozitiv. Si anume: faptul ca in istoria noastra, la rascruce de imperii, nu am disparut, dovedeste perenitatea noastra, taria noastra! Faptul ca in CV, HR, MS, sunt cele mai multe cetati dacice si taman aici i-a asezat Domnul pe secui (asta daca nu sunt tot daci...sunt multe corespondente etnografice si nu numai cu zona MM), este o lectie de invatat.
Dar vorba poetului...unde au fost romanii cand a fost taiat capul Viteazului? Unde sunt romanii? Unde sunt dacii?

Anonim spunea...

Unde erati toti cei ce scrieti atat de frumos cand cohortele lui iliescu m-au batut,umilit si arestat?nu am dat sher?pentru poporul meu am suferit si sufar si nu am cerut "sher"..sunt trist ca totul se intampla intr-un spatiu de care si dracii se amuza.nu sunt suparat pe voi,dar jigniti mii de oameni care duc o lupta surda,nevazuta ale carorr roade vor iesi la iveala intr-o zi.sunt multi oameni care lupta concret,nu din taste,nu pe net si sufera batai si arestari si acum.nu au de partea lor media si alte canale de informare si poate ca intr-o zi o sa-i vedeti ucisi pe caldaram si nici atunci nu veti sti ce au facut si ce sunnt.

Flavius spunea...

Puteti enumera aceste 60 de cetati care sa afla in cele 3 judete de care pomeniti?

Daniel Roxin spunea...

Voi face o emisiune cu aceasta tema in noiembrie...

Liga 1 2 3 2015 2016 spunea...

tiganii si maghiari au facut parte din imperiul khazarilor undeva prin 850-950 cunoscuti pentru faptul ca erau bautori de sange uman (KHAZAR = ThAR = KHAN = HAN = KAISER) ADICA ERAU CANIBALI. UNGURII NU SUNT HUNI CI SUNT MAGHIARI DIN IMPERIUL KHAZARILOR INVINSI DE CATRE VIKINGI SI ALIATI LOR SLAVI RUSI