vineri, 24 octombrie 2014

Daniel Roxin: în această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00 – “Traco-geții în memoria legilor lui Pitagora”

În această seară vă invit la o emisiune deosebit de interesantă în care veți descoperi modul în care marele gânditor al antichității, Pitagora, se raporta la traco-geți. Perspectiva pe care o dă Pitagora acum 2.500 de ani demolează toate intoxicările operate de dușmanii istoriei noastre.

În acest sens este edificator acest citat din lucrarea sa, Legile morale și politice: “Călătorește la geți, nu ca să le dai legi, ci ca să tragi învățăminte de la ei. La geți câmpurile sunt nesfârșite, toate pământurile sunt comune, iar dintre toate popoarele sunt cei mai înțelepți, ne spune Homer”.

În contextul în care din necunoașterea istoriei, din prostie crasă sau din premeditată ticăloșie autoritățile politice și culturale ne-au adus în situația în care suntem probabil singurul popor care își slăvește invadatorii – vezi chiar și imnul național unde ni se vorbește despre un Traian, triumfător în lupte, și de sângele roman care ne-ar curge prin vene – descoperirea istoriei și a civilizației strămoșilor noștri este o necesitate.

Invitatul acestei emisiuni este Generalul Mircea Chelaru.

Vă așteptăm!
http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

P.S. Emisiunea poate fi urmărită în reluare duminică, de la ora 11:00.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Abia acum am aflat că de la Pitagora există şi altceva decât o teoremă matematică. Sunt uimitoare legile morale şi politice atribuite lui Pitagora, am înţeles că sunt peste 3000. Cum nu sunt un om certat cu lectura, ne pot să cred că până la 49 de ani nu am auzit despre ele deşi la şcoală pot spune că am avut profesori buni. Nu am găsit nicio trimitere în vreo carte. Am printat câteva şi am arătat colegilor de birou, nici lor nu le sunt cunoscute. Ceva îmi spune că magistraţii nu au habar de legile care îi privesc iar politicienii nu ar crede că există moştenire nişte legi morale şi politice care i-ar ajuta să cumpănească mai bine voturile pe care le dau în parlament.
Ei, uite cum azi am învăţat ceva nou. Aştept emisiunea, cu siguranţă va fi interesantă.

ciobanul spunea...

Saptamana aceasta aveti invitatii mei preferati, este o minune in sensul adevarat, cei mai buni patrioti romani si cu cel mai bun simt care am avut sa aud vreodata.
Mult succes cu emisiunea dumneavoastra, va stimez si mai mult.

ciobanul spunea...

Ca sa revin la cea ce spuneam despre acesti invitati, ei sunt acei oameni care vorbesc condensat cu inteles clar si fara aluzii, chicoteli, clavardaj de umplutura si cu fraze stereotipice generaliste. De aceea, adevarul se scurge din ei si comentariile nu le aduc din impulsul de a se auzi vorbind, ci din dorinta de a introduce logica, claritatea, certitudinea simtirilor si al regasirii de sine. Scriu la modul general fiindca vastele lor cunostiinte m-ar determina sa-i ascult, aproape non stop, timp de o luna fara a pune problema certitudinii ziselor lor fiindca ei insusi vor anticipa intrebarile tipice ale ascultatorilor, aducand argumente pe masura. Deci asa cum spunea si generalul Chelaru nu este timp si ce pacat ca avem prea putin si ce sansa ca totusi ii putem asculta.

Anonim spunea...

Marturii despre stramosi sunt, trebuie sa le stie interpreta cine le gaseste iar asta presupune o pregatire si o intuitie cum nu au multi. Sa ii dea Dumnezeu sanatate domnului Chelaru, nu avem multi ca dumnealui. E de revazut emisiunea. Nu stiu altii ce vor face dupa aceasta emisiune, eu am sa vad unde pot gasi cartea de legi ale lui Pitagora. Am trimis deja pe mail cunoscutilor cateva gasite pe internet, pentru a le trezi interesul. O singura persoana mi-a raspuns ca a invatat ceva despre ele, la Facultatea de Stiinte ale Comunicarii. Nu sunt cunoscute majoritatii. Probabil, nici profesorii nu le stiu, pentru a povesti cate ceva elevilor. Va multumesc pentru emisiune. Sunt importante cartile spre care arati atunci cand ai puterea de a arata altora calea.

Anonim spunea...

Domnule Roxin, trebuie sa spun ca niciodata nu lasati momentul de a puncta unele situatii neplacute noua romanilor, va doresc tot mai mult sa aveti mai mult timp de antena, mare nevoie de doua ore pe emisiune. De ce, pentru ca chiar dupa aceea a intrat un documentar care a tot trecut nenumarate ori, foarte bun, insa ceea ce ne ofera invitati si dumneavoastra pare mult mai interesant.
Apulum este Alba Iulia, Apollo zeul soarelui, cat despre PI-TH-AGORA, am ramas cu gura cascata, chestii care nu prea le auzi in general la emisiuni de cultura si istorie. Ceea ce a spus domnul Chelaru despre o emisiune pentru copii, ma pus pe ganduri, fiindca este un tip care reda bine prin povestirile lui ceea ce este mai de pret, adica transmiterea cuvantului catre generatia tanara. Daca s-ar inregistra si ar face cateva emisiuni si le-ar pune pe youtube sau un sit de specialitate , va asigur ca ar avea peste un milion de abonati.
Ce sa va zic, eu am incetat demult sa ma uit la televiziune, prefer sa vad inregistrarile fara reclame. Romanilor din strainatate nu le-a murit dorinta de asi regasi radacinile adevaratei istorii, iar inregistrarile acestea am putea sa le propunem emisiunior romanesti comunitare din toata lumea. Doamne ajuta.

Unknown spunea...

http://www.eupedia.com/europe/origins_haplogroups_europe.shtml