joi, 13 noiembrie 2014

Geniu IT. Copil de 12 ani din Sibiu, masterand în Elveția



Un copil din Sibiu, în vârstă de 12 ani, a ajuns masterand la Universitatea Elvețiană de Științe Aplicate, datorită cunoștințelor sale din domeniul IT.
 
Recunoașterea aptitudinilor lui Petru Rogojan s-a produs în urmă cu doi ani, când copilul a fost dus de mama sa să îl înscrie la cursul de web design al Asociației profesionale Swiss Webacademy.

Inițial, din cauza vârstei sale, Petru Rogojan a fost refuzat de către directoarea Swiss Webacademy, care i-a propus mamei să mai aștepte măcar încă doi ani pentru a-și înscrie copilul la curs.

Ulterior, determinarea lui Petru Rogojan a făcut ca acesta să fie acceptat, cu condiția că va întrerupe cursul dacă nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan a fost înscris în grupa de adulți pentru specializarea de web designer, cu miza obținerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvețiană de Științe Aplicate Vest-Elveția din Neuchâtel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs).

După mai puțin de un an, Petru Rogojan a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui, realizând aplicații cu baze de date web și programare în PhP. Așa a ajuns să realizeze site-ul oficial pentru Palatul Copiilor din Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

Ulterior, Petru Rogojan a absolvit și a doua parte din primul an ce poate echivala un masterat 
telepatia_telefonicauniversitar complet. Mai mult, profesorii elvețieni au apreciat că Petru a realizat cel mai bun proiect de web programmer, un proiect care propunea o schimbare radicală a prezentării online a Colegiului National Brukenthal.

Acum, copilul român a fost înscris la Swiss Webacademy, la Modulul de web expert, unde au reușit să ajungă doar cinci persoane dintre cei peste 150 de web designeri specializați.

După ce va termina acest modul, Petru ar urma să devină după examinare, în luna iulie 2015, la doar 13 ani, cel mai tânăr european deținător al unei formari echivalente unui Masterat Universitar complet, recunoscut în toată lumea.

Sursa:  http://onlinereport.ro/geniu-it-copil-de-12-ani-din-sibiu-masterand-in-elvetia/

6 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte de calitate acest articol, imi place domnule Roxin cand aud si de lucuri bune. Se pare ca realitatea nu este cea pe care o vedem la televizor, din punctul meu de vedere, televiziunea distorsioneaza mult realitatea. Parerea mea este ca exista in aceasta tara oameni cu potential foarte mare, insa din pacate acesti oameni nu sunt scosi in fata din cauza inculturii si prostiei promovate de mass-media.
Felicitari pentru subiectul pe care l-ati abordat.

Anonim spunea...

Roxin, citeste te rog si porcaria asta ca sa vezi la ce nivel au ajuns unii:
http://m.adevarul.ro/locale/botosani/primii-canibali-teritoriul-romaniei-ipotezele-tulburatoare-arheologilor-privind-cea-mai-misterioasa-civilizatie-europei-1_546448420d133766a8cffbc9/index.html
Gandeste, ca astia au istoria in mana si tot ce se gaseste trece prin mainile lor. Vezi cata ura pot sa aiba?

Anonim spunea...

Site-ul indicat turnulsfatului.ro are alt webcreator


webdesign Laurențiu Parnică
laurentiu.parnica@yahoo.com www.laurentiuparnica.info
Verificati informatiile inainte sa le prezentati.

Anonim spunea...

"Site-ul indicat turnulsfatului.ro are alt webcreator


webdesign Laurențiu Parnică"

Repede te-ai gandit tu sa gasesti o eroare inainte sa citesti cum trebuie.Ia mai citeste o data articolul si vezi ce scrie ".
Așa a ajuns să realizeze site-ul oficial pentru Palatul Copiilor din Sibiu, POTRIVIT turnulsfatului.ro. Ce dracu nu intelegi mai inteligentule si informatule?

Zob spunea...

Acest copil este dovada dotării ereditare a neamullui nostru dar dacă capitaliștii îl vor transforma într-o slugă a străinilor atunci această dotare nu ne folosește la nimic.

Anonim spunea...

Pe mine nu ma incanta astfel de capacitati, ci... dimpotriva, majoritatea celor ca el vor ajunge, in fapt, simple unelte in slujba celor care detin puterea si care fara intrerupere construiesc tot felul de sisteme de manipulare si control in masa.