miercuri, 19 noiembrie 2014

“Getica” – Despre originea și faptele geților. Apariție editorială de excepție

O carte de excepție care prezintă istoria geto-dacilor de la Regina Tomiris, secolul VI î. Chr., până la Împăratul Iustinian, secolul VI d. Chr., și zdruncină multe dogme istorice. O carte de colecție!

Cartea, scoasă IERI de la tipar, vă prezintă celebra lucrare a Getului (gotului) IORDANES, într-o ediție critică bilingvă: latină și română. În interiorul ei veți descoperi, pe lângă lucrarea propriuzisă, peste 150 de pagini de alte informații deosebit de interesante:

- Un studiu introductiv realizat de Gabriel Gheorghe care cuprinde, printre altele, dovezi istorice clare ale identității dintre geți și goți;

- O anexă cu viziunea marelui istoric italian Carlo Troya despre daco-geto-goți;

- Perspectiva Universității din Cambridge asupra leagănului civilizației euro-indo-iranice… din CARPAȚI;

- O prefață a editorului, domnul Dumitru Ioncică.

Traducerea cărții este realizată de dl prof. David Popescu.

Cartea poate fi comandată aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

6 comentarii:

mascha spunea...

Am vazut pe site-ul Gaudeamus ca lansarea cartii de la editura Uranus este maine in cadrul Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură la ora 13:00.

Invitati : acad. Alexandru Surdu,prof.dr. Timotei Ursu, g-ral. dr. Mircea Chelaru, Gabriel Gheorghe.

Lansarea are loc la ceainaria Bernschutz&Co-Gaudeamus-nivelul 3.20:105.

mascha spunea...

Imi pare rau ca nu a fost emisiunea ta vineri seara. Duminica dimineata am vazut ca era reluarea unei emisiuni mai vechi.Sper ca vineri sa fie din nou emisiunea la ora ei.

Anonim spunea...

Gotii nu erau getii.
Dar gotii au stapanit o perioada scurta pe geti.
12. ARGESENII sunt AR-GETENII adica AR-GETII din cetatea AR-GETIA, adica cetatea de ARGINT, locuita de GETI, pe malul Argesului.
Este o confuzie.

Anonim spunea...

Super de carte,felicitari!anonim 21.40 vino cu probe palpabile si demonstreaza ca Domnul Gabriel Gheorghe greseste. Nu uita ca pe langa faptul ca Domnul Gabriel Ghorghe vorbeste fluient Franceza,Latina etc, cerceteaza si acest subiect de foarte multi ani

Anonim spunea...

Dacul-dd
Gotii nu erau Geti, dar pentru scurta perioada de timp Gotii au stapanit Dacia si probabil au fost aliati ai getilor.Un exemplu citez "
În primăvara anului 250, s-a produs invazia sub comanda regelui (got) Kniva, alături de care se aflau și o serie de alte neamuri cum ar fi carpii, și care a avut ca țintă provinciile romane: Dacia, cele două Moesii și Tracia. În timp ce carpii s-au despărțit de goți și au urcat prin Valea Oltului în Dacia romană, regele Kniva a trecut Dunărea în Moesia Inferior. Un al treilea corp de armată condus probabil de Argaithus și Gunthericus, trecuse Dunărea de Jos și intrase în Dobrogea pentru ca ulterior să ajung până la orașul Philippopolis"
Aici o sa aflati in premiera si mai ales dl Roxin care moare dupa daci ca unul din cei doi conducatori ai armatei era GET adica DAC.acesta era " Argaithus"
adica ARGEITU" adica ARGINTU in limba dacilor din cetatea ARGETIA.
si eu stiu multe limbi, engleza ,franceza,greaca veche, latina, studiat si gota veche si sanscrita dar nu ma laud.Doar muncesc pentru poporu roman fara sa ma plateasca nimeni.

Anonim spunea...

Anonimul15.29 catre anonimul13.24,pregatirea mea este mediocra dar sant mandru de Tara mea ca avem si intanlesc o multime de oameni inteligenti si foarte bine pregatiti.