sâmbătă, 27 decembrie 2014

Am lansat varianta în LIMBA FRANCEZĂ a filmului documentar TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ. Fă-o cunoscută prietenilor tăi vorbitori de limbă franceză!

După subtitrăruile în limbile engleză, spaniolă și germană ( Le puteți vedea aici: http://thracians.info/ ) vă oferim acum și varianta în limba franceză a filmului documentar TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ. 

Sperăm ca prin intermediul acestor subtitrări, istoria adevărată a traco-geto-dacilor să ajungă la cât mai mulți oameni și să contribuie cu ceva la schimbarea perspectivei pe care străinii o au asupra românilor și a istoriei noastre.
Îi mulțumim pe această cale doamnei Alma Teodorescu pentru traducerea filmului în limba franceză.

Să fie cu folos!

Daniel Roxin

3 comentarii:

Anonim spunea...

“Conţinutul semantic al oronimului Cogaionon
“Muntele (unde se afla peştera în care s’a retras şi a trăit Zalmoxis) a fost socotit sfânt şi s’a numit aşa. I se zicea Cogaionon şi la fel a fost şi numele râului care curgea pe lângă el”
Daca eram dl OLTEANU spuneam ca este corect KOGAIONON.
Dar dacii spuneau CUCAIU de la CUCA.
Avem si radacina in sanscrita CUTA.
Dar este inca prezent in limba romana si azi.
CÚCĂ3, cuci, s. f. (Reg.) Deal înalt și izolat; vârf de deal. – Et. nec.
Sursa: DEX '09 (2009)

Anonim spunea...

Am descoperit astazi un mega documentar de aproape 13 ORE in care cineva extrem de bine informat si daruit s-a straduit sa puna cap la cap, intr-un mod coerent intreaga istorie a acestui neam … Nu am vizionat acest documentar cap coada, insa la o prima rasfoire pare extrem de bine informat si documentat. Credem ca orice pasionat de istorie si nu numai, ar trebui sa vada acest documentar pentru a avea si o alta opinie despre aceasta zbucumata si complicata poveste a natiei noastre pe aceste meleaguri.
Dorim sa postam acest documentar astazi deoarece se implinesc zilele acestea 25 de ani de la lovitura de stat din 89, iar acele evenimente nu pot fi intelese cu adevarat daca le rupi din contextul istoric si international. Cei care se focalizeaza doar pe acea perioada nu au cum sa inteleaga, sa patrunda profunzimea conspiratiei si implicatiile reale ale acelor evenimente. Ultimul episod (16) al acestui maraton vizual, se ocupa de momentele din jurul anului 1989 pana in prezent, insa e bine sa urmariti istoria cu cel putin 100 de ani inainte ca sa intelegeti dimensiunea istorica a marsaviei. Acest documentar consideram ca aduce multa lumina si merita urmarit de orice om care nu vrea sa moara prost sau prostit.
Ceea ce face din aceasta munca titanica ceva si mai colosal este faptul ca intreg filmul este tradus si/sau narat in engleza, deci puteti sa-l oferiti si celor din strainatate care doresc sa afle un pic de istorie mai adevarata …
Va invitam sa downloadati si sa raspanditi acest film cat mai mult deoarece nu se stie cat va mai ramane prin acest spatiu virtual.

https://www.youtube.com/watch?v=kJzBSZqCkuI&list=PL9tF3Bm0bxv0cuaJ5QsyQnRKwJvMbgp4G&feature=player_detailpage

Eurodacul spunea...

DA! Felicitari Daniele ! Ai adus timpul ca multi orbi sa ne cunoasca. Acum tu faci ceea ce mii de daci liberi faceau cu mii de ani in urma si milioane de urmasi ai lor fac astazi. Considera aceasta un megaeveniment pentru tine si echipa ta.