vineri, 26 decembrie 2014

În această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 - Vlad Țepeș, Geții și Zalmoxis într-un document medieval de la Vatican. DEZVĂLUIRI


Întors acum o săptămână de la Vatican cu copia digitală a unui document medieval care vorbește, în secolul XV, despre Vlad Țepeș, Geți și Zalmoxis, scriitorul și istoricul Vasile Lupașc este prezent în emisiunea "Adevăruri Tulburătoare" din această seară cu povestea aventurii acestei incursiuni în arhivele Vaticanului și cu detalii despre conținutul documentului.

După demersuri care au durat aproape 3 ani, Vasile Lupașc a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin. 

Emisiunea poate fi văzută astăzi, de la ora 22:00 sau, în reluare, duminică, de la ora 11:00.

0

În acest moment documentul este în curs de traducere în limba română. Peste două luni vom cunoaște întregul său conținut, pe care îl vom face public, în premieră, tot în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare, la Nașul Tv ( http://www.nasul.tv/inregistrari-adevaruri-tulburatoare-cu-daniel-roxin/ )

Daniel Roxin

6 comentarii:

Anonim spunea...

E prima oară când văd cărţi puse invers, ca să nu se vadă cotorul şi încă, legate cu lanţuri, ca să nu poată fi luate oricum de pe raft. Poate fi acolo întreagă istoria umanităţii, e straşnic păzită. Dacă aş fi văzut asta într-o pictură aş fi zis - suprarealism, uite ce metaforă, dar uite că realitatea întrece arta.

D. Pavel spunea...

...correct ar fi sa-l trimiteti si pe "istoricul" Boia la Vatican! Atit!

Anonim spunea...

Domnule Roxin,
am urmarit emisiunea atat vineri cat si azi,in reluare...vestile aduse, impreuna cu prietenul d-voastra,Vasile Lupasc,sunt minunate...felicitari.Pentru rabdare,curaj,perseverenta...pentru dorul de a aduce adevarul asupra a ceea ce a fost candva...va felicit pentru ca din Inimile voastre razbate o dragoste duioasa pentru ca adevarul despre stramosii nostri sa fie revelat... multumesc echipei intregi,pentru efortul depus in realizarea filmului documentar,un film aparte,asa cum nu a mai fost facut niciunul pana acum...de ce spun asta?pentru ceea ce se simte...blandetea ce invaluie scenele care prezinta agresivitatea bataliilor purtate,este blandetea caracteristica acestui Neam,care a fost nevoit sa se apere in fata imperiilor ce au dorit pieirea lui...
Vocea naratorului exprima durerea intregului Neam,exprimata intr-o maniera calda,subtila...costumele purtate de copii sunt deosebite,inspiratia avuta de a filma in locurile incarcate de energie,cu peisaje de basm,apoi este si sunetul muzicii,care iti mangaie duios sufletul,toate acestea dau nota de unicitate a creatiei voastre.
Acest documentar va fi o minunata bijuterie care impodobeste Sufletul natiei noastre,facut din dorul de a contribui la renasterea adevaratului Spirit nemuritor al Daciei...Spirit care este in voi insiva,care invaluie tot ceea ce este in pamantul sacru,in acest loc binecuvantat in care ne-am nascut...

Domnule Roxin,revista editata de d-voastra,este intr-adevar o premiera,e ceva care aduce bucurie celor mici...multumesc.
Mi-a placut noul decor in care ati realizat emisiunea...:)
Sa aveti parte de multe impliniri,pace,iubire,armonie!
Fie ca Dumnezeu sa va inspire in toate proiectele d-voastra si sa ne bucuram cu totii de materializarea lor.

D. Pavel spunea...

Domnule Vasile Lupasc,

Sunt un fan al dumneavoastra si va rog faceti un pustiu de bine si trimiteti-i si tovarasului Boia adresa de la Vatican; poate ajunge si el pe acolo sa nu-si mai piarda timpul cu fituicile lui!

Anonim spunea...

Pavel,tovarasul Boia este un Ungur spurcat si un om cu mintea plina de viermi si de plosnite

Ro.-Silv.Baboi spunea...

Este foarte greu de luat contactul cu dumneavoastră 2015, cu succese şi sănătate!