sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Alburnus Maior scrisoare către Iohannis: Să vă clarificaţi opinia privind Roşia Montană! Schimbarea tonului pune la îndoială încrederea cu care aţi fost învestit


Preşedintele asociaţiei Alburnus Maior, Eugen David, i-a transmis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă prin care îşi exprimă nemulţumirea după declaraţiile preşedintelui cu privire la proiectul Roşia Montană.

FRAGMENTE DIN SCRISOAREA TRIMISĂ PREȘEDINTELUI:

Noua declaraţie a domniei voastre vine în contradicție cu declarațiile anterioare mult mai ferme pe care le-aţi făcut, precum: “De fapt, la Roşia Montană s-a pornit din capul locului cu stângul şi nu trebuie continuat pe aceeaşi cale. Nu putem fi de acord cu o tehnologie care poate să ducă la catas-trofe, cum s-a întâmplat zilele trecute în Canada” (n.r. – ruperea barajului de la Mount Polley în august 2014).

Aceste afirmații au fost făcute în perioada de pre-campanie electorală când numeroși politicieni sunt predispuși să includă în discurs argumente agreate de alegători. Dar schimbarea tonului pune la îndoială încrederea cu care ați fost învestit de societatea românească. Nu putem să nu ne întrebăm, dacă în schimbarea direcției discursului dvs., nu a cântărit semnificativ opinia consilierului Mihai Răzvan Ungureanu. Nu putem să nu ne întrebăm, dacă în schimbarea direcției discursului dvs., nu a cântărit semnificativ opinia consilierului Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta invita încă din 2012 la renegocieri “până cand se atinge maximul de beneficiu posibil”.

Subliniem, domnule preşedinte, că nu face parte din prerogativele funcției domniei voastre şi din a niciunei autorităţi publice, de altfel, să negocieze proiectul unui investitor privat, dat fiind aceea că toate condiţiile tehnice şi legale, precum şi posibilele beneficii ale statului sunt strict reglementate prin lege, autorităţile fiind doar în măsură să aprobe sau să respingă un proiect printr-o decizie administrativă, strict bazată pe lege şi nu pe negociere. Societatea românească a sperat, prin alegerea dumneavoastră, la un aliat, care să aducă la lumină argumentele societății civile îndelung ignorate şi să impună respectarea fermă a legii. Vă reamintim deopotrivă că lupta anti-corupție, pe care o susțineți în mai toate declarațiile publice, nu va putea fi câștigată punând sub tăcere afacerea Roșia Montană, ci încurajând instituțiile statului să dea un răspuns solicitărilor formulate inclusiv către DNA, de anchetare a modului în care s-au acordat licențe și avize acestui investitor.
La aceste recente declarații se adaugă și întârzierea răspunsului promis celor peste 11.000 de cetățeni care v-au cerut sprijinul în respectarea legii la Certej, cel de-al doilea mare proiect cu cianuri din Transilvania. Vă atragem atenția că în acest caz, Inspectoratul de Stat în Construcții a confirmat nelegalitatea autorizațiilor de construire emise.

Invitația lansată primului-ministrul Ponta de a renegocia nu vă face cinste, în condițiile în care acesta este susținător declarat al distrugerii Roșiei Montane. Mulți dintre noi se întreabă dacă aceste declarații nu reprezintă un prim semnal de cedare în fața amenințărilor instrumentate de Gabriel Resources. Vă reamintim că ultima “negociere” purtată de prim-ministrul Victor Ponta cu societatea Gabriel Resources a avut drept rezultat o propunere legislativă dedicată companiei miniere şi prin care nu mai puţin de 20 de acte normative aplicabile în domeniu se declarau inoperante în cazul proiectului, admiţându-se chiar derogari de la prevederi constituţionale.

Vă asigurăm, domnule președinte, că nu suntem dispuși ca viitorul Roșiei Montane să redevină subiect de negociere sau tergiversare instituțională și vă solicităm să vă clarificați neîntârziat punctul de vedere>>.

sursa flux24.ro

20 de comentarii:

anonim spunea...

Eu personal nu am incredere absolut deloc in acest presedinte si sunt convinsa ca nu face nimic pentru tara si popor decat bla, bla , bla, etc. etc.
Vom trai si vvom vedea...

Anonim spunea...

Romani buni, va rog din suflet: Nu va mai indoiti de Presedintele nostru Iohannis!" Noi sintem toata puterea lui, nu aliatii si si si...noi, noi cei care l-am ales. NU va mai indoiti de el si hai, odata in viata sa mergem cu omul ales de noi pina in pinzele albe! Daca nici Johannis nu ne scapa, atunci simplu dracu ne ia pe toti! Stati uniti si aveti incredere, faceti-l pe Presedintele nostru sa simta ca ESTE PUTERNIC, ca are 25 de milioane de romani in spate, asta este puterea lui, nu aliantele cucului margaretei ci romanii care pot fi puternici daca stau uniti! Nu o sa aduca cianura la Rosia Montana! Aveti incredere in Presedintele Johannis fiindca isi iubeste tara si iubeste poporul roman.

Anonim spunea...

Ce-ai fumat?ca vrem si noi!!! 😅😅😅

Mihaita Dumitru spunea...

Intr-adevar, noi suntem puterea! trebuie sa intelegeti ca lumea asta este condusa de niste nenorociti care vor sa ne anihileze total, inca nu au curajul dar daca vom fi la fel de ignoranti, vor reusi sa impuna planul lor diabolic!Guvernele nu sunt decat niste marionete in mana iluminatilor, care domina totul, inclusiv religiile pamantului! Daca toata omenirea ar lua exemplul Islandei, sa fie toti ca unul, nemernicii astia nu ar avea ce sa faca, altfel ne vor sclaviza total, nu vor fi diferente intre oameni si animalele abatorizate fara opozitie! Asa ca oricine va fi la conducere NU POATE SA FACA ALTCEVA DECAT SA IMPUNA DIRECTIVELE MASONILOR, DACA NOI II LASAM...!!!

Anonim spunea...

Unde are el 25 de milioane de romani in spatele dansului ? Imi poti spune si mie ? si daca imi vei spune , te rog fa-mi calculul cati tigani sunt , cati alti straini nationalizati , cati mulatri , cati evrei , cati musulmani etc .


ZaRadu

PS: Sper sa-l nu fi suparat pe domnul Roxin cu asemenea mesaje .

Unknown spunea...

Probabil ca daca ar depinde numai de el, in veci nu ar da drumul la cianuri. Problema e ca a fost chemat in america sa i se dea foaia de parcurs, nu puneti botul ca s-a dus in vizita, s-a dus ca a fost chemat si chestia este ca chiar nu putea refuza. Cine naiba stie cu ce l-au santajat sceleratii aia, pentru ca asta este modus operandi al tuturor satrapilor din toate timpurile "Omu' ai grija ce zici si ce faci ca daca ne superi noi putem sa facem aia si aia, sa nu cumva sa ti se urce la cap ca ai fost ales". Asta-i santajul pe care marile cancelarii l-au facut si-l fac dintotdeauna. Acuma omul, pentru ca eu cred ca-i de buna credinta, incearca sa navigheze in aceste ape de rahat si trebuie sa o faca inteligent altfel i se ia glanda cat ai zice peste. Si mai cred ca doar opinia publica, oamenii, vor salva Rosia Montana ca dealtfel si alte zone din tara. Putem permite sa ni se ia bogatii peste bogatii, asa cum ni s-au luat de la Decebal incoace dar daca o sa permitem sa ni se otraveasca solul si apele atunci nu meritam mila si nici nu o vom primi.NU?

SS spunea...

Anonim,te ia dracu pe tine,pe noi nu.Presedintele se iubeste pe el insusi si banii care ii face de pe meleagurile astea,care au fost aparate de stramosii nostrii...degeaba au varsat sange,pentru ca stranepotii lor sa vanda totul la straini.Cel putin dupa `90 s-a distrus tara,s-a vandut totul din cauza unor Jidani care manevreaza marionetele clasei politice=(tradatori).

PSV spunea...

Pentru Anonim. 25 de milioane -1, cel putin. Sigur eu nu ti-am dat dreptul sa vorbesti in numele meu dar poate mai sunt si altii, 25 de milioane -n. Despre incredere in johanis, "insa Doamne sa ne ierti", nici cat negrul sub unghie.

Anonim spunea...

"Descoperiri ARHEOLOGICE din Epoca Bronzului în Prahova"

http://ph-online.ro/eveniment/item/50324-descoperiri-arheologice-din-epoca-bronzului-in-prahova

Anonim spunea...

buna ziua,

daca presedintele nostru vrea binele acestei tari de ce nu este direct,transant in declaratiile pe care le face in acest sens ,de ce nu le da un sut in dos acestor nenorociti corupti ,de ce nu are curajul acelui jurnalist Udo Ulfkotte de la FAZ care satul de mizeria in care a trait 25 de ani facand jocul ticalosilor a hotarat sa rupa tacerea si sa spuna ca mas media este cumparata? Daca ar arata ca lupta pt tara ,toata tara ar sari in ajutorul sau cu exceptia acestor entitati malefice cu corp uman si care sunt doar cativa.Este de ajuns sa dea un semn in acest sens,este deajuns sa dezvaluie planurile malefice si pe cei iplicati in ele si nu vor avea ce sa-i mai faca .Ex;Eduard Snawden... si multi ca el.

Anonim spunea...

Un calcul simplu pentru anonimul de 24 ianuarie 2015 - 09:59.
Domnul presedinte NU are in spate 25 milioane... "de romani". Circa 18,3 milioane aveau
drept de vot...din care au votat 62,04 % adica cca 11,35 milioane...din care 54,5 %
l-au votat pe Johannis, adica 6187559... sub 6,2 milioane are d-ul in spate mai exact.
Si-a inceput rau de tot mandatul cu declaratia asta. Clar ca e o marioneta. Papusarii
cu interese financiare... stiau de la inceput.
Exploatarea cu cianuri la Rosia Montana, NU trebuie "să redevină subiect de negociere sau tergiversare instituțională".
Sa-si ia Johannis, papusarii si ceilalti aurul... dar si cianurile in casele lor, dar NU in casele din Romania, NU pe pamant romanesc.
De ce sa murim noi ?
Sa-si vada ei moartea-n cianura, ingropati in aur...

anonim spunea...

Dom' Iohanis pentru noi,
este doar basescu doi....

Spirit Liber spunea...

Cine crede in aceasta fiinta cu nume de sas se insala teribil! Nu e de natura pozitiva! Deloc! Toata "activitatea" de la Sibiu a fost o aparenta ca sa ajunga la momentele de acum. Repet: NU ESTE PERSONAJ POZITIV!!!

Anonim spunea...

Maya si Spirit Liber au perfecta dreptate.....Dar nu mai are nici-o importanta faptul ca unii dintre romani-putini de altfel-cunosc adevarul.Aceasta tara si adunatura sau populatie caci popor nu-l poti numi vor fi nimicite,distruse din temelii si jefuita de toate resursele minerale din sol si subsol si apa pe care le mai are...Totul,absolut totul va fi jefuit si nu va mai ramane decat desertul cianurilor si-al substantelor radioactive si inalt-cancerigene in urma exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica...Padurile au fost distruse deja si de ceea ce a mai ramas se "ocupa" intens austriecii si ungurii,terenurile valoroase pentru agricultura si zootehnie sunt ale strainilor,industria a "disparut"demult in totalitate ca si FLOTA in "ceata"....Ce si cat mai conteaza cine este pres...edinte?

Anonim spunea...

chiar și în spațiul ăsta văd că cei ce comentează au uitat că așa cum Iohanis a fost ales președinte, de majoritate, ”într-un moment” de grație, tot așa poate fi destituit :). sau nu ? :)
oricum, zarurile au fost aruncate și lucrurile mereg spre bine, chiar dacă puțin cam încet :)

Spirit Liber spunea...

In momentul de fatsa exista doi "curenti", sa zicem asa, de energie. Exista doua tipuri de fiinte, printre altele si umane. Fiintele umane, care au ales pozitivitatea, desi au viata normala in planul omenesc, serviciu, etc se situeaza simbolic vorbind ca pe o sosea de alta natura. Isi vad de treaba lor, observa, traiesc dar sunt total separati de restul. Pe celalalt sens al energiei se afla fiintele care au ales opusul pozitivitatii. Daca ar fi sa ne exprimam deosebit de plastic, as spune ca unii sunt hraniti cu energie de Sus si altii cu energie de jos fiind impregnati cu acele caracteristici, fiecare al carei mesager a ales sa fie. In viata de fiecare zi, fiintele pozitive vad tot ce e in jur dar traiesc oarecum la o alta frecventa. Vad tot ce fac ceilalti dar au ales sa faca alte lucruri pe frecventa lor proprie. E ca si cum in acest moment doua planuri sunt fatsa in fatsa, dar prin alegerea fiecarui om in parte exista posibilitatea sa nu interfereze acele planuri. Exemplu: e edevarat ca padurile au fost taiate dar se stie ca exista copacul Paulownia, care creste foarte repede si da mult oxigen. Seminte sunt peste tot, oricine vrea, poate cumpara un puiet cu 25 RON si il poate planta ORIUNDE VREA. Este o alegere pozitiva, total libera. Sunt niste posibilitati la care oamenii nu se gandesc. Canepa: plantata, in trei luni da recolta: se face din ea hartie, se pot face haine , etc. Suntem inca blocati de legi sa nu o plantam ca sa o planteze doar maghiarii si ungurii la Salonta si sa aiba control unic in tara noastra pe anumite produse. Planta e cu totul speciala. Ce vreau sa spun eu e ca exista ALTERNATIVE LA MIZERII SI MAGARII FACUTE DE UNII SI DE ALTII. Asa cum la curentul electric poti crea circuite in functie de locul si momentul in care faci inchiderile de circuit, asa pot face si oamenii.Schimbi sensul de lucru=schimbi circuitul. Am "dat" de un internaut mai demult care a postat pe net un filmulet important. "Netul" i l-a cenzurat si scos. Iar el ce a facut? A postat la loc inca vreo cateva mii! Cu toti prietenii lui.(e o tehnica speciala) Deci, perseverenta pe pozitivitate si munca multiplicata in diferite forme, ca o difuzie. Aia NU MAI POATE FI CONTROLATA de cine vrea controlul populatiei! (Ma refer la "duplicate", copii de exemple pozitive in toate domeniile de activitate dispersate in masa). Asa se face, asta e calea cea noua.

Anonim spunea...

Nicolae Lalu are dreptate .Sunt multe lucruri ce noi nu le stim si inainte de a face asumptii , ganditi mai adanc va rog .
Rabdare ,vom trai si vom vedea .
Prea mult haos in ultima vreme ...

Sanatate .

MG.

Anonim spunea...

@ Spirit Liber
Poti sa plantezi copaci Paulownia si canepa pana innebunesti...Impotriva cianurilor(peste 13.000 de tone!!!)de la Rosia Montana si a celor peste 600(sase sute)!!! de substante radioactive si inalt-cancerigene folosite la fracturarea hidraulica(Gaze de sist)NU poti face nimic.!!!!Desertul ne mamanca...

parbrize spunea...

sincer sa fiu nu stiu ce va mai putea face iohanis cu rosia montana, este deja destul de tarziu, actele sunt semnate de ani de zile...

Spirit Liber spunea...

Anonim de la 10.30 din 10 ianuarie, am dat exemple pe care orice om oricat de "neinsemnat" se simte el in raport cu toate sistemele, sa poata face ceva. Ganditi-va si la alte lucruri: in jurul Fukushima-ei s-au descoperit tone de aluminiu (sau alt metal, nu mai tin minte) parca topit care a ajutat la protectia centralei atomice respective. "Cineva" a ajutat acest fenomen. Era mult prea mult metal acolo iar mana omeneasca nu putea face asta. Important e ca oamenii sa puna mana sa faca TOTI, FIECARE IN PARTE, LUCRURI CAT DE MICI POT EI, DAR SA LE FACA IN BINE apoi, din nou, "cineva" poate mai face ceva si cu ciuanurile si alte orori. Statul degeaba nu a ajutat niciodata pe nimeni la nimic. Important e ca undeva sa se vada efotul personal individual.